Löytyisikö kiinnostusta tälläiseen "ohjelmointiporukkaan"?

kiinnostuneita?

Löytyisikö keneltäkään kiinnostusta sellaiseen uuteen ohjelmointiryhmään, joka pyrkisi yhdessä rakentamaan ideoista joko pelejä tai muita hyötyohjelmia ja mahdollisesti oppimaan tekemällä lisää?

Tarkoitus olisi siis ideoida alusta lähtien erilaisia ohjelmointi-ideoita eli yksinkertaisista peleistä vaikeampiin peleihin tai sitten muihin hyötyohjelmiin tai pelkästään opetuskäyttöön suunniteltuihin tehtäviin.

Näitä ideoita pyrittäisiin sitten kehittämään paremmiksi ja luomaan jotakin konkreettista. Ideana olisi oppia uutta ja saada jotakin mahdollisesti valmistakin aikaiseksi.

Kokemusta ei itseltä löydy paljoakaan. Ainoastaan perustietoa html, php ja javasta. Muunlaista ideoimiskykyä eri osa-alueilta saattaisi löytyä, mutta ei paljoakaan itse ohjelmointikokemusta. Pyrin tällä hetkellä tosin opettelemaan tarkemmin esim. javaa (ja mahdollisesti muita ohjelmointikieliä), mutta kokemus on "aloittelija"-tasolla.

Minkälaisia tyyppejä sitten etsisin?

- n. 18-vuotias tai yli (ei mitään liian nuoria).
- Sukupuolella ei ole merkitystä
- Voit olla alan opiskelija, itseoppinut tai sitten työssäkin IT-puolella
- Pitkäjänteisyyttä tälläiseen projektiin eli ensimmäisenä olisi tarkoitus kartoittaa osaamistasot ja ideoida erilaisia ohjelmia, pelejä yms. ideoita. Tämän jälkeen vasta mietittäisiin mitä pystyisi toteuttamaan ja millä tavalla.
- Erilaiset ideat myös esim. anturi ja ohjelmointisovelluksista kiinnostavat (itsellä kokemusta automaatiojärjestelmistä). Samoin myös graafinen ja elektroniikkaosaaminen (jos pystyy laajentamaan tietoutta tälle sektorille).
- Osaamistaso voi olla joko aloittelijan tai sitten osaamista voi olla taustalla enemmänkin.
- Jäseniä tähän ryhmään olisi tarkoitus saada 1-5. Ideoinnit yms. tapahtuisivat esim. netin kautta ja niitä pyrittäisiin jatkojalostamaan omatoimisesti ja yhdessä ohjelmointiympäristön kautta.
- Ohjelmointikielinä ainakin aluksi olisi ideana käyttää Java, C-kielet ja PHP (tai oppimaan lisää uutta).
- Tabletti ja kännykkäpuolikin kiinnostaa

En tiedä kerääkö tämä viesti ollenkaan vastauksia, mutta jos joitakin kiinnostaa tälläinen ideointi ja mahdollinen opiskelu ja pelien/hyötyohjelmien toteuttamisprojekti, niin voi laittaa vapaamuotoisen vastauksen sähköpostiin.

Voit lähettää viestiä siinäkin tilanteessa, jos haluat kysyä aiheen puolesta jotakin jne. Yksikin henkilö riittää, koska tarkoitus olisi ideoida ja pyrkiä samalla oppimaan sekä mahdollisesti tekemään ideoista totta.

rockmmm at luukku com

5

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 234567

      Tuo vaatii projektinhallintaa ja ohjelman rakenteen suunnittelua.

      Eikö olisi helpompaa liittyä johonkin tuhansista avoimista ohjelmointiprojekteista ja oppia osaavien joukossa kuin yrittää itse pyörittää kaikkia osa-alueita?

      • kiinnostuneita?

        Tietysti tuollaisetkin kiinnostaa, mutta mitä kautta sellaisiin pääsee mukaan? Onko tuossa miten laaja tasovalikoima eli pystyykö ns. aloittelijakin miten hyvin pääsemään sellaiseen toimintaan mukaan?

        Mitä tulee tuohon alkup. viestiin, niin sen saattoi käsittää hieman turhan laajasti. Mainitut asiat voivat kiinnostaa itseäni, mutta tärkein idea olisi löytää sellaisia tyyppejä, jotka voisivat oppia samalla ohjelmointitaitoa ja pystyisi vaihtamaan vinkkejä ja ideoita puolin sekä toisin.

        Eli ideana oli enemmänkin etsiä hieman samanlaisia "aloittelijoita"; joita kiinnostaisi oppia ja saada osaamista lisää. En halunnut liikaa "kategorisoida" alkup.viestiä, koska ei ole varmuutta tuleeko näihin usein ollenkaan vastauksia.

        Netistä löytää paljon sivustoja ja vinkkejä, mutta ainakin tällä hetkellä on jäänyt käsitys kuin asioita joutuisi tekemään hyvin itsekeskeisesti.

        Tämän takia tulikin idea, että olisiko joillakin kiinnostusta vaihtamaan ajatuksia ja näkemyksiä eri ohjelmointi-ideoista ja ylipäätään tuosta "perusopetuksesta", että pystyisi sitä kautta lisääkin opiskelemaan ja saamaan osaamista paremmaksi.


    • kiinnostuneita?

      Todettakoon vielä tähän alkup. viestiin, että mitään kovin isoa kokemusta ei tarvita ja olisi parempikin jos kyseessä olisi ns. "aloittelijoita", koska itselläkin kokemusta on todella vähän.

      Mutta saa vastailla ja kysyä, jos on halua.

    • Javaw

      Lienee järkevää suunnitella vähän tarkemmin millaisia sovelluksia haluaa tehdä. Tuo "pelit/hyötyohjelmat" tuskin tulee tuottamaan tulosta. Neuvoisin valitsemaan jomman kumman, tietenkin sen joka kiinnostaa eniten. Valitsee sitten kumman tahansa, on myös valittava millaisia sovelluksia sitten tekee. Jos haluaa tehdä hyötyohjelmia, niin onko se tekstinkäsittelyohjelma, videontoistoohjelma, kuvanmuokkausohjelma? Jos taas pelit kiinnostavat, niin on tiedettävä ainakin haluaako tehdä 2D- vai 3D-pelejä.

      Kannattaa myös miettiä, mitä noilta projekteilta haluaa. Jos näitä tekee vain omaksi huviksi, suunnitelmat eivät ole niin tärkeitä, mutta jos aiot laittaa niitä myyntiin (tai ilmaiseksi ladattavaksi nettiin), on tärkeää miettiä noita edellämainittuna asioita.

      Mainitsit myös, ettei sinulla ole juurikaan ohjelmontikokemusta. Tämä ei ihan mahdoton este ole, mutta vaikeuttaa todennäköisesti projekteja. Jo pelkän ohjelmointikielen hallinta vaatii pitkää opiskelua, ja graafisten sovellusten tekemiseen tarvitsee myös jonkun kirjaston. Senkin opettelu vie aikaa. 3D-ohjelmoinnissakin on omat haasteensa. Siihen sisältyy paljon tekniikoita, joiden sisäistäminen voi viedä aikaa.

      Hyvää menestystä projektien parissa!

      • sama vastaaja

        Aluksi on tarkoitus lähteä ihan yksinkertaisista asioista liikkeelle ja koska vielä on paljon opeteltavaa, niin en ajattelekkaan mitään myyntijuttuja. Ideoita sellaisista saattaisi olla ja tulla mieleen, mutta yritän ensin hahmottaa oikeanlaisen ohjelmanrakentamisen kuvion.

        3D-puolesta en ajattelekkaan tällä kokemuksella. 2D-pelit ovat ehkäpä se lähtökohta ja ennen kaikkea vielä taso on lähinnä tekstipohjaisissa jutuissa.

        Mutta kunhan rauhassa kattoo ja kokeilee oppia lisää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe