Säteilevä hauta

sus.morsian

ydinjäte-luolasto.
Upea, hieno, kauhea, hirvittävä, pelottava kuvaus, suunnitelma ydinjätteestä, joka on tarkoitus säilöä, haudata hyvin syvälle Suomen kallioiden sisään. Ohjelma oli eilen Teemalla, jonka onneton katsoin, oli omalla tavallaan kuitenkin niin kiehtova.
Tarkoituksena, ettei kukaan ihminen tulevaisuudessa tätä karmeaa hautaa löytäisi.

Energiahan loppu jossain vaiheessa maapallolla., energiavarat jo ehtyvät, onko ydinenergiaa otettava aina vaan lisää käyttöön vai ei.
Luolastoon, ydinjätehautoihin ei saisi kukaan koskaan tunkeutua. Mutta miten toimia, pitäisikö jollain tavalla varoittaa, ilmoittaa näistä haudoista tuleville sukupolville.

Koskettavimpia ohjelmia, jollaisia harvoin näkee tai tulee katsoneeksi. Olisi parempi minullekin olla katsomatta, mitä minä tällaisella tiedolla teen.
Kyyneleet silmissä miettivät tutkijatkin, miten toimia, ettei sitä luolastoa kukaan koskaan löytäisi. Ihminen on utelias, vaikka häntä varoitettaisiinkin....tai juuri siksi. Olemmehan Egyptissäkin kaivelleet jos mitä, ja uutta löytyy.

Hengenvaara kammottava, vaikkei mitään tunnetta siitä. " Uni musta loputon yllesi lankeaa", " Un gramme sommeil noir" - lauloi nainen ohjelman lopussa niin pelottavaa laulua, etten sellaistakaan ole koskaan kuullut.

Tutkijat ja suunnittelijat ajattelivat maailmaa sadantuhannen vuoden kuluttuakin, jos yleensä on elämää enää. Millaisia ihmisiä, olentoja, täällä elää. Voivathan ne, he, olla vaikka nearndenthaali-asteella oleviakin, maapallon kehitys on alkanut alusta.

Ydinjäte kammottava totuus.

17

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • capt. cöpenick

      Kun fossiiliset polttoaineet vähenevät, paras energian lähde, aurinko pysyy kuitenkin paikallaan vielä seuraavan miljoonan vuoden aikana noin aluksi.
      Samoin tietysti kasvikunnan entiset ja elävät tuotteet, puu ja turve. Kun ne on loppu, fissiomenetelmä otetaan ehkä käyttöön, merivedestä energiaa.

      Ydinvoimaenergia on lyhytnäköistä välivaihen energiapolitiikkaa. Jäteongelma on tuottava ehkä jälkipolville pitkässä juoksussa ongelmia.
      Kekkosen aikana Loviisan venäläisten rakentamien ydinvoimaloiden uraanisaaste sopimusehtona roudattiin Venäjälle - ongelmaksi sielläkin.

      Kannatan kuitenkin Pyhäjoen ydinvoimalanrakentamista, kunnes saasteettomampiin energiamuotoihin olemme päässeet.

      • Miun pittää avomielisesti myöntää, etten yhtään mittään ymmärräkään näistä korkeamman asteen ajatteluista. Pythagooraan kolmon vaan matikastakin muistan, viitonen päästötodistuksessa.
        Tsernobylin ydinvoimalatuho pikkusen lisäsi tietämystä, asuimme silloin 1986 Haninassa, ja vesiränneistä meiänkin kerrostalon saama säteilymäärä mitattiin, oli siinä jottain.

        Mistäpäs sen muuten tietää, mitä ne vähäisetkin ydinsaasteen määrät ovat voineet vaikuttaa ihmisten tiettyjen sairauksien syntyyn. Eräs viisaampi ihminen sanoi, etä esimerkiksi kun tätä kilpirauhasen vajaatoimintasairautta on todettu ihan jumalattomasti tällasilla juuri vanhemmilla ihmisillä, vois vaikka olla Tsernobylillä olleen siihen vaikutusta. Mutta eihän näitä julkisesti myönnetä, ei tutkitakaan.


    • Kävin vime keväänä käynnillä Olkiluodon ydinvoimalassa. Laskeuduttiin alas ydinjätteen varastointialueellekin. Isoja asioita ovat nuo atomienergian käyttöön kuuluvat asiat. Sanoivat siellä työtään tekevät, etää ovat Suomen turvallisimmassa työpaikassa töissä. Tuli mieleen että joka paikkaan sitä uteliaisuudessaan ja tiedonhalussaan tulee mentyä.
      Mitattiin meidänkin säteilyarvomme luolassa käynnin jälkeen. Nollaa näytti. Vaarallisessa maailmassahan me elämme ja vaarana itseaiheuttamamme luonnon aiheuttamien vaarojen ja uhkien kisäksi.
      Pitääpä katsoa Areenasta tuo lähetys.

    • Kyllähän tekknologia on jo selvinnyt aurinkoenergiallekkin -- ja moni jotka ovat sen laittaneet jopa omakotitaloon saavat kesällä energiaa jopa myyntiin jota sitten talvella saavat vaihtoehtoisesti käyttöönsä .
      Kyllä se on vaan päättäjistä kiinni ehkä nämä Johtopamput tienaa ja jarruttavat ,kun on oma tienisti kyseessä . Eihän niistä ole ollut kehitykselle muuta kun Jarrumieheksi . Ja mitä siittäkin on hyötyä kun nyt EU-- jarruttaa vientio ja kaupankäyntiä Venäjälle . Viedään tosiaan kun lammasta narissa . Kansa saa kärsiä .
      Ja kataiset ja stupit päättää --mihinkä mennään -- Suohon .

      • c c

        Tosiaan tuo maalämpökin on. Kallista perustamisvaiheessa, mutta maksaa takaisin pitemmällä aikajaksolla. Auringosta johtuvaakin sekin pitässä kaavassa?

        Kas kun maapallon sisus on kuuma vielä alkuajoista johtuen. Maapallon syvin kallioon louhittu porausreikä lienee Kuolan niemimaalla, jotain 12.3 km.
        Siellä kuten skandinavian mannerlaatalla kivivaippa on paksu.

        Kuumuus kuitenkin lopetti lisäporaamisen. Tuokin syvyys on jo huima.

        Ydinjätteen loppusijoituspaikat vahvaan ja stabiiliin kallioperäämme meillä on ehkä turvallisempaa kuin muualla. Kuitenkaan miljoona vuotta eteenpäin on ?-merkki.


    • työn orjat jne

      Ihmettelen, pitäisikö tuon Venäjän antaa mellastaa rauhassa tuolla rajoillansa ja muitten maitten rajoilla? Annahan olla, kun meidän rajoilla alkaa tapahtua. Mitähän Ulla-Mirjam sitten sanoo siellä länsirajan takana?

      Onhan jotain sentään yrittäneet saadakseen aisoihin nuo suurvaltapyrkimykset. Ilmeisesti ei ole muuta keinoa kuin pakotteet. Valitettavasti niistä joudumme mekin jonkin verran kärsimään. Sitä paitsi
      ei kai nyt nämä kaksi herraa yksin näitä rajoitteita määrää. Eiköhän se ole
      Euroopan Unioni, jossa näistä päätetään ja kun olemme mukana, niin yhteisvoimin noihin on tartuttava. Lapsellista puhetta aika ihmiseltä. Tähän täällä on törmätty jatkuvasti. Diktaattoriksiko luulet Kataista Ja Stubbia?

      Sotaa ei mikään valtio uskalla aloittaa ja siihen Putin luottaa. Uhoaa ja koettaa näyttää mahtiaan.

    • Kyllä me ydinenergian varassa joudumme elämään kun kivikauteenkaan emme halua palata.
      Suomi joutuisi epämukavuusalueeksi energian puutteessa, niin suuri on MEIDÄN energiatarpeemme.

      Energiansiirtoon ollaan kehittämässä kyllä johdotonta siirtoa. Ajatus toteutetaan kuin muuntajassa ja tietysti vaihtosähköllä.

      Kun tuon kuulin, heräsi kuin toivon kipinä. Jospa aurinkoenergiaa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää enemmänkin kuin pelkän valoenergian avulla ja sähkön siirto ilman pikiä ilma- tai maajohtoja.

    • jjoutava

      Aivan suuri energiakeksintö on aivan ovella se vain on niin yksinkertainen ja helppo ettei kukaan ole sitä vielä älynnyt.)

      Faaraon haudan ensimmäiset avaajat kuolivat pian avaamisen jälkeen ja ihmiset luulivat hautaan kajoavien kuolevan kirouksen uhreina.
      On helppo kuvitella miten tuhansien vuosien kuluttua ydinjätehauta avataan ja kävijät kuolevat oudosti, niin mistä sen ajan ihmiset uskovat kuolemien johtuvan. Tuskin niillä geigermittaria enää on.

      • mynsteri

        Faaraoiden kirouksen uskotaan Egyptissä olevan yhä vaikuttava voima. Engelsmannit eivät uskoneet. Eivät haudat avattuaan kauan eläneet. Taikauskoisia paikalliset ovat.
        Toisaalta. Woodoot pystyvät tappamaan ihmisiä matkojen päästä pistelemällä neuloja nukkeihin. Tämä jo uuden aloituksen aluetta.


    • sitroen.

      Aloittaja kirjoitti mm "Energiahan loppu jossain vaiheessa maapallolla., energiavarat jo ehtyvät, onko ydinenergiaa otettava aina vaan lisää käyttöön vai ei."

      Miksi pitäisi ottaa ydinenergiaa yhä enemmän käyttöön?
      Ydinenergian energiatase on jo kauan ollut negatiivinen. Suomeksi sanottuna: Jotta saataisiin tuotettua yksi kilowattitunti ydinenergiaa, sen tuottamiseen on käytetty enemmän kuin yksi kilowattitunti muuta energiaa. Eli hölmöläisten peitonjatkamista koko ydinenergiatouhu. Vaan mitäpä ei rikolliseliitti tekisi saadakseen toisen tappamiseen tarvittavaa pommiplutoniumia. Sitäkin nimittäin tulee näistäkin sähkön tuotantoon rakennetuista voimaloista.

      Sitten tuo käytetyn polttoaineen loppusijoitus. Sitä ei ole ratkaistu missään. Suomessa keuhkottiin pitkään Olkiluodon Onkalosta, mutta eipä ole aikoihin kuulunut mitään. Olisko asiaan osuutta sillä, että muuan ruotsalainen materiaalitekniikan professori kertoi, ettei se paksuseinäinen kuparisylinteri mihin polttoainenippu aiotaan pakata, kestä edes paria sataa vuotta vaan syöpyy puhki paljon nopeammin. Ja Arto Lauri, jolla saattaa joskus hihna luistaa ehkä enemmän kuin minulla, todisteli ettei se Olkiluodon kallio ole ehjää ja että siinä on muutamien viime vuosituhansien aikana tapahtunut suuriakin siirroksia. Ja esitteli asiaa vahvistavia videoita netissä.
      Siksikö mies nyt on vaiennettu ja samalla lopetettu Onkalon hehkutus, kun totuus alkaa kirkastua?

      Tälläkin hetkellä ainakin USA:ssa on kaksi ydinjätekatastrofia menossa. Toinen Hanfordissa ja toinen New Mexicossa. On ollut jo kauan. Suomeksi et näistä uutisia näe etkä kuule, mutta Internettiin annetaan muualla maailmassa rajoitetusti panna näitäkin uutisia.
      Muitten maitten katastrofit siihen lisäksi. Ja luontoon pääsevän saasteen määrä lisääntyy koko ajan ja kauan senkin jälkeen kun ihmistä ei enää ole.

    • c c

      Eipä tuohon sitroenin kirjoitukseen ole meikäläisellä lisättävää. Vihreät lähtivät hallituksesta just tämän ydinvoimaenergian lisäämisen vastustamiseksi.
      Ei sekään hyvä ole, että joudumme ostamaan tuontisähköä kalliilla hinnalla tilanteessa, jossa Suomi Oy yrittää selvitä suurista valuuttalainoistaan.

      Tämä kuluva vuosi jo todistaa miten äkkiä melkein lähialueilla rauhantilanne voi kriisiytyä. Puhutaan jo kylmästä sodasta.

      Täällä pohjolassa energiatalouskin pitää yrittää hoidella. Jotenkin. Keskeneräisen Olkiluoto voimalan piti alun perin olla valmiina jo vuosia.

    • Niin, minulla kun vain aavistus jostain, ei tietoa sanoiksi pukea. Siksi minuun tuo ohjelma niin kovasti kolahti, se intuitioni ilmoitti, ettei mikään ole oikeasti kohdallaan. Pelkäsin niin, ihan kuin itse olisin näissä operaatioissa mukana, vaikken yleensä pelkää mitään. Uni musta loputon yllesi lankeaa.

      • Ikuinen tuli ja kuolema siellä kallioiden syvyyksissä. Musta tuli.
        Kumma kyllä, enää minua ei pelota.


      • sitroen.
        sus.morsian kirjoitti:

        Ikuinen tuli ja kuolema siellä kallioiden syvyyksissä. Musta tuli.
        Kumma kyllä, enää minua ei pelota.

        Japanista valuu myrkkyä mereen vielä vuosisatoja, vuosituhansia. Aina lisää entisten lisäksi. Nyt jo on Tyyni valtameri lähes kokonaan kuollut ja sieltä se tuho leviää muuallekin. USA:n länsirannikko on pahoin saastunut samasta. En osta enää Kalifornian luumuja enkä rusinoita. Se alfasäteily ei näy minun säteilymittarissani.

        Näistä ei Suomen media kerro. Meitä nukutetaan hasbaran uneen.

        Onneksi me olemme jo vanhoja, joten lähdön aika on lähellä muutenkin joten eipä haittaa. Onhan tämä jo nähty...

        Ja kaikki tehty tahallaan, mutta siitä ei saa puhua.


    • pusc

      Eikö se niin mene että vedenpaisumus jälkeemme. Tosin siihen ei löydy yhtään todistetta, että kaikki olikin vain iltanuotiotarinoita.

      On niitä hyviäkin kallioluolia. Jonnekin napa-alueelle Norjaan on louhittu maailman viljakasvien siemenpankki.
      Näppärät *Kukkahame* tai Katleija voisivat netistä löytää noiden pakastepankkien linkkisivut. Olen lukenut näistä lehdistä.

      • maalaisakka

    • yks hampuusi

      Mitä heikkarin hyötyä noista vieraskielisten linkkien postaamisesta kielitaidottomille olisi, ei yhtään mitään.
      Yhtä hyvin voisi arabian tai kreikan ja mikä ettei aramean kielisiä tekstejä ja linkkejä.
      Pidä vaan omina tietoinasi hampun siemenpankit. Ei kiinnosta pössyttelykään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe