Anoppi

inhokki miniä?

Olo on kuin puun ja kuoren välissä, enkä tiedä mitä pitäisi ajatella tai tehdä. Kun aloimme mieheni kanssa seurustelemaan, otti anoppi minut vastaan avosylin. Oli avoimen iloinen siitä että poikansa löysi ihmisen jota rakastaa, tai näin minä ainakin kuvittelin.

Itse olen hiljainen ja vaatii aikaa että tutustun uusiin ihmisiin ja uskallan avautua ja olla luonteva heidän kanssaan. Olin anopille kohtelias ja vastasin jutusteluun, mutta en ole ikinä ollut mikään smaltalk ihminen, joten en hänenkään kanssaan sellaista osannut. Aikaa kului ja ihmettelin miksi en kykene olemaan luonteva hänen seurassaan, jokin ei tuntunut oikealta. Ajattelin että kenties jokin hänen olemuksessaan viittasi siihen, ettei hän sittenkään pidä minusta. Ajattelin kuitenkin sinnikkäästi että tuo kaikki on mielikuvituksen tuotetta. Monet itkut tuli näiden ajatuksien takia itkettyä kun en ymmärtänyt mistä nämä ajatukset ja tunteet kumpusivat. Joka vierailun jälkeen oli paha olla. Silti aina hymyilin ja esitin reipasta.

Ajansaatossa pikkuhiljaa aloin ymmärtämään mistä nämä ajatukset johtuivat. Kerroin miehelleni asioista, jotka saivat minut epävarmaksi. Ensin mieheni sanoi ettei ole kiinnittänyt moisiin asioihin huomiota. Hän kuitenkin alkoi seuraamaan tilannetta ja myönsi, että ajatukseni eivät olekkaan mielikuvitukseni tuotetta. Anoppi puhui minulle näennäisesti kohteliaasti ja hymyillen, mutta hänen sanomisissaan oli piiloviestejä, ja näpäytyksiä joita hän teki vain minulle. Esim. hän saattoi piikitellä minua jos mieheni nosti minunkin likaiset astiat tiskikoneeseen, mutta samalla saattoi itse laittaa toisen poikansa astiat koneeseen.

Mieheni on ollut veljeksistä aina se, joka on juossut kun äidillä on ollut jokin "hätä". Vaikka asuu toisella paikkakunnalla, on käynyt äitinsä luona tekemässä kotitöitä. Anoppi ei ole pojilleen sanonut suoraan että tulisiko jompikumpi auttamaan, vaan se on sellaista syyllistävää "Minun pitää palkata ulkopuolinen tekemään tämä asia"-tyylistä ilmaisua. Ymmärrän hyvin että miestäni askarruttaa äitinsä pärjääminen yksin omakotitalossa ja haluaa auttaa. Minua se ei ole ikinä haitannut. Mieheni on herkkä ja hän potee helposti huonoa omaatuntoa. Tätä äitinsä käyttää radikaalisti hyväkseen ja koska rakastan miestäni, tuntuu minusta pahalta kun mieheni potee huonoa omaatuntoa.

Meillä on ollut tapana käydä kerran kuukaudessa viikonloppu molempien vanhemmilla, loput viikonloput itse olen töissä. Yhteenmuuttomme jälkeen mieheni vierailut äidillään ovat vähentyneet, sillä ihan omien sanojensa mukaan haluaa viettää aikaa perheensä kanssa (ja välimatkakin kasvoi 100km). Tämän asian anoppi on tulkinnut niin, että minä olen mustasukkainen, enkä päästä miestäni yksin äidilleen. Tämän anoppi sanoi minulle suoraan, eikä hän uskonut vaikka mieheni sanoi että ei pidä paikkaansa. Tottakai pahoitin tästä mieleni ja sanoin, että minusta ei ole mukavaa että minua syytetään syyttäsuotta asiasta jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Tässä siis yksi esimerkki siitä, mitä anoppi minulle sanoi. Erosimme kireissä tunnelmissa, emmekä ole tämän jälkeen tavanneet. Tästä on nyt aikaa n. 3kk.

Miehelleni anoppi soittelee kyllä (tosin harvemmin kuin aikaisemmin), mutta ei ole minua ikinä puheluissaan maininnut. Mieheni ihmettelee, kun hänen puhetapansa on muuttunut. Hän puhuu kuin olisi huolissaan miehestäni. Ihankuin yrittäisi saada väkisin meidän välille jonkin ongelman. En osaa tarkkaan selittää mitä tarkoitan, mutta toivottavasti joku ymmärtää mitä yritän ajaa takaa. Mieheni isä on kuollut jo vuosia sitten. Mieheni sanoo, että äidistään on miehensä kuoleman jälkeen tullut kylmä. Hän mielellään takertuu lapsiinsa, eikä haluaisi heidän elävän omaa elämäänsä (nämä siis mieheni sanoja). Anoppi ei ole kuulemma ikinä tykännyt mieheni tyttöystävistä (toisin kuin veljensä). Sanottakoon vielä että me ollaan naimisissa oleva pariskunta.

Itselläni on paha olo tämän tilanteen vuoksi. En voi asialle mitään, jos anoppi ei minusta pidä. Mieheni on äidilleen sanonut, että raskastaa minua, eikä anna minkään tulla meidän väliin. Ymmärtää kyllä sen, etten halua lähteä anopin luokse loukattavaksi, eikä ole sinne nyt itsekkään halunnut mennä. Tämä pahentaa omaa oloani, sillä itselleni perhe on tärkeä ja tiedän että miehelleni on äitinsä on aina ollut läheinen. Mieheni kuitenkin kieltäytyy hyväkymästä äitinsä käytöstä minua kohtaan ja protestoi tätä sillä ettei tosiaan itsekkään ole mennyt äidillään käymään.

Onko tällaisesta ulospääsyä? Auttaako aika? Joulukin tulossa!

5

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaunis miniä

      Ei muutu koskaan. Minun anoppi on susi lsmpaiden vaatteissa. Suoraan sanoen vittuilee minulle salakavalasti. Sinun miehesi sentän on sinun tukenasi, mun mies taas ei ole muka mitään huomannun. Anoppi kohtelee meidän lastammekin huonommin kuin muita lapsenlapsiaa, huomauttelee pituudesta, syömisistä yms.Asumme onneks ulkomailla, ei tarvitse usein nähdä. Ja yhdessä oltu 20 vuotta.

    • Tsemppiä!

      Todella upea asia, että miehesi on AIKUINEN, pitää sinun, eikä äitinsä puolia.
      Pidä pitkä välimatka anoppiisi, se opettaa hänet käyttäytymään asiallisesti: vain ystävällisellä kohtelulla pystyy tapaamaan sinua jos sitä haluaa.
      Unohda huono omatunto. Jos olet itse käyttäytynyt anoppiasi kohtaan hyvin, syy ei ole sinun.

    • Anniliisi

      Minäpä kerron mitä mun anoppini tässä taannoin teki. Oltiin nuorimmaisemme lapsen kastejuhlassa (meidän lapsenlapsi siis) missä oli myös anoppini (toinen elossa oleva isomummo) ja kun kastetilaisuus alkoi, anoppi pyysi saada pitää vauvaa sylissään kastejuhlan aikana, ja pitikin koska tyttäremme ei kehdannut ottaa sitä häneltä. Kesken juhlan kysyin anopilta kuiskaten, että olisikohan se vauva pitänyt olla vanhempien sylissä, niin hän sanoi että vanhemmat antoi hänelle tehtäväksi pitää huolta lapsesta! Että tällein täällä. Antoi se sentään sitten vauvan vanhemmilleen kun nimen annon aika tuli. Että tämmöinen anoppi täälläpäin. No minusta (mummista) ei sitten tullutkaan yhtään valokuvaa vauvan kanssa.. En ole katkera mutta kuitenkin.

    • Miniän epäluulot

      Se nyt on vaan niin, että koska se ihminen on anoppi, niin se ilman muuta on epäluotettava, salavihainen, mustasukkainen ja vallanhaluinen, mitä miniät eivät itse ikinä ole.
      On tietysti ihan dramaattista ajatella, että anoppi aivan ilmeisesti haluaa ikään kuin väkisin tehdä ongelman poikansa ja miniän väleihin, vaikka eihän miniä ole kuullut näitä vihjailuja. Poika vaan on alkanut vihjailla. Mitä se poika oikein vihjailee. Kysyisin sitä ensi töikseni. Mutta täyttäähän tällainen miettiminen päivän tyhjät hetket.
      Älä jaksa!

      Jos aikuinen ihminen tai kaksi aikuista ihmistä tulevat toimeen vaikka hampaat irvessä, niin sitten tullaan toimeen. Puhukoon ja ajatelkoon mitä tahtoo, niin sinäkin teet.

      "Lapsiinsa takertuvalla anopilla" on ahdistuneet lapset, jotka eivät osaa ravistautua irti äidistään. Lapset eivät usko, että äiti pärjää, vaan koko ajan kuvittelevat huolehtivansa äidin asioista. Äiti on kuitenkin elänyt vuosikymmenet kauemman aikaa ja pärjännyt.
      Antakaa anopin olla.

      Miksi nuoret eivät hanki omaa elämää.

    • Pirjoliisukka

      Jos anoppi hankkisi oman elämän, kaikilla olisi helpompaa. Kaikilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe