Kittilän kunnanjohtajan Mäkelän, erottamis ehdotuksesta?

Ent.talouspääll,naap

Kittilän lähes tuore kunnanjohtaja Anna Mäkelä. Mäkelä oli pyytänyt esitutkintaa Kittilän kunnan enemmistö omistaman hissiyhtiö Oy Levi Ski ja Resort LTd:n erottaa toimitusjohtajan Jouni Palosaaren. Hänen epäillään toimineen hissien kilpailuttamisessa toisen yrityksen eduksi.
Kunnanjohtaja toimii hallinnollisesti Kittilän kuntalaisten ja hallituksen, sekä valtuuston etujen edustajana. Hän on myös velvollinen tarvittaessa pyytämään virkavastuuna esitutkintaa. Mihin hänellä oli myös virkavastuulla velvollisuus pyytää poliisia suorittamaan esitutkintaa. Vaarassa voi olla tahallinen merkittävä rahallinen vahinko kunnalle. Valtuusto käsittelee maanantaina kunnanjohtaja erottamisen esitystä. Silloin, jos valtuusto päätäisi erottaa kunnanjohtajan virastaan. Tällöin hallinnollisesti voisi valtuuston päätös olla heti esitutkinnassa ja epäily voisi kohdistua heihin päätöksenä. Erittäin tarkasti tulisi perustella päätöksen tekeminen ja ehdotukset kirjata erittäin tarkasti. Myöskin, jos valtuutettu ehdottaa erottamista. Tarkasti kirjattava ehdotus esitys. Myöskin, jos joudutaan äänestämään erottaminen tai päinvastoin. Eikä taida onnistua salainen äänestys, eli jokaisen ääni on julkistettava, koska vaarassa on myös valtuusto. Ellei päätetä erottaa kunnanjohtajaa. Olen lähes varma, että ei eroteta virastaan. Ktttilän kunta tarvitsee avukseen moni virka ammattilaisen, sekä esitukinnan ekspertin, joka hallitsee monet linjat.

51

903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen sitä miettinyt

      Kaipaan aikoja jolloin maamieskoulun käynyt tai kylän paras lypsäjä ohitti korkealoulututkinnon suorittaneen. Lääkäreiksi heitä ei jostain kumman syystä valittu. Hakivatko edes virkoja?

    • Ei-paikkakuntalainen

      Kai tästä asiasta nyt kaikki kartalla olijat ovat yhtä mieltä.

      Mutta siis hyvä on, että tulee julki, kuinka täällä seutukunnalla toimitaan / on totuttu toimimaan. Enkä tarkoita nyt pelkästään Kittilää.

      Voimia Annalle, jos seuraa pitkäkin prosessi. Kiitos, että osoitat ennalta kestäväsi sen. Ettei tarvii sosiaalimuijaksi ryhtyä ...

    • ent.talouspääll.naap

      Kittilän kuntaa tarkastelen yleisesti, että kunta on asukasmäärältään pieni kunta. Vitsauksena usein Lapin kunnissa on lähisukulaisuus ja sukulaisen sukulaisuus. Isot suvut valitsevat aina suvustansa valtuustoon useita henkilöitä ja vaikka kaikilla ei ole eväät kohdallaan.
      Yksi sopimaton luottamushenkilö voi saada erittäin suuret vahingot kunnalle riita- asioissa. Usein henkilö ei hallitse kunnallistekniikka, eikä taktiikkaa. Samoin lainsäädännössä hallinnollisesti voi aiheuttaa vahinkoa vihamielisyydellään, tai vaikka mukana vahvasti epäiltynä esitutkina asiaan sekaantumalla. Myöskin voi aiheuttaa itselle en suuret vaikeudet, sekä voi joutua suuriin rahallisiin korvauksiin henkilökohtaisesti. Yksi esimerkki?. Enontekiön kunnassa, kunnan viroista erottamisen hylkäämisestä oikeudessa. Kunta joutui erittäin suuriin korvauksiin ja kaikki kunnan viranhaltijat lomautettiin kuukaudeksi ilman palkkaa. Näin maksettiin oikeudenkäynnin menot ja samoin virkaan palautettujen palkkakorvaukset. Viranhaltijat pääsivät takaisin omiin virkoihinsa lähes heti. Sukulaisille usein yritetään tuosta vaan perusteettomasti erotetun tilalle lähin sukulaiselle työpaikka. Kittilässä aikoinaan kunnanjohtajana ollut Nikka, piti kuntaa hyvin kurissa vaikeissa asioissa.

      • Sokia-Reeta

        Yritä nyt Kalevi-riepu pysyä vaan siellä Porissa ja kirjoittele niiden palstoille jos on asiaa. Eihän tuosta sinun sepustuksesta saa selvää sokia-Reetakaan.
        Eikä myös kannattais sillä talouspäällikkötittelillä, joka kaatui valitukseen, kauheasti leuhottaa.


      • Päätöksiä tehneenä
        Sokia-Reeta kirjoitti:

        Yritä nyt Kalevi-riepu pysyä vaan siellä Porissa ja kirjoittele niiden palstoille jos on asiaa. Eihän tuosta sinun sepustuksesta saa selvää sokia-Reetakaan.
        Eikä myös kannattais sillä talouspäällikkötittelillä, joka kaatui valitukseen, kauheasti leuhottaa.

        Sokia Reetasta kirjoittanut. Tätä Kalevia käytettiin valinta spekulaationa ja valittiin talouspäällikön päävirkaan todella kaksi kertaa. Aina vain joutui olemaan talouspäällikön pää virassa. Toisessa uudelleen vaalissa valittiin hänet toiselle sijalle, mutta valittu ei suostunut tulemaa. Kalevi oli vaatinut valitun tulemaan, koska ei saa hoitaa ohessa päävirkojaan. Hän sain valitun tulemaan töihin. Ehtona joutuikin Kalevi jäämään hallitusjäsenyydelle, sekä sopimalla opettamaan uudelleen valittua palkattuna. Ensin vaalin jälkeen Muonion kunnanjohtajan kanssa Kalevi tekivät valituksen ja saataisiin näin erotettua, eikä valitusta spekulointina olisi tehty, jos Kalevi olisi sitoutunut jäämään pysyvästi päävirkaan. Kalevi yritti järjestellä toisen sopivan virkaan. Kalevi oli samanaikaisesti poliisin, ulosottomiehen, pääviroissa, sekä myös veroasiain valtionasiamiehen sivuviroissa ja asianajotyössä. Kalevi ei varmasti korkeasti palkattuna olisi jäänyt pääviroistaan, talouspäällikön pysyvään virkaan. Hän hoiti vain sen ajan, että sopiva saadaan valituksi. Kalevi oli pahoillaan, sopimaton politiikka ei ollut asiallista. Kuitenkaan hän ei voinut jäädä pysyvästi virkaan. Poliisitarkastaja kyseli Kalevin esimiehenä toistamiseen, koska Kalevi vapautuu talouspäällikön pää virasta.


    • Kansa ei tarvitse

      virkamiehiä, mutta virkamiehet tarvitsevat kansaa.

      Tämänkin takia kansa on aina oikeassa, jos tarve niin vaatii. Sanokoot hallintoselittelijät mitä haluavat. Virkamiehet, kaupunginjohtajaa myöten, ovat kansan alamaisia, vaikka joku itseriittäinen narsisti ei sitä hoksaakaan.
      Jos tilanne kääntyy toisinpäin että virkamies olisi kansan yläpuolella, silloin olemme diktatuurissa, kuten esim. NL:n historia kertoo.

      Siihen Suomen kansa ei alistu. Kansa on enemmistö ja valtataistelussa enemmistö päättää, demokratian pelisääntöjen mukaan.

    • Analyysi

      Ja Levi ei tarvitse sisaruksia, mutta sisarukset tarvitsee Leviä.

      • Lypsetty

        Juurikin näin!


    • Laki ensin

      Suomen kansan ei pidä alistua siihen, että demokraattisesti valitut luottamusmiehet tukevat rötöksistä epäiltyä pikkupaikkakunnan yrittäjää, joka palkkalistoillaan oleville luottamusmiehille lähettämillään myllykirjeillä yrittää estää lähisukulaiseensa kohdistuvan rikostutkinnan suorittamisen. Se on demokratian irvikuva. Jonkun pitää puolustaa lakia, vaikka pikkupaikkakunnan enemmistö haluaisi hyötyä itselleen muun Suomen kustannuksella.

    • naapurista

      paikkakuntalaiset pikku johtajat pelkäävät sisaruksia, eivät uskalla tehdä omia päätöksiä vaan ovat talutusnuorassa.

    • kysyn vaan

      Onko tämä Levin matkailubusineksen yritystoiminta suoraan osa kunnan taloutta ja hallintoa vai erillisiä yhtiöitä, jotka ovat kirjanpitovelvollisia ja kunta on vain osaomistaja niissä? Onko näiden yhtiöiden talous ja tilit selvästi kunnasta erillisiä asioita? Vai kulkeeko raha suoraan yhtiöiltä kunnan kassaan ja investoinnit rahoitetaan suoraan kunnan tilitä valtuuston päätöksillä?

      • voihyväsylvi....

        meneppä kouluun takaisin.... :))


      • Kittiläläinen vielä

        Ne, joista kunta omistaa yli 50 %, kuten esimerkiksi Oy Levi Ski Resort Ltd, kuuluvat kuntakonserniin. Niissä tulee tai tulisi noudattaa kuntakonserniin liittyvää lainsäädäntöä ja valvontaa.


    • Oletteko huomanneet,

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat.

    • Heikoin eväin

      Entinen talouspäällikkö kirjoitti tosi osuvasti, että kaikilla ei ehkä ole eväät kohdallaan siellä Kittilän valtuustossa ja se on totuus. Huomenna yle areenassa suora lähetys ja koko Suomi voi sen omin korvin todistaa.

    • valttuuuvalttuutethu

      mie en ossoo kirjottaa puumerkkivä...nimmari ei ota onnistuakseen...mikä nimen selevennys? haittaako se mittää

    • kallon kingi

      Aika hyvin on eräs nimeltämainitsematon yrittäjäpariskunta syöttänyt ja juottanut kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenet kun viimemainitut ovat vapaaehtoisesti (?) hankkimassa itselleen vaikeuksia. Nimittäin krp:n tutkinta voi laajeta uusimpiinkin tekemisiin ja tekemättä jättämiseen. Kurula on jo tajunnut tämän ja pitää suunsa supussa.

      • Jo epäilyttää

        Asiaa kirjoitat. Kun asiat menivätkin KRP: n tutkittaviksi niin tulipa mieleen että kannattaakohan erotetun kunnanjohtajan Lapin hallinto oikeuteen valittaa. Saakohan puolueetonta oikeutta?


    • Oikeus voittaa

      Tsemppiä kunnanjohtajalle!
      Pidä pintasi ja näytä sisäpiirin pojille närhen munat.

      • Tänhään

        Jaha, tänhän on se the day. Popparit esille ja ruutujen ääreen. Jos nyt popparin syönnistä tulee mithän ko niin hävettää valtuutettujen toimien puolesta. Ja satavarmasti timppa ei naamaansa näytä..


    • sivustakattoja

      Kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston tyhmimpiä jäseniä vedätetään kuin pässiä narussa. Pistävät päänsä hirttosilmukkaan ihan vapaaehtosesti, omituista. Niinkö suuri on kuningattaren valta Kittilässä? Ja mitä valtuutetuille on luvattu jos äänestävät kunnanjohtajan viraltapanon puolesta? Eikö luottamushenkilölauma todellakaan osaa ajatella omilla aivoillaan...

      • Veroäyri nousee

        Kuningattaren nuoleskelu käy vain todella kalliiksi pienelle kunnalle.
        Itsehän olette soppanne keittäneet, joten maksamaa vikisemättä.


    • Surkuhupaisaa

      Olipa taas tosi surullista katsottavaa ja kuunneltavaa sönköttävän eturivin rouvan esiintyminen. On ihan pakko kysyä, mistä noita ääniä hänelle sataa. Ei päätä eikä häntää hänen viimeisimmästä puheenvuorosta löytynyt. Nykyaikaisia termejä hän yritti viljellä puheessaan, mutta kävi ilmi selvästi esiin, ettei hän niiden merkityksestä tiennyt enempää kuin sika hupealusikasta.

      • nunnuka loi

        katselinpa huvittuneena minäkin rouvan puheenvuoroa,en saanut selville mikä oli puheen tarkoitus saitko sinä?jos tuolla tasolla on muutkin ,kuten näytti eturivissä istuva paskantärkeä kansankynttilä,en yhtään ihmettele että riidellään.


      • Niin surkuhupaisaa
        nunnuka loi kirjoitti:

        katselinpa huvittuneena minäkin rouvan puheenvuoroa,en saanut selville mikä oli puheen tarkoitus saitko sinä?jos tuolla tasolla on muutkin ,kuten näytti eturivissä istuva paskantärkeä kansankynttilä,en yhtään ihmettele että riidellään.

        En todellakaan saanut. Mutta eihän se ollut yllätys tämän rouvan taholta. Puheessa meni ILOisesti sekaisin kaikki maan ja taivaan välillä. Ei puheenvuoroa selventäneet epätoivoiset käsien huitomisetkaan, ne lisäsivät avuttomuuden vaikutelmaa.


      • sagitta8

        Haluaisinpa tietää, kuka tämä sönköttävä nainen on. Vastenmielinen joka tapauksessa.


    • typerää touhua

      Vaikeaa mongertamista se oli.
      Tuli tässä etelä-Suomesta käsin katsottua ja ihmeteltyä, aivan kuin apua- olisi huutanut, kun yritti selvittää, mitä tarkoittaa, mutta ei oikein itsekään ymmärtänyt, että mitä tarkoittaa. Piti vain puhua kunnanjohtajaa vastaan.

      Voi pyhä yksinkertaisuus.
      Niin se on, että joukossa tyhmyys tiivistyy

    • Kallista on

      Onnea Kittilä! Jos matkailuväki toivoi mediajulkisuutta niin sitä tulette saamaan runsain mitoin. Ja se maksaa paljon. Matkailulle,Kittilän imagolle ja,ennenaikeea,Kittilän veronmaksajille. Kittilän matkailutarjonta saa puolestani jäädä,ei siellä mitään niin erinomaista ja erikoista ole etteikö korvaavaa löydy muualta.

      • Hyvästit

        Näin on.
        Palosaaren dynastian nuoleskelu käy todella kalliiksi.

        Ylläs ja Alpit kutsuvat meidän perhettä.


    • mäjenlaskija

      Kehtaakin ulkopaikkakuntalainen alkaa sekottamaan sisäsiittosten pakkaa

    • Simo Murula

      Kyllä, muutamat kunnan ja yhteiskunnan lypsäjät ovat yhdessä sikaariportaan kanssa sumplineet asioita salassa kuntalaisilta. Kun siihen puuttuu se, jolle kuuluu kuntalaisten yhteiden edun valvominen niin jopas surulat ja palosarvet ovat saaneet päättäjät ympäripuhuttua laittomuuksien taakse. Kittilän imago on mennyt ja lopullinen niitti tulee kun KRP saa asian valmiiksi. Hullut porot ovat lätkineet muille palkisille.

    • Aa-studio

      Tämähän ylitti ihan valtakunnan meedian, kun oikein A-studiossa asioita ronkitaan-mahtaa tulla kunnalle maksuvaatimus?

    • -Tietäjä-
    • hoghojjds
    • Mökki myyntiin

      Nyt riitti ensin mokattiin hinnat sitten laattu ja nyt vielä imago.
      Miten ihmessä tässä näin on käynyt.
      Ennen Levillä oli niin mukavaa mökkeillä ja välillä käydä ulkona syömässä, mutta enään ei.

      • Voi voi Kittilää

        Tämän sopan pääkokki taitaa olla se jonkin tahon kuningattareksi tituleeraama henkilö joka pyörittää kittilän kunnan päättäjiä miten haluaa. Kun kunnanjohtaja teki virkansa ja kuntalaisten etujen puolustajana sen mitä pitää lain velvoittamana,rehel-
        lisenä ihmisenä, niin eihän sellainen käy. Vanhat hyväveli/sisko käytännöt ja kaikki pieni hyvä uhkasi loppua joten kyllähän siinä on jo aihetta savustaa kunnanjohtaja ulos häiritsemästä mukavaa sulle-mulle perinnettä. Ei mikään eikä kukaan voi kuvitella olevansa lain koskemattomissa ja muokkaavansa lakipykälät "Kittilän laiksi"


      • ylämäki!

        Net jokka äänesti erottamisesta niin tehä vahamuseo niistä,saa turistit käyä kattoon niitä. taitaa kunta saaha neniin. Tsemppiä Mäkelä!


    • ѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾ

      ѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾ

    • Sitä saa, mitä tilaa
    • Vetovoima hiipui

      Mietimme vaihtoehtoja, mutta emme enään.
      Kiitos Kittilä, kevät ja kaksi viikkoa Itavallassa kutsuu.
      Joskusi kannattaa miettiä muutakin kuin omaa napaa ja esim. tutustua sellaiseen kuin brändinhallintaan vai uskotteko, että siellä hinnat, laatu ja imago päihittää muut.... vinkinsi täältä etelästä, että EI muuten päihitä.

    • mökinomistaja

      Täältä taas tullaan Leville.

      Kyllä teitte hyvän päätöksen! Kunnanelätti -esittelijä kuvitteli olevansa nk. päätöksentekijä. Päätöksen tekijät olikin valtuutetut.

      Toimiihan se toimeentulotukiluukku Kittilässäkin. Sieltä saa ent. elätti ruokalipun.

      • Mökki myynnissä

        Me taas myymme mökkimme Leviltä.
        En aio maksaa kiinteistöveroa kuntaan, jossa sisäpiirin suhmuroijat pistävät kuntalaisensa maksumiehiksi lainvastaisista päätöksistään.


      • Huvittaaa

        Lakimies Espoosta joka omistaa mökin eli mökinomistaja.
        Nyt "elätät" kaupunginjohtajaa maksamalla kiinteistöveron.
        Kun kaupunginjohtaja muutaa takaisin Kauniaisiin niin maksavat enenmmän kuin ennen. No? Eikö ajatus kulje?
        Missä Kauniainen sijaitsee? Keskellä Espoota.
        Kuka maksaa tiet Kauniaisiin, jne.? Ja löytyy se toimeentuloluukkukin Espoosta.

        ps. Kannataisi kerrata kuntalaki


      • ei ikinä Leville
        Mökki myynnissä kirjoitti:

        Me taas myymme mökkimme Leviltä.
        En aio maksaa kiinteistöveroa kuntaan, jossa sisäpiirin suhmuroijat pistävät kuntalaisensa maksumiehiksi lainvastaisista päätöksistään.

        Aplodeja teille! Oikeaa toimintaa.


    • ent.talouspääll.naap

      Minulle on melko käsittämätöntä kunnanjohtajan Mäkelän erottaminen luottamuspulan johdosta.
      Pelkän luottamuspulan perusteella ei hallituksen esityksestä, valtuusto kykene erottamaan kunnanjohtajaansa.
      Luottamuspulan syntyessä on kunnanhallituksen ilmoitettava tarkasti selostettuna, mistä syystä ei enää luoteta kunnanjohtajaansa. Kunnanjohtajalle tulee antaa määräaika mihin mennessä hänen tulee antaa vastauksensa luottamuspula epäilyn kumoamiseksi. Maalikko usein katselee kunnallisti lainsäädäntöä, sekä hallintoa ja uskoo, että tuosta vaan voidaan erottaa. Ei ei ei?. Hyvä Inkeri Yritys, valtuuston puheenjohtajana. Arvatenkin siis totesit, että on lainvastaisesti erotettu
      kunnanjohtaja. Tulee mieleen susilauma ja yksi johtaa laumaansa. Monet pelkäävät, kun lauman johtaja näyttää hyökkäävästi hampaitaan.

    • Laittomasti

      Kunnanjohtaja erotettiin laittomasti. Asia on selvä, kuin pläkki!
      Kunnanjohtaja on virkamies, häntä ei voi erottaa vetoamalla luottamuspulaan. Peruste on täysin väärä.
      Tarvitaan vakava virkavirhe tai virkarikos. Kunnanjohtaja istuu virassaan edelleen ja nauttii täyttä palkkaa. Kuntalaiset maksavat kulut ensikädessä ja valitusruljanssin jälkeen kulut maksavat päätöksen takana olleet luottamusmiehet.
      Täytyy ihmetellä suuresti Kittilän kunnanhallituksen ja -valtuuston päätösten tasoa.
      Ei olisi ollut mikään pakko alkaa asiaa hoita omin päin pelkästään luottamusmiesten oman käsityksen mukaan. Kunnallisliitosta olisi voinut saada oikeudellista apuaaivan ilmaiseksi. Mutta ei! Itse piti sorkata laiton päätös!
      Ei taida taidot olla kovin korkealla näillä luottamushenkilöillä. Eivät edes ottaneet oppia muualla tehdyistä vastaavista päätölsistä. Esimerkiksi Pyhäjärvellä tehtiin samansisältöinen päätös ja lopputulos on selkeä.
      Mutta sitä saa, mitä tilaa.

    • (.)

      Pyllyseksiä, missä ja milloin?

    • tinur

      Täällä tyhjäpäät jauhaa yhen vihervasurin puolesta,olis ämmä eronnu kun pyydettiin nyt mennään sitten pidemmän kaavan kautta.Suoltanu vain juttua seiskakuvalehteen ja holmöt uskoo niitä sepustuksia niin ku piru raamattua.Nyt sillä on sitte aikaa hiihdellä ja suksikoon minun puolesta vaik hevon viivaan.

      • asiat riitelee

        Jo on yksi nainen saanut sinut sekaisin.
        Mikä sen sai aikaiseksi?
        Se että noudatti lakia vai ei tanssinut hyvä veli järjestön tahtiin?

        Yritä pitää tunteet erossa politiikasta ja laista. Siellä niillä ei ole sijaa.


      • Tere,läntee K.P:lle
        asiat riitelee kirjoitti:

        Jo on yksi nainen saanut sinut sekaisin.
        Mikä sen sai aikaiseksi?
        Se että noudatti lakia vai ei tanssinut hyvä veli järjestön tahtiin?

        Yritä pitää tunteet erossa politiikasta ja laista. Siellä niillä ei ole sijaa.

        (.). Tinur, Asiat riitelee. Nämä kolmen viimeisten kirjoitusten tuntomerkit. Johtavat ja viittaavat juuri sairaan luonteiseen kirjoitukseen eräät muutkin samoin. Myös omaa viitteitä, että ovat mahdollisesti joutumassa esitutkinnassa ikävästi mukaan, vaikka 24 on vapaa kirjoitteluun.
        Kirjoittelun alku avaus, vaikka olisikin naapurikunnasta. Perustuu hyvinkin tärkeisiin asioihin. Niissä tuotiin esiin, miksi kunnanjohtajaa yritetään epäasiallisesti erottaa. Joukossa lienee juuri niitäkin, jotka yrittävät kääntää asioita katujaan, mutta varo vain ettet joudu sinne kiviä potkimaan. Monet kirjoitukset ovat erittäin asiallisia ja miksi on esitutkintaa pyydetty. Kirjoittelussa näyttää olevan ammattilaiset. Taloushallinnon, esitutkinnan, juristi asiantuntijoina antamassa erittäin asiallista tietoutta, selkeästi erottamanani, mitä tapahtui?


    • Kieroa Peliä

      Levin maine ja kunnia meni näiden kateellisten "hallituksen akkojen" vuoksi. Voisvat laittaa hameet päälle.

      Myös Levillä kävijöiden määrä laskee. Ei matkaajat tyhmiä ole.

      Mäkelä saa hyvä korvaukset laittomasta irtisanomisesta ja luottamuspula ei mene oikeudessa miltään osin läpi.

      Syytteeseen pitäiis laittaa myös virkavelvollisuuden rikkomuksista, ajojahdista, kiusaamisesta jne nämä hallituksen väki, erottajat.

      Politiikka on outoa ja siellä asuu kieroja ihmisiä, joihin ei voi luottaa yhtään.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe