Johtajat ja päälliköt myös halpatyövoimaksi!

Pasi.Toska.

Trendi on tuottaa Suomeen halpatyövoimaa minimipalkalla, joten olisi oikeus ja kohtuus tuoda johtajia ja toimitusjohtajia myöskin kyseisistä maista. Siinä yritykset saisivat isoa säästöä, kun 4000 e kuukaudessa olisi johtajan palkka vaikka 100 000 e sijaan. Tätä kannattaa harkita.

8

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokoomuslainen porva

      Juu, ja kaikki haluaisi tänne johtajiksi ;0)
      Taidat olla vasemmistoliitton edustaja ?

    • Pasi.Toska

      En ole vasuri todellakaan. En vaan hyväksy sitä, että täällä on hirveä työttömyys ja ulkoa lapataan suuret määrät halpatyövoimaa tekemään jotenkin nekin työt, jotka kuuluisi meille. Raha virtaa pois sen jälkeenkin ansiosidonnaisina ja maa kurjistuu. Ihan tasapuolisuuden nimissä tätä ajattelen, jos päättäjät heräilisi, kun kalahtaa omaan nilkkaan. Voisi joku perustaa vaikka uuden halpatyöjohtajia rekrytoivan yrityksen. Varmasti löytyy tekijöitä vaikka mihin johtotehtävään vaikkapa 5000 e kuusa. On se iso ero vaikka 20 000 e kuussa verrattuna ja taas tulee säästöä.

    • turhaa vikinää

      "kuuluisi meille" Kun työ ei "teille" kelpaa, niin mikä neuvoksi ?
      Esim. etelä Suomen maatiloille ei saa kotimaista työvoimaa, koska maatyöt on liian raskasta. Ilman ukrainalaista ja virolaista työvoimaa pitäisi lihakarja tilat lopettaa kokonaan.
      Tuo oli vain yksi esimerkki.

    • tekijöistä puute

      Jatkona "turhaa vikinää" -nimimerkille:

      Pääkaupunkiseudun siivoustyöstä arviolta noin puolet tehdään maahanmuuttajataustaisella työvoimalla. Ilman maahanmuuttajataustaisia jäisi siis puolet töistä tekemättä, kaupat, hotellit ja toimistot siivoamatta.

      Ala on matalapalkkainen, joten syntyperään katsomatta kaikki alalla työskentelevät ovat ns halpatyövoimaa (=palkalla ei tule toimeen seudulla).

    • näinhän se menee

      Niin, itse asiassa koko etelä Suomi halvaantuisi jos vaikka kaikki virolaiset (50.000 verokirjalla) työntekijät lopettaisivat täällä työnteon.

      Eli tulemme tarvitsemaan työperäistä maahanmuuttoa enenevässä määrin, ei siitä mihinkään pääse.
      Tulevaisuuden työvoimaa tarvitaan matalapalkka-aloille ja kantaväestön osaaminen on kehityttävä rakennemuutoksen myötä sopivasti.

    • saabille

      Mitäs ne somalit tekee . He ovat saanet trvapaikan ja nyt pitäs alkaa maksamaan takasin edes jotain. Eikä al shaabille

    • nykymaailma

      Olet väärässä keskustelussa, tässä ei ole kyse turvapaikanhakijoista vaan työn teosta ja sen edellytyksistä. Sivulauseena voin todeta sivuamaasi asiaan. Ne somalit tekevät töitä kyllä. Heidän keskuudessa työttömyys on suurta, mutta toki ne edellytykset työntekoon on lähtökohtaisesti muita ryhmiä heikommat.

      Tekijöistä puute nimimerkki varmaan kohdisti kirjoituksensa palkkatasoon. Helppo mutta toimimaton ratkaisu olisi toki nostaa halpatöiden palkkatasoa, vaan kun se ei markkinataloudessa toimi.
      Neukeissa tuo työnteko oli kaikkien oikeus, kun yhteiskunta oli täysin säädelty. ääriesimerkkinä joka hotellin kerroksissa istui mummoja valvomassa ihmisten kulkemisia. Saivan palkaa tasapersii istumisesta. Palkka oli varmaan mitätön, mutta kun leivän ja viinan hinta oli asetettu tasoon, jossa alimmalla palkallakin sai välttämättömät hengenpitimet. Ei siinä yhteiskunnassa juuri muuta sitten saanutkaan, ja lopulta systeemi sortui.

      Markkinataloudessa työn hinta määräytyy yleisen hintatason myötä, ja kun ihmistuö käy tuotteen teossa liian kalliiksi, se ennen korvataan koneilla, kun palkkaa nostettaisiin. palkan nosto kun nostaisi tuotteen hintaa, joka sitten ei kävisi kaupaksi, ja häviäisi markkinoilta. Tämä periaate on nähty teollisessa tuotannossa jo pitkään, ns. teollisuusrobotit ovat korvanneet ihmistyön.
      Nykyisin tuotteiden valmistaminen on niin halpaa, että sillä ei rikastu, ja nykyisin nähdään niitä "success storyja" aivan eri aloilla kuin Henry Fordin aikaan.
      Nykyisin omaisuuksia luodaan ideoilla ja sovellutuksilla, jotka digi-maailmassa tavoittavat maailmanlaajuisen käyttäjäkunnan. Peliteollisuus on siitä oiva esimerkki. Muutamassa vuodessa menestyjä voi luoda miljardiomaisuuden.

      Se halpatyö jota ei pystytä korvaamaan koneilla, tulee olemaan juurikin maahanmuuttajien ensimmäinen askel yhteiskuntaan työntekijöinä.
      Työstä ei pystytä maksamaan kuin matalapalkaa ja se ei monia kiinnosta.
      Aina tulee kuitenkin olemaan ihmisä, jotka eivät monista syistä kykene itseään kouluttamaan ammatteihin, ja näin heidän panos työelämässä tulee olemaan, näissä matalasti palkatuissa töissä. Heidän osa on sitten saada tukia yhteiskunnan toisesta taskusta selvitäkseen jokapäiväisestä elämästä.

      Poliittiset puolueet painottavat toki eri asioita ja hakevat eri ryhmiääänestäjikseen. Politiikalla ei kuitenkaan voida muuttaa taloudellisia realiteetteja, koska elämme yhdistyneessä maailmassa, ns. globalisaatio on vähentänyt kansallisia vaikauttamiskeinoja, joten sitä kautta ei asiaan ole oleellista muutosta odotettavissa, oli hallitusvastuussa mitkä puolueet tahansa.

    • .......

      Ideanani on nyt se, että vedetään koko linja halvaksi. Johtajat myös, ei heidän työpanoksensa ole yleisesti sen arvoinen, kuin heille maksetaan. Kyllä halpatyövoiman puute on vaan niin kova.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe