Teppo taituroi nykyään myös kyökissä!

Teppo Yhtylästä

Yhtylän heppiheikki kokkaili viime perjantaina eräälle latinonsuomalaiselle mimmille ja hänen frendilleen cevichea et sillei hei! Ceviche on sitruunamarinoitua kalaa - yleensä jotain vaaleaa fisua. Teppo sovelsi ja innovoi perinteistä lattarireseptiä. Tepon tarkoitus oli tehdä parasta cevichea, jota mimmit ovat koskaan saaneet et sillei hei!

Teppo osti kaupasta ehdottoman tuoreita kuhafileitä. Kundi aloitti valmistuksen puolenpäivän aikoihin, sillä fisun on hyvä marinoitua ainakin kuusi tuntia et sillei hei!

Teppo viipaloi ja pilkkoi kuhat sellaisiksi, joita olisi hyvä syödä. Ei kuitenkaan liian pieniksi paloiksi, vaikka naisten suu ei olekaan yhtä iso kuin Tepon kita.

Teppo nakkasi kuhanpalat kulhoon ja puristi päälle neljä sitruunaa ja kolme limeä. Sitten rouhittua merisuolaa & sokeria perään ja kulho tekeytymään jääkaappiin kylmään osaan et sillei hei! Noin neljän tunnin kuluttua kuha oli muuttunut valkoiseksi - se oli siis raakakypsynyt. Nyt oli aika aloittaa liemen teko.

Teppo kaatoi kulhoon muutaman ruokalusikallisen (maun mukaan) makeaa chilikastiketta, hieman pippuria ja pienen tilkan kuohukermaa. Sitten sekoitetaan, mutta varotaan rikkomasta kuhan rakennetta et sillei hei! Teppo maistoi lientä ja havaitsi sen taivaalliseksi et sillei hei! Sitten vain savolainen ceviche jääkaappiin odottamaan vieraita.

Teppo tarjosi innovoimaansa cevichea itsetekemänsä aiolin ja K-kaupan tuoreen chapatan kanssa et sillei hei! Liemi oli niin hyvää, että aiolia ei oltaisi välttämättä edes tarvittu. Liemeen on hyvä kastaa leipää.

Tepon vieraat, kaksi neiti-ihmistä, kehuivat Tepon savolaista cevichea kilvan. Ja täytyyhän Teponkin tunnustaa: Se oli todella loistavaa et sillei hei! Lisäksi ceviche on helppotekoista ja terveellistä!

ps. monissa ceviche-resepteissä neuvotaan laittamaan korianteria. Teppo osti korianteriruukun, mutta se lensi yksintein roskikseen. Korianteri on todella vastenmielisen makuinen - toisin kuin Tepon vieraat et sillei hei! Siitä Teppo voisi kertoa lisää, mutta se kuuluu K18-palstalle et sillei hei!

1

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reiska Salmenkylästä

      Kiitoksia reseptistä Tepolle. Ajattelin hemmotella perhettä ja tekaista tuota sinun innovoimaasi cevicheä päivälliseksi! Vaimo ja lapset kehuivat kilvan ja suorastaan vaativat tekemään huomenna heti uudestaan! Perheen uusi ykkösherkku löytyi. Mahtava resepti, kannattaa koittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe