Syy miksi ostan merkkiliikkeestä

Pari totuutta

on se, että merkkiliikkeet ei pyydä autoista ylihintaa toisin kuin yksityiset Nettiautossa. Yksityisillä ja pelkkien käytettyjen jälleenmyyjillä hinnat on tänä päivänä korkeita suhteessa ajomäärään ja auton kuntoon.

Miksi?

Siksi, että yksityiset yrittää saada autoistaan parempaa hintaa kuin liike hyvittäisi vaihdossa. Näin he pääsisivät itse hakemaan merkkiliikkeestä vähän ajetun ja oikein hinnoitellun auton suoralla kaupalla.

Siksi, että jälleenmyyjät ostaa kalustonsa merkkiliikkeiltä, joihin päätyy vaihdossa ne heikommin kaupaksi käyneet pikkuvikaiset / paljon ajetut autot joita yksityiset ei ole saaneet kovalla hinnalla netissä kaupaksi.

17

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pienliike on halvin

      Nettiautosta löytyy paljon esimerkkejä, joissa pienempi liike on myynyt vähän ajetun auton merkkiliikkeeseen. Sama auto on sen jälkeen myyty merkkiliikkeestä useimmiten 3000-4000 euroa kalliimmalla kuin mitä se maksoi pienliikkeessä.

      Isoissa liikkeissä on isot kulut ja isot voittotavoitteet.

      • nyt ei uppoa...

        Sanoppa miksi pieni LIIKE myisi auton MERKKILIIKKEESEEN?
        Millä sellainen pikkuliike elää?

        Miksei se myy autoa kuluttajalle itse, jos autosta kerran saa 3000-4000 euroa enemmän?

        Juttusi ei nyt ihan kuulosta normaalilta liiketoiminnalta... Kerro toki meillekin missä tuollaista hyväntekeväisyyttä harrastetaan. Ja miten se pieni liike ostaa ne autot enemmän kuin 3000-4000 euroa kuluttajahintoja halvemmalla.


      • totuus_komissio
        nyt ei uppoa... kirjoitti:

        Sanoppa miksi pieni LIIKE myisi auton MERKKILIIKKEESEEN?
        Millä sellainen pikkuliike elää?

        Miksei se myy autoa kuluttajalle itse, jos autosta kerran saa 3000-4000 euroa enemmän?

        Juttusi ei nyt ihan kuulosta normaalilta liiketoiminnalta... Kerro toki meillekin missä tuollaista hyväntekeväisyyttä harrastetaan. Ja miten se pieni liike ostaa ne autot enemmän kuin 3000-4000 euroa kuluttajahintoja halvemmalla.

        Sanoppa miksi pieni LIIKE myisi auton MERKKILIIKKEESEEN?

        - Ei virhevastuuta, takavalotakuu liikkeiden välillä
        - Ei vaihdokkia
        - Nopea kauppa

        Merkkiliike taas suojelee merkin imagoa ja on valmis seisottamaan autoa hallissa kuukausikaupalla.


    • Sama auto, eri hinta

      "Sanoppa miksi pieni LIIKE myisi auton MERKKILIIKKEESEEN?"

      Vaikkapa siksi, että pienelle liikkeelle saattaa riittää 500-1000 euron kate, jos myyntiaika on lyhyt. Isoilla liikkeillä on resursseja seisottaa autoja kuukausikaupalla ja odottaa, että joku maksaa reilusti ylihintaa.

      "Ja miten se pieni liike ostaa ne autot enemmän kuin 3000-4000 euroa kuluttajahintoja halvemmalla."

      Merkkiliikkeiden kuluttajahinnat ovat ylihintoja, eli maksat melkein aina liikaa.

      Pieni liike on voinut saada auton vaihdossa ja hyvittänyt siitä paperilla enemmän kuin sen hinnan, jolla on myynyt eteenpäin. Tai pieni liike on ostanut auton jonkin vian kanssa, jonka on korjannut ennen myyntiä.

      "Nimeä esimerkki liikkeestä joka voi myydä saman auton noin paljon halvemmalla kuin isompi merkkiliike?"

      Alla on lainattu vanhempaa viestiä tältä samalta palstalta. Liikkeiden nimien mainitseminen tulkitaan helposti mainostamiseksi. Jos jotakuta kiinnostaa, niin autojen historiat voi kuka vain tarkistaa vaikka Trafin sivujen kautta.

      "Kun täällä on kiivaasti väitetty, että merkkiliikkeet eivät muka ostaisi autoja pienemmiltä liikkeiltä, päätin tehdä testin asiasta. Satunnaisotannalla löytyi heti monta merkkiliikkeen autoa, jotka pienempi liike oli niihin myynyt.

      Astra IJM-578 www.nettiauto.com/opel/astra/6153335
      Corolla BJZ-780 www.nettiauto.com/toyota/corolla/6311301
      GKN-847 Qashqai 2 www.nettiauto.com/nissan/qashqai 2/6144836

      Pienemmän liikkeen ja merkkiliikkeen ilmoitusten välillä oli keskimäärin muutama päivä ja hintaero 3000-4000 euroa."

      • matemaatikko

        Millä todennäköisyydellä (prosentti) maksat MELKEIN aina liikaa?


      • Kokemus puhuu
        matemaatikko kirjoitti:

        Millä todennäköisyydellä (prosentti) maksat MELKEIN aina liikaa?

        Merkkiliikkeestä ostaessa maksat liikaa 95 %:n todennäköisyydellä.


    • Hypfltnkfhu

      Potaskaa että merkkiliike ostaisi autoja pikkuliikkeiltä. Homma toimii juuri toisinpäin; pikkuliike ostaa merkkiliikkeiltä pikkuvikaiset ja paljon ajetut, joita sitten korjailee ja yrittää myydä voitolla eteenpäin.

      Linkkisi on kaikki vanhentuneita.

      • Sama juttu kun

        häkkijobbari ostaa autonsa merkkiliikkeen tai tavallisen autoliikkeen takarivistä tai yksityiseltä ne autot jotka eivät ole menneet mitenkään kaupaksi. Sitten tulee Suomijobbari ja ostaa auton karvakäsiltä tai muuten värivikaisilta ja myy sen hyvällä voitolla tyhmälle suomalaiselle ostajalle joka ei itse uskalla käydä hakemassa kunnollista autoa samalla hinnalla Euroopasta. Voi kumpa tietäisitte kuinka teitä k usetetaan.


    • Sama auto, eri hinta

      "Linkkisi on kaikki vanhentuneita."

      Kuten kirjoitin: "Alla on lainattu vanhempaa viestiä tältä samalta palstalta."

      Nettiauton myydyt säilyvät palvelussa 6 kuukautta. Googlen välimuistista ne löytyvät pidempään.

      Pienliike on myynyt 2010 Astran IJM-579 14900 eurolla ja merkkiliike heti perään 17900 eurolla.

      Pienliike myynyt 2009 Corollan BJZ-780 9500 eurolla ja merkkiliike sitten 13900 eurolla.

      Pienliike myynyt 2013 Qashqai 2:n 24900 eurolla ja merkkiliike 27500 eurolla.

      Lisää esimerkkejä vastaavista tilanteista löytyy vaikka kuinka paljon.

      • ryhrbu7

        nettiauton myydyssä näkyy liikkeen pyyntihinta, eihän mikään liike ilmoita todellista myyntihintaa

        ainakin minun merkkiliikkeestä ostamassani hinta tippui yli 20% pyynnistä suoralla kaupalla, mutta niin vain näkyi nettiautossa vielä pyyntihinta


    • täytekirjoitus

      => "Siksi, että yksityiset yrittää saada autoistaan parempaa hintaa kuin liike hyvittäisi vaihdossa. "

      Ne mitä minä olen myynyt nettiautossa olen myynyt siksi etten ole ollut vaihtamassa ajoneuvoa, vaan luopumassa siitä kokonaan. Mitenkään nopeasti ei mene kaupaksi vaikka hinta olisi edullinen, yksityinen ei yleensä ota autoa vaihdossa tai tarjoa rahoitusta.

      Merkkiliikkeeseen auton antaminen vaihdossa on kätevää, mutta se voi olla kallistakin vaikka kakkosauton vakuutus ja vero maksaakin yli 50 €/kuukausi. Toisaalta jos autoa tarvitsee joka päivä ei siitä voi etukäteenkään luopua.

      Vaihtoauton hyvitys (sisäänostohinta) sisältää hintaneuvottelun tinkivaran, ja vääränmerkkinen vaihtoauto saattaa vaikuttaa myyntihintoihin paljonkin. Siksi olisi fiksua vertailla tarjouksia (voi tienata viikon palkan päivässä), paitsi jos on löytänyt jonkun yksilön jota ei muualla ole tarjolla.

      Jotkut myyvät kohtuuhinnalla, toiset keräävät pääomaa pahan päivän varalle tai laajennusmielessä, eli kalliimmalla. Tuo sääntö pätee kaikkeen kauppaan. Myös yksityiset voivat myydä periaattella "ei se ole hullu joka pyytää", tai sitten haluavat vaan muuttaa tavaran käteiseksi.

      • uskoo ken jaksaa

        Tuohan on jo huvittavaa, että olet monta kertaa luopunut autosta kokonaan :D :D


    • sitten niin

      Nythän on ihan oikeasti niin, että pikkuliike voi joutua ottamaan tuoreen auton isosta liikkeestä saadakseen oman sortimenttinsä tuotteita. Hetken kun on koittanut myydä netissä, eikä mene kaupaksi, niin jotain on tehtävä, koska on paljon rahaa kiinni. Ideaalia on, jos joku isoliike ottaa vaihdossa nippuun halvempia. Joskus myös vaihtoauto päälliköt pesee omaa ammattitaidottomuuttaan myymällä pitkään seisseen auton pikkukauppiaalle ja voi ottaa taas vaihdossa takaisin, jolloin päivät nollautuvat, tosin ongelma säilyy ja pikkupomon työpaikka. Mutta tämä tuskin maallikolle aukeaa juurikaan, joten ei kannata vaivata päätä asioilla, jota ei ymmärrä.

    • + Plus

      Näinhän se menee itse sattunut kuulemaa kun isonketjun pomo ripitti automyyjää "valkoisen opel astran" ottamisesta vaihdossa ja sen hyvityshinnasta ei ollut sattunut vaihdokki kohdalleen kun myyty auto oli muutenkin hyvä myyntituote ja vaihdokki oli pelkkää kuraa liikkeelle.

      Ajatus tuon jälkeen ettei se myyjänkään ammatti kaksinen ole no joka hommassa opittavaa joka päivä.

    • 13+20

      Oletettavasti myyjä saa bonukset jokaisesta myymästään autosta ja pomon bonukset määräytyy eri tavoin joten pomo näkee isomman kuvan ja myyjä keskittyy yhteen autoon. Tottakai jokainen auto kannattaa myydä mutta joidenkin vaihdokkien kohdalla tuloksen tekeminen on todella vaikeaa. Kun myyjällä ei ole penniäkään kiinni firmassa niin eipä niitä pomojen saarnoja kannata kovin henkilökohtaisesti ottaa.

    • vinkanderi

      Totta kai yksityinen saa enemmän kuin liikkeen hyvityshinta. Eihän yksityisellä ole mitään veroja tai kuluja maksettavana. Ja siksihän se kannattaisi itse myydä. Harva kuitenkaan kauppaa autoa itse suoraan vaikka voisi auton seitsemällä tonnilla myydä kun vastaava on liikkeessä 9900. Vie sen sitten vaihdossa liikkeeseen kun hyvitys on mukamas 7000 ja samalla maksaa talvikiekoista tonnin ja sisäpistokkeesta lämppärin kanssa 500 & toimituskulut. Viisas sen sijaan myy auton seitsemällä tonnilla tai jopa kalliimmalla ja sen jälkeen tinkii suorankaupan hinnan USEASTA liikkeestä jolloin voi saada oikeaa kilpailua aikaan.

    • Faktaa.

      Kyllä esim. pääkaupunkiseudulta löytyy muitakin kuin merkkiliikeitä, jolla on kilpailukykyiset hinnat.
      Harva merkkiliike pystyy tällä hetkellä pienempien liikkeiden kanssa. Osalle kuluttajista on pelkistynyt mielikuva, että isot "lasipalatsit" tarjoavat turvallisemman vaihtoehdon käytetyn auton ostajalle.
      Näin ei ole. Isompia liikkeitä ei hetkauta esim. kuluttajalautakunnan suositukset riitatilanteissa, pienemmät yritykset sen sijaan joutuvat antamaan usein periksi ohuemman lompakkonsa takia. Ei kauppalehden mustalla listallakaan hyvin montaa pienyrittäjää ole vaan isoja merkkiliikkeita ja isoja vaihtoautoliikkeitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe