”Verkko 1” -> ”Verkko 2” -> ”Verkko 3” –ongelma

Lu625

Kysynpä enemmän tietäviltä tällaista ongelmaa, että minulla oli ZyXEL P-2812 HNU-modeemi puhelinverkkoon liitettynä ja ko. modeemiin sitten LAN-kaapelilla pöytäkone (Win 7 Sp1 64 bit).
Muut härpäkkeet; läppäri (Win Vista 32 bit), Android-tabletti ja Windows-puhelin langattomasti eli WLANilla liitettyinä.

Tuossa tilanteessa Win 7- tiekoneessa oikealla alhaalla yhteyskuvakkeessa luki; ”Verkko Internet-yhteys” ja läppärissä vastaavasti; ”Paikallisverkko ja Internet”. Sen kummempaa ”kotiverkkoa” ei ollut luotu, vaan kaikki toimi ok!

Hintatarjouskilpailun seurauksena päätin vaihtaa operaattorin halvempaan ja näin ollen tuli antennikaapelin perään sitten Cisco EPC3825-kaapelimodeemi.

Nuo molemmat edellä mainitut modeemit toimivat sitten päivän ylimenokauden verran yhtä aikaa.

Tuolloin muodostin yhteydet kaapeli-Ciscoon Windows-puhelimelle ja läppärille Win Vistan yhteydenmuodostus-proseduurin mukaan. Kysyi kyllä, että onko koti-, työ-, vai julkinen paikka, jota en muista joskus aikoinaan kysytyn.
No, yhteys muodostui ”uutta” reittiä pitkin ja kaikki toimi aivan ok!

Sitten katkaisin Vista-läppärin yhteyden tuohon Ciscoon ja yritin takaisin ”vanhaan” ZyXELiin Verkko- ja jakamiskeskuksen kautta, jossa tuo oli muistissa.
Tuonne kuitenkin pääsi nyt vasta sitten, kun oli ensin määritellyt tuon koti-työ-julkinen-käyttöympäristön (jota ennen ei kai ollut kyselty).
Sen jälkeen läppäri toimi sitten langattomasti ”vanhan” systeemin mukaan.

Sittemmin tämän jälkeen huomasin, että tämän pöytäkoneen (Win 7) yhteyskuvakkeessa lukikin; ” Verkko 2 Internet-yhteys”! Eli oli automaattisesti perustettu (?) ”uusi” verkko !?
Tekikö sen nyt sitten tuossa Vista-koneessa takaisinpaluun yhteydessä tehty ”koti”-määritys, vai keksikö sen ZyXEL-modeemi?

Eikä tässä kaikki!
Kun sitten liitin pöytäkoneen LAN-kaapelilla ”uuteen systeemiin”, eli kaapelimodeemi Ciscoon, niin nyt tulikin yhteyskuvakkeeseen jo teksti:
”Verkko 3 Internet-yhteys” !!??

Kaikki siis toimii tämän Cisco-kaapelimodeemin kanssa kuten aiemminkin, mutta ihmetystä ja hämmennystä aiheuttaa tämä Win 7-pöytäkoneessa nyt lukeva ”Verkko 3”. Läppärissä on kyllä edelleen tuo sama; ”Lähiverkko ja Internet-yhteys”.

Verkko- ja Jakamiskeskus näyttää vain aktiiviset verkot, eli nyt tämän ”Verkko 3:n” (Kotiverkkko?) Eli löytyykö ne ”vanhat” jostain piilosta?

Nimen vaihtokaan ei onnistu, sillä kohdassa; Ohjauspaneeli -> Verkko- ja Internet -> Verkkoyhteydet -> Verkkolaite -> Nimeä yhteys uudelleen… niin siellä lukee nyt ; Lähiverkkoyhteys Verkko 3! Ja VAIN tuota ”Lähiverkkoyhteys”-sanaa voi muokata! ”Verkko 3” on harmaana alempana, eikä sitä voi muuttaa…!

Tämä voi joistakin tuntua ”saivartelulta”, jos kerran kaikki toimii. Kuitenkin tuo minua häiritsee ja vaivaa. Tai ainakin haluan ”kunnon selityksen” asialle, että mistä (kaikesta) tuo johtuu?

Pitäisikö mennä jotain rekisteriä muokkaamaan tai mitä?

Vastaava ongelma oli tuossa viime keväänä, kun Internet-yhteys meni yllättäen poikki muutamaksi tunniksi kaapelivaurion vuoksi. Tuolloin yritin määritellä vikaa Verkko- ja jakamiskeskuksessa, sekä yrittää muodostaa (uutta) yhteyttä verkkoon, niin tuolloin se keksi myös tuon ”Verkko 2:n”.
Tuosta kuitenkin pääsin eroon tekemällä silloin koneeseen täydellisen uudelleenasennuksen (toki muun syyn vuoksi).

Kai tuohon nyt joku muukin keino löytynee…???

7

2087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johtuu windowsista

      windows päivitykset muuttaa näitä juttuja.
      Jos kaikki pelittää niin hyvä:)

      Itsekkin huomannut moista!

      • ja vielä!

        Verkkolaitteiden nimet kasvaa aina windowsissa. kun esim tökkää eri usbiin wlan mokkulan.

        Siksi Ubuntu onkin paljon Kivampi.


      • Windows peri synti
        ja vielä! kirjoitti:

        Verkkolaitteiden nimet kasvaa aina windowsissa. kun esim tökkää eri usbiin wlan mokkulan.

        Siksi Ubuntu onkin paljon Kivampi.

        Ubussa ei ole koskaan mm puuttuvaa liitettävyyttä ;D


      • Lu625

        Vastaan (taas) itse itselleni ja muille tiedoksi!

        Tuolta "ulkomaankielisiltä sivuilta löytyi aivan rautalankamalli" tuon verkon nimen, numeron tai kuvan muutokseen...!

        Ja tarkemmin muistellen itsellänikin joskus vuosia sitten oli XP:n tai Vistan kanssa sama ongelma tilanne!

        Eli muuttamaan pystyy ja tässä lyhykäisesti;

        Ohjauspaneeli -> Verkko ja Internet -> Verkko- ja jakamiskeskus, jolloin avautuu ikkuna, jossa on ylempänä "Tarkastele verkon perustietoja ja määritä yhteyksiä". Siinä on yleensä ensin tietokoneen kuva, sitten reititin tai modeemi (ja lukee verkon nimi/nro) ja josta sitten "maapallon kuvaan eli internettiin".

        Samassa ikkunassa hieman alempana on sitten; "Näytä Aktiiviset verkot"-kohta.

        Klikkaa siitä nimenomaan sitä kuvaketta (ilmeiseti talo, jos kotiverkko), EI sitä "Kotiverkko"-linkkiä!

        Tuon kuvakkeen klikkauksella aukeaa ikkuna; "Määritä verkon asetukset", jossa kohdat; "Anna verkon nimi" ja "Muuta verkkokuvake".

        Näin homma hoitui!
        Eli itse muutin sen "Verkko 3:n" nimen taas pelkäsi "Verkoksi", kuten oli ennen muutoksia ja kuvaksi liitin Cisco-modeemin kuvan talon sijaan, kun aiemmin ZyXEL osasi sinne liittää automaattisesti oman kuvansa!

        Tuolla alempana joku jo ehti haukkumaan Windowsia, mutta saihan nyt tuonkin kuitenkin muutettua!

        Tässä on nyt jo ehtinyt tutustumaan Ciscon hallintaohjelmaan ja täytyy siitä kyllä sanoa; että varsin köykäiset (=kevyet) eväät siinä on verrattuna ZyXELin vastaavaan, joka osasi näyttää jopa kuvat siihen (verkkoon) liitetyistä laitteista!
        Sinänsähän tuokin toimii ja "vauhti" pysynyt edelliseen verrattuna vähintäänkin samana, mutta edullisempaan kk-hintaan!


    • no jooh
      • ...

        Ei nuo ole modeemeita vaan reitittimiä.


      • no jooh
        ... kirjoitti:

        Ei nuo ole modeemeita vaan reitittimiä.

        Määrittele modeemin ja reitittimen ero?

        Kumpi tämä on?
        ZyXEL VMG8924-B10A ADSL2 /VDSL-modeemi, AC1600 WLAN, 4G-tuki
        Modeemi tukee sekä ADSL2 että VDSL-yhteyksiä. Laiteesta löytyy yksi GB WAN-portti jonka kautta laitetta voidaan käyttää nopeana reitittimenä.


        Modeemi (modulaattori/demodulaattori) on laite, joka moduloi digitaalisen signaalin analogiselle siirtotielle ja myös palauttaa (demoduloi) analogisesta signaalista digitaalisen signaalin. Modeemeja käytetään siirrettäessä tietoa esimerkiksi puhelinlinjoilla tai radioteitse (esimerkiksi matkapuhelimet, langattomat lähiverkot, Bluetooth-laitteet). Nykyään yhä useampi laite sisältää modeemin ja joissain laitteissa niitä voi olla monta, esimerkiksi monta eri tietoliikennestandardia tukevassa matkapuhelimessa tai tietokoneessa.

        Reititin:
        Reitittimet eivät yleensä tee reitityksen ohella mitään muuta. Varsinaisten reitittimien ohella myös moneen pieniin yksityiskäyttöön tarkoitettuihin lähiverkkokytkimiin on nykyisin lisätty joitain reititysominaisuuksia. Näiden kytkimien oletetaan usein myös tukevan WLAN-yhteyksiä, VPN-tunneleita, DHCP-välitystä, NTP-ajanjakoa, SNMP-hallintaa ja esimerkiksi NAT-osoitteenmuutoksia. Muita reitittimiltä vaadittuja ominaisuuksia voivat käyttötarkoituksesta riippuen olla muun muassa VRRP-vikasietoisuus, IP-multicast eli monilähetys, kuormantasaus ja QoS-liikennepriorisointi. Vain harvoilla näistä lisäominaisuuksista on kuitenkaan mitään tekemistä varsinaisen reitityksen kanssa eikä niitä välttämättä tavata ollenkaan järeissä reitittimissä. Lisäominaisuuksilla pyritään parantamaan muun muassa verkon tietoturvaa, vikasietoisuutta, hallittavuutta ja suorituskykyä. Reitittimet voivat myös toimia palomuureina.

        Reititys jakautuu kahteen päähaaraan, jonka määrittelee se, mihin verkkoihin reitittimellä on yhteys. Jos reitittimellä on useita liittymiä saman palveluntarjoajan verkkoon, reitittimen täytyy kyetä ainoastaan sisäiseen reititykseen (”interior routing”). Mikäli reititin on liitetty useiden palveluntarjoajien verkkoihin, reitittimen on kyettävä ulkoiseen reitityksen (”exterior routing”). Sisäinen reititys voidaan hoitaa manuaalisesti tai reititysprotokollilla, kuten OSPF, IS-IS tai RIP. Ulkoinen reititys tarvitsee toimiakseen BGP-protokollan.

        Reitittimillä voidaan tehdä tietoliikenteelle temppuja. Esimerkiksi tietoliikenteen suunnasta tai kohteesta riippuen liikenne voidaan vaikkapa pakottaa kulkemaan jonkin erityisjärjestelyn läpi, joka voi olla mitä tahansa. Toinen reitityksellä tehtävä temppu on luoda anycast-osoitteita, jolloin liikenne ohjautuu lähinnä olevaan kohteeseen. Anycastin voi toteuttaa sekä sisäisessä että ulkoisessa reitityksessä.

        Ne on modeemeja. Toimivat myös reitittmenä.

        Kas kun et sanonut "tietokoneeksi" koska tuossa paremassa on jo 1.2GHz prosessori.

        Nämä ovat hyviä laitteita ominaisuuksian takia. Lisää tukiasemia voi iittää helposti ja aika lyömättömät halintaominaisuudet jotka toimivat heposti äypuhelimella vaikka et olisi kotona.

        Olet siis aina modeemisi ja verkkosi "päällikkö" oit kotona tai et.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe