Lombokille

Kirsi

Kaus kun pitää päästä, niin lombokille ollaan perheen kanssa menossa. Rupes mietityttää, että pitäisikö ottaa malaria lääkitys, kun kuuluu olevan sellaista aluetta. Olisiko mielipiteitä? Samalla voisi kertoa mitä muuta kuin rentoutumista ja uimista voisi siellä touhuta?

7

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä

      Kyllä. Suosittelen ainakin itse ottamaan lääkityksen. Oma ehdottomasti paras kokemukseni lombokilla oli rinjani vuorelle kipuaminen ja sieltä huikean auringonnousun näkeminen.

    • 14+20

      Itse olin 3 viikkoa Lombokilla ystävättären kanssa eikä ollut kummallakaan lääkitystä. Ei ollut kuulemma niin yleinen se tauti siellä, vaikka onkin malaria-aluetta. Varoimme hyttysiä ja käytimme paljon hyttysmyrkkyjä just in case.
      Me ajeltiin saarta ympäri vuokraskootterilla, vuokrattiin Kutalta surffilaudat ja opettaja meille pariksi tunniksi. Yhtenä päivänä vuokrattiin vene ja kuljettaja päiväksi ja kierrettiin vesillä saarta. Loppupäivät loikoiltiin rannoilla, hotellin uima-altaalla, kierrettiin myyntikojuja ja skootterilla ajettiin ympäri saarta. Siellä oli ihan mielenkiintoinen käsitystyöläiskylä ja muuta nähtävää. Vesiputoukset myös ehdottomasti näkemisen arvoisia.
      Lähistöllä sijaitsee myös "Gili saaret", minne pääsee Lombokin satamasta 15 000 indonesian rupialla (n. 1e) public boatilla. Upeat paratiisisaaret ja halvat majoitukset. Gili Air oli kyllä kaikista mukavin paikka kun kierrettiin kaikki kolme saarta. Gili Trawangan oli nuorison suosima bilesaari ja Gili Meno oli vähän sellainen ettei siellä ollut yhtään mitään.
      Paikallisilta matkatoimistoilta kannattaa kysellä nähtävyyksiä ja tekemisiä. Lähtevät mielellään myös kuskiksi ja oppaaksi omalla autollaan palkkaa vastaan. Se mitä heille maksat, riippuu täysin omista neuvottelutaidoistasi, mutta hinnat ei kyllä päätä huimaa.

      • kirsi3

        Kiitos kommenteista. Enää 4 vkoa, niin sitten alkaa odotettu loma :-)


    • aasiassa asuva

      Malaria-lääkitystä en ottaisi, en ole aikoihin Aasiassa käyttänyt, vaikka asunut ja matkaillut eri puolilla. Riski malariaan on pieni, mutta lääkkeiden sivuvaikutuksista pääsee jokainen niitä käyttävä nauttimaan. Eri asia, jos aiotte viettää pitkän aikaa viidakkoalueilla ja syrjäseuduilla.
      Edellä mainittu Rinjani-vaellus on hienoa kokemus, mutta voi olla lapsille turhan rankka. Kestää kolmisen päivää ja noustaa melkein 4000 metrin korkeuteen. Ei ole aikuisillekaan ihan mikään läpiheittojuttu. Täältä voi lukea lisää: http://kerranelamassa.fi/indonesia/lombok-gunung-rinjani-tulivuori-vaellus/

    • Mentävä uudestaan

      Juu ei ehkä ihan lapsille tarkoitettu rinjanille nouseminen, aukuisille suosittelen ehdottomasti. Valittavana on 2-5 päivän mittaisia reissuja vuorelle. Itse otimme vaimon kanssa malarialääkityksen ilman mitään sivuvaikutuksia, kaveripariskunta oli muutamaa kuukautta aikaisemmin lombokin kutalla viikon ja heistä toinen sai malarian mukaan. Balin saari oli itselle enemmän ehkä mieluinen kuin lombok, ehkä se johtui siitä hindumenosta mikä siellä oli :) Mutta kyllä lombokillekkin voisi uudestaan lähteä.

    • Minne lombokilla

      Hehehe... Nimimerkki "aasiassa asuva" sanoo että "en ole aikoihin aasiassa käynyt", sehän on melkeen niinku että asun kotona mutta en oo aikoihin käyny :)

      Mutta kuitennii... Olen menossa indoihin ja lombok on kans ajatuksena osaa matkaa. Onko se Lombokin kuta se kohde mikä on hyvä vaiko mikä? Rauhallista menoa hakemassa, mutta en arastele muita turisteja kuitenkaan niin että yksin pitäisi olla.

      • Minne lombokilla

        Korjaan se oliki että ei ole aikoihin käyttänyt :) Itse käytän kyllä ja käyttänyt aikaisemminkin ja ei ongelmia... Mitä nyt satunnainen lukihärö :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4260
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4172
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3946
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2787
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2495
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2088
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      193
      1986
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1639
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe