Sitä sun tätä....

sus.morsian

Helppo laittaa tällanen otsikko, itse oon vähän höpöttämistä vailla. Voishan joku jottain älykästäkin välliin, ei haittaa, vaikka älykkyys voikin olla joskus pitkästyttävää.

Tulipa mieleen, kun voipi olla se tunneli Tallinnan ja Helsingin välillä ihan toteutettavissa vihdoin, johan minäkin siitä vuosia sitten puhuin. Eihän se kunnia kyllä mulle kuulu, jos toteutuu.
Niin, eipä sitä meikäläinen kansannainen ennätä valmiina nähdä, jos joku tolokku viel käytöksessä on, ni kulettatkoot sitten kuitenki kyytiin. Hinta-arvion jostain luin joskus jostain, 6-8 miljardia. Maininta Länsimetron hinnaksi noin miljardi, välille Ruoholahti- Espoon Matinkylä.

Sitten luin kyseenalaisesta ´ kuuluisuudesta ´ Marianne Faithfullista, konsertteja...juu, konsertteja kiertää tekemässä tämä nyt 68-vuotias brittiläinen mummeli. Tiedän hyvin, kuka on, kirjoittanut omaelämäkerrankin, seurustellut mm. Mick Jaggerin kanssa, liekö huumeista irti päässyt, -60- luvulla oli aikamoinen narkomaani näitten muusikoiden porukoissa.
Tässäpä minulta näin alkajaisiksi. Se on ainakin puppua, ettei muka aiheita löydy.

25

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä sähkö on? Esitän kysymyksen teille kun en itse tiedä

    • Höpötysketju? Mikäs siinä.

      Hullu ajatus koko H:ki- Talinna tunneli. Viimeistään siinä katkeaisi veronmaksajien selkäranka. Koska suurin tarve näyttää olevan viinan ja kaljan rahtaaminen Virosta, teen halvemman esityksen. Vetästään Virosta muutama putki Länsisatamaan. Raanat vaan tänne ja juoma kulkee vaikka omaan astiaan. Jos se suomalainen juoma pitää Viron kautta kierrättää, kuten nyt tehdään, helpostihan sekin johtoja myöten kulkee. Tällä esitykselläni myös hiilijalanjälki pienenee.

      Ruuneperi kysyy, että mitä sähkö on. Olet kai asunnossasi sellaisia nappeja ja rasioita nähnyt. Sieltähän sähkö tulee. Kyllä sen kokeilemallakin voi tarkistaa, jos työntää rasiaan rautanauloja, tulee tuntemaan sähkön. En suosittele, sillä varsinkin jos on huono syrän, se voipi lakata toimimasta. Voisin kyllä kertoa enemmänkin sähköstä, vaikka en asiantuntija olekaan, mutta olkoon nyt ajanpuutteeni vuoksi tässä alkeisopissa.
      Hyvää syksyisen päivän jatkoa!

      • susmorsian ek.

        Eihän sitä tunnelii tai mikä se nyt olis, Suomi itekseen maksas, Siihen mennessä, jos se ylleensä valmistuskaan, voi olla viina-asiatki ihan toisin, keritään kieltää koko viinanjuontiki tai jottai muuta semmosta.
        Mulle nyt on yks hailee nykysin Virossakäynti, en varmaan ennää tässä loppuelämässäin sinne lähekään.
        Oishan siitä tunnelista kaikenlaista muuta hyötyä jos haittaaki, sieki vaan itepäisyyksissäs haastat mitä mielit.


      • susmorsian ek.
        susmorsian ek. kirjoitti:

        Eihän sitä tunnelii tai mikä se nyt olis, Suomi itekseen maksas, Siihen mennessä, jos se ylleensä valmistuskaan, voi olla viina-asiatki ihan toisin, keritään kieltää koko viinanjuontiki tai jottai muuta semmosta.
        Mulle nyt on yks hailee nykysin Virossakäynti, en varmaan ennää tässä loppuelämässäin sinne lähekään.
        Oishan siitä tunnelista kaikenlaista muuta hyötyä jos haittaaki, sieki vaan itepäisyyksissäs haastat mitä mielit.

        Varmuuen vuoks laitettava tuohon edellisen loppuun tätä DDDD:TÄ, eikös se jottain hymyn kaltasta merkinne.


    • *Kukkahame*

      Vastaan Ruuneperille sehän on energiaa, enkä usko ettet itse tiedä tuota!

      Avautunut on tämäkin päivä harmaana mutta erittäin lämpimänä vuoden aikaan nähden mittarissani 5.6, tyyntä ja paksut pilvet peittää syksyisen sinitaivaan kauttaaltaan.
      Nyt vain puetaan menokengät ja länsisuunta määrän päästä ei mitään varmaa,
      pysähdyn kun siltä kaikista tuntuu.
      Meillä kun on kauppapäivä ja reissukahvit voileipineen valmistetaan sitten kun lenkki umpeutuu.

      Tehkää päivästänne mieluinen sellainen että voi sanoa että onnistunut.

    • Johan pani Ruune älyllisen haasteen meille.

      Olisko sähkö liikettä, erilailla varautuneiden hiukkaisten aiheuttamaa? Revontulet--- aurinkotuulet. Muuta kokemusta ei itsellä ole kuin staattisesta hankaussähköstä, joka kipinöi ja rätisee koskettaessa jotakin.
      Eiköhän alfa ja beeta-aallot omissa aivoissammekin ole sähköä, eläimillä jopa aseena, vrt. sähköankerias.
      Eräs voima suuren Luojamme attribuuteista.

      • Holmö

        Arttibuuei --ja taas sellanen sana että on pakko katsoa gooklesta .. Tavallisille meikäläisille on Sähkökin helpompi tietää kun attribuutit :=)


      • Holmö kirjoitti:

        Arttibuuei --ja taas sellanen sana että on pakko katsoa gooklesta .. Tavallisille meikäläisille on Sähkökin helpompi tietää kun attribuutit :=)

        Arttibuueit muuten hyviä pannulla voissa paistettuna, elleivät olisi niin himskatin ruotoisia. lienee kiisken sukuinen ahvenkala.
        Jos joku kalamies toisi minulle lahjana 1-2 kg arttibuueita niin laittaisin sintit perattuna fläskin ja voin kanssa hautumaan sähkötoimiseen fajanssipataan ainakin 4 tunnin ajaksi. Varauksella tietysti, että olen aiheesta mitään käsittänyt.


    • Olen sähkon parissa työskennellyt, mutta en tiedä sen määritelmää. Tiedän kyllä mitä sähkö saa aikaan, mutta kukaan ei vielä ole määritellyt mitä sähkö on.

      Ei Ynnämuukaan asiaa tiennyt.

    • jjoutava

      Jo lapsena olin kiinnostunut sähköstä. Hakaneulan työnsin töpselinreikään ja huomasin neulan vapisevan niin vedin neulan pois.
      Varmaan sain sähköiskun myös, koska en ole jatkanut töpselikokeita senkoommin. Mikä ilmiö sen pirraamisen neulassa aiheutti? pelottavaa se kuitenkin oli, vieläkin tunnen kädessäni sen tärinän.

      • sama2

        Sähöstä minulla on sellaista tietoa että sydän voi pysähtyä sähköiskun seurauksena. Sähköllä sydämen voi jälleen käynnistää tai rytmihäiriön korjata taas normaaliksi tarkkojen sääntöjen ja aikarajoituksien puitteissa.

        Luontojaan sydämessä on sähköinen tai magneettinen hermokeskus mikä pitää sydämen rytmissä ja säätää pulssia vaikkapa rasituksen seurauksena nopeammaksi. Ihmisessä on sähköisiä toimintoja, kun paljon lieneekään?
        Korostan että virheitä tiedoissani on, eikä kirjoitukseni ole luotettavaa jos edes luettavaakaan.

        Verenpainelääke voi olla salpaaja joka estää pulssin nousua rasituksessa jolloin tulee heikotusta,toisin sanoen käsijarru on päällä.


    • kl.

      "liekö huumeista irti päässyt", lie, koska on selättänyt rintasyövänkin.
      Eiköhän moinen käytös ollut 60-luvulla artistien kohdatta sääntö, ei poikkeus.
      Surku, jossa moni pääsi hengestään.

      http://www.youtube.com/watch?v=d0NxhFn0szc

    • susmorsian ek.

      Ai se oli Ruuneperin vaatimaton kysymys tuolla piilossa, en huomannutkaan. Jopa minun käsityskyvylläni on helppo sannoo, että energiaa. Mutta entäpä energian sisäistäminen, onhan se erilaisten voimien lähde mutta, mutta, miks se on niin. Ihmiselläkin on sekä fyysistä että henkistä energiaa eri tavalla. Fyysisen nyt ymmärtää, mutta entäpä se henkinen... Ja kun minust tuntuu, että voipi olla allerginen myös sähkölle, toisiin voivat runsaat sähkövempaimetkin kotona vaikuttaa jotenkin vahingollisesti. Samoin kuin ennen ukkosenilmaa, toisilla on ahistava olo, kun " on sähköä ilmassa", heti alkaa helpottaa, kun salamat alkavat ilmojen halki välkkyä. Miust tuntuu, että itekii oon aika sähkönen, saan joistain ihmisistä lievän sähköiskun koskettaessa.

    • Ruuneperille vastaan oman lahon pääni älyn väläyksellä. Mistä lie pullahtanut tämäkin. -Sähkö on melekyylien liikettä-.
      asiasta turkulaiseen asiaan....
      Kuten tiedätte, täällä on paljon siltoja Aurajoen yli. Vanhat sillat ovat kestäneet hyvin, mutta ongelmat ovatkin uusissa silloissa. Niistä kun kaupungit isät ovat halunneet tehdä extrahienoja. Myllysillan kohtalon tiedätte.
      Viime vuonna Jenni Haukio vihki uusimman sillan, Kirjastosillan. Siitä paljon puhuttiin, kun se pilasi Aurajoen mutkan näkymän, jota ihan kansallismaisemaksi nimettiin.
      No silta sopii aika hyvin paikalleen ja kohtelee hellävaroin maisemaa. Osittain johtunee siitäkin, että kaiteen pystypalkit ovat lasia. Kuvitelkaa,,lasia.
      Ei kestänyt kauan kun ensimmäinen palkki oli säröillä.
      Videovalvonta asennettiin, tosin epäiltiin jännityksiä palkeissa joka olisi syynä.
      Tänään lehdessä asia oli esillä. Palkeista jo kaksikymmentä on rikottu, siihen on päädytty. Syylisiä ei ole kiinni saatu.
      Nyt lisätään kameroita ja muutakin valvontaa. Niin, kalliiksi tulee tämäkin. Yhden palkin korjaus maksaa yli 1000 euroa. Vakuutuksiakaan ei ole eikä valmistaja korvaa ilkivaltaa.
      Sitä vaan ihmettelee kuinka pihalla noissa asioissa ollaan, etää kuvitellaan lasisten kaiteiden pysyvän ehjinä tänä aikana, kun kaikki muukin säretään. Huviahan tuo noille vandaaleille tulee olemaan jatkossakin. Jos kiinni saadaan, niin korvauksia niiltä ei ikinä saada.

    • susm.

      Ai-ai, onneks huomasin, kakkosella on hävittäjälentäjistä ohjelmaa Pirkkalasta ja Kauhavalta. Näkkee ja kuulee taas rakkaat Hornetit.

      • jakolasku

        Kakarana piti juosta ympäri ämpäri ja kattoja myöden eri väristen lentolehtisten perässä, oli tulossa Kauhavan juhannusbileet.


    • *Kukkahame*

      Olen ollut sotaveteraanien kanssa Kauhavalla juhannusjuhlissa se tosiaankin tuntui juhannusjuhlalta.

      Ikimuistoinen reissu ja hyvät kaverit!

      Ja upeat juhlat.

      • jakolasku

        Kauhavan juhannusbileet oli seudun suurimmat, minä vaan vielä liian pieni silloisiin bileisiin.


      • *Kh*
        jakolasku kirjoitti:

        Kauhavan juhannusbileet oli seudun suurimmat, minä vaan vielä liian pieni silloisiin bileisiin.

        Miten niin pieni?
        2000 luvun puolella 2004, -05, -06 tarkkaan en muista, et sinä silloin enää pienmi ollut, lasken sen Ojalan laskuopin mukaan ;-)).


      • jakolasku
        *Kh* kirjoitti:

        Miten niin pieni?
        2000 luvun puolella 2004, -05, -06 tarkkaan en muista, et sinä silloin enää pienmi ollut, lasken sen Ojalan laskuopin mukaan ;-)).

        Aika oli 50-lukua.

        wikipedia.org/wiki/Lentäjien juhannus


    • Kylläpä tuli taas energiaa seuratessani noita Hornetteja. Mikähän siinäkin on, lie jokin synnynnäinen juttu, muutenkin tuttu asia sellanen jopa uhkarohkeus elämässä. Parissa Hornettien lentonäytöksessä olen ollut Pirkkalassakin, nuoresta muistan kans, kun käytiin ne juhannusjuhlanäytökset, jos suht. lähellä oltiin.
      Kouvolassa olisin ollut menossa Uttiin laskuvarjohyppykurssille noin nelikymppisenä, mutta niin sinnikkäästi sai perhe käännytettyä, etten mennyt. Täälläkin on ollut nyt viime aikoina huomattavissa vilkkaampi Horneittien lentely.

    • Minulla taas hornettien kiehkurat saavat pintaan erilaiset tunteet. Niin jo ensimmäisten hornettien savu kiehkurat ja jyrinä: sielläpä taas miljoonat lentelee! Tappokoneiksi rakennetut kalliit härvelit. Kuinka hullua ihmiskunta onkaan!

      No se eka hornettien satsi on kai loppuun käytetty. Onneksi ei mennyt joukkomittaiseen tappamiseen. Miljoonat ovat menneet ja nyt uusia sijoituksia tehdään. Olen kyllä armeijan suorittanut. Vaikka sattumakorppi tehtiin, ei tullut sodan ja sotakoneiden ihannoijaa. Nythän voi sanoa, että sotakoulutukseni meni hukkaan, kun "oikeita tehtäviä" ei tullut. Jos olisi tullut, olisin voinut joutua sankarivainajia kirjaamaan.
      Korpin natsani tulivat, kun kirjoitin ikäluokkani passit siinä komppaniassa. Hyvä, ettei niitä hommia sen jälkeen tullut.

      Siihen sussin puheenvuoroon, johan hän lisäsi DDD.
      En nyt edes ryhdy arvioimaan mitkä hyödyt tai haitat Tallinna tunnelista ovat. Hullu ajatus se mielestäni on. Eipä se Englannin kanaalin ali rakennettu tunnelikaan aivan suurien toiveiden mukaisesti toimi, vaikka isot käyttövolyymit oletettiin tulevan.
      Eiköhän tässä maailmassa pienemmällä vauhdilla perille päästäne, vaikka joka lahdukan alitse oiotakaan.

      • susmorsian ek.

        Elä sie väitä vastaan, itepäinen oot silti. Kukas tässä ihmiskunnan järkevyyestä on puhunukkaan. Eivätköhän nyt oo uusia tappohärveleitä hankkimassa. Niitä vanhoja tankkejakii tämän tästä ovat myyneet Parolassa, mielelläin oisin yhen hankkinu mieki, mutta kun parkkipaikat on jo muutenki nii täynnä. Ka nii, soutuvenneellä Kiinaanko.Kukahan höperö sinnekään nyt lähtis, kaikenlaisii lauluja ne keksiiki.


      • köröttelijä
        susmorsian ek. kirjoitti:

        Elä sie väitä vastaan, itepäinen oot silti. Kukas tässä ihmiskunnan järkevyyestä on puhunukkaan. Eivätköhän nyt oo uusia tappohärveleitä hankkimassa. Niitä vanhoja tankkejakii tämän tästä ovat myyneet Parolassa, mielelläin oisin yhen hankkinu mieki, mutta kun parkkipaikat on jo muutenki nii täynnä. Ka nii, soutuvenneellä Kiinaanko.Kukahan höperö sinnekään nyt lähtis, kaikenlaisii lauluja ne keksiiki.

        Sitä sun tätä muualla, meillä sade tulee lumena. Sade alkoi pari tuntia sitten hämärän hyssyssä. En ole seurannut maan lämpötiloja.
        Rannikolla kuulemma sade tulee räntänä. Liekö saderintama matkalla pohjoiseen vai loppuuko sen paukut matkalla?
        Vaikka lunta on luvattu 5-10 sm en usko etteikö se sulaisi vielä moneen kertaan pois. Radiossa kerrottiin sattuneista kolareista pääteiden liikenneruuhkissa.


      • jakolasku
        köröttelijä kirjoitti:

        Sitä sun tätä muualla, meillä sade tulee lumena. Sade alkoi pari tuntia sitten hämärän hyssyssä. En ole seurannut maan lämpötiloja.
        Rannikolla kuulemma sade tulee räntänä. Liekö saderintama matkalla pohjoiseen vai loppuuko sen paukut matkalla?
        Vaikka lunta on luvattu 5-10 sm en usko etteikö se sulaisi vielä moneen kertaan pois. Radiossa kerrottiin sattuneista kolareista pääteiden liikenneruuhkissa.

        On hienoa että on lunta, talvivalot on monella viritettynä, meillä on monet sisällä sekä ulkona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe