KOTIINTULOAJOISTANI...

ÄRSYYNTYNYT

Olen 15v poika ja äitini ei anna mun olla ulkona viikonloppuisin klo 19.30 kauempana ja arkisin jo klo 19 kotona. En ole antanut mitään syytä tällaisille kotiintuloaikoihin. Menestyn koulussa, en käytä päihteitä, enkä riko lakia... Mun sosiaalinen elämä kärsii näiden kotiintuloaikojen takia. Isä taas ei ikinä uskalla laittaa äidille vastaan missään minua koskevassa asiassa. Äiti uhkailee ja kiristää että pitäisin noista ajoista kiinni. Se on jopa uhannut lopettaa mun harrastuksen kun sanoin että noi ajat on aivan liian aikaiset. Ydinkysymys siis on että miten pystyn suostuttelemaan äitini reiluihin kotiintuloaikoihin? (Jo klo. 21 olisi mielestäni hyvä)

18

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GDfan4ever

      Koita jutella äidilles siit asiast. Älä korota ääntäs vaa puhu rauhallisesti

    • ÄRSYYNTYNYT

      Monesti olen puhunut asiasta normaalilla äänensävyllä, eikä se suostu uskomaan, vaikka kuinka olen perustellut ja kertonut kaverien kotiintuloajoista. Se luulee olevansa ainoa joka on oikeassa. Sille klo 19 on jo myöhäinen ajankohta. Olen monesti sanonut ettei se ole ja sitten saan kuulla kuinka MUN ajankäsityksissä on vikaa, vaikka se vika taitaa kumminkin sen päästä löytyä...

    • Lehtori75

      Äitisi kuulostaa narsistilta. Kannattaa puhua asiasta Koulupsykologin kanssa, mikäli äitisi kanssa ei pysty puhumaan asiasta järkevästi.

    • ÄRSYYNTYNYT

      Moni muukin on sitä mieltä, että hän on narsisti. Ajattelin ottaa asian esille terveystarkastuksessa seur. keväänä...

    • ÄRSYYNTYNYT

      Lisää neuvoja Kiitos...

    • daaaamn

      Ite oon 16wee tyttö ja mul o kotiintuloajat arkisin 18.00 ja vkoloppusi klo 19 00 nii aattele et sul menee paljo paremmi kui joillai :DD

    • Mun kotiintuloaika on jo puol kuus, jos en syö siel mis oon. Ja vaikka söisinkin, kotona pitää olla seitsemältä, ja mun mielestä se on hieman liian aikaisin, mutta ei hälyttävän paljon. Ei sille oo mitään syytä hilluu yömyöhään asti jossain, ja kotona sitten ruveta läksyjä väkertään. Ite ainaki tuun yleensä puol seittemäks kotiin, koska pitää ehtii tekeen sitä ja tätä. Jos vaan säkin ymmärtäisit, että kotiintuloajat on ihan oikeesti tärkeitä. Toki on seittemän silleen aikasin, mutta jos joka ilta on jossain, niin se on ihan hyvä, tosin ois enemmän ku oikein, jos saisit joskus tulla vähän myöhemmin. Ja selvennykseksi, että oon 14, ni en mikään pikkulapsi enään.

    • Poitsu 14WW

      Mun pitääki olla KESÄLOMALLA jo 18.00 kotona ja arkena en saa ees mennä kylille. :/ mielipiteitä kuuntelisin mielelläni tästä?

    • siitävaan

      Minusta yli 15 v:n pitäisi saada itse päättää kotiintulo- ja nukkumaanmenoaikansa myös, koska sen ikäinen kykenee jo itse määrittelemään parhaat aikansa. Keskustele vanhempiesi kanssa asiasta. Mitä vanhempasi aikovat sitten, kun olet 18 v ja kaikki uusi vastuu on sinulla?

      Itse olen 16 v ja yleensä viikolla tulen kotia noin klo 18 ja viikonloppuisin joskus klo 21-03.

    • ÄRSYYNTYNYT

      Kiitokset kommentoijille!:) Kiva tietää että kohtalotovereitakin näemmä on:D ja että mulla voisi mennä huonomminkin... Jos pystyisin itse päättämään ajoistani niin pitäisin ne silti kohtuullisina itseni tähden, mutta vanhempani eivät tätäkään kykene valitettavasti ymmärtämään. Mutta HEI enäähän tässä on vain max 2,5v kunnes oon 18v=D Silloin vanhemmat ei voi enää kiristää mua millään (Nyt ne pystyy takavarikoimaan itse ostamani puhelimen, mutta lain mukaan eivät enää silloin) TSEMPPIÄ teille kaikille, joilla on myös yhtä aikaiset/aikaisemmat kotiintuloajat kuin itselläni!

    • mek

      Mitä te valitatte vaan tehkää niinkuin haluatte ja antakaa niiden vanhempien vain valittaa ja kun sana ei tehoa niin eihän ne mitään voi. itsekkin joskus nuori ollut ja yhden lapsen isänä ei ollut koskaan tuollaisia ongelmia kun antaa lapselle vastuuta ja vaputta niin hyvä tulee ja onneksi lapsemme tayttää jo 20v ja kunnon nuori nainen on tullut. Miehenä aikonaan meni äitini kanssa nuoruudessa sukset pahasti ristiin ja jsokus vanhemmiten olenkin kuittaillut monestaasiasta ja se siitä. Nuoresta tulee sosiaalisesti rajoittunut jos ei kavereiden kanssa olla täysin idiottimiasten kotiituloaikojen takia ja pahimmassa tapauksessa syrjäytynyt.

    • Vapaus

      Sun kandee mennä kyllä koulupsykologille tai kuraattorille. He voivat näissä tilanteissa parhaiten auttaa.

      Ite oon onneks saanut aika paljon vapautta kotiintuloaikojen kanssa. 15-vuotiaana sain sen verran vapautta että kotiintuloaikaa ei tarvittu määrätä minulle koska tulin aina kohtuulliseen aikaan kotiin. Arkisin klo 21 menneessä ja viikonloppusin puolen yön aikoihin. Ainut minkä mun piti kertoo porukoille oli minne menen, kenen kanssa meen ja milloin tulen kotiin, ja jos en tuu kotiin, piti ilmoittaa minne jäin yöksi.

      Tämä vapaus on kyllä aika paljon auttanut aikuistumisessa ja tällä tavalla saat pikkuhiljaa sitä vastuuta itsellesi, eikä kaikki vastuu yhtäkkiä täyttäessä 18v.

    • anonyymi7

      Oon 13 ja mun kotiintulo ajat on arksin klo 20 ja vapaan klo 21.30...sun vanhemmat varmaan vaan yrittää suojel suo tai jotain mut 15 vuotias kotiin klo 19.00 aika sairasta

    • ÄRSYYNTYNYT

      Niin on! Vaikuttaakoohan asiaan se että äiti menee aina klo 20-21.30 aikaan nukkumaan. Se varmaan luulee että menen jo klo 22 aikaan nukkumaan...Harmi että se on ihan sairaan jääräpäinen, eikä aina usko muita.

    • näinuin

      Voihan narsisti!:( Mut sun äiti sais appuu jos vaan halluu... Mut asiaan! Ehkä sun äitis ajattelee, että tuo poika menee ryyppäämään. Ei auta hyvät arvosanat yms. Sun pitää näyttää äitilles että kyllä mä voin olla pitempään ja selittää et ei oo koht kaverei kun minä joudun lähtee aikasemmin kottii tai jtn.

    • ÄRSYYNTYNYT

      Täytynee sitten yrittää... Kiitos vastauksesta!:)

      • Täysikäisyys

        Itsellänikin oli kotiin tuloajat alle 15v niin joku 20-21 ja sitku oli joku 16-18 nii ylleensä tulin kotia joskus 22-23 mutta nytkun yli 18 niin sillonko huvittaa :Ddd ja vkpl nykysiin mennee aamuun saakka :Ddd


    • Anonyymi

      Siis mitä?!? Mä oon 10 vuotias ja mul ei oo MiTäÄN kotiintuloaikoja vanhemmat sit vaan soittaa mulle joskus kaheksan/yheksän maissa et tuuppa kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe