Citikan ostajan tarinat

järkevä kuluttaja

Olisi mielenkiintoista lukea tarinoita , kuinka päädyin Citikkaan, joka tunnetusti mieletään kummalliseksi ja heikkolaatuiseksi automerkiksi Suomessa. Tosin myynti ollut Suomessa varsinkin mitä on, eli heikkoa. Ei oikein käy kaupaksi. Onko syynä joku kuviteltu mielikuva jolla ei mitään tekemista todellisuuden kanssa vai tietämättömyys. Vai joku muu ?

5

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhä kuluttaja

      Viisi vuotta sitten oli tarve vaihtaa vanha Corolla hieman uudempaan ja rahaa oli vähän. Autoliikkeessä sitten osui silmään -05 Xsara, jonka hinta oli paljon alhaisempi kuin Corollan, jota olin mennyt katsomaan.
      Kuulemma Citroen on huono mutta hinnan takia Xsara alkoi kiinnostaa. Koeajolla tykästyin autoon ja päätin ottaa "riskin".

      Nyt viisi vuotta ja 150 tkm myöhemmin voin todeta, että aiemmalle omalle mielikuvalleni huonosta laadusta ei ole mitään perusteita. Auto on ollut hyvä ja luotettava,

    • CeeViisSiis

      Olin Ooppelimiehiä, mutta kohdalle sattui viimein ruostuvainen Astra ja kyllästyin siihen niin, että päätin vaihtaa merkkiä. Volvo piti ostaa. Mutta kukkarolle sopivaa, vähän ajettua V40-mallia ei vaan löytynyt. Autoliikkeessä käydessäni simäni osuivat vähän kummallisen mulkosilmäiseen Xsara farkkuun, jossa oli vähän kilometrejä ja kohtuullinen hintalappu.

      Otin Xsaran koeajoon. Kotiin päästyäni vaimo oli heti sitä mieltä, että se on liian pieni ja ruma. Koeajolenkin päätteeksi kuitenkin päätettiin se ostaa. Autossa oli ilmastointi ja se kulki mukavasti. Niinpä Citroën tuli ostettua ihan puolivahingossa. Xsara ei ollut entuudestaan mitenkään tuutu malli.

      Parin vuoden aikana innostus merkkiä kohtaan kasvoi. Ja kun omaa toheluuttani ryppäsin Xsaran metsän puolelle lunastuskuntoon ei muuta vaihtoehtoa enää ollut kuin Citikka. Tänä aikana oli jo kypsynyt ajatus siitä, että seuraavassa autossa pitää olla kaasunestejousitus. Eli käytännössä C5.

      Niinpä kotiin tuli taksina toiminut paljon ajettu, mutta nuori C5. Voi pojat, kun oli suu korvissa asti pelkkää hymyä kun tuon kotiin ajoin. Isoa kyytiä mukavasti keikkuen. Kuutisen vuotta tuli tuolla ajettua. Ja kyllä korjauksiin meni aika paljon rahaa, mutta kilometrejäkin alkoi olla 300tkm. Ei mitenkään kohtuuttomasti kuitenkaan. Jarrujen lisäksi korjauslistassa kalliimpana kohteena oli hydrauliikkapumpun uusiminen.

      Tammikuussa ostin uuden C5:n. Sain sen maaliskuussa ja kilometrejä on nyt takana reilut 7000. Toimii odotetusti. Ei mitään teknistä murhetta. Eikä uudessa autossa pitäisikään olla. Premium-varustelu houkutti. Muutoin olisin tyytynyt taas käytettyyn. Mutta koin, että auton hintaan nähden varustelu on runsas. Tähän ikään mennessä pitää titseään hemmotella, joten hiljaisen kyydin lisäksi uudenaikaiset varusteet tekevät ajamisesta miellyttävää. On navigaattori, bluetooth-yhteydet, kääntyvät ksenon valot ja rengaspaineanturit. Tilat riittävät, vaikkakin muotoilun tähden tilan käyttö ei ole vanhan mallin tasolla. Ulkonäkö on kuitenkin minun silmään enemmän kuin kohdallaan. Pientä ylpeyttä siitä tunnen, koska se näyttää yleensä parkkirivistössä kaikkein kauneimmalta.

    • Mieli tekisi

      Kateusko kouraisi tuolta vatsan pohjasta, meinaan maistuisi minullekin. Ajot kuitenkin aika vähäisiä eikä vaihdollekaan oikein järkisyytä. Nyt alla c 3 Picasso vti 120 ajettu 29 tkm malli 2010. Olen kyllä katsellut näitä uusia c vitosia ja näyttää minunkin silmään aika upealta.
      Onneksi olkoon hienosta valinnasta, edessä paljon nautinnollisia kilometrejä.

    • Näin on näreet

      Monesti takana huhukampanja kuten aikoinaan Simca 1000 kanssakin.Kun kauppa kävi hyvin niin huhu pudotti myynnin olemattomiin.Hyvin pelasivat ilman niitä huhun levittämiä olemattomia vikatietoja.Sama lienee osittain citikallakin kun ollaan ääliöitten luvatussa maassa niin ei siinä selittelyt auta mitään.Olemmehan tunnetusti ennakkoluuloista kansaa täällä pohjan perukoilla.

    • kannatti uskaltaa

      AIkoinaan ostin Xantian puolivahingossa, vaikka Corollaa hain. Rivissä oli saman ikäinen, Corollaa huokeampi Xantia, melko täydellisesti varusteltuna. Koeajo karkoitti Corollahaaveet, ja Xantia ostettiin. Sillä menikin kuutisen huoletonta vuotta, ja seuraavan vaihtoehdoksi jäikin oikeastaan vain C5. Tällä kertaa automaattina. Nyt on jo toinen C5 alla. Tällä kertaa dieselinä ja tottakai automaatilla.

      Jos vertaa elämää ennen Citroenia, niin suurin ero edellisiin japseihin on tietysti ajamisen miellyttävyys, ja ruostehuolien poistuminen. Tekniikka on kestänyt samalla tavalla, vaikka aluksi sitä epäilinkin. Siinä, kun ennen kävin helmat läpi ennen katsastusta, ei nykyisin tule katsottua kuin se, että lamput ovat ehjät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe