Tyttökissa pissaa eteiseen!! Piikillekkö??

Harmaitahiuksia90

Hei

Tilanne on se että olosuhteiden pakosta (toisen henkilön menehdyttyä) jouduimme ottamaan kaksioomme toisen kissan, joka nyt on valitettavasti ottanut tavaksi pissata eteiseen!! Kissa ok tyttö, ja syntynyt tämän vuoden pitkäperjantaina, eli jotain yli puoli vuotta vanha. Meillä on jo ennestään 6 vuotias leikattu kollikissa joka EI IKINÄ ole kussut lattialle. Nyt kuitenkin, joudun joka viikonlopuksi häipymään asunnostamme koska työni sijaitsevat pk-seudulla, ja joka viikonloppu kun olen poissa, on tyttökiSsa kussut lattialle. Meillä on vielä parkettioattia joka ei kestä pissailua yhtään, eli jos ongelmaan ei löydy ratkaisua niin kissa saa valitettavasti lähteä piikille. Meillä on siis yksi ISO vessa kissoille ja hiekat ivat koko ajan puhtaat takuulla, ja viikolla kissa ei (ainakaan tietääkseni) kuse laittialle, mistä vitusta tämä voi johtua?? Kuseeko sukukypsät narttukissat lattialle? Se jo aikasemmin yritti pissata hiekkalaatikkoa vastapäätä sijaitsevaan nurkkaan mutta siirsimme laatikon siiihem paikalle, jolloin taas siirtyi pissaamaan laatikon edelliselle paikalle (=lattialle). Aina on kusella saastutetut lattiat pesty niin hyvin kuin mahdollista ja yritettu kaikkea; laitettu lateksimatto nurkkaan yms yms mutta aika tuntuu löytävän uuden paikan johon kusta, eli ongelma lienee sitten laatikossa! Meillä on siis laatikko jossa on kansi ja pieni luukku... Aina kun olen itse kotona niin seurailen koko ajan pikkukissan liikkeitä ja kyllä se minun kotona ollessa käyttää laatikkoa. Kellään samaa ongelmaa? Voiko tälläinen ongelma ikinä ratketa?? Ja niin, en siis ole ottanut kissaa omasta tahdostani, vaan kissa tuli omistajansa kuoltua meille, eli vaihtoehtona olisi ollut piikki, mutta sen verran nuori neiti kyseessä etten raaskinut... Mutta taitaa se kohtalo kohta olla edessä jos ei homma toimi...


Kiitos!!

20

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aina ongelma...kissa

      Eikö kissaa voisi viedä löytöeläinkotiin? Kyllä siellä pentukissat varmaan paremmin saadaan eteenpäin kuin aikuiset kissat.
      Kissoja ei saisi jättää viikonlopuksi keskenään, kun eivät ole vielä kunnolla tutustuneet? Vai ovatko?
      Pikkukissa voi ahdistua; - uusi paikka, elämänmuutos suuri
      - pitkään yksin
      - vieraan kissan kanssa
      - tylsyys ( sisäkissan ongemia)

    • trolliko

      Olipa typerä aloitus. Ehkä provo.
      Minäkin kusisin sinun matollesi, jos olisin joutunut sulle pakosta menetettyä läheiseni. Ja joutusin viruun siellä yksin jonkun vanhan kollin kanssa viikonloput.
      Kirjoitustyylistäsi johtuen kusisin vielä olohuoneeseenkin.

      • free cat

        Se on se vanha mummeli kun asuu kerrostalossa, ja kissat varmaan jo viety, tai karanneet, kadonneet tai sinnepäin.Se täällä provoilee, tekee aloituksia että sisäkissanomistajat tarvii apua yms.Itse vastaa itelleen .Näky kirjoitustyylistäkin.
        Se väittelee laista, pykälistä, ja kadehtii kun jotkut pitää kissoja lain mukaan jneVääntää ja vänkää lakia vastaan täällä....Välillä väittää että omistaa paljon maata, sitten kirjoittaa että naapurit tykkää hänen kissoistaan.Vaikka siis naapurien piti olla tosi kaukana....Valehtelee, ja uskoo kai niihinkin itse ....
        Ihan yksinäisyyttään kai, täällä vuodesta toiseen provoilee.Käytti ennen free cat nimimerkkiä, mutta ei hän se ole kenenkään omaisuutta, laitan sen itelle nyt HOX XD


    • Useimmat käyttävät kissoilla 1kuivikelaatikko/kissa.Meillä uuden kissan tullessa, tms suuria muutoksia, kissoilla on astia/ kissa ylimääräinen kissanvessa, eli vaikka kahdella kissalla kolme astiaa. Näin kissoilla on tilaa kunnioittaa toisten reviiriä, eikä haittaa vaikka taloon tulisi aikuinen kissa, joka voi olla pentua tarkempi tilastaan.
      .

    • kirjavakolli

      Kissat ovat molemmat kovasti stressaantuneita ja siksi pissailevat vääriin paikkoihin. yritä hankkia hyvä koti nuoremmalle, niin molemmat voivat hyvin.

    • buahhaa

      Mun mielestä piikille pitäs laittaa kaikki, jotka eivät osaa käyttäytyä. Myös ne jotka eivät osaa pitää lemmikkejään.

      • rispa

        Kissat ovat älykkäitä lemmikkejä. Jos kissa ei käyttäydy juuri sinun mielesi mukaan, et todella tarvitse sitä. Kissa muistaa mikäli olet ärjynyt/ huutanut, puhumattakaan selkäsaunasta väärään paikkaan pissaamisen vuoksi. Ei ihme, jos kissasi stressaantuu ja pissaa minne sattuu. Katso ihminen itseäsi peiliin ja luovuta hyvissä ajoin kissa vaikka löytöeläinkotiin. Jos ongelmista huolimatta rakastat kissaasi, kysy neuvoa vaikka eläinklinikalta. Älä kiduta viatonta eläintä edes sanoilla, saati teoilla. Hyvällä,rakastavalla huolenpidolla kissasi on maailman paras ystävä.
        Hyvää ystävänpäivää kaikille maailman kisuille!


      • rispa

        Hei buahhaa,

        olen samaa mieltä kanssasi, että piikille vaan tyypit, jotka eivät osaa/ halua hoitaa lemmikkejään asianmukaisesti.


    • varmasti niin

      No jos et kissan kanssa kerran pärjää, niin se on ainut vaihtoehto.Luopua siitä.

    • Alottaja12

      Hei.



      Kiitos vastauksista, ja sen verran voin valottaa taustojani että päivitystä kirjottaessani olin tooooosi kyrsiintynyt, eli provosointi oli kyllä tarkoituksessa. Nyt olen ollut kotona viikonloput ja pikkukisu on lopettanut sisälle pissailun, eli hyvin tullaan toimeen! :) Lopullinen syy lienee se että hiekkalaatikoita oli liian vähän, niinkuin epäilin...
      Toiseksi haluan kertoa että keskustelupalstat tuottavat hupia älyttömästi! Aion vastaisuudessakin vitutuksen yllättäessä tulla kirjoittamaan tänne toinen toistaan provosoivempia topicceja, sillä teitä eläinten_puolustajia on hauska härnätä. Mietin jo hetken, että kirjoitanko tunkeneeni kisulin lihamyllyyn mutta asiallisten vastausten kirjottajia ajatellen päätin toisin.
      Mainittakoon vielä että eläimet on ihan jees, mutta eläinihmisten kanssa en kyllä halua olla tekemisissä.

      • kuusijaneljä

        Nuorehkot kissanaiset ovat todellisia riivinrautoja. Arvasin vastaukset jo luettuani aloituksen. Itselläni on ollut monta kissaa vuosien varrella, ne ovat eläneet hyvän elämän kanssani. Vanhuus tulee kissallekin ja sen mukana vaivat, kaikki ovat saaneet kunnioittavan lopun tutun eläinlääkärin avustuksella. Viimeisimmällä kissallani oli yksinään käytössä kaksi hiekkalaatikkoa kun alkoi kakkia aina samaan paikkaan keittiön nurkkaan. Ostin sinne toisen laatikon, siihen loppui se huoli. En ota enää kissaa, sen päätin silloin kun kolli vanhus piti saattaa viimeiselle matkalle, suren niitä enemmän kuin keljua ihmistä.


      • eläintenpuolustaja

        Miksi pitäisi aloittajalle asiallisesti vastata, jos aloittaja ei osaa/halua asiallisesti esittää kysymystään?!
        nim. Eläintenpuolustaja
        P.s kannattaa kokeilla myös katottomia kissanvessoja ja erilaisia kissanhiekkalaatuja


    • Rituko

      Hei

      Ajattelin kans kirjoittaa, että just olin lukenu tuosta, et kissoilla pitäisi olla hiekkalaatikoita yks enemmän, kuin kissoja. Meillä on tytöllä vanhin kissa nyt 15 vuotias leikattu tyttökissa ja nyt vasta törmäsin tekstiin, kun sitä piti viedä lääkäriin. Tytöllä on myös toinen kissa 5 vuotias leikattu tyttökissa, mikä kans pissaa välillä eteiseen kenkäpaikkaan, vaikka niillä on kaksi laatikkoa. Toinen on tullut perheeseen myöhemmin. Pitää kans hankkia varmaan kolmas laatikko, jos se auttais asiaa. Yks asia mikä voi auttaa vähän, on se että kissoilla pitää olla virikkeitä ja kun ostimme kiipeilypuun ja höyhenkepin millä leikkittää kissaa, niin vähemmän on pissaillut nyt.

    • 9mm

      Löysin orvon kissan jonka kaverini sitten otti se alkoi pissata patjan päälle ja pääsikin sitten kissojen taivaaseen.

    • jane8787

      Jos se pissaa tiettyyn kohtaan siellä eteisessä auttaa niin kissojen kuin koirienkin kohdalla ruokakippojen laitto siihen kusipaikkaan.Kissa ja koira kun ei yleensä kuse ruokakippoonsa.

    • Moonshineblue

      TARKISTA NÄMÄ ASIAT ENNENKUIN ALAT KISSAASI TUOSTA VAIN PIIKILLE VIEMÄÄN JA JOS OLET TUNNOLLINEN OMISTAJA TEET KAIKKESI ETTEI KISSAA LOPETETA

      Oletko tunnollinen lemmikin omistaja? Toivottavasti.

      1. Ensinnäkin onko kyseinen neiti leikattu? Kissasi voi hyvinkin merkata reviiriään noin, ellei häntä ole.

      2. Pissaaminen voi myös johtua siitä, että kissallasi on stressiä. Etenkin muutto voi aiheuttaa stressiä, sekä monet muutkin syyt esim. uusi koti, tai vieras kissa. Anna lemmikillesi aikaa tottua uuteen elämäntilanteeseen. Se voi viedä jonkin verran aikaa, mutta enemmin olisin kärsivällinen, kuin veisin nuorukaisen tuosta vain kuolemaan.

      3. Kissan voi myös yrittää totuttaa vessalaatikolle, jos sitä tapaa se ei vielä osaa, sillä myös tuo voi olla syynä ja eikai kissan kanssa sen takia luovuteta? ;)

      4. Muuten tuo voi johtua ehkäpä jostakin muusta ongelmasta, kuten sairaudesta, jonka voi hyvinkin hoitaa, jos lääkäriltä vain viitsii itse, omatoimisesti kysyä.

      5. Onko sinulla kenties tuttua ja luotettavaa ystävää, joka voisi kissan ottaa? Siis elinikäiseen kotiin! Ei vain hetken mielijohteesta, jos tahdot lemmikillesi parasta.

      6. Käytä täällä ihmisten antamia vinkkejä hyödyksi. Niistä JOISTAIN saattaa olla apua.

      7.Kysy kokeneemmlata ihmiseltä esim. kasvattajalta neuvoa.

      8. Enempää en osaa sanoa tässä tapauksessa. Onko sinulla parempaa ideaa?

      Toivottavasti Kisulle löytyy vielä pitkä elämä edestä ja toivottavasti asian suhteen ei ihan noin vain luovuteta. Itse kun ole sinnikästä sorttia, enkä asiaa piikillä päättäisi.


      ONNEA NEIDILLE!

      • Moonshineblue

        Niin ja tuo ei siis tarkoittanut välttämättä sinua vaan myös muita sellaisia ihmisiä joilla vielä tällähetkellä on tuollainen ongelma kotona.


    • rakastakissojasi

      Jätätkö siis kissasi "heitteille" keskenään kuseksimaan aina joka viikonloppu?
      Vai miten tästä saa semmoisen käsityksen jottet oikein välitä kaikista "kissoistasi"?
      Piittaat vaa pisuista etkä tykkää kaikista mirreistä yhtä paljon?
      Tottumus vai tapa se voi olla hankala karsia kissastakin etenkin jos se muuttuu rutiiniksi.

    • apulöytyy

      Pissailuongelmiin löytyy neuvoja ja vinkkejä kun vaan googlettelee.
      Myös eläinlääkäreiltä ja muilta kissaihmisiltä voi saada hyviä toimivia vinkkejä.
      Joskus kisu vaan on kipeä, ja tarvitsee eläinlääkärin apua, joskus vessalaatikko ei ole tarpeeksi siisti,tai muuten mieluinen, tai se ei sijaitse tarpeeksi rauhallisessa paikassa.

    • Pissalle

      Meillä kissa pissasi koko ajan sänkyyn kun vessalaatikko oli vähänkin likainen ja siivoamisen ja perusteelliseb pesunkin jälkeen teki sänkyyn. Meillä luullu vessasta otettiin pois, ja nyt pissaa ongelmitta laatikkoon. Monesti on myös sohvia jouduttu pesemään, mutta luukku pois ja heti kun pissaaväärään paikkaan niin kannetaan vessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe