Kuinka Euroopan Älykkäin kansa Suomi on

Tehnyt niin paljon Hometaloja.....

45

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • capt. cöpenick

      Ohoh! Ollaanko me euroopan älykkäin kansa? Miksi älykkäät ihmiset olisivat tulleet näin pohjoiseen kurjan syksyn ja talven riepoteltaviksi.

      Jos jossakin niin lukee, tottahan räntätyn tekstin totta pitää olla. Homerakentaminen on sivutuote. Kylmä ja kostea sää on haasteellinen rakennettava.
      Ennen vanhaan ne älykkäät ihmiset eivät käyttäneet lankaan ns. höyrysulkuja taloihin vaan käyttivät eristeinä sahanpurua ja kosteutta läpäisevää, mutta tuulta pitävää bitumipaperia.
      Talvisin ehkä hiukan paleltiin, mutta säästyttiinpä homeitiöiden tuhoisalta vaikutuksilta hengitysjärjestelmiimme.

    • LUE ILTASANOMAA.

    • Luin ja alku olikin tutkialla oikea päätelmä Ihminen alkuaikoina pärjäs hyvällä älullään . Ja näin pääsi älyköt lisääntymään . ja geeniperimä oli valmis .
      Mutta nyt kun Lapset saattavat peroä sukupolvesta toiseen ilman älyä -- toimeentuloon ei ole tarvis ponnistella - Onhan rikkaitten lalsissa huomattu paljon huomolla älyllä varustettuja . niin että sekin äly katoo ajanmittaan mikä on peritty . Älyä on kehitettävä -- niin se vaanon -

      • En korjaa tekstiä ,jos ei ole älyä sitä lukea --ei ole väljäkään sitten -
        Älykäs ihminen tekee itse parempaa tekstiä -- eiks niin


      • yks ukkonen
        ullamirjami kirjoitti:

        En korjaa tekstiä ,jos ei ole älyä sitä lukea --ei ole väljäkään sitten -
        Älykäs ihminen tekee itse parempaa tekstiä -- eiks niin

        Tekstistäsi saa kyllä tolkun UM. Lyönti tai asiavirheet eivät meidän ikäisillemme ole mikään iso asia. Ilman oikolukua minulta ei yksikään viesti lähtisi luettavassa muodossa.


    • Vielä yksi-asia meidän aikamme ihmeitä...

      Te jotka teette vapaa ehtois työtä ,-tietenkin on hyvä Pomot rikastt he saavat paksun kukkaon..

      Todettiin Jalovaarankin palvelijat keräsivät vieläpä vähillä voimillaan...

    • .......
    • m.v.

      Ei home taloja kukaan ole tehnyt home ilmaantuu rakennksiiin myöhemmässä vaiheessa moninaisista syistä. Kuka siitä hyötyy on vallan toinen asia. Jouduin asiaa hoitamaan kymmenien rakennusten osalta. Koutukseni ollessa rakennuskonsultti ja väestösuojelu johtaja.
      Kansana en kyllä pidä Suomalaisia Euroopan älykkäimpänä kansana. Älyköt yleensä lähtevät opintonsa päätettyään muihin maihin ja erittäin harvoin palaavat.

    • tulipahan purnattua

      alottajalle,

      Uutinen iltasanomissa ON täyttä humpuukia,
      jos suomi olisi euroopan älykkäin kansa niin suomi EI ikinä olisi liittyny EMUUN, eli ottanu EUROA valuutakseen,
      vaan olisi pitäny oman MARKAN kuten ruotsi piti kruununsa kun liityttiin EU:n jäseneksi,
      EU jäsenyys on suhteelisen hyvä ajatus, mutta jäsenmaksut on kyllä pienelle kansalle suhteessa aivan liian suuret,
      --- niin ja tuo hometalojen rakentaminen on kaikkea muuta kuin älykkyyttä,
      vaikka kosteusvaurioitten vaarat on tiedetty siitä huolimatta jatkuvasti on rakennettu taloja joihin pääsee kosteusvauriot muhimaan, ,
      --- niin ja politiikka yleensäkki on kaikkea muuta kuin ollu älykästä, heh
      työtätekevä kansa on tehty määrätietoisesti työttömäksi ja ikuiseen köyhyyteen, , vain pieni sektori johtajia on voineet lainpuiteissa kähmiä/ ohjata valtion milaardi velat
      omaan taskuunsa ja tavallinen kansa pannaan valtavien velkojen maksjaksi, siis veronmaksajat maksaa valtion valtavat velat, ja niitä veroja maksaa vain köyhät eläkeläiset, köyhät työntekijät pienestä palkastaan ja työttömät ,
      samaan aikaan miljardöörit kuskaa valtiolta ( lailistetulla rikollisella politiikan voimalla ) anastamansa rahat piiloon veroparatiisisaarille,
      kas kun hallitukseen ovalittu semmoset oikeusministerit jotka ovat keskittyneet suunitelemaan lakeja niin että riistopolitiikka on lailisesti mahdollista,
      onko suomen muka " älykäs " kansa edes osannu ajatella näin kieroa politiikkaa kuin suomessa on harjoitettu,
      vahvasti voi olla sitä mieltä että suomi on kaikkea muuta kuin älykäs kansa,
      jos olisi, niin suomi nousis nyt parrikaadeille vaatimaan oikeuksia työhön ja toimeentuloon,
      Kekkosen älykkyytä on tosi ikävä , siinä on ainoa suomalinen presidenti joka ajatteli oikeesti suomen kansan parasta,
      -- ikävä kyllä Kekkonen nukkuu ijäitäunta eikä voi tulla enää suomen avuksi, pistämään tyhmät politikot järjestykseen,

      ei jaksa korjata kirjotusvirheitä sori, jos kiinostaa lukea koittakaa saada selvää,

      • m.v.

        tulipahan purnattua

        Hyvin olet sinäkin valveutunut. Tuohon home juttuun liittyy paljon oman edun tavoittelua. Pisteen pistin minäkin yrittämselle EU" hun liittymisen myötä ja lopetin taas kertaalleen yrityksen olisi pitänyt tilittää arvon lisäveroa 21% liikevaihdosta kukausittain, olisi pitänyt se siirtää palveluiden hintaan se ei tietysti käynyt. ei sitä asiakkaat olisi suostuneet maksamaan.

        Valtiovarainministeri IiroViinanen naulasi viimeisenkin naulan arkuun teettäessään kaksi devalvattiota peräjälkeen ja Suomen Pankin päivittäis korko nousi 40 meneen.prosenttiin Kaiholla muistan niitä kavereita jotka eivät siitä selvinneet.


    • -----
      • käytös kunniaan

        Alas on mennyt Pisa-tutkimuksessa suomalaisnuoret, heidän huono käyttäytyminen kauhistuttaa koko maailmassa.


      • jakolasku

        Niin on, suomessa varakkaat ihmiset ovat useinkin perineet varakkuutensa joten silläkään saralla ei kovin äly loista.


      • Kasari jo tulella
        käytös kunniaan kirjoitti:

        Alas on mennyt Pisa-tutkimuksessa suomalaisnuoret, heidän huono käyttäytyminen kauhistuttaa koko maailmassa.

        Otapa huomioon minkä väristä nuorisoa on kouluihin tullut viime vuosina ja miten paljon. Tatu Vanhasen tutkimukset puhuvat puolestaan. Ei tarvitse ihmetellä arvosanojen romahdusta.

        Uuteen siionistiseen maailmanjärjestykseen siirtymistä helpottaa kun kansallisvaltiot tuhotaan. Maailman rasistisin valtio Israel vetelee niistä naruista, joita Suomenkin rikollinen valtaeliitti sätkynukkena sätkyilee. Suomeenkin pitää saada ihmisjätettä, koska valkoinen rotu pitää hävittää ensin, sitten vasta muut. Rasistinen Israel ei ota yhtään muunrotuista maahanmuuttajaa kuin näitä Kasaarien jälkeläisiä, jotka siis tulevat olemaan uuden siionistisen maailmanjärjestyksen eliittiä. Muut puolisen miljardia ovat heidän orjiaan. Loput tuhotaan, mikä on jo käynnissä.


      • Vasara ja nauloja
        Kasari jo tulella kirjoitti:

        Otapa huomioon minkä väristä nuorisoa on kouluihin tullut viime vuosina ja miten paljon. Tatu Vanhasen tutkimukset puhuvat puolestaan. Ei tarvitse ihmetellä arvosanojen romahdusta.

        Uuteen siionistiseen maailmanjärjestykseen siirtymistä helpottaa kun kansallisvaltiot tuhotaan. Maailman rasistisin valtio Israel vetelee niistä naruista, joita Suomenkin rikollinen valtaeliitti sätkynukkena sätkyilee. Suomeenkin pitää saada ihmisjätettä, koska valkoinen rotu pitää hävittää ensin, sitten vasta muut. Rasistinen Israel ei ota yhtään muunrotuista maahanmuuttajaa kuin näitä Kasaarien jälkeläisiä, jotka siis tulevat olemaan uuden siionistisen maailmanjärjestyksen eliittiä. Muut puolisen miljardia ovat heidän orjiaan. Loput tuhotaan, mikä on jo käynnissä.

        Tarkoitatko, että nämä ihmiset rakentavat hometalot Suomeen?
        Erehdys.
        Kyllä ne ovat suomalaisia luusereita, joille ammattitaito ei enää merkitse mitään.
        Raha ratkaisee.


    • Kiitän Merihuiskausta tästä aloituksesta. K i i t o s ! Mikä on pötkähtäessä kyljelleen illalla kun tietää olevansa älykkään kansan ikägubbe.

      • --||--

        Euroopan kudestoista linkin mukaan, joten eipä kannata vedellä henkseleitä.


    • Sinun suomesi on sellaista, ettei kukaan tiedämitä kirjoitat!

      • Viestini oli tarkoitettu merihuiskun avaukseen


      • lyntivire

        --II--
        Sain ihan helposti selvää tekstistä Yhden lyöntivirheen takia palstan "kirjoittajien open" ei kannattaisi edes muistuttaa.


    • lauta-poika.

      Onko ruunella nyt hyvä olla,kun sai purkautua kirtokoulun käynyttä kauoppiasta..
      Onnea ruune isänpäivänä ja rakasta itseäsi..

      • Palstalaistenmielestä ei siis ole väliä vaikka sanoo Suomea kansaksi


    • sa polle vaa

      Ei haittaa ei ei!
      Huomaan että sinun on saatava sanoa asiasta ja syyttävään sävyyn,
      kyllätällasia lapsuksia tulee itse kenellekin, ei tietty ruyunelle.

    • Yhtä ja samaa sorttia on minun ymmärtääkseni koko ihmiskunta eli "Homo sapiens"-nisäkäslajin kohdalla kaikki ovat samalla viivalla ihmisinä ihmisarvoltaan. Mitä sitten lieneekään älykkyys? Kun sitä ruvetaan mittaamaan, niin tuloksiin vaikuttaa helposti sosiaalinen tausta ja muut ympäristön tuomat seikat. Menetelmätkin saattavat olla kovin monenlaisia. Kun ihmisten "älykkyyttä" testataan, niin siinä mitataan paljoa muutakin kuin syntymäperäistä geneettistä ominaisuutta, jota on keksitty nimittää älykyydeksi.

      Meillä Suomessa on luontaisen perimämme rinnalla mukana vuosituhansien myötä kertynyttä ympäristön vaikutusperinnettä. Yhtenä juonteena siinä ympäristövaikutuksessa on ollut vallanpitäjien aiheuttama "kulttuurijälki". Me olemme totuneet siihen, että meitä on vuosisatojen ajan käskytetty. Sitä ovat tehneet ruotsalaiset vallanpitäjät monien vuosisatojen ajan. Sitten tuli vuoroon Venäjä, jonka kanssa me pärjäsimme koko lailla hyvin, kun kerran olimme oppineet alistumaan majesteettivaltaan jo Ruotsin alaisuudessa.

      Vastahankaisuutta aloimme oppia laajemmin, kun Venäjän tsaarihallinto alkoi pakottamaan laajan maan vähemmistöä keskusvallan yhtenäiskaavaan. Nykyään sitä luonnehdittaisiin lakien ja pykälien harmonisoinniksi. Silti se omapäisyyskään ei olle ollut sata vuotta sitten syntynyt ilmiö. Tiedämme mm. nuijasodan ja sitä ennen jopa viikingitkin joutuivat ahtaalle nykyisen Suomen rannikoilla. Historioitsijoitten keskuudessa on vakavasti pidetty mahdollisena, että Sigtunan hävittäminen v. 1187 tapahtui suomalais-karjalais-virolaisten toimesta. Matti Klinge on puhunut siihen aikaan vaikuttaneesta "Merivallasta" Suomenlahden molemmin puolin.

      Ruotsin ja Venäjän valtakausien synnyttämä tottelevaisuuden perinne jatkui Suomen itsenäistyessä esivallan kunnioituksena. Siitä oli suurta hyötyä v.1939. Syntyi talvisodan henki. Se oli sinänsä ihmeellinen ilmiö, kun tiedämme mitenkä v:n1918 sisäisestä konfliktista oli ehtinyt kulua vain pari vuosikymmentä. Tässä yhteydessä täytyy mainita kirkon vaikutus ilmapiiriä yhtenäistävänä tekijänä. Myöskin ortodoksinen kirkkokunta oli saanut virallisen kirkkokunnan statuksen itsenäisyytemme alkuvuosina.

      Nykyään rohkenen arvioida tilannetta niin, että alistuminen ja nöyryys esivallan edessä ei ole älykkyyden tunnusmerkki. Tai pitäisiköhän ottaa käyttöön esim. viisauden käsite. Elämme siinä mielessä murroskautta. Vai lieneekö toiveajattelua arvioida, että älykäs ja viisas omalla päällä ajatteleminen olisi meillä Suomessa yleistymässä ja vastaavasti kuuliainen tottelevaisuus vähitellen väistymässä?

    • *Kukkahame*

      Leiriniekka on tarjonut oikean tietopaketin...Kiitos!

      TVstä tuli juuri äsken kuinka älyköitä 'kartoitetaan', ei oikein selvää tullut kun juttu oli jo alkanut kun avasin toosan, uskon että käsitteli järjen ryhmittelyä, kellä sitä on ja kellä ei?

      Onkohan tarpeellista listata kaikki?

      Jaottelu kaikessa ei ole hyväksi, näin ajattelen ihan tavallisella maalaisälyllä.

    • *Kukkahame*

      Olikin eliitti ei älykkö keskustelu!
      Nyt kun alkoi aikaisen aamun uusinta niin sekin selvisi.

      Pitääkö kaikki listata, voisi sentään olla jokaisen itsensä valinta.

    • suveereeni

      ON ainakin itse rakasta porukkaa,ketkä on miljonääriksi vääryydellä päässeet..

      Kaikki saisivat joutua telkien taakse ja heidän rahat köyhille lapsiperheille,ettei äidin tarttis tappaa lapsiaan......

    • Monia mietteitä herättää Sinun "merihuisku" aloittamasi ketju: "Kuinka Euroopan Älykkäin kansa Suomi on". Hometalot mainitset siinä ensimmäiseksi. Se seikka kuuluu yleisten asioitten ja ilmiöitten sarjaan. Valtiovallan päätösten ja hallinnon tasolla älyn vaillingin ilmeneminen vallanpidon aikaansaannoksissa vie ajatuksen noihin Eurooppalaisiin kuvioihin. Millaista neroutta mahtanee esiintyä muualla, jos me olisimme sitä älykkäintä laatuluokkaa?

      Suomen talousasioitten hoitamisen yhteydessä on keskeisenä selkänojana ollut valtiovarainministeriö ja sen asiantuntijavirkailijat. On sanottu niinkin päin, että valtiovarainministerin itsensä ei tarvitse olla talous- eikä finanssiosaaja (siis on nähty insinööri, juristi, voimistelunopettaja, peruskoulunopettaja, broileripoliitikko), koska VM:n virkahallinto osaa kyllä kuulemma opastaa osaamatontakin ministeriä. Näyttöjen tasolla VM:n talousennusteet ovat kylläkin sattuneet menemään täysin hatelikkoon yli kolme viimeksi elettyä vuotta.

      Osataan sitä tuolla yksityisen elinkeinosektorin taholla sielläkin. Muistamme, mitenkä meidän globaalin paperiteollisuutemme mokat erityisesti Jenkkilässä. Eipä tuossa Nokian osaamisessakaan voitane älykkyydellä kehua alamäen edellä. Olisihan noita tapauksia. Toisaalta on kyllä myös pärjätty maailmalla. Nokian nousukausi oli sitä. Ja nyt on mm. hissifirma Kone hyvänä esimerkkinä kuten myös Angry Birds. Näkyy sitä älyä ja viisautta sentään löytyvän meillä Suomessa edelleenkin. Kuitenkin nerokkuudella mässäilyn sijaan saisi mukana eväsrepussa olla myös nöyryyttä enemmän kuin monissa yhteyksissä on sattunut olemaan.

    • Aulis Sote

      Ompa tainneet porukka kasvaa,kun näinkin asiallisen ketjun on aikaan saatu..

      Hyvää illanjatkoa -menemme uutisiin.

    • sanerataan

      ÄLÄ mene valmista polkua,vaan mene sinne missä ei ole polkua,jää sinun jälet....

      • W.Leiriniekka

        Runoilija on riimitellyt: "Kulkija on tiensä vanki. Vapaata on umpihanki."


    • *Kukkahame*

      Alkuketjussa oli maininta hometaloista niistä sen verran ettei se ole ainoastaan suomalaisten rakennuksissa.
      Kun muovia alettiin käyttämään rakennuksissa alkoi hometalojen ongelmat.
      Kun meillä oli rakennukset aloitettu saatiin muutamalta taholta vinkkejä joita rakennusmiehet käyttivät taidokkaasti, nyt nämä rakennukset ovat pysyneet jo vuosikymmeniä terveenä.
      Hengitys on tarpeellinen ihmiselle ja se on sovellettava myös rakennukseen,
      ilmanvaihto on koneellistettu ja maalämpökin oli silloin hyvin uutta mutta hyvin pelaa edelleenkin.

      Tässä aamutunneilla tulee kaikenlaista mieleen niin kuin nytkin tuo valtava rakennusurakka, silloion oltiin nuoria ja jaksettiin olla mukana yötä myöten siitä jäikin mukavat muistot ''kun kotipiiri rakennettiin''.

      On tullut käytettyä valmiita polkuja, mutta myös umpihankia ja ylitetty vesiä tavalla jos toisella, niistä on kertynyt muistoja jotka ikääntyessä ovatkin ollet monessa asiassa hyödyksi.

      • juuan täti...

        Joensuussa jo toinen poliisitalo homeessa-työtä taas tekevät parakissa..





        kalliiksi hölmöläisten työt tulevat maksamaan-.-


      • juuan täti... kirjoitti:

        Joensuussa jo toinen poliisitalo homeessa-työtä taas tekevät parakissa..





        kalliiksi hölmöläisten työt tulevat maksamaan-.-

        Muistaakseni uutisissa on mainittu Joensuun uuden poliisitalon sijaintipaikaksi Pekkala eikä sitä taloa liene vielä rakennettu. Toivottavasti "kolmas kerta toden sanoo" eli syntyy kelvollinen järjestysvallan tukikohta. Jensuussa asumisen ajoiltani muistan vanhan poliisiaseman Suvantokadun joen puoleisessa alkupäässä. Myöhemmin jälleen kaupungissa käydessäni huomasin poliisilaitoksen sijaitsevan uudessa rakennuskessa Suvantokadun ja Kirkkokadun kulmauksessa ja se poliisitalo muodostui ongelmaksi. Olikohan poliisi siinä välissä myös Torikadulla siellä valtion virastotalossa, missä sijaitsi myös ent. lääninhallitus?

        Rakentamisohjeistusten saattaminen "ajan tasalle" on tuottanut määräyksiä, joitten tuloksena homehtuminen on meillä Suomessa muodostunut yleiseksi ongelmaksi. Onhan siinä yhteydessä mainittu myös liika kiirehtiminen ja virheitten tekeminen eli siis olisi hölmöilty.

        Mikä sitten on tärkeää. Yleinen pyrkimys energian säästämiseen on totta kai hyvä asia. On ruvettu noudattamaan kuitenkin kovin yksioikoisesti energian säästämistä, kun rakennetaan. Haitallisiksi energiasyöpöiksi on luokiteltu myös vanhaa rakennuskantaa, jota on sitten "korjattu" nykyajan energian säästön vaatimusten mukaisiksi. Sitten ne vanhatkin pitkät ajan kelvolliset talot ovat alkaneet homehtua.

        Onko turha toivoa, että rakentamisessa luovuttaisiin yksipuolisesta energian säästämiseen tuijottamisesta. Homeongelmien korjaaminen maksaa sekin ja energiaa kuluu lisää. Se korjaustoimien vaatima energiakin pitäisi laskea mukaan, kun sitä energian säästön määrää on laskeskeltu saavutettavaksi tekemällä ilmatiiviitä rakennuksia. Lieneekö mukaan otettu myöskään kaikkia ilmanvaihtoon kuuluvien härveleitten kuluttamaa energiaa sitäkään.


    • viljelen maata

      Ruuneperi on tainnut tulla lapsi asteelle,kun aina koskaan kukaan ei tee mieliksi hänelle-...

      PLIIS PLIIS....

    • kaffe o pulla

      Ei taida ruuneperi olla ainut jolle ei kelpaa ei kirjoitukset ja vähiten niiden aiheet, moni on yrittämässä ylivaltaa sanomisiin ja kirjotuksiin.

      Yleinen palsta ja jokainen itsensäisäntä yritetään vaan olla ja eleä, sopu edes itsensä kanssa.

      • :DD

        KaffenHaju tässä jotakin yrittää.


    • kulkija satunnaine.

      Onkohan älykästä porukkaa rakentajat, vai tarkastajat tuntuu olevan joku harha..

      Kuinka ennen niitä pieniä hirsimökkejä sirtolaiset rakenti,jopa 10 lasta sillä eli.


      Onko nyt kansa heikompaa,kun tautia tulee vaikka olisi rakennus lasista.

    • SENIORIPUOLUE

      Hyvänen aika eikös Ruune ymmärrä-kyllä Suomella on kansa, olemme Suomen kansaa.. Korkeasti koulutettua nämä uudet sukupolvet,mutta monet 75v osa vain kiertokoulua käynyt ja oppinut kantapäänkautta elämän taidot...

      Kova työ on opettanut,jopa arvostamaan toisiakin,kun on taidon saanut vanhemmilta rakastaa itseä,sitten osaa toisiakin arvostaa...
      Täällä on muutama kehityksensä ottanut opiksi,kuten Rituliini Ulla merihuisku
      susmorsian kukkahame LATE =YKSI HYVÄ MIES RIITTÄÄKIN.

      elämme Seniori puolueessa AINON JOHDOLLA...

    • laholattiainen

      Jonkin kuuluisan miehen syntymäkodin kunnostuksesta luovuttaneen, koska rakennuksesta on löydetty terveydelle vaarallisia mikrobeja.
      Voi hellanlettas. Suomessa on kymmeniätuhansia hometaloja, joissa joudutaan asumaan haitallisista mikrobeista eli homeitiöistä huolimatta asumaan.
      Talojen korjaushinnat ylittäisivät talojen myyntiarvon jopa puolella.

      Ns höyrynsulkumuovi tekee rakantamisesta ei hengittäviä, ellei ilmanvaihtoa ole riittäväksi mitoitettu. Sadekaudet lisäävät kosteusongelmaa.

    • Suomii on rakentanut ensiluokkaisia taloja satoja vuosia, kunnes grynderit ovat saaneet ylivallan rakennusalalla.
      Heidän ansiostaan betoni kuivuu viikossa, eikä eristysmateriaali kärsi, vaikka se kastuisi likomäräksi huonoissa välivarastoissa.
      Eristykset ovat muutenkin jotain taikauskoa, ei niitä tarvita, kuka niitä edes näkee, seinien sisältä. Poissa silmistä, poissa mielestä.

      Kaakelilla voi peittää minkä tahansa rakennusvirheen, ja kun asukit sitten alkavat valittaa, todistetaan järkähtämättömästi, että kosteus on asukkaan aikaansaama, ja homeenhaju peräisin vanhasta hillopurkista, jonka huolimaton asukki on unohtanut kaappiinsa.

      • ex lautamies

        Ennen vanhaan tulipalopakkasilla paleltiin sahanpuruilla eristetyissä taloissa. Hirsitalojakin oli Tappuroilla tiivistetyt hirren raot liikkuivat.
        Terveellisempiä talot olivat asua. Kosteusvaurioita ei ollut, jos vesikatto oli ehjä.

        On ihme ettei betonivalun kosteutta mitata ennen päälle aletaan rakentaa. Nyt homevaurioiden vyörylle ei ole näkyvissä loppua. Surkeata rakentamista


    • capt. cöpenick

      Eilen silmiini osui rakennustekninen puuelementti, joka toistaiseksi ei aiheuta homeen kehittymiselle elintilaa.
      Kysymyksessä oli kokeilun asteella, sisäpuolelle seiniä tuleva puusta tehty elementti. Sen paksuus oli peräti 100 mm.
      Pitääpä kaivaa tuo lehti esille. Liian kostealle betonille rakentaminen voi olla yksi syy, ettei homeenkasvua saada pois vaikka kosteusvaurioremontti on äskettäin tehty.

    • jaa a sano jaa a

      Siis että kuinka? Oltiinko älykkäitä kun ennen laitettiin hengittävää sahanpuhua kylmän eristämiseen? Tilapäinen hyöty.
      Muutaman hellekesän jälkeen puru kuivuu, kutistuu ja lasehtii, jättäen kylmän tulolle ns. oven auki. Ei voitu sammaliakaan seinien väliin lykät.

      Ehkä selluvilla on sekä paloturvallisempi ja tiiviimpi, myös hengittävä rakennuseriste. Vuorivillakaan ei hyvä, vai olik lasivillaa sitten?
      Tehtiin vanhan talon kylkeen saunaosasto. Eristevillaa 20 sm. Reilu tuuletustila ennen ulkovuorasta. Hiiret mylläsivät eristeet muusiksi.
      Olisitte laittaneet tiheästä metalliverkosta jyrjijäesteen seinän alle, meitä moitittiin.

    • pelokas ajattelija.

      Oikein tosi älykäs Hursti,serkku hänelle hyväntekijä Hursti, mutta älykäs asuu ulkomailla
      eikä hän käytä verkkopankkia..

      Koska se ei ole luotettava,mihin kaikki joudutaankin , kun hakkerit iskee..
      Oudolta tuntuu hänen sanomansa hesarissa,hän on tehnyt ensimäisen tietokoneen 15vuotiaana,ilmeisesti tietää tiet hakkerointiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe