Toriparkki vie verorahoja yli 20 Milj.€

Kallis virhe

Jos toriparkki toteutuu, Turun kaupungilta palaa hankkeeseen yli 20 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Se ei ole kokonaan yksityisrahoitteinen hanke vaikka moni niin luulee.

Samaan aikaan Turku suunnittelee viidentoista (15) päiväkodin lakkauttamista. Oppilaita istuu homekouluissa. Kaupungin Tilalaitoksella työskentelee veronmaksajien rahoilla paksu organisaatio päälliköitä, asiantuntijoita ja muita hyväpalkkaisia joista osa on sukua toisilleen. YT-neuvotteluista ei puhettakaan vaikka juuri sieltä ne pitäisi aloittaa.

Kuten torimyyjät on todenneet, toriparkki tappaisi torin. Kauppiaiden kuorma-autot toimivat heidän myyntivarastoinaan. Jos ne viedään maan alle kuten on kaavailtu, myynti ei enää onnistu. Mummot ei odota kun mansikoita lähdetään hakemaan hissillä maan alta, eikä varsinkaan nuoremmat kiireiset ihmiset. Tavaran on oltava heti saatavilla eli varastona toimiva toriauto myyntipaikan vieressä, kuten nykyään on.

Valittavana on kaksi vaihtoehtoa: Joko tori ilman parkkia tai parkki ilman toria. Puutorilla meillä on jo yksi parkki ilman toria. Haluammeko keskusta-alueelle vielä toisen kuolleen aukion lisää? Tai itse asiassa viidennen, onhan meillä jo Varvin-, Veistämön-, ja Vähätorit ilman toreille ominaista päivittäistä kaupankäyntiä.

10

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turkulaist hallinto?

      Paljonko maksaa veronmaksajille pelkkästään Kaupptorin pinnan uusiminen arkeologisine kaivauksineen ja perustusten vahvistamisineen, siis ilman parkkilaitosta?

      Entä mitä maksaa, kun tori joudutaan muutaman kymmenen vuoden kuluttua(?) uudelleen avaamaan maanalaisten parkkitilojen rakentamiseksi keskustaan.?

      Entä mitä maksaa veronmaksajille vaihtoehto P-Louhen räjäyttämiseksi kallioon uusine sisäänajotunneleineen ja pitkine jyrkkine luiskineen ja hisseineen? Entä uudisosan valmistumisen jäkeen sen louhiminen vanhan P-Louhen jatkeeksi?

      Entä mitä maksaa veronmaksajille kaupungin keskustan kehittämisen jättäminen oman onnensa nojaan ja/tai ratikkakiskojen varaan sekä asukkaitten pakottaminen periferiaan ostoksille? Luultavasti pelkät periferiashoppailuajomatkat maksavat enemmän kuin torilla pysäköinti ikinä. Herätys pönttö!?

      Huomaa myös, että em. kaikki vaihtoehdot rakennustyömaineen tarkoittavat torikauppiaiden joutumista muutaman vuoden siirtymäajaksi tutuilta tonteiltaan torin johonkin toiseen laitaan!

      Ilman maanalaista toriparkkia ei voida myöskään rakentaa torin ympäristön myymälöiden välisiä maanalaisia kulkuyhteyksiä?

      Onko demokratian kunnioittamista sekään, että joku valtuustokokoonpano saa määrätä asukkaan ostoskäyttäytymisen tämän loppuiäksi: pakottaen ihmiset matkustamaan ruokaostoksilleen kymmeniä kilometrejä kaikenmaailman myllyihin... tyyyliin köyhät kyykkyyn!

      • näin se menee

        Hienosti argumentoitu!!! Edelleenkään noilla vastustajilla ei ole mitään järkevää sanottavaa,vuodesta toiseen jatkavat tuota samaa soopaa ja me joudumme joka päivä siitä vastustamisesta maksamaan. Pitäisi jo tyhmemmänkin asia ymmärtää,se yksi ääliö nyt on niin tyhmä ettei sille mene mikään päähän.


    • Lasku pää

      Toriparkin rakentaminen vie rahaa kerran - mm. muut aloituskirjoituksessa mainitut ja mainitsemattomat mainitut toiminnot, moninkerroin jatkuvalla syötöllä vuodesta toiseen. Vissi ero?

      • M: Aaret N: Ermes.

        Vastustajien ja valittajien ei tarvitse maksaa valitustensa aikaansaamia tonnien ja taas tonnien - ehken enemmänkin - eurojen kuluja! Kelpaa siinä sanoa:"Teitte te, pojat, mitä tahansa, minä valitan aina!!!"


      • Hohhoijaa...
        M: Aaret N: Ermes. kirjoitti:

        Vastustajien ja valittajien ei tarvitse maksaa valitustensa aikaansaamia tonnien ja taas tonnien - ehken enemmänkin - eurojen kuluja! Kelpaa siinä sanoa:"Teitte te, pojat, mitä tahansa, minä valitan aina!!!"

        Kaupunki rakentaa yrittäjälle parkkiruutuja Vanhan Suurtorin rantaan Aurajojen nurmikolle! Se on jotain se, ei maanalaiset pysäköintipaikat keskustan pelastamiseksi!


    • Eki Teräsrautelasta

      Meidän perheessä naiset ei uskalla eikä halua ajaa maanalaisiin luoliin eikä poistua siellä autoista.

      Keskustan kadunvarsiparkkiin he menisi mutta niitä paikkoja kyylää kiireiset mieskuskit.

      Eli hameväki (vaimo 2 ajokortin saanutta tytärtä) ajavat Myllyn ilmaisen ruuhkattoman kattoterassin leveille parkkipaikoille ja kipaisevat siitä päivänvalossa kolmella askeleella kauppaan.

    • Liti-Loti Viuhh

      Kaupunkien kauppatorien paikan ovat vienee ns. kauppiaqstavaratalot ja sensemmoiset kauppakeskukset. Niissä nyt käydään "torikauppaa" sisällä lämpimässä. Kyllä täänäänkin sai olla tosi toriviulisti, jos jaksoi sieltä maalaisperuni ostamassa - senverran satoi ja viuhui. Tulis eres se toriparkki niin pääsis kuivas Wikkelle ja Hansaan!

      • --------------

        Ei muuten satanut juuri nimeksikään. Taidat olla Toriparkki oy kannattaja?


      • Kysynpä vaan

        V@tuttaako jotakuta ettei torikauppiaat maksa sikakalliita vuokria torinvarren kiinteistökeisareille?


      • kysynpa vaan
        Kysynpä vaan kirjoitti:

        V@tuttaako jotakuta ettei torikauppiaat maksa sikakalliita vuokria torinvarren kiinteistökeisareille?

        Etteikö veronmaksajat maksa teillekin loisille sen itsemurha yksiön vuokran? Kuka sitten maksaa jos yritykset häviää tästä kaupungista. Terve menoa sinne rottien jengiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe