Kuparikierukka, hinta,kokemuksia?

hmph2

Olen jo miettinyt et hormoonikierukka ei sopisi minulle kun ei e-pilleritkään sovi, tulen hullummaksi niistä. =) liikaa tunneskaalaa. jäljellä jää ehkäisyksi kuparikierukka, kun meillä jo tuolla mukula on eikä suunnitelmissa ihan heti ole seuraavaa.

Haluaisin tietää paljon maksaa? hyvät, huonot puolet? entä mitä ihmettä kun olen kuullut kierukka lapsistakin? kuinkas se on mahdollista? kuinka usein käytävä tarkistuttaa että teho säilyy?

5

2660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ………………..

      Hinta riippuu siitä, käytkö yksityisellä vai julkisella. Mulla tuli yksityisellä laitettuna maksamaan kaikkiaan varmaan jotain 250-300 euroa - samalla tehtiin vähän muutakin tutkimusta, joten osa tuosta hinnasta voi tulla niistä. Ehkä joku muu voi valaista hintoja paremmin?

      Kierukan laittoi kokenut gynekologi, joka selvästi tiesi mitä teki ja tarkasti saman tien ultralla, että kapine oli hyvin paikoillaan. Kuten olikin, eikä muutamaan vuoteen tarvinnut miettiä ehkäisyä sen kummemmin tai laittaa siihen rahaa.

      Mulla kierukka tuli ulos itsestään jonkun vuoden päästä, mutta mulla on siis muitakin gynekologisia ongelmia, joten se ei ollut ihan yllätys, ja sen kyllä huomasi heti. Hyvä kokeilu kuitenkin, ei aiheuttanut mulle mitään ongelmia parin kuukauden totuttelun jälkeen. Kuukautisten alkuun ehkä tuli pari päivää tiputtelua, mutta se sitten vähensi varsinaisen vuodon määrää.

      Aika harvinaisia lienevät kierukkaraskaudet. Niissä on usein kai kyse siitä, että kierukka ei ole oikein paikallaan - ja sitten on tietysti kohdun ulkopuolisen raskauden mahdollisuus. Selibaatti taitaa olla ainoa täysin 100-prosenttinen ehkäisykeino...

    • hmph2

      Se olis kyllä hyvä jos vähentäisi vuodon määrää. kuukautiset kun muutenkaan ole mikään mukava juttu. Mietin myös niitä naruja, tuntuuko ne yhdynnässä tai häiritseekö? eikö niiden kumminkin pidä roikkua siellä että laitteen saa joskus poiskin.

      Varmaan julkisella kävisin jos tulee halvemmaksi, ei kiinostaisi maksaa 300e kierukasta vaikka kestäisikin pitkään. Hassua et ne kattoo ultralla että onko paikoillaan,aattelin et laittavat vain sinne ja toteavat että toivottavasti siellä myös pysyy. =D

      • tyyt.Mirenallinen

        Kuparikierukka usein lisää vuotoa. Toki katsotaan ultralla, miten muuten asian voisi varmistaa? Lääkkeiden hinnat ovat joka apteekissa samat, joten voit katsoa kierukan hinnan vaikka Yliopiston Apteekin nettisivuilta.


      • ……………

        Ymmärtääkseni kuparikierukka ennemminkin lisää vuotoa kuin vähentää sitä. Mulla vaan kävi hyvä tuuri sen suhteen. Mies sanoo, että langat tuntuvat, mutta eivät haittaa. Gyne taas sanoi, että jos mies valittaa, lankoja voi käydä lyhennyttämässä :)

        Ultraaminen on näppärä tapa nähdä, että kierukka on oikein paikallaan. Siten sen ehkäisytehokin on parhaimmillaan. Muuten on sitten tosi yksilöllistä, miten kroppa reagoi kapineeseen. Se ei selviä kuin kokeilemalla, valitettavasti.

        Nykyään mulla on hormonikierukka. En ole voinut käyttää hormonaalista ehkäisyä koskaan, mutta tätä päätetiiin nyt kokeilla. Sivuvaikutuksia on hiukan, mutta ei häiritsevästi. LIsäksi kuukautiskivut ovat jääneet kokonaan pois, ja vuoto on hyvin vähäistä. Toivon, että tämä kapine pysyy nyt paikoillaan!


      • sign

        Kuparikierukka ei tosissaan vähennä vuodon määrää, vaan pitää sen ennallaan tai sitten runsauttaa. Hormonikierukka on taas asia erikseen. Nuo lankojen tuntumiset ovat hyvin yksilöllinen asia. Itse jouduin pidättäytymään seksistä kierukan laiton jälkeen kuukauden ajan alavatsakipujen takia ja varmasti osittain tuosta syystä kumpikaan, minä tai mieheni, ei tunneta lankoja yhdynnässä. Oli selibaattiaikaa sen verran kauan, että kierukan langat ehtivät pehmetä ja kääntyä niin kuin piti. Sen verran tosin kokeilin muutama viikko asentamisen jälkeen, että langat tuntuivat ja ne olivat jo tuolloin kierähtäneet kohdunnapukan ympärille, kuten pitääkin. Toki jos näin ei tapahdu, niin langat voidaa lyhentää niin, että menevät piiloon kohdunkaulakanavaan, mutta tällöin kierukan poisto saattaa tuottaa hankaluuksia tulevaisuudessa.

        Itse laitatutin kierukan perheneuvolassa, hintaa tuli alle 150 e, ultralla ei mitään tarkisteltu jälkikäteen, eikä mitään kontrolliaikaakaan annettu. Tosin kierukan laitto meni tosi helposti, vaivattomasti ja kivuttomasti, joten varmaankin asettui sinne minne pitikin. Kierukka on nyt ollut suunnilleen 2 kk paikoillaan ja jos se ei enää aiheuta mitään kipuja ja langat tuntuvat, niin tuskinpa varaan aikaa kontrolliin, kun se pitäisi sitten mennä tekemään yksityiselle gynelle, kun tosiaan kunnan kautta ei sellaista varmaan edes saa varmistus-mielessä, kun eivät kerta asiasta edes puhuneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe