Tuomo Korteniemi hallintokappalaiseksi

hallinto hanskassa

Roi seurakunan kirkkoneuvosto äänesti esittää hallintokappalsein virkaan suoraselkäistä, avarakatseista ja taatustu rehellista Tuomoamme. Kirkkoherra ja kaks jotain muuta oli Kinnulan kannalla.

Asian sinetöi kirkkovaltuusto muutaman viion päästä.

Mitä mieltä olette ovatko hallintopuolen asiat hanskassa kun ovat Tuomon turvallisen olemuksen takana ?

85

5236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korteniemi

      Lesta mikä lesta!

    • asuntoneuvoja

      Googleta ja tiedä!

    • ajan virta

      Jokos se tuomio liiketoimintakielto ym on päättynyt?

      • laki ja evank

        Voiko todella kappalaisena ja tuomittuna toimia samaan aikaan? Ymmärrän toki että kaikki olemme tuomion alaisia, mutta kun on maallinen tuomio... Alan ymmärtää miksi kirkosta erotaan.


      • 13+10=23

        http://yle.fi/uutiset/rovaniemelaispapille_kahdeksan_kuukautta_ehdollista/6302420
        "Lappi 20.9.2012 klo 12:27 | päivitetty 21.9.2012 klo 9:12
        Rovaniemeläispapille kahdeksan kuukautta ehdollista
        Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut rovaniemeläiselle papille Tuomo Korteniemelle kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Lisäksi oikeus määräsi Korteniemen kolmen ja puolen vuoden pituiseen liiketoimintakieltoon. "

        Eli ehdollinen tuomio on kärsitty, liiketoimintakielto jatkuu. Ilmeisesti tämä ei koske seurakunnan valintoja.


    • Huomatkaa

      Ei Tuomo ole syyllinen mihinkään rikokseen. Tuomarit vaan kateuksissaan pyörittivät siten että saivat hänen pään vadille ja saivat varoja köyhien hoitoon. Ei kaikki ole siten miltä näyttää. Tuomo on talousasiantuntija sanan varsinaisessa merkityksessä ... Ja hallintoasiat hoituu siinä sivussa vasemmalla kädellä tältä älyköltä !

      • 16+7

        Ehkä kuitenkin kannattaisi kohdata tosi asiat sellaisinaan. Todellisuutta rakentaessa valheen päälle tuotaa lisää valhetta. Tämä johtaa vääjäämättä tuhoon. Tavalla tai toisella.

        Joko on tuomittu tai ei. Jos tuomio on lain voimainen, niin se kannattaa tunnustaa. Tosi asiat ei valheella muutu.


      • tuomarit ja tuomiot

        Voi, voi sentään. Huomatkaa kirjoittaa kauniisti ettei Tuomo ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Tuomarien syytä kaikki. Pahoja ovat tuomarit nyky- Suomessa. Eikö niille juuttaan tuomareille mitään voi? Nehän ne pitäisi tuomita eikä viatonta.

        Mutta kun ne tuomarit löytävät Tuomon jäljiltä monia sellaisia asioita mitä maalliseen lakikirjaan on kielletyiksi asioiksi kirjoitettu, niin eihän niitä juuttaan tuomareita silloin voi edes tämä "huomatkaa" nimimerkki saattaa vastuuseen. Näin viaton rovasti joutuu kärsimään.


      • Räksuliini

        Voi paska tätä seurakunnan rakkauden versiota. Eiks se Pellon ja lehdentekoaikana jotain tehny, niin kuulin. Seurakunnan luottamushenkilöt täysin pihalla. Eivät ota mistään selvää.


    • Toisin olisin

      Komppaan edellistä. Epärehellinen toimija saa pahan palkan siis tavalla tai toisella. Ja se joka on sivuutettu ei ole mikään Kinnula vaan kappalainen Ilari Kinnunen, sama joka pyrki kirkkoherraksi. Häntä ei silloinkaan kohdeltu häävillä tavalla lähinnä median toimesta ja Yliräisäsen nuotituksella. Sattuu vaan oleva vl ja siksi syrjitty !

      Nyt sama jatkuu. Kepulaisetkin ovat hyvää pataa vl :n kanssa, mutta ei niillä ollut tässä asiassa kanttia toimia omantunnon mukaan !

      Ilari Kinnunen on vilpitön ja sydämestään kristitty pappi. Tulee väistämättä mieleen kun kansa halusi vapauttaa Barabbaan ...

      Ei tämä mikään sortopuhe Tuomoa kohtaan ole. Tuomo kärsiköön tuomion ja asia on hänen osalta sovitettu. Ja elämä jatkuu. Mutta kun näin menetellään, niin se ei ole omiaan vahvistamaan seurakuntalaisten luottamusta päättäjiin. Jonkinlainen häveliäisyys olisi syytä säilyttää!

      • tarkennus ylle

        Korteniemi ei ole lestadiolainen eikä häntä ole lestadiolaiset valinneet. Älkää sekoittako asioita!


      • 15+15
        tarkennus ylle kirjoitti:

        Korteniemi ei ole lestadiolainen eikä häntä ole lestadiolaiset valinneet. Älkää sekoittako asioita!

        Älä itse sekoita. Vain yksi viesti kirjoitti lestadiolaiseedesta sinun lisäksesi.

        Onko sinusta ok, että liiketoimintakiellossa oleva henkilö hoitaa tuollaista virkaa?


      • perus jätkä

        Liiketoimintakielto tällä "Hyvällä Jätkällä" päättyy 19.3.2016 ellei sitten satu lisää siunaantumaan. Näyttää kirjakauppa käyvän entiseen tahtiin. Liekkö se sitten liiketoimintaa vai pysähtyneisyyden tilaa.


    • Hyvä Jätkä!

      Tuomo on hyvä jätkä. Oikea kansanpappi ja semmoinen tavallinen virtanen! Ei koskaan ylennä itseään vaan toimii kansan parissa, juuri sellainen kirkon henkilö mistä itsekin pidän!

      • 1+4

        Voi olla. En ole miestä koskaan tavannut, mutta onko hänellä edellytyksiä tällaiseen luottamustehtävään on toinen kysymys. Herää kysymys, saisiko hän edes laillisesti hoitaa tuollaista virkaa?


      • valitustielle kö
        1+4 kirjoitti:

        Voi olla. En ole miestä koskaan tavannut, mutta onko hänellä edellytyksiä tällaiseen luottamustehtävään on toinen kysymys. Herää kysymys, saisiko hän edes laillisesti hoitaa tuollaista virkaa?

        Kirkkoneuvoston ja tuomiokapitulin tehtävänä on valvoa laillisuutta. Toivottavasti tekevät niin.


    • Juutas I.

      Eikös ne lestat ole katoava luonnonvara. Hyä niin.

    • sannikka

      Tällä pastori Silliä(Erkki Saarelan hahmo) muistuttavalla miehellä taitaa olla jo menossa kolmas vihitty vaimo. Ei ole alttarin edessä annetut " kunnes kuolema meidät erottaa"- lupaukset pitäneet. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää!

      • aukku 3

        Voi kun tietäisittä mitä son Pellossa tehny????


      • Lapsena
        aukku 3 kirjoitti:

        Voi kun tietäisittä mitä son Pellossa tehny????

        ainakin käyny siellä pyhäkoulun


    • hallinto hanskassa

      Mutta seurakunnan kanslian työntekijät ovat aivan ihastuneita tuomon valintaan. Eikös heidän kannalla sitten olekaan merkitystä että kuka valitaan. Hall kpl on läheisessä yhteistyössä heidän kanssa. Konttorin tytöt aikovat joukolla tulla valtuuston kokoukseen hurraamaan tuomon puolesta !

      • hallitus hurraa

        Hallinto hanskassa MUTTA taitavat vaan ne hanskat olla hukassa. Ainakin entisten hommien suhteen asiat on tutkittu ja hutkittukin ja taidot köykäisiksi ja laittomiksi havaittu. Ei tainnut tekemisissä olla päätä eikä häntää.
        Hienoa, että tytöt ovat ihastuneita. Tullee uutta säpinää taloon.


      • kanslisti1

        Väärää tietoa jollakin minä en ainakaan kannata Tuomon valintaa


    • Tietoa kyllä

      Mut on sillä tuomolla tutkintoja vaikka muille jakaa !

      • on ko ha

        On tutkintoja ja taitavat vielä jatkua. Lehdissä taisi lukea että tuomittuna aloittaa tohtoriksi lukemisen.


    • Tsemppiä Tuomolle!

      Tuomon kanssa tulee tavallinen rahvaskin hyvin juttuun. Hyvä tyyppi kaikenkaikkiaan, kukapa meistä virheetön sitten on?

      • 6+9

        Tuskin kukaan itseään virheettömäksi on sanonut, mutta aika harvalla on liiketoimintakielto päällä tai edes koskaan tuomittu mistään.


      • rötöstellään vaan

        Tsemppiä Tuomolle. Talousrötökset ole mittään

        Samalla logiikalla lapsi ja nuoriso työhön hyväksikäyttäjät jne. Eihän ne tuomiot mitään meinaa. Näin hyvä tulee.


    • emila1

      Harvalla papilla on bisneksien pyörittämiseen n. 20 eri firmaa. Taitaa kaikissa olla oma vaimo hallituksen puheenjohtaja. Onkohan kartelli- ostoksissa vieläkään nähty viimeistä näytöstä? Rovaniemen seurakunta joutuu kiusallisen huomion kohteeksi.

      • onko oikein

        Hyvä Emilia1 !

        Rovaniemen seurakunta on jo joutunut toisen kerran todella kiusallisen huomion kohteeksi. Eikö olisi kirkkoherranvaalien surkeudet jo riittäneet? Toivoisin päättäjien todella paneutuvan asioihin. Seurakunta on sentään vieläkin moraalin vartija. Mitä siitä tulee jos todella kielteistä julkisuutta nauttiva käyttää seurakunnassa suurinta valtaa.


    • Kanslisti2

      Teillä on väärää tietoa, en minäkään kannata Korteniemen valintaa. Herätys valtuutetut, miettikää mitä päätätte.

    • Ei liiku

      Mutta nythän on niin että liiketoimintakiellon omaavalle rovastille voisikin olla aivan mainio tuo hallintovirka.

      Hallintokappalaisen virassahan ei tarvitse sillä tavalla liikkua ja toimittaa palveluksia. Ja työaika on päivätyö ja säännöllinen.

      Saattaa olla sellainen juttu että Tuomolla ovat lonkat tai polvet heikot, ja sen takia on liiketoimintakiellossa.

      • polvi paranee

        Mutta kun se liiketoimintakielto on tullut juuri siitä taitamattomuudesta mitä hallintokappalaisen työ taitaa pääasiassa olla, siis kirjanpidosta, raha-asioista yleensäkin, verotuksesta jne. Nehän ne taisivat olla hänen heikkouksia.


      • Ei liiku
        polvi paranee kirjoitti:

        Mutta kun se liiketoimintakielto on tullut juuri siitä taitamattomuudesta mitä hallintokappalaisen työ taitaa pääasiassa olla, siis kirjanpidosta, raha-asioista yleensäkin, verotuksesta jne. Nehän ne taisivat olla hänen heikkouksia.

        Totta taidat puhua. Kyllä se niin taisi olla. Olisi parempi että Tuomo pysyisi kuulijan paikalla :)


    • Hah hah hah haaaaa!

      Tuomo valitaan varmasti, koirat räksyttää ja karavaani kulkee!

      • 6+9

        Asia olisi mielenkiintoinen jos Tuomo valitaan. Valinta saattaisi olla lain vastainen. Liiketoimintakieltolain lain 4 §:ssä säädetään liiketoimintakiellon sisällöstä. Säännöksen 1 momentissa on sanottu, mitä kieltoon määrätty ei saa
        1) itse tai toista välikätenä käyttäen harjoittaa sellaista liiketoimintaa, josta kirjanpitolaissa on säädetty kirjanpitovelvollisuus,
        2) olla avoimen yhtiön yhtiömiehenä tai kommandiittiyhtiön vastuunalaisena yhtiömiehenä taikka eurooppalaisen taloudellisen etuyhtymän henkilöjäsenenä,
        3) olla yhteisön tai säätiön hallituksen jäsenenä, varajäsenenä, toimitusjohtajana taikka muussa niihin rinnastettavassa asemassa yhteisössä tai säätiössä,
        4) itse tai toista välikätenä käyttäen tosiasiallisesti johtaa yhteisön tai säätiön taikka ulkomaisen sivuliikkeen toimintaa tai hoitaa sen hallintoa,
        5) olla itse tai toista välikätenä käyttäen osakeyhtiön tai osuuskunnan perustajana,
        6) hankkia itse taikka toista välikätenä käyttäen omistukseen tai sopimukseen perustuvaa määräysvaltaa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä taikka
        7) harjoittaa Suomessa liiketoimintaa ulkomaille perustettua yhteisöä välikätenä käyttäen tai tosiasiallisesti johtaa sellaisen ulkomaille perustetun yhteisön toimintaa, joka harjoittaa liiketoimintaa Suomessa muuten kuin vähäisessä määrin eikä hankkia määräysvaltaa sellaisessa yhteisössä.


    • Vai niin?

      Hallintokappalainenhan on kirkkoherran apulainen. Ja toisekseen, laki sanoo liiketoimintaan liittyen myös näin:

      Liiketoimintakielto ei kuitenkaan koske sellaisia tehtäviä tai toimintaa sellaisessa julkisoikeudellisessa yhteisössä, tai yhteisöön kuuluvassa säätiössä tai laitoksessa, jonka pääasiasiallisena tarkoituksena ei ole liiketoiminnan harjoittaminen. Liiketoimintakielto ei myöskään koske tehtäviä tai toimintaa sellaisessa aatteellisessa yhdistyksessä tai säätiössä, joka ei lainkaan harjoita liiketoimintaa tai harjoittaa sitä vain vähäisessä määrässä.

      Eli se siitä.

    • Hämmästyttävää

      Tekeekö tuo lainkohta siis Korteniemestä luotettavan ja sopivan hallintokappalaiseksi??? Kyllä muu Suomi ihmettelee, jos näin käy.

    • juujuujoo

      Miten tuomon kävi?

      • Korteniemi 18 ääntä

        Kinnunen 17 ääntä ja Korteniemi 18 ääntä...

        niin se meni.


      • lex tk

        Kävi juuri niin kuin odottaa saattoi.

        Valitus valinnasta meni hallinto-oikeuteen.


    • TUOmio

      Tuomio päivä koittaa . Tuomo tulee!

    • Surusilmä

      Onnea seurakunnalle. Sitä tarvitaan nyt enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

    • No joo ..?
    • kysyn vain

      Miten nyt suu pannaan?

      • Petty_Nyt

        Kyllä nyt suu pannaan säkkiä myöten. Huulet alaspäin. Surullista.


    • sannikka

      Tuomiokapituliin on turha valittaa valtuuston päätöksistä, sillä piispa Salmi on Korteniemen lapsuuskaveri, siksi rovastin arvonimikin tipahti kuin manulle illallinen ilman pitkäaikaista palvelusta kirkkoherrana.Hurskastelija voisi kysyä että miksi tieto tuomioista ei kulkeutunut tuomiokapitulista Rovaniemen valtuuston päättäjille? Pimittikö tiedon joku tahallaan?

      • salaperäistä

        Sannikka on oikeassa ja ei.
        Rovastin arvo tuli ilman että hän olisi ollut edes pastorin hommissa. Hänhän toimi päätoimisesti noin 20 yrityksensä kimpussa. Muutoin olen Sannikan kanssa täysin samaa mieltä. Miksi tietoja salattiin? Vai salattiinko niitä. Vai eikö vain muutoin haluttu unohtaa.

        Täytyihän valtuutetuilla olla tarkka tieto kun samat asiat reviteltiin Rovaniemen kirkkoherran vaalin yhteydessä.


      • Dgahp

        Jännää ettei voi vastata tällä sivulla. Kaikki tekstit häipyy. Oiskos vapaamuurarien lista vai mikä. Yäk!


    • Toisin olisin

      On tyhyjä puhua puhua että ei tietoa. Kaikkihan tiesivät tuomioista. Ja kun näin on niin vilpin yrittäminen on jo huono, totuttu tapakin.

      Järjestivät nokkeluudessan suljetun lippuäänestyksen, niin rikollisen äänestäjät eivät paljasta henkilöllisyyttään. Voi lukea rovaniemen seurakunnan sivuilta pöytäkirjan.

      • kar telli

        Ei niistä tuomioista tainnut tietoa olla. Miten on mm. sen laajan kartellirötöksen kanssa? En minä ainakaan ole nähnyt että asia olisi mennyt päätökseen.


    • Kyllä on mielenk
      • hima_nen

        Kyllähän hyvä veli verkosto on todella hyvä, tarpeellinen ja ansiokas. Sillä pärjää paikanhaussa, käräjöinnissä ja vaikka sun missä.

        Eikä siinä auta mitkään tutkimusrojektit. Ne on kiveen hakattuja päätöksiä mitä hyvät veljet tekee. Kantsii hankkia näitä vaikutusvaltaisia veljiä niin velatkin muuttuu saamisiksi.


      • Tyytikki

        Rikos on rikos, ja Jumalaa voi huutaa apuun. Evvk ja en luota Roin seurakuntaan enkä Samuel Salmeen, tulisi oikiasti uskoon hänkin, niinkuin isänsä aikoinaan. Amen.


    • oujeejee

      Jeejeejeee, Riku tekee valituksen, hyvä Riku.

      • jospa vaikka

        oujeejeelle
        eipä liene kovin helppoa valittaa. Päätös on tehty ja sen purkaminen on käytännössä hyvin vaikeaa ja kallista. Vrt vaikkapa tapaus mäkelää kittilässä.

        Taitaa näiltä myöhäisheränneiltä into loppua.


      • oujeejee
        jospa vaikka kirjoitti:

        oujeejeelle
        eipä liene kovin helppoa valittaa. Päätös on tehty ja sen purkaminen on käytännössä hyvin vaikeaa ja kallista. Vrt vaikkapa tapaus mäkelää kittilässä.

        Taitaa näiltä myöhäisheränneiltä into loppua.

        Valtuuston päätöksellä on 30 päivän valitusaika. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.


      • voi jee
        oujeejee kirjoitti:

        Valtuuston päätöksellä on 30 päivän valitusaika. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

        Toivotaan että löytyisi joku selkärankainen päättäjä joka uskaltaisi ja osaisi valittaa. Itse en kyllä vielä usko moiseen sillä niin ihmeellisen päätöksen ne 18 tekivät.


    • seurakunnasta

      Tuomo on 2 eri kertaa tuomittu eri rikoksista tämä valinta täytyy saada kumottua ei tälläinen kälmi kuulu tähän tehtävään unohti mainita toisen tuomion onkohan äijä dementoitunut vai minkä takia jätti toisen tuomion sanomatta

    • u8089u

      Ei ihme että kirkosta erotaan

    • erkki vanhus

      Rauhanyhdistyshän tässä valitusasiassa on takapiruna, ja heillä asiamies. He itsehän ovat ulkoisesti "lapsia ja rauhaa rakastavia" ja Ilari Kinnunen on heidän ehdokas. Kun nyt tässä tapauksessa valta on hengellistä vaikutusympäristöä tunnistamattomilla päättäjillä, eiväthän he myöskään tiedä, mitä ovat tekemässä. Tähän asti äänestäjät ovat pystyneet estämään vanhoillislestadiolaisen kirkkoherran valinnan, mutta ovatko nyt päättäjät kappalaisen kohdalla tyystin ulalla?

      • Rauhaa kyllä

        Oits mun vaimon nimi on Rauha, ja et usko ko hän on ihana. Nytki aiva heikottaa kun huutelee että tuuhan nukkuu ...


      • maansa myynyt

        Uulallaa näyttäs ollaan, voi sentäski.


      • Lipsitkka

        Kyllä Ilari kuitenkin on pappi Jumalan armosta. En ole lesta enkä mitään muutakaan.Oppirahat maksanut ja lapsenlapseni kastanut. Hyvä hallintomies, ei kuten edelliset.


    • kys vaan

      Voiko Tuomo itse sanoa että aikooko parantaa tapansa ?

      • Practicewhatyoupreac

        Se on jo herralta saanu anteeksi, se riittää.

        Käännä sä se toinen poski ja move on....


      • kystkx?

        Nykäsen Matti antoi raitistumislupauksen. Että niin se menee.


    • Voiiiii

      No voi että ! Kuka sen tietää miten valinta menee jos Tuomon valinta mitätöidään ?

    • Tämä keskustelu

      Ulkopuolisena olen seuraillut tätä keskustelua.

      Tuomitsemiseen me kaikki olemme näköjään valmiita.

      Eiköhän tässäkin tapauksessa maalliset tuomarit ole hoitaneet hommansa, joten minkä takia me enää tuomitsisimme.

      Tuomittava on saanut tuomionsa. Minkä takia hänet pitäisi tuomita uudelleen. Sitä en ymmärrä.

      Minusta kirkon ja seurakunnan pitäisi olla rauhan tyyssija. Sitä se ei nykyään ole. Vaikka olen ev.lut. kirkon jäsen ja kannattaja, mutta viimeaikaisten lausuntojen ja kannanottojen jälkeen, olen ruvennut tosissani miettimään eroamista kirkosta. Kirkon toiminta ei kertakaikkiaan tue minua enää uskossani ja sitten vielä nämä muut riidat ja "tuomiot". Arkkipiispa on lausunnoillaan loukannut ajatusmaailmaani niin paljon, että seuraan vakavissani, mitä kaikkea tästä kirkossa seuraa. Olen miettinyt myöskin siirtymistäni ortodoksisen kirkon jäseneksi. Meillä on sama Jumala ja sama Raamattu, vain nämä maalliset tavat ovat jonkun verran erilaisia. Tunnen aika paljon ortodokseja, niin tavallisia seurakuntalaisia kuin jonkun papinkin ja jotenkin niissä seurakunnissa ja niiden ihmisten parissa huokuu rauhallisuus ja uskonnon harjoittaminen on arvossaan. En ole törmännyt tuollaiseen riitelyyn, mitä täällä ev.lut.kirkon puolella on.

      Tässäpä näitä ajatuksiani.

      • mietitään vähän laaj

        Näinkö ajattelet

        talousrikoksista tuomitut talousasioita hoitamaan

        lasten raiskaajat lapsityöhön

        jne
        jne

        Anteeksi anto ja armahtaminen on mielestäni eri asia kuin mahdollistaa tietoisesti uusia houkutuksia ja tilaisuuksia.


      • mietin mietin
        mietitään vähän laaj kirjoitti:

        Näinkö ajattelet

        talousrikoksista tuomitut talousasioita hoitamaan

        lasten raiskaajat lapsityöhön

        jne
        jne

        Anteeksi anto ja armahtaminen on mielestäni eri asia kuin mahdollistaa tietoisesti uusia houkutuksia ja tilaisuuksia.

        En nyt oikein kaikkea tuosta ymmärrä.


    • Ennää ei ...

      ... Tuomo ennää sillee tee ...

    • kiistetään ja kiiste

      Nopeasti tuli päätös hallinto-oikeuteen valittajille.

      Lapin Radio tänään
      Rovaniemeläinen pappi Tuomo Korteniemi kiistää, että hänen valinnassaan kappalaiseksi olisi tapahtunut muotovirhettä. Hän pitää valinnastaan tehtyä valitusta puhtaana kiusantekona ja kiukutteluna.

    • hallinto hanskassa

      No mitä tää nyt takotta että muka Kinnunen keskustan kappalaiseksi ? Onko se sama kiun on tuo hallintovirka jonka valinnasta on kiistaa ? Tuleeko Koivuranta nyt sitten tasapainottamaan peliä ?

    • seurakuntalainen

      Valitus hallinto-oikeuteen oli tehty perustuslain 125§ perusteella koskien kansalaiskuntoa, näin uutisoi tänään Lapin Radio. Olisi mielenkiintoista tietää, kuka oli sellainen henkilö, että osasi ottaa huomioon peustuslain pykälän?
      Ps. Rovaniemen seurakunnassa on tietääkseni hallintopäällikkö ja lompakko on hänen peukalonsa alla, ei pappien.

      • toivotaa

        Luehan seurakuntalainen Lapin Kansa 20.2. niin saat hieman tietoa missä mennään. On siunattu asia että vielä löytyy joitakin luottamushenkilöitä jotka ajattelevat itse ja joilla on oikeudentaju ja asenteet kohdallaan. Voimia ja tukea heille!
        Ihmetellä täytyy kuinka vähän heidän/teidän kaltaisia enää seurakuntahallinnossa on.


    • lipstikka

      Kyllä kansa tietää. Tulihan ne rötöstelyt ilmi. Että kyllä 2014 puuttui näkökyky niin kuin aiemminkin papin vaaleissa. Ja aina on auennut virkoja seurakunnassa, ja muita hakijoita laiminlyöty. Korppi ei korpin silmää noki. Sananjulistajat alasammutaan. Näin se on ollut, ja näin oleva. Rehellisyyttä täytyisi kunnioittaa. Valitettavasti sitä ei ole. Hyvästi!

    • Älä-varasta

      Liiketoimintakielto.
      Nyt epäily petoksesta.
      Taitaa olla kirkkoherra ainesta .
      Piispana eläkkeelle.

    • huijarit

      jp-asunnot kuulu samaan kööriin.

    • Tosipakana

      Älkääs nyt tuomitko ettei teitä tuomittaisi. On sellainen tuomari joka ei neuvottele eikä hänen päätöksestä voi valittaa. Paavali toki sanoi että rahanahneus on kaiken pahan alku.

      • syntisuurisurkea

        "Älkääs nyt tuomitko ettei teitä tuomittaisi". Onkos tää muka Tuomarin ohje? Häh?
        Tuomari on antanut meille 10 käskyä. Ne pitäisi koskea kaikkia, myös rovasteja. Toisen omaan kajoaminen on todella törkeää. Maallinenkin tuomari ymmärtää "törkeän petoksen" tunnusmerkistön. Kyllä uskovienkin täytyy tajuta mikä on oikein ja mikä väärin.


      • uusiikuinTöölöntauti

        Tänään se sitten tuli TAAS, se tuomio. Lapin Kansa; Kappalaiselle 12kk ehdonalaista törkeistä kavalluksista ym.
        Voi teitä 18 kirkkovaltuuston sinisilmää. Teidän vahva uskonne ei auttanut pätkääkään. Koko kappalaisena oloaika meni rötöstellessä.

        Virsi 440 Viekas vilppi täällä, on päässyt kunniaan. On valhe valheen päällä jne. Lauletaan vanhassa virsikirjassa.


      • harhaa

        Onko juuri totta että jatkuvasti eri rötöksiin syyllistynyt ja niistä tuomittu saa pitää rovastin arvon ja liperit? Eikö siitä jo voi syyttää kirkkoakin kun mahdollistaa ihmisten hämäämisen. Oikeisiin pappeihin kun on ansaitusti syvä luottamus. Ainakin minulla ja tuttavapiirillänikin.

        Vastatkoon jolla on parempaa tietoa.


    • Anonyymi

      Kummitätin rahat kavalsi viimeksi liperiteline.

      Suurinta osaa rahoista ei tarvinnut näytön puutteessa maksaa takaisin.

      Kirjojen painatus vie rahaa.

    • Anonyymi

      Sipilä kirkkoherraksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe