Kerrostalon hissi on pilannut koko elämäni

M32

Terve kaikille!

Onkohan kellään muulla ollut elämässään näin helvetillistä asumisen tilannetta, mitä minulla?

Asun kerrostalossa (2000-luvun alussa rakennettu elementtitalo) yksiöasunnossa. Olen pitänyt itse asunnosta todella hyvää huolta, maksanut aina vuokrani ajoissa ja ollut erittäin hiljainen naapuri.

Asunnossani on kuitenkin sellainen ongelma, että kerrostalon hissikuilu on ikäänkuin upotettu sen sisään. Eli hissi kulkee sekä asunnon eteisen seinän että olohuoneen seinän takana ja sen ääni kuuluu ERITTÄIN selkeästi läpi ohuiden seinien.

Makuuhuonetta asunnossa ei ole, on vain alkovi, jossa ei ole ovea. Nukkuminen asunnossa on aivan mahdotonta, koska hissin ääni kuuluu selkeästi jopa korvatulppien läpi ja pitää jatkuvasti hereillä (testattu on useaan otteeseen). Aina kun olet yöllä nukahtamassa, niin joku idiootti ramppaa taas jälleen hissillä ja säpsähdät hereille hissin jymistessä.

Tämä on henkisesti todella raskasta jatkuessaan öistä, viikoista ja kuukausista toiseen.

Talossa asuu sellaista sakkia, jotka käyttävät hissiä läpi yön. Paljon nuoria sekä maahanmuuttajia.

En tiedä, juhlivatko aina vai ovatko yötyöläisiä, mutta hissi käy yleensä yöaikaan (klo 23 -07) keskimäärin 2-6 kertaa tunnissa, 10-30 minuutin välein. Tekee sitä jopa 3-4 aikaan yöllä.

Olen menettänyt hermoni totaalisesti sen vuoksi, koska kärsin tämän takia jatkuvasta univajeesta öistä, viikoista, kuukausista ja vuosista toiseen. Nyt kuluneen vuoden aikana on tuntunut, että äänieristykset ovat vain heikentyneet ja hissin ääni kuuluu entistä kovempaa asuntoon.

Saatuani opintoni pakettiin, kävin täysipäiväisessä työssä (ma-pe klo 9-17) tämän vuoden syyskuuhun asti reilun vuoden ajan.

Minut irtisanottiin ja uskon, että suurin syy siihen oli nimenomaan se, koska en ole saanut nukkua öitäni ja näinollen työtehoni ei ole pitkään aikaan ollut lähellekään paras mahdollinen, joutuessani aivan jatkuvasti valvomaan öitäni ja ollessani sitten väkisin hereillä töissä.

Olen yrittänyt aivan totaalisen kaikkea päästäkseni tästä ongelmasta eroon. Olen sanonut porraskäytävässä kulkijoille öisin, että käyttäisivät hissin sijaan portaita.

Ei tulosta. Sanoovat vaan, että he saavat kulkea hissillä mihin aikaan tahtovat, enkä voi sitä rajoittaa, asuuvat 7. kerroksessa jne. Mutta samaa sanoovat talon 3. kerroksessa asuvat, jotka valitseevat öisin portaiden sijaan mieluummin hissin. Nauraavat vain minulle, kun yritän kertoa, kuinka vakavasta asiasta on kyse.

Olen ollut tästä asiasta yhteydessä myös isännöitsijään sekä huoltoyhtiöön mutta mitään ei vaan tapahdu. Uhatessani ottaa yhteyttä kaupungin asumisterveyden yksikköön huoltoyhtiö kävi kerran kesäaikaan asunnossani mittaamassa ainoastaan hissin äänen aiheuttamat desibelit. Olin silloin vielä töissä, joten en ollut itse paikalla. He ilmoittivat tulokseksi 33db, joka on kuulemma niin vähän normaalin asuntomelun ylärajan yli (30db), etteivät lähde tekemään asialle mitään.

Alan olla nyt aivan toivoton ja tuntuu, ettei kukaan ymmärrä minua tässä asiassa.

Kyseessä on nyt sekä oma terveyteni että tulevaisuuteni. Terveys on todellakin koetuksella, kun joutuu yöstä toiseen nukkumaan erittäin katkonaisesti. Korvatulpat eivät auta, mikään ei auta.

En pysty käymään täysipäiväisessä työssä enää, jos ja kun tämä homma vaan jatkuu samanlaisena. Haluan nukkua yöni rauhassa, silloin jos kokopäiväistä työtä teen.

En pysty myöskään muuttamaan tässä tilanteessa, kun elän pienellä työttömyyspäivärahalla, säästöön ei jää yhtään senttiä ja takuuvuokriin yms. tarvittavista rahoista saa vain haaveilla niin kauan, kunnes menen taas siihen täysipäiväiseen työhön. Ja sittenkään en heti pääsisi vielä pitkään aikaan muuttamaan, koska niitä palkkojakin pitää odotella monta kuukautta, että ne riittävät.

Tuntuu aivan, kuin olisin tämän tilanteen vankina, eikä kukaan välitä yhtään tippaakaan kuin ehkä vasta sitten, kun on liian myöhäistä.

Kellään ideoita, mitä tässä voisi tehdä muuta kuin heittää kirveen kaivoon?

1

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin hoidettu homma

      Mihin katosivat työstä tienatut rahat? Eikö tullut missään vaiheessa mieleen, että muutto voisi ratkaista ongelman ja siihen tarvitaan hieman rahaa? Työttömyyskassan jäsenenä saisit nyt tuplakorvaukset, mutta taisit jättää liittymättä siihenkin.

      Itse olet soppasi keittänyt, mutta työtönhän voi nukkua milloin haluaa. Nuku ja säästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4934
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      897
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe