Kirkonkylän omarien hinnat romahtaneet!

KenttäTutkija

http://asuntojen.hintatiedot.fi/haku/ eli viimein tulleet omarien hinnat yleiseen hakuun. 12 kk aikana Siilissä tehtyjen kauppojen (kalliimpi Toivala siilattu pois) synkkä tila on tämä:

Mediaanikoko on 120 neliötä ja mediaanihinta 190.000 € ja mediaanineliöhinta 1.583 €. Siilinjärven kunnassa tehty 37 omarikauppaa 12 viime kuukauden aikana. Siilinjärvellä myymättömiä omareita on yli 300; Jokakodissa on 61 kpl ja Oikotiellä 36 kpl -> myyntiajat pitkiä ja monet eivät halua tinkiä utopistisista hintatoiveistaan. Jos hinta on korkea niin kukaan ei edes tule näytöille. Yli vuoden myynnissä olleita taloja, jotka on poistettu Internetistä on paljon. Kohde kuluu ts. epäillyn vian vuoksi ei kelpaa kenellekään noin kahdessa kuukaudessa.

Siiliistä omarin haluavat ovat alemman keskiluokan lapsiperheitä. Nuorille kelpaa vain ja ainoastaan uusi/uutta vastaava kohde pienellä tontilla. Kulahtaneet 70/80 -luvun talot tai sitä vanhemmat eivät kelpaa ja Haaparinne yms ovat täynnä lähes samanlaisia taloja kiinni toisissaan kuin Saksikäsi Edward -elokuvassa. Kunnollinen hinta edellyttää priimakunnon lisäksi ainakin poreammetta, varaavaa takkaa ja uudenaikaista kodinhoitohuonetta.

Nuorille ei myönnetä enää helposti lainaa ja Siilin pankeissa lainan hakijoidenkin määrät romahtaneet.

Siilinjärvellä on täydellisesti ostajan matkkinat ja nyt kannattaa tinkiä viimeisen päälle! Jos olet ostoaikeissa niin kannattaa paikalle mennessä osoitella kaverin kanssa virheitä tyyliin; "uimuri vuotaa - pönttö 80 -luvulta", tai "moukkamainen" modatusta talosta tai modaamattomasta "just näitten älväreitten hinta laskee 30% ekana vuotena" tms. näitä virheitä voi keksiä porukalla. Ei niillä näytöillä monikaan lainaneuvottelut läpäissyt käy.

6

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hinnat???

      Ihmettelen vanhojen asuntojen hintatasoa yleisesti. Miksi niiden hintojen pitäisi aina vaan nousta? Rakentamiskustannukset ja tonttikustannukset eivät ole nousseet juuri useampaan vuoteen.
      Vanhat omakotitalot ovat usein uusia puutteellisemmin varustettuja, eihän niiden hinta pidä ollakaan uuden hintaisia. Vanhoista on maksettu oikeastaan jo vuosikymmenet aivan liian korkeita hintoja. Sama koskee myös osakehuoneistoja.
      Tuttavani sai myydyksi yli 10 vuotta vanhan 3h k omakotitalon Siilinjärvellä yhdessä viikossa. Ensimmäinen näyttö riitti.

      Nuorten kannattaisi ostaa edullisempia vanhempia asuntoja, eikä hullaantua mahdottoman hintaisiin uusiin. Niissähän urakoitsija on vetänyt aina pidemmän korren.

      • itselle mieluista

        Siilinjärvellä tontista ei kannata maksaa kovinkaan kummoisesti, kun kunta myy jatkuvasti uusia tontteja kohtuulliseen hintaan. Edes rantatontit eivät nouse täällä huimiin hintoihin, kun uusia rantatontteja tulee Kuopion alueella vastedeskin myyntiin.

        Parhaimman hinta/laatusuhteen saa ostamalla 10-25 vuotiaan talon, joiden toteutuneet kauppahinnat ovatkin huomattavasti uusia pienempiä. Siinä hyötyy myös niin, että korjaamalla talon mieleisekseen saa juuri sellaista mitä itse haluaa.


      • Kenttätutkija
        itselle mieluista kirjoitti:

        Siilinjärvellä tontista ei kannata maksaa kovinkaan kummoisesti, kun kunta myy jatkuvasti uusia tontteja kohtuulliseen hintaan. Edes rantatontit eivät nouse täällä huimiin hintoihin, kun uusia rantatontteja tulee Kuopion alueella vastedeskin myyntiin.

        Parhaimman hinta/laatusuhteen saa ostamalla 10-25 vuotiaan talon, joiden toteutuneet kauppahinnat ovatkin huomattavasti uusia pienempiä. Siinä hyötyy myös niin, että korjaamalla talon mieleisekseen saa juuri sellaista mitä itse haluaa.

        "Parhaimman hinta/laatusuhteen saa ostamalla 10-25 vuotiaan talon, joiden toteutuneet kauppahinnat ovatkin huomattavasti uusia pienempiä."

        2013 Siilinjärven kunnassa rakennettiin 110 ok-taloa ja 12 kk aikana tehtiin 37 ok-talokauppaa eli hartiapankilla osaava saa parhaan vastineen rahoilleen. Toiseksi parhaan vastineen saa osaava ja hieman nuuka rakennusprojektin junailija (maaseudulle ei kannata tehdä kalliita erikoisratkaisuja tyyliin Smegin kodinkoneet & Scavolinin keittiöt) eikä liian omaleimaisia ratkaisuja.

        Liian suuri tontti alentaa hintaa - halutaan helppohoitoista. Optimitontti olisi jotain 600 neliötä siirtonurmikolla. Heti muuttovalmiit asunnot käyvät parhaiten kaupaksi sanottiin tuoreessa Taloustaito -lehdessä. Eli uusi valkoinen Ikean kaapisto ja peruslaminaatti ja Mitsun/Panan ilmalämpöpumppu nostavat haluttavuutta enemmän kuin joku uusi maalämpözydeemi taikka uusi pläkkärin tekemä katto.

        Sijainti on ykkösasioita: Toivalan ok-talojen mediaanihinta 12 kk ajalta oli 285.000 € (mediaanikoko 126 neliötä) ja kirkonkylän mediaanihinta 190.000 € (mediaanikoko 120 neliötä).


      • Metsuri

        Minä ihmettelen homemökin myyntiä häikäilemättömään hintaan.
        Kyllä kandee olla aistit avoinna talokaupoissa.


    • Lärde

      Asia on ihan looginen. Mitä lähemmäksi menet siilin kirkonkylää, sitä kauempana kuopio on. Hinnat laskevat kun lottonet Kuopiosta.

      • Ei sentään...

        Ajattele asiaa vaikka niin, että kirkonkylä on tontin ja Kuopion välissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe