Tuulivoimarakentaminen on kallista itsepetosta

Tuulivoima itsepetos

Tekniikka & Talous lehdessä on hyvä artikkeli, joka kertoo, että Saksan tuulivoimarakentaminen on itsepetosta, jonka maksavat maan vähävaraisimmat kansalaiset.

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/tuulivoiman menestystarina saksassa onkin itsepetosta energiakoyhat kansalaiset eivat pysty maksamaan sahkolaskujaan/a1021510

Tuuli- ja aurinkovoimalat voivat toimia vain suurten tukiaisten avulla. Tukiaisia maksavat kaikki sähkön ostajat verkkomaksujensa osana.

Nykyarvion mukaan tukiaiset maksavat nykyisin 20 miljardia euroa vuodessa. Viime vaalien alla Saksassa ryöpsähti keskustelu ”energiaköyhistä”, kaupunkien pienituloisista joilla ei enää tahdo raha riittää aina vaan paisuvien sähkölaskujen maksuun.

Koska Saksa on energiakäänteessään päättänyt luopua huomattavasti tuuli- tai aurinkovoimaa edullisempaa päästötöntä sähköä tuottavasta ydinvoimasta, on maan ollut pakko lisätä kivihiilen polttoa. Muuten teollisuudelta loppuisi sähkö. Vaikka osa ydinvoimaloista yhä käy, ovat Saksan päästöt viime vuosina vain kasvaneet. Siitä huolimatta, että myös tuuli- ja aurinkovoima ovat edelleen lisääntyneet.

34

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paikat kuntoon

      Tuulivoimarakentaminen on itsepetosta, siinämielessä, että tuulivoimaloita rakennetaan pilaamaan suomalaista luontomaisemaa. Eikö luonnon maisemallisilla arvoilla ole mitään merkitystä?

    • ei wouh..wouh..

      Ne kunnat jokka ovat ottaneet tuulivoimaloitaan alueelleen katuvat vielä raskaasti osaansa. Kemijärvi oli onneksi viisas eikä valtuuston enemmistö mennyt "vipuun". Tuulivoimavapaa vyöhyke kannattaa pitää. Se luo tulevaisuudessa paljon uusia elinkeinomahdollisuuksia.

      • Mielen kirkko

        Näin on. En ostaisi sellaista asuin/mökkitonttia joihin tuulivoimala näkyy. Kun maisemaan ilmestyy tuulivoimala niin se maisema on tuhottu. Maisema on eräänlainen mielen rauhansatama joka vaikuttaa ihmiseen syvästi. Tuollainen mekaaninen,kauas näkyvä"mobile" vie heti alitajuisesti mielen sinne mistä on poistunut "latautumaan" kestääkseen paremmin arjen paineet.


    • ei mitää muutakaan

      Niin kyllä Kemijärvi alkaa olla kaikesta vapaata vyöhykettä, eikä mitään ole tänne tulossa. Mitä täällä jollain tuulivoimalla sitten tehtäisiin edes, kesämökeille vähän sähköä, siinä se.

      • vapaat rannat

        Kemijärvessä on ranatviivaa kait 1.000 km. Järven ympärillä oleviin vaaroihin ei missään nimessä pidä yhtään myllyä rakentaa. Mökkejä mahtuu vielä runsaasti. Tonttien kysyntä ja hinta romahtaa heti jos yksikin myllyrumilus ilmaantuu rantavaraan. Kait son yhteimettänki vouhkaajat jo hiljentyneet ?


      • Puuvapaat

        Kemijärvellähän investoidaan koko ajan jotakin pientä tai suurempaa enemmän kuin monessa muussa pikkukaupungissa. En näe kyllä mitään vapaita vyöhykkeitä.

        Ainoat vapaat vyöhykkeet ovat yhteismetsän puuvapaat vyöhykkeet. Yhteismetsä hakkaa aivan raivona omia metsiään avohakkuilla. Sama mies on hoitokunnan pj. kun on ollut pilaamassa maisemia tuulimyllyillä.


    • rupelia pyörimään

      Olis se komiaa jos meilläki olisa niitä myllyjä. Seuraava valtuusto voikin jo puoltaa järki ratkaisua ja puoltaa myllyjä järvimaisemaan.

    • rupellipyöriisittenk

      Ei taida keretä tuet loppuu.Tähän vihreät ovat tähdänneetkin.

    • tällasta pitäisi

      Vuosisadan loppuun mennessä olisi fossiilisten polttoaineiden käyttö koko maailmasta lopetettava, ja maailman pitäisi siirtyä uusien ilmastoa kuormittamattomien energiamuotojen käyttöön. Aurinko- ja tuulienergia on nmuotoja, toki vesienergia myöskin.

      • huuhaat kuriin

        Vuosisadan loppuun mennessä lähes kaikki energia otetaan suoraan aurinkosta. Son tosi puhasta ja päästötöntä. Tuulimyllyt ovat huuhaata jolla muutamat rahastavat järjettömän syöttötariffin turvin. Onko Suomen valtiolla varaa pistää miljarditolokulla rahaa joijenkin sijoittajien lompsaan ? Onnex Kemijärven valtuusto ei hyväksynyt myllykaavaa. Son ko panis rahaa pankkiin tuleville sukupolville ! Yhteismettän ns. helppo rahastus vanhojen ukkojen taskuun pikku pennoset vuosittain on järjettömyyden huippu. Säästetään tää luonto ja ympäristö lapsillemme ja niijen jälkeläisillekki.


    • muuttuva maailma

      Kyseinen päätelmä oli täysin ehdoton ja piti sisällään kaikki fossiilisten polttoaineiden käytön. Eli tarkoitti myös polttomoottoreista luopumista, eli liikenteen sähköistämistä.

      • Ei ihmisuhreja

        Ketonenkin joutuu laittamaan purjeveneen.Sitten kun ei tuule,joutuu uhraamaan tuulenjumalalle,että tulee tuulta.Eikös Räsänen ole jo hyväksynyt uhriteurastukset?


      • saasteetonta on

        Just niin. 2100 luvulla ei bensa- tai dieselautoja oo lainkaan. Sähkö- ja vetyautoja . Mutta ei ainakaan tuulimyllyautoja.


    • paikat kuntoon

      On se erikoista, liian lähelle rantaa ei saa rakentaa saunaa. Pelätään, että järvimaisema pilaantuu. Mites tuulimyllyt? Nehän vasta järvimaiseman ja ympäristön pilaavat. Eivät kuulu maisemaan.

    • Kostamoon

      Kostamossa on halukkaita myllyille.

      • Ennenkinolituulim.

        Kaikki kannattajat yli:70-vuotta.Tulevat polvet joutuvat "kuseen" myllyjä purkaessaan,kun ei tuule,niin ei tuule.


    • PROKAARLO

      Kaarlo on tosi herrasmies, hän käyttäytyy kohteliaasti myös pervareita kohtaan, eikä koskaan huutele perään törkeyksiä.

    • ei tule

      Tuulimyllyt, siinä toinen "pelastus", onneksi se on haudattu syvimpään kuoppaan.

    • autiotunut kylä jo

      Niin kyllä Kemijärvi on vuosisadan loppuun mennessä jo kuollut kylä, ei täällä ole pelastettavaa. Autiotalot joita ei ole viitsitty purkaa, ei silloin sähköä mihinkään tarvita.

      • hertsiä

        Eikös se sähkö kule lankoja pitkin ?


    • TV-katsoja
      • junttilaa ja paljon

        Ei se haittaa jos kempassa ei telekkari näy kuhan saahan tuulimyllyjä yhteismettälle. Yhteismettä tarttee vuokratuloja ko mehät loppuu. Non kohta kupattu ?


    • kaikki kehittyy

      Tuulivoimarakentaminen on vasta tiensä alkupäässä, aivan kuin autoteollisuus oli satavuotta sitten. Tuulivoimakin kehittyy kilpailun myötä.
      Kun fossiilisista polttoaineista on eroon päästävä, niin tilalle on löydyttävä monenlaista uutta käyttövoimaa, tuulienergia on niistä yksi.

    • Tuulellaeioleystävää

      Tuulimyllythän on vaha keksintö,mutta hylätty heikon tuottavuuden vuoksi.Ihminen ei pysty hallitsemaan tuulta,mutta vettä pystyy ohjailemaan ja hallitsemaan.Ennen laivatkin seilasivat tuulivoimalla,mutta ei enään,kuin harrastusmielessä.Mitä teki Harkimo,kun mailmanympäripurjehtiessa oli kolmepäivää paikallaan,kun ei tuullut?
      Naistoimittaja kysyi Harkimolta:miten kulutit aikaa näinä kolmenapäivänä,kun ei tuullut?Mitä vastasi Harkimo?

    • He,Ha

      Tuulivoima :Vuoden 2013 lopussa Suomessa oli 211 voimalaa. Niiden yhteenlaskettu teho on 448 megawattia, Paljonkohan näiden rakentaminen tuli veronmaksajille maksamaan?
      Historia

      Persiassa tiedetään käytetyn tuulimyllyjä jo 600-luvulla eaa. Eurooppalaiset ristiretkeilijät toivat todennäköisesti idean Eurooppaan 1100-luvulla, jolloin siellä rakennettiin ensimmäiset myllyt. Parhaiten suhteellisen matalat tuulimyllyt pystyvät hyödyntämään tuulta alavilla rannikkoseuduilla, minkä johdosta eniten tuulimyllyjä rakennettiin Alankomaihin ja Tanskaan. Myös La Manchan tuulimyllyt Espanjassa ovat kuuluisia, sillä ne esiintyvät Cervantesin romaanissa Don Quijote. Yhdysvalloissa kapeita ja melko korkeita tuulimyllyjä on käytetty veden nostamiseen maatilojen käyttöön. Nykyisin perinteisiä tuulimyllyjä käytetään lähinnä vain syrjäisillä seuduilla, ja monista vanhoista tuulimyllyistä on tullut kulttuuriperinnöllisiä kohteita

    • Tuuliwatti

      Tuuliwatti Oy, joka on rakentanut Tervolan, Simon, Iin ja Olhavan tuulimyllyt on saanut valtion syöttötariffitukea tänä vuonna jo 21 100 000 € eli noin 21 miljoonaa euroa.

    • Vesivoima
    • sähöä tarttis

      Onkos se yhteismettä saamassa Kemijärvelle niitä tuulimyllyjä ? Eiks se ollu vireillä taannoin ?

      • Hyvä niin

        Ei tule kemijärvelle tuulimyllyjä.Oli senverran järkimiehiä päättämässä.


    • yrittäjiä kaivataan.

      Mitä tuosta jauhaa, eikö ole päätetty, ettei tule. Kemijärvi nousuun, meillä käy metsästäjiä ja kalastajia syksyisin myös kesäisin. Matkailua tänne on saatava.

    • Puhuri puhkuu

      Kyllä Kemijärvelle tuulivoimaa tulee, kohta Puhuri puhkuu

    • vienohelinä

      Pekkarinen pauhaa tuulivoiman kanssa kaksisataamiljonaa euroa per vuosi tukiaisiin ja tuuleen. Oulunsalon tuulivoimalat ovat remontissa. Uudet tuodaan kotimaisten tilalle Kiinasta.

    • Sano Kalle I

      Pekkarinen on kaikienaikojen kallein ministeri.

    • Ruostunut Voimala

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      371
      3282
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      146
      1292
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1188
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      140
      1038
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      833
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe