Uskaltaako tulla

Torreviejaan tai ei

Mikä mahtaa olla turvallisuustilanne Torreviejan seudulla nykyään.Paljon kirjoitellaan ryöstöistä, näpistyksistä ja pahoinpitelyistä Espanjassa.Asiallisia ja totuudenmukaisia vastauksia odottelen,koska Torreviejaan muutto harkinnassa talveksi.

6

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Papanoel

      Ei enään ole turvatonta tai joka paikassa sitä löytyy,mutta torreviejan alue on puhdistettu rikollisista hyvin .Voit turvallisin mielin jatkaa suunnitelua. Ei muuta kuin Tervetuloa

    • 28-v

      Hankimme asuntomme 1986 eikä kohdallemme ole osunut yhtään ainoaa edes uhkaavan tuntuista tilannetta mistään pahemmasta puhumattakaan.

      Tosin meillä ei ole mitään tarvetta lähteä yöllä kännipäisä hortoilemaan esimerkiksi bussiaseman tienoille tai muuallekaan laitakaupungille.

      Näinä vuosina olemme nähneet yhden käsilaukkuvarkauden perjantain markkinoilla.

    • espanjatar

      Tule ihan rauhassa. Normaali varovaisuus riittää, Suomessakin tapahtuu kaikenlaista.
      Asun kerrostalossa, siellä on rauhallista ja turvallista. Emme laske tuntemattomia sisään, jos summeria soitellaan. En liiku yöllä yksin. Päivällä pankkikortit mieluummin kotona kuin mukana markkinoilla. Avaimet taskussa ja puhelin mukana. Näillä
      olen pärjäillyt kohta 30 vuotta täällä!

    • rakenne ja eristys

      >> Asun kerrostalossa, siellä on rauhallista ja turvallista.

      Hieman off-topica rauhallisuuteen liittyen.

      Liki kaikkialla saa lukea, että espanjalaiset rakennukset ovat huomattavan kevyttä rakennetta, tyyliin rakennuksen kantavat pytypilarit, lattia-kattolaatat ja sitten itse huoneistojen seinät muurataan kevyestä / ohuehkosta tiilestä ja sitten vain tasoite ja mali tai tapetti pintaan.

      Tämän seurauksena liki kaikki elämisen varsin pienetkin äänet kuuluvat huoneistoista toisiin ja bonuksena, mikäli espanjalaiset napurit, niin ovat useinkin melko äänekästä väkeä.

      Tähän lisäksi, ettei lähskään kaikissa edes uuissa rakennuksissa ole eskuslämmitystä ja asunntojen sanotaan olevan talvella kylmiä ja kosteusongelmien melko yleisiä.

      Eli viestin pointti. Ono espanjalaiset rakennusmääräykset ja standardit samanlaiset koko maassa, vai onko alueellisia eroja (vaikkapa rannikko vs. keskimaa vs. pohjoinen) ja onko niihin tullut muutoksia / parannuksia eritysvaatimuksien suhteen ja jos, niin mistä rakennusvuosista alkaen?

      Ps. Asumisen turvallisuuden suhteen. Mikäli talo on kohtuukokoinen ja on kaikkien asukkaiden soveltamana yhteinen soimus ettei tuntemattomia summerin soittajia päästetä rakennuseen, niin se on yksi järkevä lisäturva.

      • 28v

        Sisämaassa rakennetaan enemmän Keski-Euroopan tapaan ml. keskuslämmitys.

        Varsinkin Valencian alueella on ajoittain maanjäristyksiä jotka on otettava huomioon ja näkyvät kantavien palkkien roimana raudoituksena.
        Omassa asunnossamme olen pariin otteeseen paikannut muutamaa halkeamaa mutta se on täysin turhaa.
        Haitta on pelkästään visuaalinen.

        Summerin soittajista. Talomme on suuri, 14-kerroksinen kolossi mutta alhaalla, summeritaulussa ei ole yhdenkään asukkaan nimeä.
        Tuo päästämättömyys on selviö ilman erillisiä sopimuksia.

        Eristys on juuri kuten sanot. Kerran olemme joutuneet huomauttamaan seinänaapurin ( vanha mamma ) tv:n äänestä ja yläkerran tyypille muutaman kerran huonekalujen siirtelystä puolen yön aikoihin.
        Per kele kun vedellään pitkin kivilattiaa.

        Makuuhuoneiden seinät ovat liikunta saumaa vasten = seinä betonivalua Ilmarako muutama cm naapurin betoniseinä. Täysin äänetön.

        Eniten v -ttaa ehkä kerran viikossa tyhjennettävä lasinkeruukontti. Aamuisin, klo 6 - 7:n tienoilla jätkät nostavat kontin ylös ja pudottaa romauttavat muutaman kuution pulloja teräslavalle parin metrin korkeudesta.
        Kuolleetkin heräisivät.

        Lakaisukoneukot tulevat hurruuttelemaan joskus aamulla 5:n jälkeen ( suoraan discosta ). Siitä saavat nauttia satunnaiset vieraamme meren puoleisessa makuuhuoneessa.
        Joskus lehtipuhallinukko tulee huudattanaan vekotintaan aamulla anivarhain.

        Kun lähden hakemaan eukon herkkurinkeliä 8,30:n tienoissa niin kadut on lakaistu ja pesty.


    • aina kannattaa varoa

      olen ollut kyseisellä seudulla useamman talven eikä kohdalleni ole koskaan sattunut mitään edes lähelle tilannetta. mutta eihän sitä koskaan tiedä. minä kuljen siellä sekä päivällä että yöllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe