Rintalihasten ns. ulko-osien treenaus?

Koti treenaaja

Treenaan kotona ja löytyy sellainen perushyvä kotivälineistö. Ove Rytterin Tehokas kehonrakennus kirja on treeni ohjelmana. Tulostakin on tullut ihan mukavasti. Siellä on treeni ohjelmat myös koti treeniin, siispä välineistö ymmärrettävästi hieman pienempi ja yksinkertaisempi, kuin salilla tässä koti ohjelmassa.

Talja, jolla treenata rintalihaksia puuttuu kokonaan. Kotitreeni ohjelmassa muita taljan korvaavia liikkeitä siis.

Millä liikkeillä kotikonstein voisi korvata ja tehdä sali-taljalla tehtävät RISTIKKÄISTALJAVEDON ja TALJAVEDON VINOPENKILTÄ? Näissä liikkeissähän rintalihasten alaosan, keskiosan ja yläosan lisäksi treenautuu RINTALIHASTEN ULKO-OSAT ja minua kiinnostaisi, miten kotivälineillä saisin erityisesti keskitettyä treenin rinnan ulko-osiin?

21

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei oikein mitenkään

      pysty kotona mainitsemiasi liikkeitä korvaamaan. ite treenaan myös muuten kotona mut kerta viikkoon käyn paikallisessa uimahallissa salilla jossa teen vaan taljavedot ja sit kilsa rintauintia. tommosen setin jälkeen on nimenomaan rintalihojen ulko-osat saanu hyvin hittiä ja kehitystä tullu. muina päivinä kotitreeniä, etunojia, vatsoja jne ja lenkkiä.

    • kehveli.

      Etunojat leveällä käsiasennolla ja tosi hitaasti ottaa mul hyvin rintoihin, myös sinne ulkosyrjälle. Plus ojentajat räjähtää.

    • Rintojen ulko-osat

      Etunoja? siis perinteinen punnerrus vai? Kuin leveä? Syvennä vähän et me tyhmätkin tajutaan. Kait tohon rintojen ulko-osiin nyt muitakin koti tekniikoita löytyy? Muakin kiinnostaa tää kotikonstein (vankila koppi treenaus) tehtynä?

    • Max Wallenberg

      Pulloveria ja rintalihasten viparit tasapenkillä ohjelmaan jos ei jo ole . En todin tarkalleen käsittänyt mitä ulko-osaa rintalihaksista meinasit mutta pulloverisss ainakin rintalihasten alaosa, latsit ja ojentsjat toimii , ja viparit muutoin hyvä täydentävä liike rintapäivälle! Ei kannata käyttää liian isija painoja että saa "tuntuman" eikä pahimmillaan mene käsipainopenkiksi..

      • lihasonlihason..

        Rintalihas on lihas siinä kuin muutkin ja se joko supistuu tai ei. Ei kai sitä voi pelkkääulkosyrjää treenata. Ite tulkitsin et tarkoitetasn sitä sahalaitaden näköistä lihasta tossa rinnan sivulla, nimee in tiiä.


    • Koti treenaaja

      Aloittaja: Kun salilla tekee ristikkäistaljavedon rinnoille ja sitten taljavedon vinopenkiltä rinnoille, niin kyllähän sen tuntee, kun ottaa rintojen ulko-osiin ja body kirjankin mukaan vaikuttaa rintojen ulko-osiin muuhun rintaan. Mielellään jos ja kun vinkkaatte kotikonsteja tähän liikkeeseen, niin vääntäkää sen verta rautalangasta ja selväsanaisesti, että kaikki tajuaa ohjeet. Toi alan ammatti sanasto, kun ei ole kaikilla läheskään handussa. Kuvalinkkejä jopa jos sais tähän, niin ne olis aika hyviä.

    • Rintaa teenaten

      Max Wallenberg kirjoitteli tässä ilman taljaa tehtävästä rinta treenistä, jolla sais vaikutusta muun rinnan lisäksi myös rinnan ulko-osiin. Mullakin tulee mieleen vipunosto maaten penkillä käsipainoilla, varmaan ihan o.k.

      Mutta eikös toi pullover ole selkä liike? Vai onko pulloveria myös rinnoille tietyllä liike tekniikalla? Ja vaikuttaako se nyt sitten just ulko-osiinkin?

      • Max Wallenberg

        Pulover ottaa mm. latseihin ( = leveä selkälihas) , rintalihasten alaosiin sekä ojentajiin ( vaikka ojentajia ei yleensä mainitskkaan) näiden lisäksi vaikuttaa myös moniin pinempiin hartiaseudun lihaksiin. On siis nk. Yleiskuormittava monipuolinen liike jossa oikeastaan koko kroppa aktivoituu jollain asteella kuten esim. Leuanvedossa ja egunojapunnerruksissa..
        Eniten tuntuu siellä selässä ja ojentajissa ainakin allekirjoittaneen tekniikalla tehtynä. Mm. Keihäänheittäjät ennen muinoin käyttivät liikettä - liekkö nykyäänkin??


      • Max Wallenberg
        Max Wallenberg kirjoitti:

        Pulover ottaa mm. latseihin ( = leveä selkälihas) , rintalihasten alaosiin sekä ojentajiin ( vaikka ojentajia ei yleensä mainitskkaan) näiden lisäksi vaikuttaa myös moniin pinempiin hartiaseudun lihaksiin. On siis nk. Yleiskuormittava monipuolinen liike jossa oikeastaan koko kroppa aktivoituu jollain asteella kuten esim. Leuanvedossa ja egunojapunnerruksissa..
        Eniten tuntuu siellä selässä ja ojentajissa ainakin allekirjoittaneen tekniikalla tehtynä. Mm. Keihäänheittäjät ennen muinoin käyttivät liikettä - liekkö nykyäänkin??

        Lisäystä edelliseen : pullover elikkä härmäksi pään yliveto ottaa siis myös edellisten lisäksi serratus anterioriin ja teres majoriin. Oletan että ap kaipaili myös jotain serratukseen käyvää liiikettä...??


    • Pullover tekniikat

      Tossa youtubessa kävin tota pullover liikettä katsomassa ja kahdenlaista tekniikkaa siellä on näytillä. Tää eka variaatio tehdään taljalla seisten vähän kyykyssä ja sit tää sama oli etunoja kumara tyyli sekä tangolla, että köydellä jne.

      Toka variaatio tehdään penkillä maaten käsipainolla jne. Onkos näitten kahden eri pullover tekniikoitten vaikutus mikä mihinkin?, kun tekniikka ja liikeradat eroavat toisistaan jonkinverran näissä eri variaatioissa, vaikka sukulais-liikkeitä ovatkin toisillensa. Kumpi näistä Youtuben pullovereista ottaa enemmän rintaan ja siihen ulko-osaankin?

    • perusliikkeitä

      Hiukan radikaali ehdotus jos on kyse olettamustani lihaksista tos rinnan sivulla. Pystypunnerrus seisten tangolla. Ite en tee yläkerralle muuta kuin pystäriä ja leukoja lisäpainolla ja mulla kehittyny tosi paljon koko rintakehä.

    • max wallenberg

      itse teen kulmatangolla tai käsipainolla selällään penkillä maaten..

    • Pullover tekniikat

      Back to pullover variatio no: 1 and no: 2... asiantuntijat hei, unohditte vastata mun nimimerkki: Pullover tekniikat -viestin kysymyksiin.

      • vanha-kääpä

        eipä tässä viitsi mitään you tubeja ruveta tsiikailemaan. tee nyt vaan sitä pulloveria, pystypunnerrusta, vipareita ja katso mitä tapahtuu. Ja jos ei kerta ole taljaa käytössä niin eikös tuo pullover ole silloin parempi tehdä vapailla painoilla penkillä...


    • Hej på dig
    • Treenaillaan

      Ihan hyvä peruspaketti salille Ove Rytterillä, toi laittamasi linkki. Hyvin käydään treeniä tässä läpi, harmi vaan kun loppuu kesken selkätreeniin ja jalat jää kokonaan ulos filmistä.

    • silly conny

      Mene pihalle punnertamaan, niin silloinhan koko rinta on ulkona. Voi teitä turhamaisia oman tissin tuijottajia.

    • Zsiisus sun kanssa

      Silly conny taitaa nyt olla todella väärällä palstalla, kehonrakennushan perustuu täysin siihen, että kroppa saadaan lihaksikkaan näköiseksi ja eri lihasryhmien treenaus ja mille ne näyttää on homman nimi.

      • treenauspalsta

        Mun tietääkseni tää on treenaus palsta eikä mikään naurettava kehonrakennuspalsta..


    • Ulko-loinen

      Ulkoloisista pitää päästä eroon, suosittelen matokuuria.

    • ....28 Pecs on fire!

      Aloituksessa kyseltiin rinnan ja varsinkin niiden ulko-osien treenauksesta, jos ei kuitenkaan ole salitaljaa käytössä, vaan vain kotikonstit. Eli salilla ristikkäistalja rinnalle ja talja vinopenkiltä rinnalle liikkeet nyt kyseessä. Youtubessa Mika Nyyssölän, Team M&M Gymlog 28 videossa: Pecs on fire! ,kun katsoo tämöbmn videon läpi on käsipainoilla tehtäviä rintaliikkeitä, joilla ymmärtääkseni voi korvata kyseiset salitalja liikkeet, jotka kohdistuu myös näihin rinnan ulko-osiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1253
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1157
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1156
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      601
      1114
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1027
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe