Seuraavaksi Renault....Laguna?

oikeaa etsimässä

Ajelemme nyt 2002 Ford Mondeolla.

Kiinnostaisi vaihto uudempaan ja olen katsellut relluja tässä jonkin aikaa.

Hinnat on älyttömän halpoja kaikkinensa. Mitä osaan katsoa rellusta, jos haluaisin sen ostaa ja varmistaa, etten osta pommia? Mistä ne ruostuu? Korit ovat myyntiautoissa erittäin siistejä. Eikö relluissa ole ruosteongelmaa, mitä meillä on ollut monen muun automme kanssa?!

Onko itsemurha hommata edullinen auto, joka kuitenkin varusteiltaan miellyttää? Mikä rellussa mättää? Käytetyn myynti on ilmeisesti hankalaa?!

Laguna farkku kiinnostaisi. En kuitenkaan ole varma, mikä näistä olisi paras: Laguna/Megane/Scenic. Takakonttiin pitäisi mahtua kahden keskikokoisen koiran häkki. Auto tulisi olemaan väh. vm.2005.

11

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RelluReino

      2005 malliset Renaultit mallista riippumatta eivät maksa juuri mitään, eli eipä niiltä voi odottaa että muutaman vuoden käytössäsi olleesta autosta voisi saada tulevaisuudessa senkään vertaa, tosin koskaan ei autokauppa ole sijoitus (ainakaan yksityiselle) käyttäjälle - eli siis vastaus "Käytetyn myynti on ilmeisesti hankalaa?! "

      Lagunan kakkoskoppaa (huolimatta -05/06 facelifitistä) on täällä ja muualla tarpeeksi mollattu, lue lisää ja tee omat johtopäätöksesi, mutta koska ihminen on laumasielu, runsaat räksytykset ovat tehneet sen ilmiön että Meganen (ja Scenicin) arvostus on jonkin verran korkeemmalla tasolla kuin Lagunan.

      Totta on sekin että Lagut -01...-05 ovat katsastustilastojen hylkäysprosenteissa kärkipäässä, mutta jos ja kun saat säännöllisesti huolletun yksilön, ei siinä paljoa eroa ole muihin, kaikkia täytyy huollattaa väh. kerran vuodessa ja ennen katsastusta käyttää pajalla.

      Lagunan farkku on tilava, kevyesti menee perhe ja pari koiraa, ja jopa ankarimmat tojottajat eivät kiellä sitä että luokassaan Laguna on erinomainen ajettava. Korit ei ruostu (sinkittyjä) jollei mällää ja jätä hoitamatta. Jos juuri katsatettu yksilö niin eiköhän myös alapuoli kunnossa. Kulutustavaraa koiranluut, puslat, jarrut yms. mutta niin on muissakin autoissa.

      Pari perusjuttua tsekkaa jos Laguna miellyttää; katso että kaikki sähköikkunat toimii, ei maailmanloppu ole jos ei toimi mutta kiusallisia korjata - jos n. 2-3 vuoden välein viitsii avata oviverhoilut ja lykätä kaikkeen mikä liikkuu tarpeeksi vaseliinia niin avot, kestävät kyllä. Avainkorttien (kaksi kappletta) olis hyvä toimia smoothisti, merkkiliikkeessä kortinlukijan vaihto maksaa hunajaa, samoin korttien uusinta.

      Itse olen nyt ajanut kakkoskopan lagunalle neljä vuotta, n. 100000tkm (nyt mittarissa jo liki 300K ja yhä liikkuu =), ja jos ei sytytyspuolien vaihtoa lasketa, kaikki "viat" on olleet samanlaisia kuin autoissa yleensäkin - tosin runsaat sähköherkut toisinaan aiheuttavat epämääräisiä varotusvalo vilkahteluja mutta joo, kun alle 200tkm ajettuja, -05 laguja saa liikkeestä alle kolmen tonnin niin enemmin on Mondeosi ongelma vaihdossa, sen arvo kun on tod.näk. enemmän joten ehkä myyt Fordin ensin ja sitten tinkaamaan Lagun hintoja...

      Relluista saa jonkin verran Suomi24:ää asiallisempaa tietoa täältä: http://www.renaultkeskustelu.net/foorumi/ ...ei tarvitse rekisteröityä jos ei halua.

      Siittä vaan Laguna-kaupoille!

    • iso keniksi

      Lagunaa en ole omistanut mutta kolme Scenicciä on ollut. Tuollaiseen Grand Sceniciin ainakin mahtuu pari koiraa takapaksiin hyvinkin eivätkä hinnat tosiaan ole pilvissä.

      Pienimmät moottorivaihtoehdot kannattaa tuosta 2004-2009 mallisukupolvesta unohtaa jos ei pelkkää kaupunkiajoa tyhjällä autolla harrasta. Alla muutama esimerkki:

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6728596

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6525575

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6732758

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6501011

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6810595

      http://www.nettiauto.com/renault/grand-scenic/6859905

    • renault powa

      Renaultit eivät ruostu helposti, ovat siis tervekorisia yleensä. Kakkoskopan lagunoissa ainakin mitä oon kuullu niin alustanosat on heikkoja että niitä voi olla että joutuu vaihtamaan. Muuten mukava ja hvyä auto ja haittaako tuo jos jotain alapalloja joutuu vaihtaan kun auto itsessään on varsin edullinen? Hyvä vaihtoehto laguna on ei siinä mitään ja korit on kyllä hyvin suojattu.

    • Laskuoppia

      Kaverilla on 05 mallinen Grand Scenic, on ollut erittäin tyytyväinen autoonsa... BMW:n ja Saabin jälkeen. Halpojahan nuo ovat, joten jos vertaat muihin samantapaisiin toisenmerkkisiin autoihin voi helposti laskea mitä siitä Lagunasta esim tarvki saada sitten kun sen myyt... jos Lagu maksaa 5000 ja vastaava Toyo 9000 niin paljonko tarvii Lagunasta saada 3 v päästä..? ;) Ei välttämättä 1000 enempää, ja silloin siitä Toyosta pitää saada vielä sen 5000 ..

      • jokainen tyylillään

        Se on vähä miten tykkää ostaako halvalla ja "säästää" vai ottaako ison lainan ja sitte joskus kun myy niin saa sitte takaisin enemmän koska jälleenmyynti arvo on suurempi.


      • Niin no...
        jokainen tyylillään kirjoitti:

        Se on vähä miten tykkää ostaako halvalla ja "säästää" vai ottaako ison lainan ja sitte joskus kun myy niin saa sitte takaisin enemmän koska jälleenmyynti arvo on suurempi.

        Käytetyt ranskikset ovat halpoja suhteessa siihen, miten paljon autoa rahalle saa.
        Useinhan ranskalaiset ovat myös keskimääräistä paremmin varusteltuja, muita vastaavia malleja mukavampia ajossa (hiljaisia) ja muotoilukin miellyttää silmää ja siksi näyttävät hyvin pidettyinä usein ikäistään uudemmilta.
        Turhaan noita ranskiksia pelätään. Autoja ne ovat siinä missä muutkin ja ne pelätyt murheetkin niissä on yleensä kertaluokkaa pienempiä ja halvempia laittaa kuntoon kuin monissa muissa eurooppalaisissa. Kun asiaan perehtyy, huomaa että ranskalainen perustekniikkaa on sittenkin suht luotettavaa. Pikkujutuistakin ranskalaisten kanssa nostetaan vaan aina hirveä häly, kun esim. japanilaisessa samasta viasta kohautetaan olkapäitä ja painetaan villasella.


    • Laguna 2009 diesel

      Joko löysit auton.

      Olisi myynnissä 1-omisteinen laguna hatchback 2-litraisella diesel koneella ja manuaali vaihteistolla. Mallia 2009 ja ajettu jo lähes 200tkm - mutta kaikki huollot tehty merkkiliikkeessä ja aina toiminut hyvin. EI siis farmari mutta itseasiassa tavaratilassa ei suurta eroa. Jos kiinnostaa niin mailaa ansehe-gmail.com eli at väliin.

      • 330d ja hajis

    • Pakko saada BMW

      Teineille on ihan sama vaikka auto on 20v. vanha kunhan se vaan on BMW.

    • oikeaa etsimässä

      Kiitos vastauksista. Mukavaa, että täällä on näin avuliasta porukkaa, eikä juuri ole noita typeriä rellunmollausviestejä tullut. :-) Tiedän maineen itsekin, mutta kuka olen sanomaan ilman kokemuksia. Voin sanoa, että korjattavaa on riittänyt aiemmissa japsiautoissamme ihan kivasti myös.

      Nyt sitten katsastelemaan sopivaa...

      (Laguna 2009 diesel - emme tarvitse dieseliä, kiitos kuitenkin vinkistä!)

    • rellu vm 2006 lag2

      Jos rellua halajat osta ensin haalarit ja huoltokirja. Ovat semmoisia teeseitse-vehkeitä. Jos ei ole tallia tai työkalut ei pysy käsissä =>UNOHDA KOKO JUTTU!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe