Tein lapsen väärän miehen kanssa

v.tuttaa

Hyvin nopeasti lapsen syntymän jälkeen huomasin että ei perkele, eihän tuota ukkoa kiinnosta perhe elämä pätkääkään. Omat menot ja omat jutut on hänelle tärkeintä elämässä, itse koen jääneeni lapsen kanssa yksin. Pääsääntöisesti hoidan lapsen päivästä toiseen itse, mies toki pitkin hampain suostuu vahtimaan sen verran että saan suihkussa käytyä ja ruokaa laitettua. Parisuhdeaika lapsen nukkunaanmenon jälkeen ei myöskään kiinnosta vaan mielummin seurustelee tietokoneen kanssa.
Mulla on kusetettu olo, puhe oli että lapsi hoidetaan yhdessä ja ollaan muutenkin perheenä - käydään ulkona jne. Nyt ei mitään. Lapsi (1v) on toki vilkas ja vaativa mutta ei sen tälläistä pakoilua pitäisi aiheuttaa.
Kohtalotovereita?

7

1469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eitännäinpitäny

      Aivan vaikuttaa normaalille, jos tämä meidän elo on normaalia.

      Meidän "munakas" tottui äitiysloman aikana siihen, että tämä munaton hoitaa lapset ja kodin. Tämä oli ok, kun kotona ollessa aikaa oli, mutta töihin paluun jälkeen tuo sohvalla mötköttävä kasa on alkanut todenteolla ärsyttämään.

      Meillä muksut on alkaneet viihtyä isukin kanssa vasta reilu vuosikkaina, siihen saakka kelpasi vain äiti. Suurin syy varmasti se, että ei tuo kädetön tehnyt lasten kanssa kuin pakollisen. Nykyisellään saa säännöllisesti jonkin omatuntokohtauksen ja alkaa houkuttelemaan lapsia ulos/ jonkin muun tekemisen pariin. Muksutpa vain eivät tahdo lähteä vaan tahtovat mukaan äidin ja sitten mietitään, että miksiköhän...

      Ja arkiaskareiksi kuulema riittää, kun täyttää pesukoneen joskus, juuri eilen sain informaatiota tästä, kun kysyin aiheesta työpäivän jälkeen. Lasten kanssa jos hän on työpäivänäni, ei kuulema voi tehdä muuta. Siitä voin hatun nostaa, että suurinpiirtein se saa lämmitettyä muksuille ruuan ja vähän kattoo perään, jos on lasten kanssa vapaalla, kun minä olen töissä. Mistään puhtaasta ruuan tuoksuisesta vastaanotosta työpäivän jälkeen on turha haaveilla. Parempi varautua tulemaan sisään vaikka lumilapio kädessä, että mahtuu.

      Ei ole auttanut itku, hampaiden kiristys tai kaunis lepertelykään tämän munakkaan kanssa. Mutta näkeepä herrashenkilö hiljokseen sitten itse, kun lapset jo kasvaa ja isää ei kaivata, mitä on saanut tietokoneensa ja television kanssa aikaiseksi. Minä olen siirtynyt siihen vaiheeseen, että tuosta lapatossusta huolimatta aion nauttia tämän lyhyen ajan muksujen kanssa, mötköttäkööt tuo sohvalla jos tahtoo. Joku varmasti sanoo, että hulluko tuollasta ukkoa kattelet, mutta tällä äidillä on kädet niin täynnä arkihommia ja töitä, ettei tässä ehdi ja jaksa miettiä muita vaihtoehtoja. Kulkekoot siinä vierellä, huomaamatonhan tuo on sohvanpohjalla maatessaan.

      • mitä mies tekee

        Minä olen mieheni suhteen tullut samaan tulokseen. Ei toista voi muuttaa. Ei toista voi pakottaa auttamaan. Minä sain mieheni tyhjentämään tiskikoneen sillä aikaa kun hoidin vauvaa!! Siitä aplodit miehelle! Mutta en minäkään jaksa enää harmitella, että miksi mies ei auta. Hän on sellainen kuin on. Ehkä hän siitä joskus kasvaa henkisesti...tai sitten ei...Minä en aio tulla nalkuttajaksi tai katkeraksi tuon takia. Enkä minäkään ehdi kovin paljon miettiä muita vaihtoehtoja. Onhan tuossa nyt mies kumminkin. En minä ehtisi kehenkään uuteenkaan tutustua.


    • o.m.a 20e 5 numeroo

      Oliko lapsi miehesi idea?

    • mitä mies tekee

      Öööh...minä hoidan vauvani yksin. Mies ei koskaan ole herännyt yöllä auttamaan. Pesut ja ruokinnat ja pyykit minun vastuullani. Ulkoiluttaminen ainakin vielä ollut minun vastuulla. Leikkiminen pääosin minun vastuulla. Jos käyn suihkussa niin vauva tulee mukaan sitterissä. Mitä mies tekee: Hän on isä. Siis hän on olemassa. Välillä hän pitää vauvaa hetken sylissä ja hypyttää, mutta jos vauva alkaa itkeä niin mies kutsuu minut hätiin. Jos vauva on menossa nukkumaan, niin mies saattaa ottaa syliin ja sanoa hyvät yöt mutta minun vastuulla on laittaa vauva pinnasänkyyn.

    • Paskiaiset

      On ne miehet niin ihania. Huoh.

    • mammaaaa

      Tuttu tunne, oli meilläkin tuota itsekkyyttä. Mutta sitä pitää myös ymmärtää kun tulee vanhemmaksi ekaa kertaa moni tuore isä ei tajua mitään ellei asioista sano, voi täysin olettaa että äiti tyytyväinen kun saa häärätä kodin ja lapsen kanssa.

      Pyydä miestäsi hoitamaan lasta, näytä miten hoidetaan. Näin minä ainakin sain apua ja nyt hän on siihen tottunut. On helpompaa kun molemmat hoitaa ja tietenkin sillä äidillä nyt aina on se suurin osuus, valvomisessakin..eihän miehellä nyt niitä tissejä ole joilla imettää..tai äidinmaitoa. ^^

      Ja tuosta parisuhde ajasta siitäkin kannattaa puhua että teette asioista yhdessä perheenä tai te vaan kahdestaan ja lapsi hoitoon johkin muutamaksi tunniksi. tekee ihmeitä suhteelle kun saa hetken lapsetonta aikaa sitä tarvitse jokainen vanhempi. =) Jos et sano mitään juutut helposti vitutus tilaan, tiedän koska olin itsekin siinä tilassa. sitten alkoi tapahtua kun sanoin miltä tuntuu. =)

    • näitä riittää.

      Meilläkin vähän samaa ilmiötä. Nyt kun lapsi 9kk on mies ehkä alkanut enemmän kantamaan vastuuta. Minä olen kuitenkin se joka lapsen nukuttaa iltaisin, minä olen se joka nukuttaa päivisin päiväunille omaan sänkyyn. Minä herään yöllä kun vauvalla on nälkä, minä nousen aamulla ylös oli kello sitten 06 tai 08 kun vauva päättää että on aika nousta.
      Hyvä että välillä saan hetken katsoa vaikka rauhassa telkkaria. Aina kun sanon miehelle että katsoo lasta jotta saan tehtyä jotain muuta, niin on yleensä vastaus että "mun piti just syödä" tai "ajattelin mennä nokosille".
      Jos lapsi itkee niin tämä iso vauva hermostuu heti, ja hyvä että pärjää lapsen kanssa kahdestaan edes pari tuntia.
      Kun sanoin, että voisit vähän enemmän olla lapsen kanssa, niin vastaus oli että "onhan sulla aikaa". Aijaa. Ihan niinkuin herralla ei olisi työtön kun on. Turha tosiaan täälläkään odottaa mitään kiimaisia parisuhde-hetkiä kun joudun mennä nukkumaan noin klo 22 että jaksan taas seuraavana päivänä lapsen kanssa touhuta.
      Nyt tosiaan kun lapsi alkanut itse liikkumaan paikasta toiseen, ja kun olen miehelle sanonut välillä suoraan miten asiat on, on alkanut kiinnittämään enemmän vauvaan huomiota.

      No, minulle lapsi on tärkeintä maailmassa. Minä halusin lapsen ja sen sain keskenmenon ja kevyiden lapsettomuushoitojen jälkeen.
      Ja olen sen valmis hoitamaan vaikka yksin jos on pakko. Turha sitten myöhemmin ihmetellä miksi lapsi on minussa kiinni niin kovasti.

      Miehet osaa kyllä olla semmosia turhakkeita että oksat pois.

      No, onneksi sentäs kotitöitä hoitaa, siivoaa, tiskaa, tekee ruokaa ym..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe