Bretoni ja pienimünsterinseisoja

Hentta

Meillä olisi koiranhankinta ajankohtainen lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä eniten kiinnostavat bretoni ja pienimünsterinseisoja. Meillä metsästetään monipuolisesti, mutta koira lähtisi kaveriksi ainakin kanalintumetsälle. Koiran tulisi soveltua ehdottomasti myös perhekoiraksi. Kokemuksia kaivataan näistä ja vaikka muistakin roduista.

Kirjoitin samasta myös Yleistä metsästyksestä -palstalle, mutta tännehän tämä kuuluu.

4

5251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70934938

      Itse sumpeelaarasin saman asian tiimoilta noin 10 vuotta sitten. Mietin tietenkin saksanseiśojat, setterit, jne. ja päädyin bretoniin. Mynsterimme oli se toinen vaihtoehto ihan finaaliin asti, lähinnä kokonsa takia, mutta sitten tuli vastaan parivaljakko, joka hyökki ja rähisi silloista koiraani vastaan ihan täysillä.

      Otin siis bretonin, Upea koira oli. Älykkäin tapaamani koira. Oppi kaikki temput pililllä ja käsimerkkiä myöten jo 6 kuukauteen. Hiljainen, äärimmäisen kiltti, joka oli se ongelma. Oli liian kiltti. Orjaili. Se oli se vaiva, Muuten täydellinen. 7,5 vuotta hän eli. 305 lintua sille kirjattiin. 54 vesilintua ja loput kanalintua. Riekko oli sen koiran bravuuri.

      Ne plussat mitä bretonistani löysin olivat:
      - äärimmäinen kestävyys (peittosi sakemannit mennen tullen viikon reissulla)
      - kestävät jalat (ei koskaan antura tms. ongelmia)

      Heikkoutena tuo mainittu herkkyys.

      No. Niin siinä kävi, että mainittu kuoli syliini tåmän vuoden syyskuussa kesken jahtireissun (sydänkohtaus). Join ja itkin viikon,,, ja kun toivuin, päätin että kyllä se tästä. Nyt pyörii jaloissa 3,5 kk bretonin pentu. En palaa enää tässä elämässä enää mihinkäån muuhun rotuun (, vaikka esim. englantilaiset jossakin vaiheessa kiinnostivatkin)

    • munsteri1

      Moi!

      Mulla on tällä hetkellä 9-vuotias münsterineito kotona. Ei kylläkään metsästetä, joten siihen puoleen en nyt puutu lainkaan.
      Münsteri on ollut mulla toko- ja agilityseurana, ja on vallan mainio harrastuskoira. Oppi kaiken todella nopeasti, mutta kuitenkin hieman testailee, ja jekkuilee. Niinkun rotumääritelmässäkin sanotaan, tämä rotu käyttää jok' ikisen porsaanreiän hyväkseen, ja se on ihan täysin totta.

      Todella fiksu ja omalaatuinen koira. Aiemmassa viestissä kun puhutaan tuosta bretonin herkkyydestä, niin münsteri (omani ainakaan) ei ole missään nimessä herkkä, vaan yllättävänkin kovapäinen ja periksiantamaton.

      Koirani on ainakin todella riistaviettinen, ja seisoo niin kivet, muovipussit, rusakot, kuin itse tipusetkin. Olit sitten kaupungin hälinässä liikennevaloissa, tai keskellä metsää. Seisoja - nimensä veroinen. Tämä oma koirani ei seisontaominaisuudestaan huolimatta ole ikinä hakenut lintuja oma-aloitteisesti, eikä lähde minusta kauas, ja menee todella vähän hajun perusteella. Toki koiraani ei ole siihen ikinä ehdollistettukkaan, vaan on opetettu katsomaan aina minun perääni, ja seuraamaan minua.
      Mutta uskoisin, että laaja-alainen haku ei tule münsteriltä luonnostaan, vaan sitä pitää vahvistaa paljon.

      Kotikoirapuolesta sen verran, että on todella todella ihmisrakas, ja lapsirakas. Tulee kaikkien ja kaiken kanssa toimeen, on hieman varautunut joihinkin uusiin juttuihin, mutta todella rohkea kuitenkin pääsääntöisesti.

      Minulla ei ole münsteristä pahaa sanottavaa lainkaan! Mahtava rotu, ja varmasti metsätyskäytössä hyvin toimiva koira.

      Tällä hetkellä minua ilostuttaa toinenkin koira, Stabyhoun. Joskin aika samantyyppinen ja -näköinen, kuin monsteri, mutta hyvin laimealla metsästysvietillä.

      Terveisin, seiskaryhmäläisille sydämensä menettänyt

      • 70934938

        Tere vaan!

        Kommentoimasi bretonipoika on nyt 4,5 kk ja hyvin menee. Tottelevaisuus on sitä tasoa, että pidän koiraa irti rivitaloalueella (kuten edeltäjääkin) ts. tottelee käskyä yhdestä vinkistä. Vaikka pieni pentu onkin, niin kulkee jo sivulla ja lähtee liikenteeseen vain luvalla.

        Kyllä mynstereissä ja retonkeissa taitaa olla paljon samaa myös sen ulkonäön päälle. Mainitsin ne rähisevät mynsterit, jotka veti mieltäni bretonin suuntaan, mutta.... kun niitä mynstereitä näkee bretonejakin harvemmin. Eli yleistin kahden yksilön kautta.

        Roturyhmänä olen kokoajan humalassa minäkin seisojien suuntaan. Metsästää tahi ei, niin montaa sekopäätä seisojaa en ole nähnyt... kun oikein tarkkuutetaan niin ainoastaan yhden..... eikä sekään kovin sekava ollut.

        Tsemppistä sinulle seisojaiselle! Meillä on hienot rodut ja roturyhmä!


    • Anonyymi

      Niin.,,. Olet aivan oikeassa.,.,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe