Vain oleskeluluvan perässä???

Mietin ja mietin

Mistä sen voi tietää onko toinen pelkästään "rakastunut" sinuun oleskeluluvan vuoksi? Kertokaapa edes jotain vinkkejä jos joku teistä on kokenut sellaista... Itseäni rassaa hyvin paljon suhteeni yhteen ulkomaalaiseen mieheen.. En oikein uskalla näyttää hänelle vihreää valoakaan ja toisaalta taas rassaa nämä omat epäilynikin.. Kiitos asiallisista vastauksista!

14

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikaa1

      Samaa miettii varmasti suurin osa ihmisistä , jotka löytävät ulkomailta kumppanin.
      Ehkä on parasta edetä hitaasti ja antaa ajan näyttää,
      Se on huono merkki jos on kiire naimisiin... jos tosiaan rakastaa jaksaa myös odottaa :)

    • Just näin....

      Aluksi mieti minkä takia ne tänne tulee ja haluaa naimisiin, sosiaaliturvan vuoksi.
      Sitten maksat suurimman osan kuluista koska eihän niillä ole rahaa, kaikki lupapaperit sinun rahoista (se rulianssi aika uuvuttavaa) ruoka, vaatteet, matkat, puhelin, kaikki kulut, töitä ei tule saamaan moneen vuoteen, kielikurssien etsimistä, työkkäriin ilmoittautumisia, Kelan papereiden täyttämistä, odottelua eri päätöksistä, paperia paperin perään.
      Tässä touhussa menee jokunen aika ja sehän vaan hauskaa puuhaa yhdessä, tunnet itsesi hyödylliseksi.
      Mutta sitten alkaa todellisuus, olet ehkä huomannut tuossa jo matkan varrella jotain outoja juttuja, mutta et kiinnitä niihin paljoa huomiota, sitten alkaa salailut, kavereiden kanssa menemiset, nettileikit, puhelujen salailut.
      Vastauksia kysymyksiin et saa, kuvittelet tämän olevan kulttuurista johtuvia erilaisuuksia.
      Lopuksi kun olette riidelleet kaikesta mahdollisesta mitä et ymmärrä hänessä ja joista riidoista suurin osa sinun syytäsi(normaalia syytöstä) homma kuivuu käsiin.
      No siinä vierähtänyt juuri sopiva määrä vuosia että' kaveri voikin sitten irtisanoa suhteensa ja alkaa etsimään puolisoa omasta maastaan, jossa jo ehkä käynyt katsomassa "äitiään" jossain välissä (siis etsinyt vaimoa).
      Sitten he elävät onnellisina elämänsä loppuun suomessa.
      Älä kuvittelekaan että se on rakkautta miksi sinun kanssasi haluaa olla,.
      Niillä on pinnaa odottaa vaikka 5 vuotta että saavat mitä tahtovat, se on pieni aika heille.
      Mutta pidä hauskaa, aikasi.

    • niinpä---

      Tuota asiaa miettii varmaan jokainen joka ulkomaalaisen kanssa suhteessa. Jopa me joiden puoliso länsimaista. Eihän sitä voi tietää varmaksi millään, aika sen näyttää. Mutta paperiruljanssi on aika kauhea, nyt kun ajattelee niin eipä naurattaisi jos pitäis uudelleen käydä läpi koko se homma. Ja töitähän Suomesta on mahdoton saada ennenkuin kieleitaito on, ja sittenkin vielä hyvin vaikeaa. Joten se tulee vaikuttamaan koko elämään.

    • ei auta miettiä

      Et miettimällä pääse puusta pitkälle. Minä olen ollut naimisissa jo kohtuullisen kauan enkä vieläkään tiedä varmuudella. Mieheni tosin saisi oleskeluluvan jatkon varmasti huoltajuuden vuoksi koska niin kauan hän on elänyt lapsensa kanssa. Rukoilen että mieheni ei huijaa koska huijaamalla hän ei loukkaisi vain minua vaan myös pieniä viattomia lapsia. Nyt isänpäivänäkin mieheni sai ihanan isänpäiväkortin.
      Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on luopua suhteesta. Riskinä on mahdollisen todellisen rakkauden menettäminen. Toinen vaihtoehto on avioliitto ja riski siitä, että mies vain käyttää sinua hyväkseen. Silloin otat tietoisen riskin. Siihen riskiin liittyy myös raskaat ajat miehen ollessa kielitaidoton, rahaton ja työtön. Toisaalta...vaikka miehellä olisi noita ajatuksia oleskeluluvasta jne niin sekään ei vielä tarkoita, että hän ei rakastaisi sinua tai oppisi ajan kanssa rakastamaan sinua. Itsekään kun en tiedä, olinko miehelleni vain oleskelulupa-automaatti mutta sitten aika on alkanut sitoa meitä yhteen...kyllähän avioliitto synnyttää yhteenkuuluvuutta, tottumusta ja jopa rakkautta puolisoa kohtaan...sitten tulevat lapset...sen jolla on sydän paikallaan, ei ole helppo jättää puolisoa jonka kanssa on perhe.
      Mutta raskainta tällaisessa avioliitossa on ollut se, että ystävät ovat olleet ns. varmoja, että mies on avioitunut vain oleskeluluvan takia...Mieltä alkaa vaivata kysymys: Enkö ole rakkauden arvoinen? Miksi mies ei rakastaisi minua? Kelpaanko vain oleskeluluvan saamiseksi ja rahasammoksi? Itse olen oman mielenrauhani takia joutunut oikeastaan luopumaan osasta ystävyyssuhteitani tämän dilemman edessä.

    • Täysillä vaan

      Elämähän on täynnä epävarmuutta ja riskejä on otettava, jotta elämällä olisi edes jotain tarjottavana. Olen varma, että eniten jäävät loppupeleissä kaduttamaan asiat, jotka ovat jääneet tekemättä pelon/ epävarmuuden vuoksi. Luota itseesi ja omiin tunteisiisi!

    • Nain on...

      Miksi tehdä elämästään vaikeaa vain sen takia että pitää ottaa riskejä, muutakin tarjottavaa voisi olla kuin epävarmuutta ja pelkoa.

      Tuo homma mihin suunnittelet lähteä ei tuo onnea tai muuta mukavaa yhdessä oloa, joudut huolehtimaan yksin kaikesta, tukea et tule saamaan, antavana osapuolena olet koko ajan, ilman kiitosta.

      Luota vain itseesi ja omiin tuntoihin jos ne pikkasenkin on epäluuloisia niin lopeta.

    • Täysillä vaan

      Kerropa, kuinka monesta asiasta sinä tässä elämässä voit olla TÄYSIN varma? Jos sinulle tai kaverillesi on käynyt jossakin asiassa huonosti, niin kannattaako muiden lakata sen vuoksi edes yrittämästä? Jokainen täällä päättää ihan itse, miten elämäänsä haluaa elää. Rakkaus on mielestäni parhain syy "riskien ottamiseen". Ja rakastuneena voi vain toivoa, että toinen tuntee samoin kuin sinä. Siitä et koskaan voi olla varma, et koskaan!

      Onni ei tule etsien, se tulee eläen. Ja vaikka aina ei onnistukaan, niin ei kannata lakata yrittämästä. Eikä tätä palstaa kyllä kannattaisi edes kenenkään lukea. Pelkkää katkeruutta ja pahaa oloa täynnä!

      • Mietin ja mietin

        Kiitos tästä ja kaikille muillekin vastanneille. Miesystäväni olen siis tuntenut nyt n. 2 vuotta jo. (hän on minua 3 vuotta nuorempi) Hän asui hetken suomessa kun hän opiskeli n. Vuoden verran täällä yhdellä yliopistossa järjestetyllä kurssilla. Sitten tuo kurssi ja viisumi loppui hän lähti takaisin kotiinsa. (pohjois-Afrikkaan) tuolloin siis tutustuimme ensimmäisen kerran ihan ystävinä ja sen jälkeen olemme pitäneet yhteyttä puolin sun toisin. Nyt viimeisen puolen vuoden aikana enemmissä määrin ja olemme lähentyneet hyvin paljon.

        Tällä hetkellä hän työskentelee eri maassa mistä hän itse on. Ei siis ole nyt Afrikassa. Lähi-idässä on nyt. Eli siis ei euroopassa.. Hän myös haki turistiviisumin jotta pääsisi luokseni käymään, hän oli nyt tänä syksynä luonani käymässä. Kyllä hän teki selväksi haluavansa minut vaimokseen mutta nyt vain päässäni häiritsee nuo ajatukseni... :( :( olen aika herkkä ihminen ja aina ollut varovainen joka asiassa. Tiedän että maailmani romahtaisi jos epäilykseni osuisivat oikeaan. Tiedän kuitenkin että ilman riskin ottoa en ikinä saa tietää...


    • rillit yök

      Ilman muut ahanki hänelle kansalaisuus. Siiten saat elättää hänen toisen perheen kotimassanasa. Muta ajattele sillä ei ole rillejä ja puhuu muhtaen kaikkia kieliä, eikä se koskaan hakkaa sua

      • China Dragon

        "Rukoilen että mieheni ei huijaa koska huijaamalla hän ei loukkaisi vain minua vaan myös pieniä viattomia lapsia. Nyt isänpäivänäkin mieheni sai ihanan isänpäiväkortin"

        Kuulostaa kypsältä suhteelta. Itse en isänä tarvitse lapsiltani mitään pönkittämään ajatusta huolenpidosta. Vaikka lapset ovat ex-vaimolle ovat he tärkeimmät ihmiset elämässäni vaikka omaan uuden suhteen. Veri on vettä sakeampaa.

        Mitä sain isäinpäivälahjaksi, no en kortteja. Soitot joissa toivotettiin hyvää isäinpäivää ja se riittää oikein hyvin.

        Mies joka ei tunnista vastuutaan isänä ei voi olla hyvä aviopuoliso. Itsekkäiden ihmisten ei tulisi perustaa suhteita eikä tehdä edes lapsia. Nuo molemmat kun vaativat antamista enemmän mitä ottamista.


      • häh täh??

        Mikä toinen perhe? Puhuiko alottaja jostain toisesta perheestä??


      • China Dragon
        häh täh?? kirjoitti:

        Mikä toinen perhe? Puhuiko alottaja jostain toisesta perheestä??

        Ei ole olemassa toista perhettä, ei ikinä. Omat lapset ovat omia lapsia ja se joka astuu suhteeseen on historiallisesti ulkopuolinen joka toivotetaan tervetulleeksi tai ei.

        Aloittaja puhui perheestä jossa mies on mitä on ja hän toivoo ettei mies huijaa häntä ja lapsia kohtaan? Perverssiä, todella alhaista edes ajatella omasta aviopuolisostaan tuollaista. Suhde on siis jo epäonnistunut, täydellisesti. Luottamusta ei ole, on vain toiveita.
        Nainen on siis löytänyt väärän miehen vierelleen eikä edes tiedosta sitä.


      • China Dragon
        China Dragon kirjoitti:

        Ei ole olemassa toista perhettä, ei ikinä. Omat lapset ovat omia lapsia ja se joka astuu suhteeseen on historiallisesti ulkopuolinen joka toivotetaan tervetulleeksi tai ei.

        Aloittaja puhui perheestä jossa mies on mitä on ja hän toivoo ettei mies huijaa häntä ja lapsia kohtaan? Perverssiä, todella alhaista edes ajatella omasta aviopuolisostaan tuollaista. Suhde on siis jo epäonnistunut, täydellisesti. Luottamusta ei ole, on vain toiveita.
        Nainen on siis löytänyt väärän miehen vierelleen eikä edes tiedosta sitä.

        Anteeksi, ei toivo vaan rukoilee.
        Uskovaiset käyttäytyvät joskus omituisesti!!!


    • aasianhihhuli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe