AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Autoon asennettiin liikkeessä sakkorenkaat!

Autoon asennettiin liikkeessä sakkorenkaat!

26 Vastausta 5 783 Lukukertaa
Eli äitini osti viime viikolla auton, ja pyysi liikettä asentamaan valmiiksi autoon talvirenkaat. No, huomasi sitten seuraavana päivänä että nämä "talvirenkaat" eivät sisältäneet enää ollenkaan nastoja!

Samoin autosta kuuluu laahaavaa ääni kiihdyttäessä, mitä ei koeajossa kuulunut. Mitkä oikeudet äidilläni ovat, vai onko mitään saada esim. uudet renkaat? Vai onko autoliike aina vaan voittaja?

Nou hätä...

Hei Miia,

Olin mukana ostamassa siskolleni autoa vuosi sitten. Kaupassa luvattiin alle "hyvät" talvirenkaat. Kaupat tuli, mutta renkaita ei nähty, eli oltiin lupauksen varassa. Siskoni nouti auton luovutushuollon jälkeen, ja kotiin ajettuaan huomasimme alle laitetun täysin loppuun ajetut kumit. Otin heti yhteyttä myyjään ja muistutin mistä oli ollut puhe renkaiden suhteen. Saimme viikon kuluttua korvaavat renkaat, jotka olivatkin sitten jo tosi hyvät. Myyjä pahoitteli tapahtunutta ja selitteli, ettei ollut itse nähnytkään, mitä "pojat" olivat luovutushuollossa alle laittaneet. Taitaa olla puppua, mutta pääasia että asia selvisi, ja meille tyydyttävällä tavalla. Puhumalla ne asiat selviävät yleensä! Valitettavasti näyttää vähän siltä, että jos nainen noutaa auton kaupasta, luullaan että sill eon helpompi työntää sekundaa käteen. Ei tosin koske kaikkia autoliikkeitä. Ihmisiä on erilaisia, ja joka alan ammattilaisistakin löytyy moraalinvenyttäjiä. Hyvää tuuria teille jatkossa autokauppojen suhteen!

Ota yhteyttä liikkeeseen....

siitä se alkaa.

Isä osti kerran VW Golfin äidille autoksi juuri talvirengaskauden alettua. Autolikkeessä lupasivat kaksi KÄYTETTYÄ kesärengasta kaupantekijäisiksi myöhemmin toimitettuna (autossa oli kaksi hyvää ja kaksi sakkorajalle kulunutta kesärengasta). Renkaita ei alkanut kuulua. Isä soitti liikkeeseen. Toivat seuraavana päivänä kaksi UUTTA kesärengasta pihalle. Näin toimii hyvä autoliike. Ostaisin Mazda Kaivokselasta käytetyn auton itsekkin. Veljeni on jo tehnyt niin.

Mutta aloita kysymällä liikkeestä sopuisasti - mieluummin käymällä ao. autolla itse paikan päällä (helpompi näyttää toteen renkaiden huonous).

Jos rupeavat vänkyröimään, niin ota yhteyttä kuluttajaneuvojaan. Tämä tosin edellyttää, että autoliike lupasi kelvolliset renkaat - jos vain lupasivat asentaa talvirenkaat, niin silloin ovat noudattaneet sopimusta. Asiakkaalla on tarkastusvelvollisuus, mutta ei kannata luovuttaa heti.

Niin ja...

ei talvirenkaissa nastoja tarvitse olla lain mukaan eli ei nastattomuus niistä sakkorenkaita tee, mutten kyllä itse nastattomia nastarenkaita käyttäisi.

Vielä yksi asia...

Jos auto nyt ei ihan ikäloppu ole, niin laahaavan äänen aiheuttaja kyllä kuuluu autoliikkeen korjattavaksi. Jos autoon tulee vika noin lyhyessä ajassa, niin se katsotaan olleen siinä jo myyntihetkellä, joten sen suhteen olette vahvoilla.

Kitkat

Oliko kyseessä nastarenkaat vai kitkarenkaat...? Monet autoliikkeeet laittavat kitkat autoihin alle,ovat muuten paljon parempia mitä nastarenkaat. Jos autossa ilmenee vikoja, ota yhteys myyjään ja ilmoita välittömästi autossa ilmenevät viat, korjaukset menee liikkeen piikkiin

Autoliikkeen vastaus...

Eli äiti soitti sinne autoliikkeeseen. Eivät ota vastuuta renkaista. Sanoivat vaan että asentaja on vaan tehnyt työnsä, ei ole hänen asiansa tarkastaa renkaiden kuntoa. Renkaat ovat (tai siis olivat joskus) nastarenkaat. Äitini tarkasti päällimmäisen renkaan liikkeessä kun olivat auton takapaksissa ja se oli ihan hyvä. Nastat ja kaikki. Sanoi vielä autokauppiaalle että tässähän on hyvät talvirenkaat.

Autokauppias olisi tässä vaiheessa voinut sanoa ettei ole, vaan nastoja ei muissa renkaissa ole. Samoin sanoi että autossa on radio. Olihan siinä, muttei toimiva.

Kyllä on asiakas todella huonossa jamassa näiden asioiden kanssa. Äitini yritti sitten purkaa kaupan, koska hänellä ei enää ole varaa uuteen radioon ja talvirenkaisiin, mutta siihenkään ei liike suostunut.

Eli tässäkö tämä nyt sitten oli. Ylihinnoiteltu auto jossa ei ole kuin vikaa ja se joudutaan laittaa talveksi seisomaan.

Elä luovu toivosta

Jos tapaus on ihan tuore, niin otapa yhteys paikkakuntanne kuluttajaneuvojaan. Tietty olisi ollut fiksua tsekata ne kaikki renkaat, mutta mistäs sen aina tietää. Tässä voi olla ne oppirahat, jotka melkein kaikki joutuvat joskus maksamaan. Mutta yrittäkää nyt vielä. Riippuu vähän auton hinnastakin, että miten kuluttajasuoja toimii. Tsemppia silti!

renkaat

Kiinostavaa tietää mikä firma kyseessä?

Eli paikka on Delta Auto Kotka.

...

Entäs auto??

merkki+malli, moottori, ikä, kilometrit??

Ja oliko edes yhdessä renkaassa nastoja?? Vai olivatko vaihtaneet renkaat huonompiin asentaessa - olen kuullut muiltakin samanlaista.

Vioista autoliike kyllä vastaa noin tuoreessa tapauksessa, kaupan purkuun ei tarvitse suostua.

Tiedot:

Mazda 323 F vm -91 1,6 moottori, ajokilometreiksi oli merkitty papereihin 204 mutta oli ajettu 206 tkm

Yhdessä renkaassa oli nastat. Siinä päällimmäisessä mitä äiti tutki.

Mutta ei autoliike suostunut vastaamaan mistään. Radiokin oli rikki mutta siitäkään eivät sanoneet mitään.

Pikku huomio

Tuolla 2000 kilometrin erolla ei ole mitään merkitystä.

vanha auto

Menee Deltalla huonosti, kun pitää tommoisia autoja myydä suoraan liikkeestä! Noihan on jobbareiden autoja.

samanlaisia

ne ovat kaikki autokauppiaat! hienoissa puvuissaan haahuilevat ympäri hallia ja kaupittelevat ylihintaisia romujaan muka laatu autoina. Itse en ainakaan osta liikkeestä enää yhtään autoa. Enkä koko suomesta!

Noin kävi meillekin

Meille annettiin auton mukana talvirenkaat, joilla myyjä vakuutteli vielä ajavan ainakin tämän talven.
Mentiin rengasliikkeeseen vaihtamaan renkaat, jolloin todettiin, että renkaat ovat käyttökelvottomat (kulutuspinta ok, mutta nastat surkeassa kunnossa).
Käytiin näyttämässä renkaita katsastusasemalla ja sama tuomio tuli.
Auto on 2002 mallia ja renkaat vuodelta 1993!
Neuvottelut autoliikkeen kanssa vielä kesken, saas nähdä miten käy

Luepa hiukan aiemmalta viesti autoliikkeestä...

Terve!

Lue viesti Auto 29 - asia eteni oikeuteen... =).

-> Eli autokauppias oli "kusettanut" sanoen että auto on kunnossa, vaikka ei ollut. Lopulta sain omani pois.

Vaikka kyse olisi renkaista tai mistä tahansa, on kyse lopulta siitä mitä liikkeen myyjä on ajoneuvosta kertonut. -> Jos auto myyty toimivana, sen on toimittava. Sakkorenkaat ovat laittomat ajaa, joten liike ei voi asiakkaalle kertomatta päästää ajelemaan sellaisilla liikkeestä pihalle.

Kuluttajaneuvojalle soitto ihan ekaksi ja siitä sitten eteenpäin... renkaat ei ole kallis setti maksaa, - liikkeenkään.

T: Jouni K.

Taistelu jatkuu

Liike ilmoitti, ettei renkaita millään lailla hyvitä, koska renkaat ovat kulutustavaraa!

Asia ei tähän jää, vaan aioin soittaa kuluttajaneuvojalle.

Liike on Vaihtoplus Kaivoksela HKI

palautetta jouni k:lle

kyllä tuon sinun viestin ymmärtää kun on opel- kuski. on niitä isompiakin murheita. ei kannata opeleita mennä ostamaan!!!

Päivitystä tilanteeseen:

Ensin kiitos kaikille vastanneille. Kävin kuluttajaviraston nettisivuilla ja käskin äidin tulostamaan sieltä muutaman sivun. Meni näiden sivujen kanssa eilen autoliikkeeseen ja tulos oli tämä: saa uudet talvirenkaat, uuden akun sekä katsovat mikä pitää tuota omituista ääntä! :)

Eli kyllä kannattaa pitää oikeuksistaan huoli! Kuluttajaneuvoja Kotkassa oli täysin ulkona asioista, eikä ottanut kantaa suuntaan eikä toiseen, oli enemmänkin autokauppiaan puolella :O Onneksi on netti josta selviää näitäkin asioita.

Joku olisi saattanut jo luovuttaa ensimmäisen puhelinsoiton jälkeen autokauppaan, mutta onneksi ei tehty näin. Nyt on hyvä mieli äidillä ja mulla eikä tämä autokauppiaankaan kukkaroa paljon rokota ja säästyy huonolta julkisuudelta.

Pitäkää siis kiinni oikeuksistanne, olivat ne kuinka pieniä tahansa, ja turvallisia ajokilometrejä kaikille!!

Hyvä homma

Meillä liike ei vieläkään suostu hyvitykseen, tässä suora kopio myyjän vastauksesta:
En tiedä mitä entinen omistaja on kertonut näillä renkailla auto on meille tullut
kuka matkalla olisi vaihtanu renkaita aika mahdoton tietää en usko että kukaan, kulutuspintaa
renkaissa oli nastat kuluneet mutta niin on aina käytetyissä renkaissa, mikä pyörien
valmistumisaika on en tiedä epäilemme suuresti että se kuitenkaan vuosi -93 olisi.

Tuote

Hyvät ihmiset! Tutustukaa ostettavaan tuotteeseen tarkoin ennen ostoa!! Koska myyjälläkin on oikeutensa.

Siistii

Mainiota, että pääsitte hyvään lopputulokseen. Kun asiallisesti (vrt. mulkut) esittää faktat ja argumentit, niin hommat yleensä tuppaavat selviämään. Mahdottomia ei kannata heti vaatia, vaan sen mihin on oikeus ja kohtuus, kuten teidän tapauksessa vähintäänkin nuo renkaat ja autoon ilmestynyt ääni joka teitä vaivasi. Mukavaa syksyä ja luotettavia kilometrejä!

Uskomatonta!

Tuo logiikka! Totta on, ettei huutamalla ja karjumalla pääse lopputulokseen.

Mutta olen monta kertaa ollut joko itse mukana tai todistamassa tilannetta, jossa asiakas käyttäytyy täysin ASIALLISESTI, mutta automyyjä/-liike (tai muun alan myyjä, kerran tempun teki yksi kännykkäkauppias) ei korvaansa lonkauta oikeutetuille vaatimuksille.

Oikein

Hyvä että asiat kääntyivät parempaan suuntaan. Tollanen Mazda 323 1.6 on muuten ihan pirteä peli, pitäisin tuota aika järkevänä ostoksena.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

On se vaan kiva, kun joku autokauppiaskin tulee järkiinsä.

Mitä tästä opimme? Vaikka epäilemättä on niin, että autokauppiaan olisi pitänyt kertoa ao. asiat heti ja kakistelematta, niin kannattaa tarkastaa auto KOKONAISUUDESSAAN ennen sen hankkimista.

Mutta kyllä se mieltä lämmittää, kun rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä vielä Suomesta löytyy!

Haloo!

no haloo, oletko kuullut kitkarenkaista???????????????
 /   /  /  / Autoon asennettiin liikkeessä sakkorenkaat!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta