Eurot/markat

Vaihdoin uuteen

Oottako muuten huomioineet.
45 vuotta vanhasta traktorista pyydetään vielä kolme, neljä kertaa se hinta minkä se maksoi uutena.
Eihän tuossa ole mitään järkeä enää. On koko tuo myyntifoorumi mennyt metsään noine aivan epärealistisine hintapyyntöineen. Nykysin yhden uuden traktorin hinnalla saisi jopa 10 kpl esim 1960-70 luvun hintaisia traktoreita.

80

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työmies vm. 57

      Meillä maksoi Intikka vuonna-70 noin 12000 markkaa eli noin 2000 euroa tämänpäivän valuutassa,eli tänäpäivänä saa sen kuukauden tienesteillä mitä silloin vuoden,noin karkiasti laskettuna.

    • 28 vuotta vanha ja

      paljon ajettu
      International 956XL 95 hv 6-syl
      Traktori
      1986, 6850 tuntia
      Ylivieska, Suomi
      Traktorin tyyppi: Maataloustraktori, Vetotapa: 2 WD, Moottorin teho: 95, Lisätietoja: Alkuperäinen, hienosti pidetty ...
      10 250 EUR

      • Aleksi x

        Vanha rattorin romu,ei voi kun vaan ihmetellä mihinkä tosiaankin perustuu nuo tähtitieteelliset traktorien hinnat.


    • 13+5

      no mutta miettikääpä vaikka tätä !! Sähköhammasharja maksaa nykyään 40-160e !! huhuhu , maksoivat markka aikana juuri markoissa ton !! nyt 240-1000 markaa !!

    • Markka-aikana

      sai esim 4 markalla munkkikahvit hultoasemalla, nykyään eoroaikana joutuu pulittamaan niistä kolminkertaisen hinnan noin 12 MARKKAA.. On ne ahneita nuo YRITTÄJÄT piruvie!!!!

      • Korjaan vähän

        Ei riitä 12 mk kyllä pulitat munkkikahvista lähes 16markkaa..


      • höllinryystäjä
        Korjaan vähän kirjoitti:

        Ei riitä 12 mk kyllä pulitat munkkikahvista lähes 16markkaa..

        kattokaapa youtubesta 80-luvun telekkarimainoksia,sielä costarica pkt maksaa tariouksisa 18.50 markkaa,sen mukaan kahvikupin pitäs tänäpäivänä saaha muutamalla sentillä


    • Työmies 59

      Rattorit on todella kalliita ainakin niille ostajille,jotka sen työnteolla tienaavat ja maksavat alvinkin siitä. Maanviljelijöillehän se onkin halvempi,sillä he eivät maksa siitä alvia ja saavat eu-tukea,lisäksi myyvät ilmaista metsää.

      • valtra54

        Kyllä ymmartää miksi työmies on Työmies, kun nuin tyhmiä kirjoittaa. Ei ole ollut päätä kouluttaa itseänsä mihinkään "oikeaan" ammattiin.ensinäkin maanviljelijä maksaa alv joka koneesta minkä ostaa. Lisäksi eu tuki joka tulee, niin ei kai se ole sen maanviljelijän vika. Onhan tutkittu että viljeliä saisi huomattavan enemmän rahaa vuodessa ilman eu:ta. Mutta kuluttaja maksaisi enemmän kotimaisesta ruuasta.että työmies 59 muistaa, kun käy niissä paskasissa haalareissa tori kioskilta, ruokaa että ne eu tuetkin on menny sinne työmiehen perseeseen.


      • Työmies 59
        valtra54 kirjoitti:

        Kyllä ymmartää miksi työmies on Työmies, kun nuin tyhmiä kirjoittaa. Ei ole ollut päätä kouluttaa itseänsä mihinkään "oikeaan" ammattiin.ensinäkin maanviljelijä maksaa alv joka koneesta minkä ostaa. Lisäksi eu tuki joka tulee, niin ei kai se ole sen maanviljelijän vika. Onhan tutkittu että viljeliä saisi huomattavan enemmän rahaa vuodessa ilman eu:ta. Mutta kuluttaja maksaisi enemmän kotimaisesta ruuasta.että työmies 59 muistaa, kun käy niissä paskasissa haalareissa tori kioskilta, ruokaa että ne eu tuetkin on menny sinne työmiehen perseeseen.

        Siinä onkin suuri ero olla TYÖMIES ja olla maanviljelijä. Ensinnäkin onko maanviljelijä käynyt kouluja ja pas*at on. Toiseksi koneenratissahan ne vaan istuu,siisISTUUUU,siinä on eroa työmieheen nähden,joka käyttää joka lihasta hankkiakseen rahaa. Ja turha kirjoitella potaskoo,eivät maksa alvia,tai saavat sen takaisin myöhemmin. Eu-tuella eli suomi työmisten/naisten veroraholla eletettävät muanviljelijät haisee ja rallattaa vaan.. PS_ työmieshän voi olla minkä ammatin omaava tahansa,vaan ei muanviljelijä,eikä poromies.


    • valtra54

      Heh heh voi tuota ihmisten pöljyyttä, niin että traktorissa istumalla tullee rahhaa.suosittelen vieläki , että käyt niitä kouluja että ymmärtäisit jotaki.se vain on sillä lailla se maksaa veroja joka tienaa ja pelkkä työmies ei tienaa , että sinunki lapset käyttää ja myös sinä käytät meidän "oikeita töitä tekevien" verotuloja hyödyksi.ei siellä verokalenterissa ollut taas yhtäkään duunaria joka olisi tienannu yli 60 tuhatta euroa. Mutta katoppa pelle-työmies montako maanviljeliää oli.hitto ko ne pitää nuo niin sanotut työmiehet itseänsä vielä jonaki suomen tukipilarina , eivät ymmärrä omaa parasta ja pitää turpaansa kiinni.sati vain et vielä kommari ole. Heh heh


      ?

      • työmies-seka

        Työmis tekee töitä palkkansa ja yleensä tuottavaa työtä.


      • työmis-seka
        työmies-seka kirjoitti:

        Työmis tekee töitä palkkansa ja yleensä tuottavaa työtä.

        siis palkkansa eteen


    • Työmies 47

      Totuushan ei pala tulessakaan kuuluu sanonta! No koska olemme nähneet nykysen maanviljeliän esim lapio,harava,hanko jne kädessä/käsissä? Sehän on jo kuitenkin ajat sitten todistettu,että maanviljely toimii suomessa ja varsinkin lapissa ainoastaan veronmaksajien rahoilla. Suomelle olisi paljon edullisempaa tuoda kaikki maataloustutteet ulkomailta. Saasteet vähenisivät ja verotulot ei menisi hukkaan maanviljelijöille eu-tukina jne.. Jos nykyset maanviljelijät joutuisivat oikella työnteolla elantonsa hankkimaan olisi todella jonoa sosiaalitoimistossa.

    • Tosi työmies

      Kllä on hyvä että maksavat eu-tukea maanviljelijöille, ei pystyis työmies ostamaan maitoa jos kaikki tuotantokustannukset olisi maidonhinnassa.

      • Työmies Holkki

        Siinäpä se nimenomaan kalliit tuotantokustannukset suomalaisessa tappiollisessa maanviljelyssä. Tosi työmies ne eu-tukirahathan on suomalaisten veronmaksajien rahoja. Nettomaksua suomelta eu- hun yli 600 milj euroa joka vuosi.


    • Kylpijä

      Markka-aikana saunankiuas maksoi noin 300-350 markkaa nyt euroaikana saunankiuas maksaa 400-900 euroa =2400 -5400 markkaa.

      • Kass kaskas

        Näin on kiukaat ja samankaltainen tilanne muidenkin tuotteiden kohdalla, poikkeuksena esim. jotkin ennen kalliit electroniikka laitteet, nyt miitä saa halvalla vanhana, kun tekniikka on muuttunut.
        Aivan on mennyt oudoksi koko hintapolitiikka euron vuoksi, pienet palkat ja eläkkeet eivät ole matkassa pysyneet, herrat käärivät suuria palkkoja ja maksukykyä löytyy, sen vuoksi tuotteet maksavat järjettömiä hintoja, jos niitä vertaa entiseen markka aikaan. Aivan on hempuli raha se euro, kohta kaiketi täällä onkin rupla, kun aikansa sekoittavat eee uuussa asioita.


    • Nuffiel 460

      60-luvulla kunta osti kouluille ym polttopuiksi metrisiä koivuhalkoja. Se maksoi maantienlaitaan ajettuna priima koivusta halottuina/aisattuna (vähintään 2 aisaa per halko) 8-10 mk motti on noin 1e30c. Mitä tästä sitten opimme? No sen että huoltoaseman munkkikahveihin pitäisi hankkia halkoja vähintääkin 2 mottia.

      • Zetori

        Näihin samoihin aikoihin oli bensakin halpaa se oli 35 penniä litra,euroissa se on jotain 5,8 c


    • kummajainen

      Työmiehen palkka on myös, noussut? Siis raha arvo. Ainakin minun palkkani on noussut yli 100 %. Samoin verot ovat suhteessa pienemmät.

    • Ferkosonni

      "Ei ole mulla markkoja taskussa,mut viis mä siitä välitän" -euroja on kuitenkin suolarahan verran..

    • Majuri

      Son komia se paperimarkka,vaikkakin sen väri ei ole kovin ????

      • semmosen

        kun löi tiskiin ja toisen hetimiten perään, niin alko kauppiaan silmät vilkata ja palvelua tulemaan, 1960 luvun alussa markka oli arvossaan. YYA-sopimus antoi turvaa, eikä välitetty tai uutisoitu, jos naapuri eksyi väärälle puolelle, tietenkin jos suuremmalla joukolla olisivat pyrkineet, niin, ollos huoleton poikais valveil on eli Molotohvin koktailia persuksille tulijalle ja muutenkin huonot elinolosuhteet, lyhyt elinikä odote, vaikka ei se nyttenkään siellä kovin korkea ole.


    • Deutss

      60-luku suomettuminen, Bresnew ,Kekkonen yya-perseennuolu,Kekkonen,köyhyyys,pakkohuutokaupat, Breesnew,kekkonen kekk..........................................................

    • Ford-takaveto

      Autot ja eletroniikka osin nyt halpoja.

      • Ovat todellakin

        uuden mersunkin saa alle 30.nen tuhannen ja halvin uusi auton saa alle 10.tuhannen euron.. Televisiot ei maksa juuri mitään jne...


    • Massikka-mies

      Juu saman olen huomioinut! Muistan kun ostim vuonna 2001 käytetyn masseyfergusonin 135 niin hinta oli 5000Mk ja nyt kun olen katsellut samoija traktoreita niin hintä on 5000-7000e eli 30.-42.000Mk jos olis vanha Markka käytössä siis tämä euro on täyttä kusetusta sanon minä. .Kun ajatellaan palkkioja samassa suhteessa niin pitäis palkat olla keskiverto palkansaajalla noin 20-30.000€/kk noilla hinnoilla. Siis hei ihan oikeesti jonkun näköinen tolkku ahneudelle kiitos myyjät. No onneksi ei tertte maksaa.

    • Vaihdoin uuteen

      Uuden koneen rahti 700 euroa esim keskolla.

      • Onpa kerrassaan

        kallis koneen tuontikin,jos on koneetkin.


    • Ruskia verkusonni

      MASSEY FERGUSON TE-A 20
      Vuosimalli: 1952
      Hinta: 2 984 EUR
      Lisää vertailuun

      • Siis se

        olikin harmaa ferkussonni,eikä ruskea.


    • Oletteko huomanneet,

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat

      • No kyllä

        olemme toki ja hajuaistikin on melken mennyt jo piloille .


    • ohikulkija.

      "Meillä maksoi Intikka vuonna-70 noin 12000 markkaa eli noin 2000 euroa tämänpäivän valuutassa,eli tänäpäivänä saa sen kuukauden tienesteillä mitä silloin vuoden,noin karkiasti laskettuna. "

      Vuoden 1970 markka vastasi ostovoimaltaan suurinpiirtein tämän päivän euroa (jopa vähän allekin) eli minkälaisen intikan saakaan 12 000 eurolla?

      • Eu:on virhe

        No näinhän se on asia.


    • Porvaritar

      Oli se todella köyhää aikaa lapissa ainakin se 60 lukukin. Kekkonen se vaan vietti saunailtoja,hiihteli matkusteli ja nuoleskeli venäjän politikoit.

      • Kekkonen oli

        kaikin puolin hyvä presidentti aikanaan, oli Suomen etu olla Neuvostoliiton kanssa ainakin päällisinpuolin hyvissä väleissä. Sodasta, sen tuomista kärsimyksistä oli kokemusta, joka nyt taas alkaa unohtumaan, kun tarpeeksi on katsottu "länkien läpi".
        Miksi ei kuule Saamelaisten valittavan entisajan puutetta? kuuluu suomalaiseen kulttuuriin vaikerrus, ei osata elää luonnonehdoilla, tyytyväisinä kuten monet ns. luonnonkansat. Suomalainen elämäntapa perustuu riistämiseen, metsää, vettä, maaperää pitää länsimaisen opin mukaan hyödyntää ja sille rakentaa loputtomasti kasvava elintaso, mikä on mahdottomuus. Seurauksena ympäristö ongelmia, sotaa ja sitä kautta koko maanpäällisen elämänjärjestelmän horjuminen ja tuho.


    • karessi-asiantuntij

      60 luvun köyhyyttä ,kurjuutta,pakkohuutokauppoja, tekohengityssiirtotyömaita ,parakkimajotuksia, jatkuvia 3kk karennsseja ,opettajien pahoinpitelyjä,viinankiroja ,jos saatanmoisia vastuksia. Ja kekkonen se vaan hiihteli jne... Toista se on nytten on järkevä presitenntti, hyvinvointia,kyhynyä yllin kyllin,terveyspalvelut pelaa jne jne...

      • Miten niin vain

        hiihteli, tekihän se paljon muutakin. Kiipesi palmuun, kalasti, osasi ryypätä ja laulaa, urheili, loi hyvät kauppasuhteet naapuriin, piti yllä hyvää johtamista.
        Kuttura sai tien Kekkosen ansiosta. Koko kansan presidentti, hyvä oli.
        Siitä terveyspalveluista, ne paranisi huomattavasti, jos olisi odotustiloissa sänkyjä, joissa sairaat, kuolemaa tekevät voisivat odottaa, nyt on aikamoista kiduttamista, kun pitää istua sairaana odottamassa. Tervekkään ei jaksa tuntitolkulla, niin miten sairas?


      • Sairas Wänss
        Miten niin vain kirjoitti:

        hiihteli, tekihän se paljon muutakin. Kiipesi palmuun, kalasti, osasi ryypätä ja laulaa, urheili, loi hyvät kauppasuhteet naapuriin, piti yllä hyvää johtamista.
        Kuttura sai tien Kekkosen ansiosta. Koko kansan presidentti, hyvä oli.
        Siitä terveyspalveluista, ne paranisi huomattavasti, jos olisi odotustiloissa sänkyjä, joissa sairaat, kuolemaa tekevät voisivat odottaa, nyt on aikamoista kiduttamista, kun pitää istua sairaana odottamassa. Tervekkään ei jaksa tuntitolkulla, niin miten sairas?

        No ei kait sinne nyt sänkyjä voi tuua ja miksi terveet tulisikaan sinne istumaan.


      • Terve odottaa
        Sairas Wänss kirjoitti:

        No ei kait sinne nyt sänkyjä voi tuua ja miksi terveet tulisikaan sinne istumaan.

        sairasta, sairas odottaa vastaanotolle pääsyä, lääkäriä. On suuret, komeat sairaalat rakennettu monin paikoin Suomessa, käytäviä, saleja, auloja, unohdettu vain on se pääasia, että ihmistä varten tilat ovat olemassa.
        Kyllä siihen odotuspuoleen pitäisi kiinittää huomiota, ei mahdotonta myöskään se, että sairaat voisivat odottaa makuuasennossa. Lisäksi voisi olla sairaanhoitaja, joka huolehtisi odottavista, toisi vanhalle, sairaalle vesilasin, tekisi tilanteenmukaan odottavien olot helpommaksi, opastamalla ja olemalla tukena, turvana sairaalle, aikakin kuluisi odottavilla paremmin jne.
        Maalikkoa kyllä joskus pistää ihmettelemään, että mitä ne lääkärit oikein värkkää, kun kestää ja kestää, jotain järkeä ja ennenkaikkea sujuvuutta olisi saatava työhön. Omakohtaista kokemusta on, ei paljoa itse potilaana, vaan sairaan, kulemaatekevän mukana ja muualta Suomesta kuin vain Sodankylästä, joka sekin paikka on hyvin tuttu.


      • Marton 6 tun odotus
        Terve odottaa kirjoitti:

        sairasta, sairas odottaa vastaanotolle pääsyä, lääkäriä. On suuret, komeat sairaalat rakennettu monin paikoin Suomessa, käytäviä, saleja, auloja, unohdettu vain on se pääasia, että ihmistä varten tilat ovat olemassa.
        Kyllä siihen odotuspuoleen pitäisi kiinittää huomiota, ei mahdotonta myöskään se, että sairaat voisivat odottaa makuuasennossa. Lisäksi voisi olla sairaanhoitaja, joka huolehtisi odottavista, toisi vanhalle, sairaalle vesilasin, tekisi tilanteenmukaan odottavien olot helpommaksi, opastamalla ja olemalla tukena, turvana sairaalle, aikakin kuluisi odottavilla paremmin jne.
        Maalikkoa kyllä joskus pistää ihmettelemään, että mitä ne lääkärit oikein värkkää, kun kestää ja kestää, jotain järkeä ja ennenkaikkea sujuvuutta olisi saatava työhön. Omakohtaista kokemusta on, ei paljoa itse potilaana, vaan sairaan, kulemaatekevän mukana ja muualta Suomesta kuin vain Sodankylästä, joka sekin paikka on hyvin tuttu.

        Siinäpä se,olisi ollut kekkosellakin aikaa laitattaa nämä hyvin tärkeäat asiat kuntoon. Mutta kun ei niin ei,hänelle oli tärkeintä vaan hiihtää ja aina vain hiihtää,saunoa ja taasen vaan saunoa sekä nuolla casiicin ja kramicon takapuolata.
        Virosta lääkäreitä,sairaanhoitajia ja muita työntekijöitä tänne suomeen ja lappiin heti lisää...


      • Rahaa on ja
        Marton 6 tun odotus kirjoitti:

        Siinäpä se,olisi ollut kekkosellakin aikaa laitattaa nämä hyvin tärkeäat asiat kuntoon. Mutta kun ei niin ei,hänelle oli tärkeintä vaan hiihtää ja aina vain hiihtää,saunoa ja taasen vaan saunoa sekä nuolla casiicin ja kramicon takapuolata.
        Virosta lääkäreitä,sairaanhoitajia ja muita työntekijöitä tänne suomeen ja lappiin heti lisää...

        löytyy monenlaiseen haaskuuseen ja kannattamattomaan, haitalliseen toimintaan, kun saataisiin suunattua ylimääräistä rahaa yhteiskunnan tärkeisiin toimintoihin, niin silloin parempaan päin olisi suunta ja monenlaisilta ongelmilta voitaisiin välttyä. Tulevaisuus riippuu siitä miten me nyt käytämme mahdollisen potenttiaalin kehittää tätä maata ja sitä kautta vaikuttaa myös koko maailmaan.
        Ympäristöongelmat ovat edessä, ymmärtämättömien valintojen vuoksi. Tavalliselta kansalaiselta asiat, jotka liittyvät ympäristöön, sen muuttumiseen, köyhtymiseen ovat tavallaan piilossa, tapahtuvat kuin salaa, varkain. Nyt on tapahtunut suuri muutos luonnossa, monen yleisen eliölajin yksilömäärät ovat romahtaneet, tämä kertoo muutoksesta, siitä mihin ollaan matkalla. Tavallinen luontoa seuraamaton, luontoa tuntematon ei tätä muutosta havaitse, koska ei tunne esim. lintu, hyönteislajeja, eikä täten ole "hajuakaan" missä mennään. Nyt on ekokatastrofin aika, luonto toimii pienellä viiveellä ja tehdyt virheet alkavat lopulta todella vaikuttamaan. On vain enää ajan kysymys, koska esim. radioaktiivisuus lisääntyy merissä voimakkaasti.


    • Muutos on havaittu

      Luonto on muuttunut tuhansia kertoja miljoonien vuosien saatossa. On kuollut lukemattomia eliöitä,kasveja ym sukupuuttoon ,evoluution myötäja tilalle on myöskin kehittynyt uusia eliöitä ja kasveja. Mutta kyllä nyt on ahneet ihmiset pöljyyttään,liikakansoittuimisen myötä tuhonneet melkeipä koko maapallon,son viittä vaille loppu,eikä tarvihe valoja sammutella enää sitten.

    • Työmies 59

      Rattorit on todella kalliita ainakin niille ostajille,jotka sen työnteolla tienaavat ja maksavat alvinkin siitä. Maanviljelijöillehän se onkin halvempi,sillä he eivät maksa siitä alvia ja saavat eu-tukea,lisäksi myyvät ilmaiseksi saatua metsää.

    • Anna vain veikkonen

      myydä metsää, ilman saatu metsä ja elämä.

      • Työmies 67

        Ovat todellakin saaneet ilmaiseksi metsät. "Onko mitään järkeä" yksille on jaettu satoja henttuja= Ha hyviä metsiä ja juuri sellaisille länkienläpikattojaluonteisille.


      • Vilijelijä
        Työmies 67 kirjoitti:

        Ovat todellakin saaneet ilmaiseksi metsät. "Onko mitään järkeä" yksille on jaettu satoja henttuja= Ha hyviä metsiä ja juuri sellaisille länkienläpikattojaluonteisille.

        Olet täysin oikessa,niin olemme ilaman saaneet mehtät ja koneet.


      • Työmies 47
        Vilijelijä kirjoitti:

        Olet täysin oikessa,niin olemme ilaman saaneet mehtät ja koneet.

        Ette sentään ihan ilman vähä olette sentään maksaneet.


    • Lukutoukka 221

      Uusin tutkimus: Maito onkin epäterveellistä ja ravintolisät melkeinpä välttämättömiä.

    • Metsurin vaimo

      Moottorisahojen hinnat ovat kyllä pysyneet 80 luvun tasolla. Syykin on selvä paskahousumetsurit,haisevat paskalle ja hielle on väistyneet motojen tultua.

      • Metsurin poika

        Kyllähän se metsureilla tietenkin likaset ja haisevat ne vaatteet olivat,mutta tuskin sentään paskat oli housuissa,jos ei sitten housujenriisunatilassa.


    • Toinenkin mets vaimo

      Niin ja nyt ei ole motoillekkaan enää metsiä ja suomi onkin kuolemassa lamaan.

    • Nuhfeltin mies

      Oli se kovaa työn repimistä se kekkosen köyhä aika esim : pöllien ja tukkien ajo siimakoneilla voi herra jeesus!!

      • Vänkäri vaivanen

        Niin oli esim: raskasta vaijeria vetää päiväkauet metrisessä lumessa ,pakkasessa kahlaten ja käsin purkaa 3 metrisiä mätökoivuja 20 mottia joka päivä 6 päivää viikossa. Pyhät huollettiin sitten konetta ja vehkeitä.


    • Lyyli Haaraoksa

      Hyvähähän se on välillä konhet huoltaa.Oikea meininki

    • Vinssaaja puolivaiva

      Jotkut vähätöiset piolilänkienläpikattojatkin olivat sielä myös makamas urakoimassa. Oli huvittavaa katella esim:kun olivat paakankin trehneet honkarassista,no eihän se semmonen kestänyt tulitikunaikaakaan.Oi! voi! äkki pani sieläkin monia.

    • Rautaa sen piti olla

      Vain puupäät laittoivat puupaakan.

    • 60 luvulla

      Allassavotat olivatkin suuria työmaita.

    • Vänkäri 65 v

      Tukkisakset piti olla terävät,jotta ne pysyivät tukissa ja aihkissa kiinni.

    • Uitto-Kymppi26

      Uittoihin se kerääty aina se pohjasakka ja laiskasakki.

    • Työmies holkki

      No tietenkin kun sielä ei paljoa tarvinnut tehä mitään,kunhan ruokailusta ja kahvistelusta pitivät vain huolen. Virtahan se sen työn teki,eli kuljetti sen puutavaran määränpäähän.

    • Nytkät

      piti olla herkällä ja viirausrauat ehjät,jos mieli saaha kuormat lanssiin vastuksitta.

    • Kyllä ne

      oli kuormat suuria,kun jatkokarikat oli täynnä puutavaraa ku sitä rytkättiin siimakoneaikana.

    • Käsitykseni

      metsätyöstä on, että se oli kausiluontoista, eikä aina kaudenkaan aikaan ollut työtä, mutta hyvähän se on työnteosta puhua, itsetuntoa kohentaa ja omat luulot vahvistuvat, kun ei muusta tiedetä. Tosinhan metsätyö raskasta on, varsinkin krapulassa ja jos niitä länkiä joutuu kaverinkin puolesta katselemaan, kaverin ollessa "viilaamassa" sahaa tai hakemassa kahvikermaa,,,,,,,
      Sellainen ruumiillinentyö, että urakka on sama päivästä toiseen kasvattaa luonnetta ja luuleminen työnteosta muuttuu todeksi. Enää ei vain löydy Suomesta kunnollista ruumiillista työtä, koneet tekee ja teknologia apuna, helppoa on, länkielämä.

      • yhen kerran

        Rankkaa oli ennen vanhaa rattorimiehillä metsätöissä, toista se oli hevosmiesten ja hakkureiden aika...leipä kun loppu niin syötiin nisua.


    • Belarusmies 66

      Oli se piruvie ku joutu kaivattamaan,lapioimaan ja ottamaan eestakasta sekä tiukkomaan kettinkiä jatkuvalla syötöllä.

    • yhen kerran

      Se oli kans ku piti panna ranka poikittain kenttinkhin, että sai rattorin pois jängästä. Oli kovvaa aikaa.

      • Belarusmies 66

        Joo se oli karikoimista ja oli hyvä konsti tosin sitäkin sai tehä henkensä kaupalla.
        Vänkäri vaan keulapäälle painoksi ja kaasua .


    • Nuhufin kuski vm 68

      Oli se ku kovilla pakkasilla tehtiin tulet koneen alle,että saathin se aamusella käynthin. Belarus oli hyvä lähtemään kovillakin pakkasilla aamulla käynthin. Nuhffiletissä oli se oljypohja kuin munankuori heikko,ei tarvinnut kaksista iskua ja oiljyt oli ulkona.

    • Herra Majurimies

      Niin ja se öljypohja oli vielä sellaista ainetta,jota ei pystynyt korjaamaankaan vaan piti ostaa uusi. Nuhuveltti oli oikeastaan hempuli kone samaten ku on massey ferkosonnikin.l

    • Herra majurimies

      ei enää rytkää konehommissa,vaan hän nauttii kaamoksesta eläkkeellä..

    • Herra Majurimies

      ei myöskään pakene kirkonkylään yksinäisyyttä,sillä hänellä on terve pää ja hän kestää kyllä.

    • Niinhän se on

      heikot sortuu erilaisiin additioihin elontiellä Herra Majurinmies vaan porskuttellee eikä sorru.

    • No onkos

      majurinmies ostanu kinkun?

      • Majurinmies

        Ostin


    • Zetori

      Kinkkuse vain on hyvvää..

    • Ferkusonnin mies

      kinkku on syöty nyt ja traktorien hinnat taas nousseet.

      • Jaa niinkö

        niinpä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe