Suomussalmen legendat

legendaaa

No niin nyt niitä legendoja kehiin:)

44

1649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöpuhetta

      Joo. Yksi legenda kertoo miehesyä jolla on tosi pitkä. En usko kun en oo nähny.

    • Astuja Ana

      Eno- vainaalla oli niin pitkä että se laahasi maassa. Kerrankin heinäpellolla se luiskahti kengänvarresta sillä seurauksella että eno vahingossa astui sen päälle. Noo kun se klunssi jäi saappaan ja sängen väliin, niin sehän oli täynnä reikiä ja **** tuli kuin kastelukannusta, tämä sattui 60-luvun alkupuolella.

    • miten iso

      Sanokaan miehet paljonko on iso ja pitkä?

      • Alfred Aisa

        En ole ihan varma, kerrankin kun veri pakkautui jormaan aivoistani luonnollisesti loppui veri ja minulta lähti taju. Tästä päättelen että täytyyhän sen olla aika iso, Toisaalta, kerran näin kauniin naisen ja jorma rupesi jöpöttämään ja taju lähti taas. Virkosin sitten siitä ja otsaa pakotti ja jormahan oli tyrmännyt minut ja paukahtanut suoraan otsaan. Luulen että minulla on aika iso, koskaan en ole päässyt mittaamaan kun maailma pimenee.


      • Benjamin Aisa
        Alfred Aisa kirjoitti:

        En ole ihan varma, kerrankin kun veri pakkautui jormaan aivoistani luonnollisesti loppui veri ja minulta lähti taju. Tästä päättelen että täytyyhän sen olla aika iso, Toisaalta, kerran näin kauniin naisen ja jorma rupesi jöpöttämään ja taju lähti taas. Virkosin sitten siitä ja otsaa pakotti ja jormahan oli tyrmännyt minut ja paukahtanut suoraan otsaan. Luulen että minulla on aika iso, koskaan en ole päässyt mittaamaan kun maailma pimenee.

        Velipoikahan se on kirjoittanut tuon edellisen jutun. Velipojalla on tosiaankin kauhea kanki, pienempänä ei pystynyt pitämään edes polvihousuja kun veitikka kurkisti lahkeesta.


    • Cyrelius Aisa

      Benjamin on niin vaatimaton. Kerran korkeushypyn SM-kisoissa Benjamin tuli kolmanneksi, Benjamin antoi tasoitusta muille kun oli unohtanut seipään kotiin, hyppäsi nääs omalla nahkaseipäällä , uskotko ? Taisi saada palkinnoksi linkkuveitsen, jos en väärin muista.

      • kulkuset

        Eikä... otetaa sille kolmannellekin jalalle..


    • Dementtia Aisa

      Cyrelius se vasta vaatimaton on, ennen kun viikatteella niitettiin heinää, ei Cyrelius voinut osallistua niittohommiin kun aisa roikalehti ja oli vähällä katketa. Mutta heinän seipäälle panossa oli kyllä ykkönen, se aisa oli niin kuin norsun kärsä. Puhumattakaan heinäseipäiden kantamisessa pitkin sarkaa. Voi niitä aikoja..

      • Urmas Aisa

        Mitä ne pojat siellä toisiaan kehuvat. Isälläni eli teidän ukilla oli niin iso että sillä piti olla aisankannattaja. Sillä seipäällä se on nuo suopellon ojatkin kyntänyt, ei ollut silloin pula-aikana auroja, kaikki oli miekoiksi taottu.


    • Edward Aisa

      Rakkaat ystävät ja kylänmiehet, kuten varmaan olette huomanneet, isot kalut ilmeisesti periytyvät geeneissä. Siskonmiehelläkin on aika pitkä kampe, töissä ollessaan kun tule tauon paikka niin siskon mies istahtaa oman kalunsa päälle. Ilmankos häntä kutsutaankin kolmikoiveksi, ajanpuutteen vuoksi en kerkiä laittaa hänen nimeään julki, koska olen jo sulkenut kompuutterin.

      • Kateellinen hevonen

        No eihän tuo vielä mittää. Yhtenä kesänä, se oli heinänteon aikaan, oli pitäny helteitä pitemmä aikoo ja nestettähän pittää juuva ja tietennii se rupevoo kusettammoon. No sen aikanen renkipoika sitten rupesi kuselle ja hevonen sen havahti ja sillä pääsi itku, että sen pitunen se.


    • legendaaa

      Mitä? Onko kaikki vain iso kaluisia miehiä joita oikeesti kukaan ei ole nähnyt luonnossa? Siinäkö koko sumppisalmen legendat?

      • tottako

        Jep. Mä luulin kerran nähneeni villauksen illan hämärässä torin kulmalla, mutta ehti piiloutua ennen kuin ehin kiinni napata. Joskus niitä voipi nähä kun on oikeen tarkkana perjantain ja lauantain välisenä yönä kun baarit suljetaan. Mutts kyllä on aika haukka se, joka sen kiinni saa.


    • körkkö

      Lalli.

      • öykkäri

        Vai vielä legenda tämä kaiken tietävä, ylimielinen öykkäri. Herran kanssa ei voi tehdä yhteistyötä laikaan, koska hän vain tietää asiat. Aliarvioi ihmisiä, jotka ovat hänen asiakkaana tai töissä hänellä.
        Kaikille keljuilee päin naamaa, mutta jos hälle jotain sanoo,niin neiti mielensä pahoittaa.

        Ei ainakaan minulta yhtään työhommaa tule saamaan. Vaikka toisesta kunnasta otan urakoitsijan jos tarviin tulevaisuudessa.


    • senpituinense

      Kyynärvartta pitkä ja kalvosen vahvuinen sen olla pitää.

      • hevonenko

        Mutta miksi? Mua ei hevoset kiinnosta.


      • Paimen
        hevonenko kirjoitti:

        Mutta miksi? Mua ei hevoset kiinnosta.

        Se on ihan hyvä ettei sinua hevoset kiinnosta, ei sinun kannata kysellä itseltäsi. Miten olisi lampaat, naapuria ainakin kiinnostaa.


    • tässä alakajaeksi

      peesaan lalli
      iso timppa
      erenksi

    • i p

      Aikansa legenda joku kirkkoherra Sä..pä.

    • timbermanni

      Timpuri Kake.

      • R.I.P.

        lötkö


    • körkkö

      Jäntti, Kössi, Källi...

      • sälli

        Oikeestiko? Ei kyll. Uskois- taitaa olla legendaa vaan ja legendahan on suurenneltu totuusXD


    • rantaneuvos11

      Rantaneuvos puhuu eduskunnassa lähetystöhuoneessa 05.12.2014 kello 10.30


      Hyvää aamupäivää arvottomat kansamme edustajat ja ministeriön

      virkamieskunta ja turhanpäiväiset kansanedustajaimme avustajat

      ongelmajätelaitoksella - eduskunnassa.

      Olemme eläneet kovia aikoja jo useita vuosikymmeniä ilman omaa itsenäistä

      päätöksentekovaltaa tässä sekavassa eu maassa.

      Meidän maamme ei ole ollut kekkosen ajan jälkeen muuta kuin

      maanpettureitten temmellys kenttä, jossa ihminen ei ole saanut mitään

      ihmisarvoa osakseen.

      Me tunnemme omissa nahkoissamme kuinka eu valtiona suomi on meitä

      kohdellut epäoikeudenmukaisesti suurella työttömyydellä jo vuosikymmeniä,

      kansakuntana suomalainen on ollut aina ahkera, mutta se meidän ahkeruuskin on jo kysenalaistettuna entistä enemmän maailmalla.

      Meidän on uudesta luotava tämä maa ja meidän yhteiskunta järjestelmä on

      luotava täysin uudestaan, meidän yhteiskunta järjestelmämme on jo niin

      vanhanaikainen ettei se ole enää tätä päivää jossa elämme tätä kurjuutamme.

      Te mukamaste hoidatte yhteisiä asijoita kansakuntamme parhaaksi, mutta eihän

      teihin voi enää luottaa sentinkään vertaa.

      Suomen kansan enemmistö on jo saannut teistä jo niin tarpeekseen että tämä

      saa riittää tämä tälläinen venkoilunne pienen ihmisen asialla olemiselle.

      Kansakuntaamme olette ajaneet syrjäytyneitten suureen joukkoon, joka kasvaa kasvamistaan ja te vain senkun lavertelette puhumalla paskaa samalla suulla millä syöttekin yhteiskunnan elätteinä täällä eduskunnassa lihapatojen äärellä.

      Jo vuosikymmeniä olemme kärsineet tekemistänne vääryyksistä tälle kansakunnalle ja ette osaa edes hävetä tulemalla uudelleen ja uudelleen

      kansankuntamme keskuuteen paskaa jauhamaan.

      Hyvällä syyllä teitä voi sanoa tunne köyhäksi ihmispoloiseksi, joilla ymmärtämisen taso on laskennut paatuneen rikollisen tasolle.

      Te vain puhutte puhumisen vuoksi hyvinvointivaltiosta jota ei enää ole, jossa elää tälläkin hetkellä vähintään kolmeen lokeroon lokeroituneita ihmisiä, teille jotka voivat hyvin on ensimmäinen, niille jotka ovat siltä väliltä ovat toisena ja kolmas on teidän päättäjiemme hylkäämät jo ihmisrauniona vailla ihmisarvoa ja alentavissa oloissa olevia ei työtä ei kotia, jopa jumalansa hylkäämiä arvottomia maamme kansalaisia ja kuitenkin ovat tätäkin maata rakentaneet.

      Minä kirjailija rantaneuvos Eero Antero Seppänen Suomussalmelta haluan omalta osaltani katkaista tälläisen vääryyden mitä olette saaneet aikaiseksi. Jos teitä ei nyt kukaan koskaan tulisi kovistelemaan paikanpäälle niin tehän jatkaisitta samaan malliin ikuisesti ja silloin pelimme olisi pelattuna kansakuntana ja kädestämme löytäisimme pelkän kalutun luun ja sekin on vain pienikokoinen jos ei aina sitäkään. Meidät tunnetaankin tänä päivänä jo laajalti nälkäänäkevien maana ja siitäkin huolimatta hyväosaiset sanovat maatamme hyvinvointivaltioksi.

      [email protected] Puh: 040-5944053

      Tilaisuuden järjestää suomen nälkäänkevien yhdistys ry,n puheenjohtaja Eero A, Seppänen

      Kiannanniementie 128 A

      89740 Kianta

      Ps, tervetuloa jos olette kansan asialla ”Nälkämoanneuvos” Suomussalmi

      www.rantaneuvos.com

    • jormukka

      Tältä kylältä ei muuta löydykään kuin legendoja ja kaikilla yhteinen piirre. Arvaapa mikä se piirre on?

      • jormas

        Jären köyhyys luulisin


    • metsäneuvos

      Arvaappa Rantaneuvos miksi sinä et ole legendojen luettelossa, jos et itse olisi tänne tunkenut? Olet täysin viraton luuseri, jota kukaan ei pidä minkään arvoisena! Täysi pelle!

      • "Arvaappa Rantaneuvos miksi sinä et ole legendojen luettelossa, jos et itse olisi tänne tunkenut? Olet täysin viraton luuseri, jota kukaan ei pidä minkään arvoisena! Täysi pelle! "

        "Rantaneuvos" kirjailija, Eero Seppänen lähtee nyt laittamaan verkot jään alle lähteekö metsäneuvos kalaan ja sieltä itse pyytämään kalaa ja muille ilmaiseksi jaettavaksi ja kun itse pauloitan myös verkkoni niin teeppä arvoisa metsäneuvos sama jäljessä jos kyvyt siihen riittänevät.
        Kukase kissan hännän nostikaan ?
        Metsäneuvos on sen verran nuori ja kokematon ettei tiedä mitä elämä milloikin tuopi tullessann, mutta neuvos on jo saannut kokea monen moista ja koita kestää omissa nahoissasi metsäneuvos, tervehtien "Rantaneuvos"


      • metsäneuvos
        rantaneuvos4 kirjoitti:

        "Arvaappa Rantaneuvos miksi sinä et ole legendojen luettelossa, jos et itse olisi tänne tunkenut? Olet täysin viraton luuseri, jota kukaan ei pidä minkään arvoisena! Täysi pelle! "

        "Rantaneuvos" kirjailija, Eero Seppänen lähtee nyt laittamaan verkot jään alle lähteekö metsäneuvos kalaan ja sieltä itse pyytämään kalaa ja muille ilmaiseksi jaettavaksi ja kun itse pauloitan myös verkkoni niin teeppä arvoisa metsäneuvos sama jäljessä jos kyvyt siihen riittänevät.
        Kukase kissan hännän nostikaan ?
        Metsäneuvos on sen verran nuori ja kokematon ettei tiedä mitä elämä milloikin tuopi tullessann, mutta neuvos on jo saannut kokea monen moista ja koita kestää omissa nahoissasi metsäneuvos, tervehtien "Rantaneuvos"

        Tuliko sitä kalaa omin avuin pauloitetuilla verkoilla, vai jäikö ''luu'' taas käteen? Jos sinä oikeesti tajuaisit, mitä kuntalaiset sinusta ajattelee, niin et varmaan kommentoisi omalla nimelläs edes suoli 24 palstalla


      • rantaneuvos11
        metsäneuvos kirjoitti:

        Tuliko sitä kalaa omin avuin pauloitetuilla verkoilla, vai jäikö ''luu'' taas käteen? Jos sinä oikeesti tajuaisit, mitä kuntalaiset sinusta ajattelee, niin et varmaan kommentoisi omalla nimelläs edes suoli 24 palstalla

        Metsäneuvos se vain täällä veistelee omiaan ja eikä taho tulla millään neuvoksien aateliin rantaneuvoksen tavoin.
        Naapurini ovat ovat hyvin ottaneet neuvoksen kun tuoretta kalaa tulee neuvoksen pyytämänä suoraan kiantajärvestä ja kalakaverit todistavat senkin että kalaa on tullut ja jäätä on järvessä lähes kolmekymmentä senttiä lähellä rantaa.
        Meehän sinäkin metsäneuvos kalaan se on tosi hyvä harrastus kenelle hyvänsä.
        Hyvää joulukuun jatkoa kaikille kenelle vain kelpaa.


    • pöö

      Tumppi, ainoa elävä legenda

    • kuka tietää

      Mikä olikaan Ämmänsaaren tarina?

    • nupppi

      Uutena listaan legendaarinen lipputangon nuppi 7 cm halkasija vaan on vissii legendaa.

    • metsäneuvos

      Aikoinaan oli kuorma- autoilija ''hirmu'' Väenö. Taisi siihen aikaan olla ainut kuorma- autoilija, jolla oli aina heti velattomat autot, kun poistui autokaupasta :)

    • huh huh

      tästä keskustelusta päätellen kaikki suomussalmelaiset miehet on ihan selevästi homoja...kaikkia kiinnostaa vaan peniksen pituus....onneks pääs vittuun sieltä sairaasta kyläpahasesta

      • rippe 7

        saatana eesau,nyt tuli nokkiin.


    • Pläääääähhhhhhhh

      Saata.. Eesau!! Pysy edes tältä palstalta pois homo runkk...!!

    • neuvos

      kuka se oli se renki joka astu sitä lehmää jakkaralta käsin?

      • Paimen

        Hyvä kysymys, kysyppä jotain muuta. A.kohtaan, vastaamme emme tiedä, b-kohtaan arvaamme hmmm.... Eesau.


    • lika- aivo

      Olisko se pas.. Tomppa?

    • talvisota1

      Raatteentie.

    • ase pois täältä

      ase se ainakaan oo

    • metsäneuvos

      Olisko se Moilas Hannu, tai Karjalais Erkki, molemmat jo edesmenneitä, mutta aika moni on saanut elantonsa näiden herrojen ansiosta. Ai niin olihan se Kalu Anttikin aikoinaan melkoinen legenda:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe