Hyvä veli - maakaupat täyteen vauhtiin?

kaverille kans

Yhteistä julkista maaomaisuutta on jo kaupattu ja kaupataan kohta lisää - halvalla...

Ensimmäinen näytös: Tavoitehinnan määritys.

54

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahneutta ilman rajaa

      Niihän näkyy , vaikka paremminkin tovereille. Kokoomuksen valtuutettu on tehnyt esityksen, että menkööt vaikka ulkomaalaisille kunhan rahaa saadaan.. Kyllä varmaan veli venäläisille tontit kelpaa.

    • itte Ilse

      Kyllä minäkin haluun lomatontin halvalla, eli tavoitehinta korjattuna kaikilla hintaa alentavilla hömpillä. Ei voi olla kallista merenrantaa Lovisassa koska Helsingforsiin on 80 km moottoritietä pitkin.

    • Jätteholmen

      Kyllä kauppa tulee käymään koska eräs alue on kaavoitettu ympärivuotiseen asumiseen. Ajatelkaa, omakotitalo meren rannalla omalla sikahalvalla tontilla.

    • ezsxrdctfghyujik

      Mistä julkisesta maaomaisuudesta puhut?

      • läpinäkyvää

        Hra julkinen aakkonen leikkii tietämätöntä. Pelloista, virkistysalueista, rantatonteista...

        Pesän jako on käynnissä ja se pitää tehdä ennen tulevaa kuntaliitosta.


      • eszxrcftvgb
        läpinäkyvää kirjoitti:

        Hra julkinen aakkonen leikkii tietämätöntä. Pelloista, virkistysalueista, rantatonteista...

        Pesän jako on käynnissä ja se pitää tehdä ennen tulevaa kuntaliitosta.

        Mistä pesänjaosta puhut? Ja kuka toimii pesänjakajana? Kerro nyt ihmeessä vähän enemmän. Onko joku kuollut vai mistä on kyse?


    • poiuyt11

      Mikä hyväveli kauppa oli ne 2 tonttia mitkä myytiin tosi halvalla? Oliko myyjällä täydet valtuudet? Voiko kauppaa purkaa? Kuulemma kaavoitettu ympärivuotiseen asumiseen.

    • Sävstaholm

      Kun mulla ei ole valtuuksia kirjoittaa Lovarin FB palstalle, niin pistän tähän faktaa.
      Marraskuussa 2007 myytiin 2 tonttia Storholmenista. 26600 m² hintaan 22.000€.
      Toinen 2000m² hintaan 16.500€. Eihän kukaan tänä päivänä myy siihen hintaan.!
      Toinen kauppa, Björkholmenin saari, 2000m² ja myyntihinta 76.600€. Mikael Hafrén ehdotti hinnaksi 100.000€, ei saanut kannatusta. Juhani Uitto ehdotti kaverihintaa 60.000€, ei saanut kannatusta.
      Hintahaitari on väljä, saisi tontit jäädä myymättä.

      • kovaa peliä

        Noissa Storholmenin ja Björkholmenin kaupoissa haettiin ensimmäisen kerran halpaa "tavoitehintaa", johon muut ostajat voisivat vedota? Mulle kans halvalla kun toikin sai!


    • linkkiiiii pliis

      onks noi jossain pöytäkirjas?

      • Sävstaholm

        Kyllä löytyy mustaa valkoisella ostajien nimillä. Korjaus eka neliömäärään, tuli nolla liikaa. Pitää olla 2660m².


    • Johan on markkinat

      Myyntihanketta on kuliseissa valmisteltu läpinäkymättömästi hernerokkasumun sisältä. KUKA käski teknisen keskuksen taas jatkamaan myyntiselvityksiä? Voidaan spekuloida, että kohun lieventämiseksi kaikki puoluetoverit eivät vielä tässä vaiheessa osta tonttia, koska muille (ei nyt ilmeisesti myyntilistalla oleville) vuokratonttien haltijoille on aikomus myöhemmin myydä tontit samalla hinnoitteluperiaatteella kuin nyt. Salailua korostaa sekin seikka, ettei nyt myytävien 15 rantatontin ostajien nimiä kerrota kaupunginhallituksen esillä olevissa asiakirjoissa (Esityslista 03.11.2014 Asianro 4).

      Tonttien myyntiperiaatteet ovat sekavat ja hulvattomat. Etenkin niiden hinnoittelu ja eriskummallinen hinnan tarkistusjärjestelmä, joka todellisuudessa tähtää mahdollisimman alhaiseen hintaan. Pitäisi huomioida myös tonttien arvoon suuresti vaikuttava rakennusoikeus eikä puhua vaan neliöistä. Osa tonteista on jo nyt kaavoitettu ympärivuotiseen asuinkäyttöön.

      Miksi pitää nyt hosua myymään 15 rantatonttia yli kahdesta sadasta ja hinnalla joka ”on lähellä käypää markkinahintaa”? Markkinahintaa? Heh, heh. Siksikö kaupat nuijitaan nyt äkkiä läpi, että saadaan alhainen tavoitehinta, johon muut ostajat sitten vetoavat vaatien ”yhdenvertaista” hintakohtelua? Käypä hinta Uudellamaalla ja 100 km pääkaupungista 2000 m2 rantatontille pyörii 100 000 – 240 000 euron välillä. Sen alle meneminen on kunnan edun vastaista ja pelkkää veronmaksajien piikkiin tehtyä hyväntekeväisyyttä. Neliöhinta 25 – 35 euroa (2000 m2 rantatontti 50 000 – 70 000) ei ole lähelläkään käypä hinta! Käypä hinta on vähintään 100 000 euroa plus 50 000 – 70 000 euroa!

      Nyt kyllä haisee ja pitkälle!!!!!!!

      Itä-Uudenmaan hintoja:

      Porvoo. Emäsalo.

      Reilun puolen tunnin matkan päässä pääkaupungista ranta-asemakaava alueella n. 2000m² määräala, jolla rakennusoikeus 100k-m² ympärivuotiselle vapaa-ajan huvilalle 25k-m² talous/saunarakennukselle! Hp. 240 000€

      Autotien päässä reilun puoli tuntia pääkaupungista, ranta-asemakaava alueella loiva rinne määräalanai 1780m², jolla rakennusoikeus 100k-m² huvilalle ja 25k-m² talousrakennukselle tai saunalle, rakennuspaikka n. 38metriä rannasta, rantaa 35 metriä! Hp. 240 000€

      Loviisa

      Esimerkiksi Uusimaassa 23.5.2010 julkaistussa myynti-ilmoituksessa EI OMARANTAISESTA (100 m rantaan) Loviisan lahden itärannalla sijainneesta (mökki 40 m2 ja tontti 1960 m2) lomakiinteistöstä pyydetiin 124 000 euroa!

      Uusimaassa 6.6.2010 olleessa ilmoituksessa myytiin Loviisassa (Lappom) sijainnutta pientä kesämökkiä (27 m2), joka oli ilmoituksen mukaan kaupungin VUOKRATONTILLA (2000 m2). Hintapyyntö oli silti 149 000 euroa!

    • Näin on nännit

      Minimihinta 100.000 tontilta ja siitä ylöspäin. Kaikki tontit jäisi myymättä ja kunta saisi rutkasti vuokrarahaa kun tarpeeksi korottaa vuokria.

      • Vuokrallla

        Tuskin kovin moni vuokralaisista ostaa edes 70000 euron hintaan......


      • Ei osta!
        Vuokrallla kirjoitti:

        Tuskin kovin moni vuokralaisista ostaa edes 70000 euron hintaan......

        Ei osta, kun tietää kuinka paskasia rannat ovat. Viime kesänä kaupungin paskat valui Valkosta saastuttaen kaikki lähirannat uimakelvottomiksi. Valkon satama on riski koko ajan ja sinilevä valtaa loppukesän, joten siitä vaan rikkaat ostoksille!


    • Rehellisyyttä peliin

      Tuohan on ihan älytön ajatus, että edes yritetään huijata ihmisiltä tuollaisia summia, kun kaikki tietää näiden rantojen kunnon ja riskit. Ihmiset hakeutuu mieluummin puhtaille järvirannoille näinä aikoina. Kyllä kaupungin pitäisi nyt ajatella mitä myy ja millä hinnalla. Viime kesänäkin rannat olivat viikkokausia uinti kelvottomia.

      • jotain rajaa

        Kyllä on kauheeta kun joutuu kököttämään noin surkeilla rantatonteilla. Siitähän tulee stressi. Tyytymättömät valittaja vuokralaiset sanokaa nyt ihmeessä irti vuokrasopimukset! Purkakaa sopimusehdon mukaisesti mökkinne ja ennallistakaa maapohja.
        Suurin osa tonteista on vuokrattu määräaloina, jolloin esimerkiksi tieoikeuksia ei ole käsitelty ollenkaan. Siitä huolimatta monelle tontille on bygattu tie. Kenen luvalla? Tiepohjat on myös ennallistettava takaisin luonnontilaan.


      • RANTAMERENKÄVIJÄ

        KÄYKÄÄ KATTOMASSA NÄITÄ TONTTEJA.EI NÄITÄ VOI RAHALLA MYYDÄ.


    • kadetski

      Se kaikista kauhein on se tulvariski, kun osa tontista ei voi käyttää. Nyt vaan tilastot kertoo että tulvakorkeus saavutetaan kerran joka kolmas vuosi. Sekin tapahtuu Joulu-Tammikuussa kun mökkiläiset on kanarialla. Mutta jos sillä verukkeella saadaan 70% hinnasta pois, a vot!

      • siis mitä

        Tuleeko meri sun rappusille joka 3.vuosi? Pikkusen tuo kuule ongelmia


      • 23+34
        siis mitä kirjoitti:

        Tuleeko meri sun rappusille joka 3.vuosi? Pikkusen tuo kuule ongelmia

        oma vika jos rakentaa mökkiä merenpohjalle.


    • merenalla

      Höpöhöpö väite että hyvä veli kauppoja. Pieni osa tonteista myydään. Merenpohjaa ei kukaan osta noilla hinnoilla.

    • haisee pahalle!

      Mitä järkeä on myydä pieni osa tonteista? Ei mitään!

      Taitaa olla jo kolmas kerta kun rantatontteja aiotaan myydä.Hanke on kuin ongen koho, joka pomppaa aina pintaan. Vuonna 2012 ongella oli Tom Liljestrand (RKP). Östra Nyland 1.11.2014: "Tom Liljestrand (SFP) gjorde ändå det avvikande förslaget att sälja de tomter som kan säljas, något som styrelsen godkände.". Taas homma jatkuu. RKP vie ja muut vikisevät. Esitetty 50 000 - 70 000 euroa on polkuhinta rantatontista!

      Pitäisi tehdä kauppaehto, että jos tontin ostaja jälleen myy tonttinsa, niin kaupungilla on etuosto-oikeus samalla hinnalla kuin tontti on ostettu.

      • johan on kumma

        Maankäyttö-ja rakennuslain mukaan rakennuslupaa ei voida myöntää tulvavaaralliselle alueelle. Kuinka sellaisilla alueilla voi olla mökkejä? Onko kaikilla edes rakennuslupaa? Mikäli rakennuslupaa ei ole, niin myös kiinteistöverot ovat maksamatta? Sehän selittäisi miksi RKP/SDP/KOK/PS torppasivat aloitteen mahdollisten luvattomien kiinteistöjen selvittämisestä ja saattamisesta veron piiriin! Siinähän voisivat veljet kärähtää tai jopa itse!


      • voi sun. ..
        johan on kumma kirjoitti:

        Maankäyttö-ja rakennuslain mukaan rakennuslupaa ei voida myöntää tulvavaaralliselle alueelle. Kuinka sellaisilla alueilla voi olla mökkejä? Onko kaikilla edes rakennuslupaa? Mikäli rakennuslupaa ei ole, niin myös kiinteistöverot ovat maksamatta? Sehän selittäisi miksi RKP/SDP/KOK/PS torppasivat aloitteen mahdollisten luvattomien kiinteistöjen selvittämisestä ja saattamisesta veron piiriin! Siinähän voisivat veljet kärähtää tai jopa itse!

        Rantatonttistien puhemies esitti rantatonttien hinnaksi 15eur/m2! Aivan uskomaton esitys. Kohta pitää veronmaksajien varmaan maksaa, että vuokraajat suostuvat ottamaan vastaan rantatontteja!


    • Voivoi3

      Voi voi, kun se hankaloittaa asiaa että niin monella valtuutetulla on rantatontti. Ja omaa etua pitää tietysti ajatella.

      • jättefin

        Tom Liljestrand (RKP) on kunnostautunut myös aloitteestaan maaomaisuustyöryhmän perustamiseksi. Aloite toteutettiin pikavauhtia ja ilman turhia hallintosäännön muodollisuuksia. Kun oikea RKP-taho tekee aloitteen, niin se ei jää vuosiksi pölyttymään kaupungin kanslian ympärillä olevien toimistojen laatikoihin, joita myös kansanomaisesti Ö-mapiksi kutsutaan!

        Todennäköisesti Liljestrandille on luvassa mitä korkehin kunniamerkki maakauppojen ns. edistämisestä!


      • ei mulle kiitos
        jättefin kirjoitti:

        Tom Liljestrand (RKP) on kunnostautunut myös aloitteestaan maaomaisuustyöryhmän perustamiseksi. Aloite toteutettiin pikavauhtia ja ilman turhia hallintosäännön muodollisuuksia. Kun oikea RKP-taho tekee aloitteen, niin se ei jää vuosiksi pölyttymään kaupungin kanslian ympärillä olevien toimistojen laatikoihin, joita myös kansanomaisesti Ö-mapiksi kutsutaan!

        Todennäköisesti Liljestrandille on luvassa mitä korkehin kunniamerkki maakauppojen ns. edistämisestä!

        On tuolla myynnissä saaritontteja mökkeineenkin. Roikkuu vaan ja hinta laskussa. Saari on siitä hankala että pitää olla vene ja vielä makeavesi kenties matkassa. Ei mikään oikotie onneen, kanootti ja telttakin tuo saman halvemmalla.


      • oi aikoja
        ei mulle kiitos kirjoitti:

        On tuolla myynnissä saaritontteja mökkeineenkin. Roikkuu vaan ja hinta laskussa. Saari on siitä hankala että pitää olla vene ja vielä makeavesi kenties matkassa. Ei mikään oikotie onneen, kanootti ja telttakin tuo saman halvemmalla.

        Liljendalilainen maanviljelijä tekee aloitteen maaomaisuuden myynnistä ja kas työryhmällä on valmiina myyntisopimukset ennen kuin koko työryhmää on edes hyväksytty valtuustossa. Ja maata ja metsää myytiin ihan sattumalta liljendalilaisille mmaanviljelijöille. Tuollaisia kauppoja ei esitetty vanhan Liljendalin kunnan aikana, mutta Loviisassa kaikki onnistuu. Tom Liljestrand, esitä seuraavassa Morjensissa minkä johtosäännön pykälän perusteella työryhmä perustettiin ja millä ohjeistuksella kaupat neuvoteltiin.


      • säälittävää
        jättefin kirjoitti:

        Tom Liljestrand (RKP) on kunnostautunut myös aloitteestaan maaomaisuustyöryhmän perustamiseksi. Aloite toteutettiin pikavauhtia ja ilman turhia hallintosäännön muodollisuuksia. Kun oikea RKP-taho tekee aloitteen, niin se ei jää vuosiksi pölyttymään kaupungin kanslian ympärillä olevien toimistojen laatikoihin, joita myös kansanomaisesti Ö-mapiksi kutsutaan!

        Todennäköisesti Liljestrandille on luvassa mitä korkehin kunniamerkki maakauppojen ns. edistämisestä!

        Ja mitali tuli..........


    • kivikauden meininkiä

      Työryhmä kasattiin viranhaltijoista ja YHDESTÄ RKP:n valtuutetusta!!!!!! Muista puolueista ei ketään kelpuutettu työryhmään, joka on kasattu synkissä metsissä ja visusti pois päivänvalosta.

      Viranhaltijat varmaan sisäistävät tehtävän luonteen. Se on RKP:n käskyttämä tie:

      My way or highway!

    • annat rosvottavana

      Jestas, kylpä on Owela Olavi. Onko muijjalla myös tontti?

      r

    • mellanholmen

      Noniih. 10.12 on jälleen valtuuston kokous missä käsitellään mökkitonttien myyntiä.
      Nyt on kiire koska pitää vielä tämän vuoden puolella myydä tontit. Tontteja on 214 kappaletta, niistä voidaan myydä ainoastaan 15 kpl. Nyt laitetaan ihmiset niin eriarvoiseen asemaan että EU sanoo ei!! Nyt saisi koko pelleily loppua ja tontit ovat vastaisuudessa kunnan omistuksessa. Tämä on naurettavaa!
      Toivottavasti tulee netissä kokous suorana lähetyksenä.

    • ai hyvää???

      tänään oli lehdessä yleisöosastolla tosi asiallinen kannanotto tonteista. eli semmonen tosi hyvä lypsävä lehmä mika ei missään nimessä kannata myydä.

    • Mitalin hinta

      Ei kannata ei, mutta kun mm. RKP:n Tom Liljestrand ja Mia Heijnsbroek-Wiren haluavat niin myydä hintaan 35 eur/m2 miinus mahdolliset naurettavat hintaa alentavat hömppäötekijät...

      Siinä on kunnan etu sivuseikka. Kunnan etu vaatisi käyvän markkinahinnan ja se on about 70 - 100 eur/m2!

      • kova tarve

        Itsekö ilmaisi suuren halunsa mitaliin ja vinkuiko ja vonkuiko? Hakekaa, hakekaa.....MINUN TÄYTYY SAADA SE!!!!


      • tontit jakoon
        kova tarve kirjoitti:

        Itsekö ilmaisi suuren halunsa mitaliin ja vinkuiko ja vonkuiko? Hakekaa, hakekaa.....MINUN TÄYTYY SAADA SE!!!!

        Valtuustossa 10.12 päätetään myydä 15 rantatonttia halpaan ja ei käypään hintaan. Tarkoituksena on saada tavoitehinta, johon myöhemmin muut ostajat vetoavat.

        Termi Suomen syöjät on tuttu. Nyt voidaan lanseerata uusi käsite:Loviisan syöjät!

        Kulisseissa on arvatenkin käyty kovaa kampanjaa, jossa RKP/SDP valtuutetut on pistetty ruotuun ja "ymmärtämään" kavereiden tarve saada maaomaisuutta HALVALLA. Nyt on pidettävä kiirettä, koska tulevien kuntaliitosten jälkeen se ei enää onnistu.


      • tontit jakoon
        kova tarve kirjoitti:

        Itsekö ilmaisi suuren halunsa mitaliin ja vinkuiko ja vonkuiko? Hakekaa, hakekaa.....MINUN TÄYTYY SAADA SE!!!!

        Valtuustossa 10.12 päätetään myydä 15 rantatonttia halpaan ja ei käypään hintaan. Tarkoituksena on saada tavoitehinta, johon myöhemmin muut ostajat vetoavat.

        Termi Suomen syöjät on tuttu. Nyt voidaan lanseerata uusi käsite:Loviisan syöjät!

        Kulisseissa on arvatenkin käyty kovaa kampanjaa, jossa RKP/SDP valtuutetut on pistetty ruotuun ja "ymmärtämään" kavereiden tarve saada maaomaisuutta HALVALLA. Nyt on pidettävä kiirettä, koska tulevien kuntaliitosten jälkeen se ei enää onnistu.


      • rauhotus ny
        tontit jakoon kirjoitti:

        Valtuustossa 10.12 päätetään myydä 15 rantatonttia halpaan ja ei käypään hintaan. Tarkoituksena on saada tavoitehinta, johon myöhemmin muut ostajat vetoavat.

        Termi Suomen syöjät on tuttu. Nyt voidaan lanseerata uusi käsite:Loviisan syöjät!

        Kulisseissa on arvatenkin käyty kovaa kampanjaa, jossa RKP/SDP valtuutetut on pistetty ruotuun ja "ymmärtämään" kavereiden tarve saada maaomaisuutta HALVALLA. Nyt on pidettävä kiirettä, koska tulevien kuntaliitosten jälkeen se ei enää onnistu.

        Vuosikymmeniä tätä jauhettu että kiire ei ole. Vinkujat eivät ajattele Loviisan etua vaan pelkästään sitä, että ettei vaan kukaan muu saa hyötyä.

        Monella väärä käsitys maan arvosta. Ei pelkoa että ostamalla merenpohjaa rikastuisi!


      • ajatteles ny
        rauhotus ny kirjoitti:

        Vuosikymmeniä tätä jauhettu että kiire ei ole. Vinkujat eivät ajattele Loviisan etua vaan pelkästään sitä, että ettei vaan kukaan muu saa hyötyä.

        Monella väärä käsitys maan arvosta. Ei pelkoa että ostamalla merenpohjaa rikastuisi!

        Loviisan etu on myydä tontit vain käyvällä markkinahinnalla, joista myyjän 35eur/m2 tai vuokraajien esittämä 15eur/m2 ovat kaukana. Käypä markkinahinta on 70-100 eur/m2. Kaikki oleellinen on kerrottu "Johan on markkinat" kirjoituksessa.

        Kohta tähän puuttuu jo verottaja, joka mätkäisee esitetyllä hinnoilla lahjaveron!


      • hulvatonta
        ajatteles ny kirjoitti:

        Loviisan etu on myydä tontit vain käyvällä markkinahinnalla, joista myyjän 35eur/m2 tai vuokraajien esittämä 15eur/m2 ovat kaukana. Käypä markkinahinta on 70-100 eur/m2. Kaikki oleellinen on kerrottu "Johan on markkinat" kirjoituksessa.

        Kohta tähän puuttuu jo verottaja, joka mätkäisee esitetyllä hinnoilla lahjaveron!

        Tulette näkemään, että kun 35-15eur/m2 ostettu "surkea vesijättömaa" rantatontti jälleenmyydään, niin hinta pompsahtaa 70-100eur/m2! Silloin ei myyjä enää esitä tontin hintaa alentavia seikkoja, kuten ilmansuuntia tms.

        Esitetyllä 35eur/m2 hinnoilla rantatontin ostaja saa jälleenmyynnissa noin 100 000 euron myyntivoiton.

        Ainostaan hyvä-veli järjestelmä selittää tällaisen hinnoittelun!


      • 70-100 €/m2?
        hulvatonta kirjoitti:

        Tulette näkemään, että kun 35-15eur/m2 ostettu "surkea vesijättömaa" rantatontti jälleenmyydään, niin hinta pompsahtaa 70-100eur/m2! Silloin ei myyjä enää esitä tontin hintaa alentavia seikkoja, kuten ilmansuuntia tms.

        Esitetyllä 35eur/m2 hinnoilla rantatontin ostaja saa jälleenmyynnissa noin 100 000 euron myyntivoiton.

        Ainostaan hyvä-veli järjestelmä selittää tällaisen hinnoittelun!

        LoL!!!

        Tuleppas takas maanpinnalle.


    • seilori vain

      Tässäpä työttömänä jouten mietiskelen että tokkopa mökkeilijät alkaa heti maksimaalista voittoa tavoittelemaan mökeistään eli kesänviettopaikoistaan,joita ovat sydämmellään laittaneet vuosikymmenet.
      Onneksi juurikin täkläiselle varattomalle laitapuolenkulkijalle loviisa tarjoaa hienoa luontoa merimaiseman kera.
      Mukava ottaa rennosti nillittämättä joutavia.

      • sivullinen.

        Juuri näin! Kateus kuvitteellisesta busineksen teosta kalvaa heitä, joilla ei oikeasti käsitystä asiasta kokonaisuutena. Kunhan vaan ei kukaan saisi hyötyä, ei edes omiaan pois vaan mielummin kaverille tappiota.


    • åkes rööstö

      Jos valtuusto lähtee myymään lomatontteja virkamiesten ohjatun valmistelun ja kaupungin hallituksen rukkaaman esityksen perusteella ja mukaisesti, niin kyseessä on kaupungin omaisuuden hävittäminen.
      Mistään Uudenmaan alueelta ei saa rantatontteja, joilla on rakennusoikeutta myyntiesityksen mukaisella 35 m2 hinnalla. Kaupungilla ei ole tosiasiallista myyntitarvetta eikä edes myyntivalmiutta, kuten esityksen tekstissä selviää, kaikki oleelliset tonttien myynnin edellytykset ovat levällään, mutta myynti on käynnistettävä heti. Nyt Miksi nyt on hätä myydä kiireellä lomatontit arvostaa puoleen hintaan? Onko kyseessä Porvoo-fobia, myydä pitää kun voi vielä myydä alle markkinahinnan. Kaupunginhallituksen kuten myös valtuuston luottamushenkilöistä on merkittävä osa jäävejä päättämään tonttikaupoista, mutta ei se haittaa kun varahenkilöt ohjeistetaan tekemään oikeita päätöksiä, ts. onko kyseessä ”mulle niin jotain myös sulle”? Valtuustossa nähdään mielenkiintoinen näytelmä kun asian käsittelyn yhteydessä jäävit poistuvat katsomoon. Kaupungin lakimiehen pitäisi informoida kokouksen luottamushenkilöitä ja virkamiehiä siitä mitä asianosaisuus ja jääviys asian käsittelyssä tarkoittaa. Esimerkiksi selvitettävä on onko Olavi Kaleva lomatonttien myyntiasiassa jäävi?

      • luottamus nollassa

        Kaupungin lakimies on RKP:lainen ja se siitä uskottavuudesta informoida yhtään mitään!


    • keskittykee

      Kaleva ei päätä tonttien myynnistä, joten jääviyskysymys ei ole oleellinen.

    • relevantti huomio

      Olavi toimi esittelijänä KH:ssa ja osallistui valtuuston kokoukseen läsnäolevana, ja näin ollen saattoi vaikuttaa päätöksenteossa?

    • nain on nannit

      Kylpä Kaleva puhui tonttien käsittelyn yhteydessä jotakin signaaleista. Siis osallistui jotenkin johonkin?

      • lahja lapsukaisille

        Valtuusto palkittiin "oikeasta" päätöksestä myydä sikahalvalla rantatontit Onneli & Anneli DVD:lla ! Se on kunnianosoitus kaupunginjohtaja Olavi Kalevan vuoden 2014 ainoalle tiedossa olevalle elinkeinopoliittiselle saavutukselle Onneli & Anneli leikkipuistolle!


      • ala-arvoista
        lahja lapsukaisille kirjoitti:

        Valtuusto palkittiin "oikeasta" päätöksestä myydä sikahalvalla rantatontit Onneli & Anneli DVD:lla ! Se on kunnianosoitus kaupunginjohtaja Olavi Kalevan vuoden 2014 ainoalle tiedossa olevalle elinkeinopoliittiselle saavutukselle Onneli & Anneli leikkipuistolle!

        Päätös myydä kunnan omaisuutta ALE-hinnalla osoittaa, että valtuusto hyväksyy ihan mitä tahansa sille vain kehtaa esittää! Valtuusto ei pysty tai pikemminkin halua valvoa kunnan etua! Noin kolmasosa valtuutetuista joutui poistumaan salista esteellisina. Arvatkaa sitä suhinaa mitä kulisseissa on käyty?

        Valtuusto ei ole sekään enää uskottava toimielin. Kaupunginhallitus ei sitä ole koskaan ollutkaan!


    • voivoiniin

      Poisheitettyä rahaa, sikahalvalla myytiin. Hanssonkin oli hiljaa, oliko kaveripainostusta?

    • eihyvältänäytä

      Arveluuttaa. Nyt myytiin 15 tonttia tosi halvalla. Entäs sitten kun tulee myyntiin seuraavat. Osa on kalliimpia, osa halvempia. Kuka puolueeton viime kädessä määrää hinnan seuraaville tonteille? Kuka hyväksyy hinnan? Kuka valvoo? Tässä on se porsaanreikä, antaa mennä pilkkahintaan, olethan mun kaveri.

    • tönttersön

      Ei nyt myyty tontteja. Nyt avattiin mahis myydä.

      Kuulemma vain kaksi vuokralaista on edes tiedustellut asiaa.

      Lovari pisti sen tonttilistankin nettiin jo aikoja sitten, sillä voi mennä katsomaan näitä surkeita länttejä.

      Jos en vuonna myydäään edes viis, niin on ihme, ja ihmisil liikaa rahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe