Orjatyön yhteiset edut

reilusuomi

Jos minä en suostu tekemään ilmaistyötä, työttömyysturvani katkaistaan ja kunta joutuu maksamaan minulle toimeentulotukea, josta on vähennetty 20% (eli minun toinen rangaistukseni samasta 'rikoksesta', orjatyöstä kieltäytymisestä), jättäen noin 380e kuussa, eli noin 4500e vuodessa.

Jos minä suostuisin tekemään tukieni menetyksen uhassa orjatyötä, mutta kunta ei jostain syystä järjestäisi tätä, kunta pakotetaan maksamaan puolet työttömyyskorvauksestani, eli noin 360e kuussa, 4300 euroa vuodessa.

Jos kunta ja minä suostumme minun orjatyöhöni, minä saan 9 euroa päivä, eli 468e - 2340e vuodessa, ja kunta säästää tuon 4300 euroa vuodessa. Sen lisäksi kunta saa 10e per orjatyöpäivä, eli vuodessa 520e - 2600e. Jos siis työskentelen orjana viisi päivää viikossa, kunta hyötyy rahallisesti noin 6900e. Jos teen palkatonta työtä yhtenä päivänä viikossa, kunta hyötyy noin 4800e. Riittääkö kunnalle, että hyödytän sitä 4800 euron verran tekemällä palkatonta pakkotyötä? Ennenkuin saamme systeemin korjattua inhimilliseksi, sovimmeko, että jotta orja kärsisi mahdollisimman vähän ja kunta kuitenkin hyötyisi orjasta rahallisesti, teen palkatonta työtä neljä tuntia viikossa?

Nykyään elämme sairaassa psykopaattien johtamassa maailmassa, jossa joka tilanteessa päätös tehdään sen mukaan, paljonko se maksaa tai miten paljon siitä hyötyy rahallisesti. Joka tilanteessa näyttää olevan niin, että köyhempi joutuu maksamaan rikkaammalle, tai luopumaan taas yhdestä vapauksistaan. Kunta ja työtön työnhakija ovat samalla puolella tässä riistossa. Yritetään saada kunnan virkailija tajuamaan se. Luodaan yhteistyötä paikallisesti. Autetaan omalta pieneltä osaltamme tekemään omasta lähiympäristöstä parempaa paikkaa elää. Sitä eivät suuryritykset ja pankkiirit pysty estämään.

Kun valitsemme, millaisella työllä päätämme rahallisesti hyödyttää asuinkuntaamme, ei vyt valita ihan mitä työtä tahansa. Jos päätämme vaikkapa auttaa vanhuksia, on parempi auttaa niitä, jotka eivät käytä ulkomaisten suuryritysten palveluja. Entä, jos paikkakunnan sadat työttömät keskittyvät tekemään elämän hyväksi ja onnelliseksi niille vanhuksille, jotka eivät suostu maksamaan eläkepennosistaan jollekin yksityiselle ulkomaisessa omistuksessa olevalle firmalle? Loisimme kontrastia paikallisten asukkaiden hyvin hoitamien ja ulkomaisten suuryritysten pikapesu-vaippa-mossöruoka -vanhusten välille? Me voimme tehdä sen. Voisimme jopa ajaa ulos ahneet suuryritykset tällä tavalla, ja ottaa Suomen takaisin. Luomalla hyvinvointia omalla paikkakunnalla hyödytämme parhaiten itseämmekin, vaikka lyhyellä tähtäimellä rahallinen hyötyjä tuntuukin olevan vain kunta. Aletaan muutos itsestämme: aletaan ajatella asioita eettisesti, ei hyötyperusteella. Näin meistä voi tulla osa maailman ahneuden ongelman ratkaisua.

19

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reilusuomi
    • reilusuomi

      Lisää asioita pohdittavaksi ennen 'aktivointi' -kokousta, ja kyseltäviksi työvoimatoimiston ja sosiaalitoimiston virkailijoilta:

      Jos olisin tullut tarjoutuneeksi vapaaehtoiseksi työntekijäksi jo aikaisemmin, ja olisin jo tehnyt ilmaistyötä jonkin aikaa, miten se olisi vaikuttanut kunnalta perittäviin sakkomaksuihin ja minun työttömyyskorvaukseeni? Olisiko tukeni katkaistu? Olisiko vapaaehtoistyöni hyväksytty, mutta se olisi muutettu vapaaehtoisesta työstä pakkotyöksi, jota en voi lopettaa menettämättä tukiani?

      Jos alkaisin nyt tehdä palkatonta työtä, miten kauan minua vaaditaan jatkamaan sitä ilman, että sen lopettaminen katkaisisi tukeni? Kolme kuukautta? Vuoden? Kunnes jään eläkkeelle kymmenen vuoden päästä?

    • lopunelämääkö

      Siihen en ole saanut vastausta, että pitääkö ilmaistyötä tehdä miten kauan että saa vastikkeensa täytettyä?

    • 5+5

      Ilmaistyötä on pakko tehdä kunnes pääset eläkkeelle eli loppu elämä.

    • 100.000 orjaksi

      Kaikista työttömistä pitkäaikaistyöttömiä on jo 30%.

      Lähes 100.000 suomalaista on pitkäaikaistyöttömiä
      ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

      Orjatyöt koskevat ensivuoden alusta siis huomattavaa osaa suomalaisista.

      Jokaisella on joku läheinen tai tuttu joka joko on jo pitkäaikaistyötön tai
      putoamassa pitkäaikaistyöttömäksi.

      1.1.2015 alkaen pitkäaikaistyötön on

      1) alle 15-vuotias nuori joka on ollut työttömänä 6 kk
      2) 25-65 vuotias joka on ollut työttömänä 12 kk
      3) yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneet

      Uudellamaalla pitkäaikaistyöttömien määrä vuodessa on kasvanut 43%.

      Pitkäaikaistyöttömistä 58% on miehiä ja 42% naisia.

      60% pitkäaikaistyöttömistä on yli 50-vuotiaita.

      On erittäin todennäköistä että nämä ihmiset tulevat tekemään lopun elämäänsä
      ORJAtöitä?!

      Tätäkö "hyvinvointivaltio" tarjoaa, orjatöitä?

      • 1245//

        tuohon kakkoskohtaan korjaus...ne jotka on olleet työttöminä 12 kk mutta eivät ole anssilla... ei koske anssia saavia tuo kohta vaan NIITÄ muita-


      • 2) oikein
        1245// kirjoitti:

        tuohon kakkoskohtaan korjaus...ne jotka on olleet työttöminä 12 kk mutta eivät ole anssilla... ei koske anssia saavia tuo kohta vaan NIITÄ muita-

        Ykköskohtaan korjaus.. ikä on 25 vuotta

        Mutta kakkoskohdassa EI ole virhettä vaan se KOSKEE KAIKKIA yhtäjaksoisesti 12 kk työtöminä olleita, oli ne sitten olleet anssilla tai sossuntuella!

        Niin että vaviskaa kaikki anssillakin olevat... 1.1.2015 lähestyy...enää vajaat 6 viikkoa!!!


    • fgdfghfgsjhjgjs

      Suomi Oy valmistautuu talouden romahdukseen, joka on ihan nurkan takana. Minä veikkaisin, että tämä vuodenvaihde olisi 'sopiva' aika katastrofille. Keskellä talvea kansalaiset olisivat haavoittuvimmillaan. Sitten lakkautetaan niin eläkkeet kuin työttömyyskorvaukset kuin toimeentulotukikin, ja kaikki saavat syödä sammalta tai mennä ruokapalkalla töihin niille, joilla vielä on ruokaa.

      Tältä minusta vaikuttaa. Toivon sydämestäni, että saamme asiat korjattua ilman täyttä romahdusta. Jos kuuntelette vaikkapa Mike Maloneytä tai Ville Iivarista tai Markku Uusipaavalniemeä, saatatte tulla samaan tulokseen kuin he. Pankit tähän ovat syynä, ei työttömät.

    • Demari logiikkaa?!

      ToveriDemariFilatovi tänään Lahdessa pidetyssä Työttömyyden Tetris -tilaisuudessa: Jos orjatyöpajojen oikeutta "työllistää" ei helpoteta, kunnat on vaikeuksissa.

      Mitä ihmeen demari logiikkaa tää tällänen on?

      Eihän se työtön työlliseksi sillä muutu että työttömällä teetetään orjatöitä PALKATTA?!

      ToveriDemariFilatovin mukaan työelämä-ja tasa-arvovaliokunta haluaa muuttaa hallituksen esitystä siten, että työsopimuslain lisätyön ja takaisinottovelvoitte EI koske ORJAtyöpajoja jotta ne voi edelleen ottaa orjia?!

      Miten tää muka hyödyttää työttömiä?!

      ToveriDemariFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti.

      Eli ToveriDemariFilatovi syyllistää työttömiä siitä että yritykset eivät palkkaa ketään vaan teettävät työt ILMAISILLA ORJILLA juuri noilla samaisilla orjatyöpajoilla?!

      • Tohtorien OMA SYY?!

        > ToveriDemariFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti. <

        Ai että on näiden TOHTORIENKIN OMAA SYYTÄ et ne on työttömiä, eikä "työllisty markkinaehtoisesti"?! Olis opiskellu enemmän ja korkeemmalle?!

        Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen lehti kertoo että:
        Suomessa on YLI 900 tohtoria vailla työta!

        Tohtorien työttömyys on noussut selvästi.

        Kasvua on viime vuoden elokuuhun verrattuna 30 prosenttia!

        Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on tehnyt aiheesta kirjallisen kysymyksen työministeri Lauri Ihalaiselle: "mitä ministeri aikoo tehdä kääntääkseen korkeasti koulutettujen työllisyyden nousuun?"

        SDP-SAK-IIhalaisen vastaus oli laittaa ne tietty orjatyöpajoille mölkkypelejä väsäileen.

        Kyllä ne tohtorismiehetki siinä pikkuhiljaa oppii "työllistyyn markkinalähtöisesti"?!


    • Kiitti DEMARIT >:(

      SDP haluaa selvitysryhmän tarttuvan muun muassa aktivointitoimenpiteiden kehittämiseen.

      Ryhmä haluaa selvittää, voisiko aktivointisuunnitelmia palkata tekemään 5–10 uutta työntekijää. Jaa että vielä LISÄÄ byrokraatteja ja hyysäreitä?!

      Lisäkulut voisi demarien mukaan mahdollisesti kattaa orjien orjuuttamisesta saaduilla säästöillä.

      Demarit haluavat myös selvyyttä muun muassa siihen, miten nuoria voidaan nykyistä paremmin orjuuttaa ja estää syrjäytymästä koulun jälkeen.

      Ryhmä pohtisi nimenomaan orjatyöpajojen lisäämistä!!!!?!!

      MIten nuoria mitenkään auttaa se että ne joutuu tekeen ILMASEKS ORJAtöitä?!

    • DEMARI logiikkaa?

      Suomessa on itsestäänselvä periaate, että toisen hyväksi ja määräysvallassa tehdystä työstä pitää maksaa palkkaa. Siksi on hämmästyttävää, miten moni itse asiassa tekee töitä ilmaiseksi.

      Kenellä on vastuu ilmaistöiden karsimisesta?

      Ilmaiset työt eivät ole vain työntekijän oma asia. Ne vaikuttavat kansantalouteen, työmarkkinoihin ja siihen, minkälaisessa ilmapiirissä töitä teemme. Mahdollisesti ne vaikuttavat myös siihen, riittääkö jollekulle toiselle töitä vai ei.

      Suomalaiset tekevät kymmeniä miljoonia tunteja ilmaista ylityötä vuodessa -
      niillä saisi monta kokoaikaista työpaikkaa!

      Olivat työllisyysvaikutukset mitkä tahansa, ilmainen työ on ongelmallista yritysten terveen kilpailun kannalta – ja ihan vain periaatteen vuoksi. Työstä kuuluu saada palkkaa, Demari lehti uhoaa.

      Vähän ristiriitasta että Demari-lehti käskee "Älä raada palkatta!"
      mutta DEMARI MINISTERIT IIhalainen ja Filatovi oikeen urakalla laatii keinoja joilla saatais ihmiset RAATAAN PALKATTA!?

      Onko tämä sitä kuuluisaa demari logiikkaa?

    • reilusuomi

      Sanat ovat tärkeitä. Minusta on hyvä muistaa aina korjata, jos joku väärinkäyttää sellaisia termejä kuin 'kuntoutus', 'harjoittelu' tai 'työhönvalmennus' tarkoittaessaan palkatonta pakkotyötä eli orjatyötä.

      Maassa, jossa vapaaehtoistyö voi katkaista työttömyystuen, ei pitäisi pakottaa ilmaistyöhön. Joko ilmaistyö sallittua tai pakollinen ilmaistyö kiellettyä. Tai vaikka molemmat kiellettyjä, vaikka hölmöähän sekin olisi. Sekin olisi kuitenkin parempi kuin tämä, jossa tarkoitus on ilmeisesti nujertaa meidät henkisesti, jakaa kansa eriarvoisiin osiin ja orjuuttaa lopulta suurin osa kansaa.

    • PALKKAA töistä!

      Millaisiin orjatöihin kunta kuntouttavana työtoimintana työttömiä pakottaa?

      Kierrätystehtäviä, purku- tai kokoonpanotehtäviä
      Koru- tai keramiikkatyötä
      Ompelu- tai tekstiilityötä
      Pakkaus- tai postitustehtäviä
      Puisto- tai ulkotyötä
      Puutyötä
      Siivoustehtäviä
      Toimistotyötä
      Vanhustenhoidon avustavia tehtäviä

      Tutkimus kertoo että "Usein kuntouttavan työtoiminnan asiakas pystyy tasavertaiseen työsuoritukseen samoissa tehtävissä työskentelevien palkkatyösuhteessa olevien kanssa."

      Miksi niitä sitten "kuntoutetaan" eikä palkata oikeasti töihin? Ei edes palkkatuella!?

    • 1200 = 3.500.000 e/v

      Hyvää on TYPin "kuntoutusasiain neuvottelukunnan lakkauttamis" lakialoite.

      Sen lakkauttamisen arvioidaan vähentävän kuntien menoja 3,5 miljoonalla eurolla, koska nyt niihin on kulunut tuo 3.500.000 e/vuosi veronmaksajien rahoja.

      TYP neuvottelukunnan pelkät kokoustarjoilut ovat olleet 72.000 euroa vuodessa!

      Nämäkin rahat olisi voitu käyttää suoraan työttömien hyväksi!

      Kokouksiin on osallistunut 1200 veronmaksajien elättiä eli kunnan hyysäriä jotka ovat siis keskenään jakaneet tuon 3.500.000 e/vuosi. Tämä on siis KOKOUSpalkkiot, jotka tulevat niiden palkan LISÄKSI.

      Neuvottelukunta lakkautetaan koska TYP systeemi vaihtuu uudeksi "työllistymistä edistäväksi monialaiseksi yhteispalveluksi" johon tosin tulee varmasti entistä näitä "neuvottelu kokouksia".

      • reilusuomi

        Neuvottelukunta? Outo termi. Ensimmäistä kertaa kuulen. Onkohan tämä ihan tätä tarkoitusta varten kyhätty sanahirviö, vai enkö vain ole seurannut yhteiskunnan asioita tarpeeksi?

        72000 euroa vuodessa kokoontujien syömisiin ja juomisiin? Sehän olisi elättänyt kymmenen työnhakijaa vuoden. Jos tuokin raha olisi jaettu suoraan työttömille työnhakijoille, vaikka paikallisrahana, jota voi käyttää vain paikallisissa yrityksissä ja paikallisten asukkaiden kesken, sillä olisi autettu jo jonkin verran. Siihen lisäksi muu rahanmeno tuosta 'neuvottelukunnasta' - 3,5 miljoonaa. Sillä olisi 400 työtöntä elänyt vuoden. Eihän se tosin olisi puolen miljoonan työttömien armeijan rivejä paljon harventanut. Olisiko ollut parempi jakaa tuo 3,5 miljoonaa kaikkien työttömien kesken, mikä olisi tehnyt seitsemän euroa per nuppi. Näin ajatellen olisi ollut parempi, jos koko homma olisi jätetty tekemättä ja käytetty rahat johonkin hyödyllisempään. Mitä se olisi ollut?

        Kuinkahan monta noista 1200 olisi ollut työttömien joukossa, jos eivät olisi saaneet loisia tuossa syöpöttelyjuopotteluryhmässä pohtimassa meidän orjuuttamistamme? Tuskinpa heidän joukostaan ne kirkaimmin palavat lamput löytyvät.

        Tuli mieleeni, että jos työtön tarjoutuu, siis tarjoutuu vapaaehtoisesti, auttamaan kunnan kautta ihmisiä ilmaiseksi, miten kuntalaiset suhtautuisivat siihen. Jättäisivätköhän he tulematta asiakkaiksi, koska ajattelisivat olevansa mukana nöyryyttämässä köyhää? Eli asiakkaiksi ajautuisi vain ne itsekkäimmät ja ilkeimmät? Onkohan hyvä tehdä selväksi asiakkaille, että tekee työtä ilmaiseksi, ja miksi, vai olisiko parempi järjestää työ kunnan kautta niin, että kunta voi 'ottaa kunnian' itselleen, ja muka tarjota asiakkaalle ilmaista palvelua. Kenenkään ei tarvitse tietää, että kunta ei maksa minulle työstäni. Tämä voisi olla paras malli. Minä saan 'työkokemusta', täytän orjatyöehtoni, saan työmarkkinatukeni, luon jopa uusia tuttavuusverkostoja myöhemmille ajoille, jolloin ehkä Suomessa vielä voi perustaa toiminimen. Kunta saa tyytyväisiä asukkaita, kun pystyy tarjoamaan heille ilamisia palveluja. Työkkäri on tyytyväinen, kun sai taas yhden työnhakijan orjaksi, ja virkailija sai bonuksensa (?) ja saa tuntea itsensä tärkeäksi. Asiakas hyötyy, kun saa jotain ilmaiseksi. Ainut mahdollinen kärsijä on paikallinen yrittäjä, jolta menee asiakkaita... No, hänhän voi ryhtyä työttömäksi hänkin ja siirtyä tekemään samaa työtään ilmaiseksi.


      • reilusuomi
        reilusuomi kirjoitti:

        Neuvottelukunta? Outo termi. Ensimmäistä kertaa kuulen. Onkohan tämä ihan tätä tarkoitusta varten kyhätty sanahirviö, vai enkö vain ole seurannut yhteiskunnan asioita tarpeeksi?

        72000 euroa vuodessa kokoontujien syömisiin ja juomisiin? Sehän olisi elättänyt kymmenen työnhakijaa vuoden. Jos tuokin raha olisi jaettu suoraan työttömille työnhakijoille, vaikka paikallisrahana, jota voi käyttää vain paikallisissa yrityksissä ja paikallisten asukkaiden kesken, sillä olisi autettu jo jonkin verran. Siihen lisäksi muu rahanmeno tuosta 'neuvottelukunnasta' - 3,5 miljoonaa. Sillä olisi 400 työtöntä elänyt vuoden. Eihän se tosin olisi puolen miljoonan työttömien armeijan rivejä paljon harventanut. Olisiko ollut parempi jakaa tuo 3,5 miljoonaa kaikkien työttömien kesken, mikä olisi tehnyt seitsemän euroa per nuppi. Näin ajatellen olisi ollut parempi, jos koko homma olisi jätetty tekemättä ja käytetty rahat johonkin hyödyllisempään. Mitä se olisi ollut?

        Kuinkahan monta noista 1200 olisi ollut työttömien joukossa, jos eivät olisi saaneet loisia tuossa syöpöttelyjuopotteluryhmässä pohtimassa meidän orjuuttamistamme? Tuskinpa heidän joukostaan ne kirkaimmin palavat lamput löytyvät.

        Tuli mieleeni, että jos työtön tarjoutuu, siis tarjoutuu vapaaehtoisesti, auttamaan kunnan kautta ihmisiä ilmaiseksi, miten kuntalaiset suhtautuisivat siihen. Jättäisivätköhän he tulematta asiakkaiksi, koska ajattelisivat olevansa mukana nöyryyttämässä köyhää? Eli asiakkaiksi ajautuisi vain ne itsekkäimmät ja ilkeimmät? Onkohan hyvä tehdä selväksi asiakkaille, että tekee työtä ilmaiseksi, ja miksi, vai olisiko parempi järjestää työ kunnan kautta niin, että kunta voi 'ottaa kunnian' itselleen, ja muka tarjota asiakkaalle ilmaista palvelua. Kenenkään ei tarvitse tietää, että kunta ei maksa minulle työstäni. Tämä voisi olla paras malli. Minä saan 'työkokemusta', täytän orjatyöehtoni, saan työmarkkinatukeni, luon jopa uusia tuttavuusverkostoja myöhemmille ajoille, jolloin ehkä Suomessa vielä voi perustaa toiminimen. Kunta saa tyytyväisiä asukkaita, kun pystyy tarjoamaan heille ilamisia palveluja. Työkkäri on tyytyväinen, kun sai taas yhden työnhakijan orjaksi, ja virkailija sai bonuksensa (?) ja saa tuntea itsensä tärkeäksi. Asiakas hyötyy, kun saa jotain ilmaiseksi. Ainut mahdollinen kärsijä on paikallinen yrittäjä, jolta menee asiakkaita... No, hänhän voi ryhtyä työttömäksi hänkin ja siirtyä tekemään samaa työtään ilmaiseksi.

        Tuossakin voi olla ongelma, jos kunta välittää kansalaisen työtä ilmaiseksi. Se voi näyttää siltä kuin olisi kyseessä jonkinlainen korruptio, jossa kunnan varoja ohjataan yrittäjälle. Jotta asiakas ymmärtäisi, miksi palvelu on ilmainen, täytyy kai olla avoin ja kertoa, että on orjatyössä. Se taas jättää pahan maun suuhun, ja voi olla, ettei asiakas tule takaisin. Mitenkähän tuo olisi paras hoitaa, jos haluaa jatkuvaa toimintaa, vaikka nyt ilmaistakin?


    • Perustulo järkevää!

      > jos työtön tarjoutuu, siis tarjoutuu vapaaehtoisesti, auttamaan kunnan kautta ihmisiä ilmaiseksi ajattelisivat olevansa mukana nöyryyttämässä köyhää? Eli asiakkaiksi ajautuisi vain ne itsekkäimmät ja ilkeimmät? <

      > noita (pitkäaikaistyöttömiä) saa yksityinenkin? Tilaa siis ilmaista apua vaikka kattoremonttiin <

      Minä en suostuisi tilaamaan orjaa miltään RIISTO-ORJAtyöpajalta ja siten omalta osaltani kasvattamaan orjapajojen OMISTAJAN varallisuutta.

      MUTTA suostuisin maksamaan PALKKAA suoraan sille sen työn tekijälle!

      Miksei systeemi salli ihmisten ITSE myydä omaa työpanostaan,
      siten että saisi ITSE pitää OMALLA työllään ansaitut rahat?!

      Miksi Suomalainen järjestelmä PAKOTTAA ORJAtyöihin eli tekemään työtä JOSTA EI SAA PALKKAA muttei salli tehdä vapaaehtoisesti työtä josta saisi PITÄÄ ne tulot?!

      Millä logiikalla muka vain orjatyö "aktivoi ja kuntouttaa" mutta jos sitä samaa työtä tekee vapaaehtoisesti esim. jonkun työaikapankin kautta siten että edes jotenkin itse hyötyy siitä, se EI muka kuntouttaisi?!!

      Kyseessä ei todellisuudessa olekkaan aito pyrkimys aktivoida ja kuntouttaa työttömiä vaan RANGAISTUS siitä ettei ole työllistynyt 12 kkn kuluessa.

      Jos aidosti haluttaisiin että ihmiset tekisivät töitä eivätkä vain makaisi sohvalla, niin mahdollistettaisiin TYÖN TEKO omaan pussiin, ilman että välittömästi menettää kokonaan perusturvansa.

      Tästä syystä kannatan vahvasti PERUSTULOA koska se mahdollistaisi sen että tiedät saavasi ainakin esim. 480 e/kk mutta voisit ihan laillisesti tehdä sen LISÄKSI töitä jotta saat parannettua omaa talouttasi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe