Eikö teitä kiinnosta Pakkoruotisin poistamisaloitteen

käsittely?

On se kummallista demokratiaa. Kun vahingossa hyväksytään kasasalaisaloitteiden käsittelylaki, niin sitten RKP.n rahoittamat ministerit eivät haluakaan käsitellä kansalaisaloitteita. Kohta siirtävät sen seuraavalle hallitukselle, joka siirtää taas seuraavalle. Itse äänestin jo 1,5 vuotta sitten!!!!

27

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liikaa poliitikkoja

      Ministerille näyttää olevan helpompaa jakaa rahaa kansalaisille ja ottaa lapsiemme nimiin lisää lainaa kuin käsitellä RKP:lle epämieluisia asioita.

    • rawaha

      Jos hallitus oikeasti säästöjä, pakkoruotsi olisi poistettu päiväjärjestyksestä ajat sitten. Kaikki hemmetin palvelut pitää tarjota ruotsin kielellä joka paikassa.

      • Hmmm.koko pakkoruotsi aihe on silmätikku aihe jonka varjossa tehdään oikeasti tärkeitä päätöksiä ja jaetaan verorahat eli pakkoruotsi aihe on silmän lumetta jolla peitellään/piilotetaan tärkeämpiä aiheita ja päätöksiä... ...pakkoruotsia pakkomelteiseti kaatavat ihmiset ovat manipuloituja.


    • IIKOOÄLLÄ

      Kas kun emme puhu pakko-venäjääkin, ovathan venäläis-aatelisto riistänyt vähintäänkin yhtä hyvin suomalaisia kautta aikoijen.

    • opiskeltu on

      Ei todellakaan kiinnosta tälläinen mielikuvitukseen perustuva "ongelma". Lueppas historiaa, täällä Suomessa oli 1900-luvn alussa "venäläistämisaalto" eli olisiko ollut parempaa se pakkovenäläistäminen?
      Suomella on ollut vuosisatainen yhteys Ruotsiin. Tämän myötä ruotsin kieli on aina ollut "herrasväen" kieli. Vasta 1800-luvun loppupuolella suomen kieli alkoi saada arvostusta. Rahvaan kieli eli suomen kieli on saanut nyt virallisen aseman yhdessä ruotsin kielen kanssa.
      Tämä on historian perintö. Miksi kansakunnan pitäisi luopua omasta historiastaan? Yhteys Venäjään on ollut paljon lyhyempi (1808-1917).
      Opiskele ruotsin kielen taito niin voit tuntea kuuluvasi "herrasväkeen". Kyllä rahvaan jäsenelläkin voi olla monipuolinen kielitaito !!

      Ei yhden kielen taito (vain suomi) tee vielä ihmisesta länsimaisen herraskansan jäseneksi.

      • IIKOOÄLLÄ

        Ei tee, mielummin opiskelen saksaa ja espanijaa niillä kun pärjää laajemmassa herrasväen piirissä kuin riistäjä-svedujen mongerruksella. Lues historiaa itsekin,
        herrasväki oli puhtaasti hurrin ja ryssän aatelistoa.


    • pakkosuomea

      Et vaan nyt muista sitä, että saksa on germaaninen kieli kuten ruotsikin. Ruotsi on protestanttinen (ev.luterilainen) maa kuten iso osa Saksaa jonka maaperällä hääri tunnettu Martin Luther.
      Yhtenäinen kulttuuri on Saksalla ja Ruotsilla. Ja ruotsalaiset toivat tämän protestanttisuuden myös Suomeen. Etpä taida muistaa sitäkään, että suomen kielen "isä" Mikael Agricola opiskeli pitkään Saksassa.
      Näin Saksalla, Ruotsilla ja Suomella on paljon yhtenäistä kulttuuria vuosisatojen aikana. Kiitäpä vaan niitä protestanttisia ruotsalaisia ja suomalaisia aatelisia jotka eivät suostuneet kuningas Sigismundin aikana palaamaan roomalaiskatolisuuden helmaan.

      Historiaa EI voi muuttaa vaikka kuinka rutisette ruotsin kieltä vastaan. Jos kieli noin kovasti ottaa "pattiin" niin ainahan voi muuttaa mahdollisimman kauas Skandinaviasta. Ei täällä kurjuudessa ole pakko asua ja olla.
      Itsepähän TE suomenkielisetkin sorratte saamenkielisiä. Miksi heidän on pakko oppia tämä "pakkosuomi"? Antakaa heille täysivaltaiset kielioikeudet.

      • IIKOOÄLLÄ

        Ei Suomessa ole aatelissukuja siis suomalaisia kaikki ovat hurrin ja ryssän, siis
        molempien riistäjien jälkeläisiä


    • Tyhmäää

      Tosi noloa. Saksa on Euroopan puhutuin kieli ja espanja on maailman toiseksi puhutuin kieli. Ja Suomessa hukataan aikaa opiskelemalla täysin marginaalista kieltä; ruotsia, pakon edessä.

    • kielimiesX

      Kolmessa Skandinavian maassa puhutaan germaanista kieltä (ruotsia, norjaa ja tanskaa). Otetaan tähän vielä mukaan islanti ja färin kieli.
      Ei nämä niin marginaalisia kieliä ole.
      Jokainen pitäköön "äidinkielensä" oikeana.
      Miksi te valtasuomalaiset ette anna täysiä kielioikeuksia saamelaisille? Miksi saamelaisten on pakko oppia tämä "pakkosuomi"? Olka itse esimerkillisiä ja poistakaa tämä PAKKOSUOMI.
      Miksi saamaelaisten on opiskeltava tämä marginaalinen kieli eli suomen kieli?

      • IIKOOÄLLÄ

        Saamelaiset eivät saa oikeutta kieleensä RKP:n takia. Svedut sortaa siis edelleen
        suomalaisia. Ja onhan se pieni ihme, että alle 5%:n vähemmistön ns.ruotsin kieli
        on Suomen toinen virallinen kieli. Germaanisilla alueilla muut viralliset kielet eivät
        saa samaa asemaa ellei sitä äidinkielenään puhu yli 20%.


    • ½ruotsalainen pakko

      Ei todellakaan kiinnosta ruotsin kielen poisto. Kerronpa tässä joitakin kokemuksia. Kun Suomi EI kykene työllistämään kaikkia suomalaisia niin moni on päätynyt muuttamaan töihin Ruotsiin (Norjaan ja Tanskaan).

      Itse muutin Ruotsiin töihin ja taustani oli "keskikoulun ruotsi" ja tälläkin pääsi aika hyvään alkuun kun osasi edes jonkin verran kieltä.
      Sensijaan monille "ummikko" suomalisille alkuun pääsy oli kovin hankalaa.
      Monille Norjaan ja Tanskaan muuttaneille ruotsin kielen alkeiden osaamisesta on ollut jotakin hyötyä. koska ovathan nämä sukulaiskieliä.

      Ruotsi on aina ollut monille tuhansille suomalaisille jonkinlainen "varalaskupaikka" jossa on mahdollisuus tehdä työtä kun se oma Suomi ei ole työllistänyt. Tämän vuoksi Suomessa ei ole viisasta tehdä päätöksiä pakkoruotsin poistamiseksi. Pikemminkin pitäisi varmistaa ne eri menetelmät joilla voidaan paremmin käyttää suomalaisten hyödyksi tätä kunnon naapuria eli tätä "varalaskupaikkaa". Kielitaidon hallinta ei suinkaan ole huonoin tapa.
      Miksi Suomessa ei opita työllistämisen keinoja?
      Moni joutuu pakosta muuttamaan Suomesta pois jos mielii tehdä työtä pitkään kunnollisilla työehdoilla. Näin se Ruotsi on vaan toiminut tuhansille suomalaisilel varalaskupaikkana.
      Miksi tämän varalaskupaikan käyttö pitäisi tehdä entistä hankalammaksi kieltämällä tai rajoittamalla naapuri maan kielen opetusta?
      Harvemmat ovat muuttaneet itäiseen tai eteläiseen naapuriin, kyllä se Ruotsi on edelleen se suosittu ja vahva varalaskupaikka. Miksi monet olisivat jääneet kärsimään työttömyydestä Suomessa kun vaihtoehtokin on naapurissa?

    • käytä hyväksesi

      Totta sanoi tuo ½ruotsalainen pakko. Älkää nyt ihmeessä poistako ruotsin kielen opetusta koska se mahdollistaa suomalaisille helpomman siirtymisen ruotsalaiseen työelämään.
      Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat löytäneet Ruotsista elämälleen varalaskupaikan kun oma maa Suomi ei ole kyennyt työllistämään heitä. Toki joukkoon mahtuu epäonnistujiakin.

      Jos ruotsin kieli ei kiinnosta vähääkään niin tälläinen henkilö on jo vapaaehtoisesti luopunut käyttämästä mahdollisuutta varalaskupaikkaan kun työelämä alkaa Suomessa tökkimään. Nämä ovat siis tehneet oman valintansa.
      Viisas tekee toisen valinnan, hän voi tarvittaessa hyödyntää varalaskupaikan suomaa turvallisutta !!! Ruotsin kielen taito helpottaa siirtymistä ruotsalaiseen työelämään jos suomalainen työelämä ei anna turvaa.

      Työmarkkinoiden valinnan laajentuminen on viisaalle hyvä lisä mahdollisuus. Ruotsin kielen osaaminen voi helpottaa myös siirtymistä Norjaan tai Tanskaan.
      Kielitaitoisille on mahdollisuus laajaan työmarkkina-alueeseen jota "ummikoilla" ei ole. Eihän se Ruotsi ole koko maailma, mutta on se silti laajempi kuin tämä työttömyyskasvun riivaama Suomi.

      • Jagvetinte

        Mutta miksi ruotsin opiskelu ei voi olla vapaaehtosta? Jos tuntee, että tulevaisuudessa tarvii kieltä, niin varmasti sitä opiskeleekin. Väitän, että
        opiskelu olisi aktiivisempaa kun se tehdään vapaaehtoisesti kuten muutkin kieliopinnot.


    • vapaus ei toimi

      Suomalaiset eivät osaa valita oikein. Tämän vuoksi kansaa on pidettävä kepityksellä oikealla linjalla.
      Eikös se 7. veljeksen kirjakin kerro suomalaisten huonosta oppimiskyvystä johon auttaa ainoastaan opettajan tarjoama pakote, keppi.
      Suomessa jonkin oppiaineen vapaaehtoisuus muuttuu helposti oppimisvapaudeksi jossa vältetään kaikkea oppimista.
      Kuka nyt vapaaehtoisesti haluaisi oppia matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa? Nämähän ovat tunnetusti vaikeita oppiaineita.

      • Jagvetinte

        Vapaaehtosuus kielille (ei siis matematiikkaan jne.) kertoo opiskelijasta, että hän nimenomaan on motivoitunut opiskelemaan ko.kieltä. Kaikki kansalaisopistot ym. ovat
        tästä hyvä osoitus. Aika ontuvaa verrata johonkin fiktiiviseen romaaniin, kyllä suomalaisten oppimis-kyky on ihan samalla tasolla kuin vaikka ruotsalaistenkin, eiväthän ruotsalaisetkaan halua oppia suomea siis on kyse halusta.


    • Ei kiinnosta

      Ei pätkääkään, aihe kuullu EVVK listalle, eli Ei Voi Vähempää Kiinnostaa.

    • poipois

      juuh,pakkoruotsi vihdoin pois!!

    • juuh, poistetaan

      juuh, poistetaan ensin pakkosuomi ja vasta sitten pakkoruotsi.

    • gamla gubbe

      Olisihan se kiva jos jokainen voisi itse valita mitä opiskelee, mutta ei se niin voi mennä. Toki on hullua, että itäsuomalaisten tarvitsee lukea ruåtsia. Kuitenkin on aivan hienoa, että opiskelemme kolmea kieltä. (suomi, ruotsi ja englanti) Kuitenkin on valitettavasti mahdoton ajatus antaa jokaiselle mahdollisuus valita maailman kielistä mitkä kolme haluaa. Suomenkieli on tietenkin oltava ja asuinpaikasta riippuen saisi englannin kielen kaveriksi valita ruotsin tai venäjän. loput olkoot vapaaehtoisi, niin kuin nytkin. Ikäväähän tässä on kuitenkin se, että pienillä paikkakunnilla on mahdottoman pienet valinnan mahdollisuudet. Resurrssit eivät vain riitä.

      Kielimies - klitorisman

    • ½skandinaaviksi

      On se kumma, että palstoille kirjoittajat eivät voi käyttää aikaa ruotsin kielen opiskeluun mutta aikaa riittää pakkoruotsista valittamiseeen?
      Ruikuttamiseen kuluva aikakin voidaan käyttää hyödyksi eli käytä se aika ruotsin oppimiseen.
      Saat ajankäytöstäsi enemmän hyötyä.

      Itse aikoinani tein aina ne keskikoulussa (ennen oppikoulun alempia luokkia nimitettin keskikouluksi) saadut ruotsin kotitehtävät huolellisesti ja siitähän se ruotsin kieli tarttui päähäni. Sama jatkui lukiossa.

      Nyt vuosia myöhemmin ruotsin kielellä pärjää. Eikä tarvinnut muuta tehdä kuin osallstui koulun käyntiin aktiivisesti ja huolella. Ehkä oppikoulussa jonka kävin oli osaava ja innostava ruotsinkielen opettaja. Ei tarjonnut opetustaan "pakkopullana".

      PS. kyllä itäsuomalainenkin voi muuttaa länsirannikolle tai jopa Ruotsiin. Moni "savolainen" ja "karjalainen" tuttavani joutui muuttamaan Ruotsiin kun se oma koti-Suomi ei tarjonnut työtä. Onpa jokunen mennyt Norjaankin töihin ja heille oli apua ruotsin osaamisesta.
      Itse olen työssä jossa joka työpäivä joutuu käyttämään suomea, ruotsia ja englantia. Onneksi ei vielä yt-neuvottelut ole tuoneet potkuja, mutta mistä sen huomisen tietää? Ehkä sitten on kotitavarat pakattava ja lähdettävä Svea mamman puolelle?

      • Jagvtinte

        Huomaatko..opiskelit kieltä vapaaehtosesti, et pakolla??? Ja onhan teilläkin siis pakkoruotsin puolustelijoilla aikaa mollata palstoilla niitä jotka ovat eri mieltä?


      • opetustaito
        Jagvtinte kirjoitti:

        Huomaatko..opiskelit kieltä vapaaehtosesti, et pakolla??? Ja onhan teilläkin siis pakkoruotsin puolustelijoilla aikaa mollata palstoilla niitä jotka ovat eri mieltä?

        Kyllä vanhassa oppikoulussa (keskikoulu lukio) toinen kotimainen kieli eli ruotsi oli pakollinen oppiaine. En sitä opiskellut "vapaaehtoisesti".
        Koulussa jota kävin oli ehkä loistava ja intoa luova ruotsin kielen opettaja. Oli se englannin opettajakin ihan hyvä.

        Opettajissakin on suuria eroja. Toisten opettamistaito on sellainen, että se vetää oppilaat vahvasti mukaansa.


      • täisaunaan
        opetustaito kirjoitti:

        Kyllä vanhassa oppikoulussa (keskikoulu lukio) toinen kotimainen kieli eli ruotsi oli pakollinen oppiaine. En sitä opiskellut "vapaaehtoisesti".
        Koulussa jota kävin oli ehkä loistava ja intoa luova ruotsin kielen opettaja. Oli se englannin opettajakin ihan hyvä.

        Opettajissakin on suuria eroja. Toisten opettamistaito on sellainen, että se vetää oppilaat vahvasti mukaansa.

        Onneksi olen ruotsinkielen jotenkuten taitava, sillä alkaa kuulostaa siltä, että tarvitsemme kohta täisaunaa länsinaapurissa.


    • JA HETI

      JOO,SAMAA MILTÄ OLLAAN!!!

    • poooooo

      kunhan joku jo tekis jotain,vihdoin,ei marinat auta.

    • Slamis

      Vapaa ihminen oppii eniten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe