Jouluhaaste

Joulu"muori"

Tervehdys kaikki jouluihmiset, ja muutkin :)

Joulu on tulossa kovaa vauhtia. Itse olen henkeen ja vereen jouluihmisiä, rakastan kaikkea mikä liittyy jouluun!
Valitettavasti siihen kuuluu myös ruoka ja juoma, joulukuussa tulee usein lihottua pari kiloa ja tammikuussa mietin miten kiloista pääsee eroon...

Ajattelin tänä vuonna tehdä toisin.
Pudotan pari kiloa ennen joulua, jottei tarvitse tuskailla alkuvuodesta.
Ehkä käy jopa niin, ettei jouluna tule pahemmin mässäiltyä, kun on juuri saavuttanut tuloksia.

Huomen aamulla punnitsen itseni, ja siitä se alkaa!
Toivon porukkaa mukaan, tyyli on vapaa ja jokainen ottakoon haluamansa pudotustavoitteen.
Itse jätän herkut ja alkoholin jouluun saakka, ja koitan lisätä liikuntaa viikkoihini.

Kuka tarttuu haasteeseen?

108

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tonttulakki

      Minä voisin tulla mukaan ja sellaiset vajaa kolme kiloa pitäisi saada jouluun mennessä. Se on välitavoite ja minä jatkan ohjaajan kanssa kevääseen asti laihduttamista. Olen jo ollut muutaman viikon ohjauksessa ja tuloksia on tullut.

      Ilmoitellaan kuinka meidän käy!

    • kinkku3

      Mukana ! Rrakastan joulun makuja, nyt jo glögit ja muut kiristää vyötäröllä. Pipareista ja suklaista en niin perusta, mutta kinkku, kastikkeet, laatikot, kalat, sienisalaatti, piirakat...aah ja ähky.

      Voisin yrittää tiukistella ruokaa ja liikuntaa sopivassa suhteessa.

      Tänään hörpin vielä glögiä ja pähkinöitä. Huomenna aamulla järkyttämään itseä vaakalukemalla, huomiseen.

    • ikävä kinkkua!

      Mukana minäkin :)
      Ylipainoa ei ole (nainen: 58kg/169cm), mutta elämäntavat sellaiset että ovat aiheuttaneet jo isoja terveysongelmia ja joulun tullessa en haluaisi kärvistellä jatkuvasti kivuista suolistossa yms, vaan nauttia muiden seurasta ja ok-määristä erilaisia joulupöydän antimia. Suklaisesta joulukalenterista pidän kyllä kiinni(!), mutta muuten aijon yrittää pitää itsestäni huolta.

    • Jouluporsas

      Minä lähden ehdottomasti mukaan! Punnitsin itseni eilen ja paino oli 65kg.. ( Olen 168cm). Olisi mukava saada sellainen pikakuuri, eli alle 61kg jouluksi... Aikaa aattoon tasan 5 viikkoa... Luulen että eka pari kiloa lähtee ihan hyvin, koska just paino on noussut viime viikkoina kun ruokailu on ollut runsasta ja epäsäännöllistä.. Minullakin herkut saa jäädä pois ja kaikki turha muukin.. Liikuntaakin aion lisätä..
      Millaisia muiden aloituspainot on?

    • kinkku3

      Järkytys, ahdistus, yrjötys! Tämä kinkku on sitten todellinen syöttöporsas! Eipä ole vaakaan katseltu vähään aikaan ja tiedossa ollut että housut vähän kiristelee.

      Sanattomaksi vetää. 93,6kg.

    • tonttulakki

      Sanatonta täälläkin, kinkku3, kuule, olen samoissa painoissa sinun kanssa. Jouluksi tavoittelen 2,8 kilon pudotusta. Siinäkin on tekemistä.
      Käyn jumpissa, kuntosalilla, sauvakävelyllä ja ties mitä muuta yritystä on. Omin voimin en saanut itseäni laihdutuksen alkuun, niin olen nyt ammattiauttajalla.

      Hienoa, kun on tullut porukkaa mukaan! Jaksetaan keventää ennen joulua, niin on parempi lähteä tulevalle vuodelle.

    • Joulu"muori"

      Terve!
      Mahtavaa saada porukkaa mukaan!! :)
      Eilen en tietokoneelle kerennyt, mutta aamupainoa oli 59,4kg (pituutta 164cm).
      Paino oli tänä aamuna tasan sama :)

      Aikaa on niin vähän, joten ajattelin punnita itseni päivittäin pysyäkseni ajan tasalla.
      Tänään tuli jo vähän jumppailtua pilatesrullan kera. Krosstrainerkin kotoa löytyy, pitäisi vaan ottaa itseä niskasta kiinni...

      Eilen koitin keventää syömisiä ja kaksi ateriaa ateriaa tuli korvattua nutrileteilla. Koitan vältellä vaaleita viljoja ja perunaa.
      Tänään menen varmaan saman mallin mukaan ruokailun suhteen, ja illalla vähän lihaskuntojumppaa.

    • joulutonttu2

      Ilmoittaudun mukaan :) joulutortut ja glögi(sekä kylmänä, että kuumana) ovat suurimmat paheeni jouluna. Kaikki muukin luonnollisesti maistuu ja sehän luonnollisesti näkyy lantiolla!

      Tämän aamun mitat ovat 160/76kg. Jos kaksi kiloa saisi ennen joulua pois niin ei ole niin suuri ahistus joulun jälkeen.

      Kinkku3 -> Painon pudotus on mahdollista kun löytää itselle sopivan tavan :) Vuosi sitten painoin 93 kiloa. Josko sitä vuoden päästä olisi jo normaali painon rajoissa. Minulle toimi liikunnan lisääminen/uusien harrastusten aloitus(ratsastus, kahvakuula/pilates) ja ruokavalion muutos.

    • kinkku3

      Heippa jouluilijat! Kiitos ja kivasti tsemppiä tuntuu tässä poppoossa olevan, kyllä me onnistutaan!

      Eilisen shokin jälkeen päätin että nyt vaaka esiin ja joka ikinen aamu lukema ylös. Eipä tule sitten näin yllätyksenä.

      Joulumuorin innoittamana hain kaupasta nutriletin kasviskeittoa sekä tuommoista fit feelgood pähkinäjauhetta. Illalla aloitin varovasti ja kävin lenkkeilemässä 6km. Ostin useamman purkin vitamiineja.

      Illalla oli järkky mahan murina ja nälkä. Uni ei meinannut tulla. Mutta nyt päätös pitää, ensimmäinen tavoite alle ysikympin.

      Aamulla pienoinen pudotus (nesteitä) 92,8kg.

      Mites muilla on alku sujunut?

    • diplomiliikkuja

      Minä tartun haasteeseen vaikka ei ole pudotettavaa:) Syön Jouluna aina paljon kinkkua ja muita hyviä oheistuotteita. Joulu ei vaikuta painooni ollenkaan, liikun Joulunaikaakin paljon, niin no problems:)

    • kinkku3

      Paino sama kuin eilien. Pienestä pitää olla tyytyväinen, kävin aamulla sekä illalla tuon 6km lenkin reippaasti kävelemässä. Jihuu, 12km ja hikinen olo ja syke korkealla.

      Söi salaattia jossa lihaa ja juustoa sekä keittoa. Maistoin tuommoisen suklaapähkinä pirtelön, ei ollut pahaa.

      Suunnittelen muulle perheelle jo joulunajan menuuta, mutta katsotaan omalta kohdalta sitten uudelleen. Tärkeintä kaiketi oisi mitä syö uuden vuoden ja joulun välissä, eikä joulun -uuden vuoden :)

    • tonttulakki

      Minä lähden ostamaan greippiä ja hunajamelonia ym. ja pistän uuteen uskoon koko jääkaapin. Eilen oli kahvivieraita ja turha toivo laihtumisesta.

      Meille tulee hyvin niukkaruokainen joulu. Perheen kanssa on jo sovittu, ettei ole kuin kinkku ja siihen lisukkeita. Ei mitään ns. herkkuja. Kalaa tietysti ja sehän sopiikin laihduttajalle.

      • diplomiliikkuja

        Kyllä on mukavaa jouluna muulla perheellä. Sinä sait päähän laihduttaa niin koko muu porukka saa sitten siitä kärsiä. ( Meille tulee hyvin niukkaruokainen joulu ) annahan muitten syödä jouluna vähän herkkujakin ja syö itse niitä hernepusseja, Joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa niin kyllä silloin yleensä voi vähän herkutellakin. Älä ota itseesi mutta on melko itsekästä. Turha sanoa että lapsetkin haluaa olla ilman herkkuja Jouluna, jos sinulla lapsia on.


    • tonttulakki

      Miten me nyt alettaisiin sokerilla mässäämään, kun kukaan ei tykkää sokerista ja perheessä on diabetestä. Nuorin on 18v.
      Kaikki tarvittava löytyy ns. perinnejoulusta, mutta sokeri puuttuu ja sen myötä leivonnaiset. Joka kerta me on perheen kanssa yhdessä laadittu ruokalista jouluksi, ei mitään ongelmaa!

      Olen keittänyt esim. soppaa tai kiisseliä sekahedelmistä, rusinoista, niin mihinkään ei lisätä sokeria.

      Minä olen lihonut tavallisella ruualla ja liian isoilla annoksilla.

      Jokainen elää perheensä mukaan ja hyvä niin.

      • diplomiliikkuja

        Jos on diabetes niin ei tietenkään voi syödä sokeria. Olisit vähän informoidut niin en olisi noin kijoittanut. Pahoittelen.


    • tunttulakki

      Hei, ei haittaa mitään, kun en huomannut laittaa.
      Itselläni ei ole sairautta ja siksi sokeritonta kakkua vieraitten kanssa otan ja silloin ei paino putoa. Tosi helposti kaikki tarttuu vyötärölle.

      Nyt on normaali meno taas.

      • tonttulakki

        Vielä tuokin nimimerkki meni väärin.


    • kinkku3

      Paino 92,1 kg. Liikunnan ansiosta alkaa turvotuspöhötykset näköjään haihtumaan. Eilen taas se 6km hölkkäsin. Saisi vaan nuo lihakset säilymään kun niin pienillä kaloreilla mennään.

      Hyvää viikonloppua kaikille, jouluun enää viitisen viikkoa. Taidan leipoa pipareita lasten kanssa tänään illalla.

    • Jouluporsas

      Mukava kun teitä on täällä paljon, ei tarvitse yksin olla... ;) Minulla paino oli maanantaina 65kg ja nyt on pudonnut 63,8kg;aan... Toivottavasti putoaa lisääkin.. Hyvä alku ainakin, vaikka nesteitä ne ovat.. Ehkä vähän myös rasvaa... Kuinkas muilla joulutontuilla menee? Minullakin muuten herkuton joulu, sillä en ole tosi pitkään aikaan syönyt herkkuja, olen siinä suhteessa kuin alkoholisti, en pysty lopettamaan jos aloitan.. Sitten putki jää päälle ja syön suklaata ym joka päivä.. Mutta olen jo tottunut tähän ja minua ei häiritse kun muut syövät herkkuja..

      • 10kgylipainoa

        Mitä ihmettä te täällä teette, normaalipainoiset ihmiset ?
        Teillä taitaa olla joku muu ongelma, ratkaiskaa se


      • Jouluporsas
        10kgylipainoa kirjoitti:

        Mitä ihmettä te täällä teette, normaalipainoiset ihmiset ?
        Teillä taitaa olla joku muu ongelma, ratkaiskaa se

        Niin, onhan se toki jokseenkin kyseenalaista laihduttaa normaalipainoisena, mutta jos en tee mitään, olen kohta tällä menolla ylipainoinen ja tahdon laihduttaa sillä olen lihonut parissa vuodessa melkein 10kg ja en ole tällä hetkellä ollenkaan tyytyväinen itseeni.. Aiemmin olin.. Joten toivon vain ettei kukaan pahastu kun liityin tähän ryhmään.. En vain halua olla tämän painoinen.. Tahdon myös terveellisemmät elämäntavat ja olla onnellinen entisessä painossani..


    • typerä ketju

      Aina HUOMENNA, miksei tänään?...??

    • kinkk3

      Haukotus ja huomenta. Eilisistä pikkujouluista selvitty kunnialla (autolla liikkeellä niin ei tarvinnu selitellä). Kävin taas eilen ennen lähtöä sen vakioksi tulleen lenkin reippailemassa, joten saatoin syödä vähän jouluruokaa. Lähinnä otin kalaa, kananmunaa ,lihaa, salaattia, juustoja. Jätin kaikki ihanat hiilariherkut pois. Hyvin meni ja kukaan ei hoksannut mitään.

      Paino sama 92,1. Minne te muut olette kadonneet?

    • tonttulakki

      Hyvä, kinkku3! Siitä se lähtee. Minä olen saanut 500g pois ja tavoitteeseen 2,3kg, joka on jouluksi. Tekemistä riittää joulun jälkeenkin, vain nyt olen saanut jo jutun alusta kiinni, niin passaa jatkaa.

      Minä keitän maitokaalia, niin tulee kasviksia syötyä ihan huomaamatta.

    • kinkku3

      91,0 kg tilapäistä nesteenpoistoa, nousee huomenna normaaliin. Eilen en liikkunut ollenkaan sohvalta, perheen kanssa leffailta. En syönyt herkkuja mutta otin muutaman lasin viiniä. Siitä siis tuo " nestehukka" varmaankin.

      Taidan yksinäni terrorisoida tätä ketjua, anteeksi. Laitan kuitenkin joka aamu painon ylös siihen saakka kun alitan ysikympin, sitten voin vaikka yhtenä päivänä viikosta ottaa sen ylös. Teillä muilla on niin vähän tiputettavaa, minulla monta kymmentä kiloa koska olen vain 170cm.

    • tonttulakki

      Minulla ei paino putoa kuin vähän viikossa, mutta voin minä kaverina kirjoitella.
      Sinulla on oikein hyvä alku ja se motivoi laihdutusta jatkamaan.
      Minäkin olen pudottanut painoa melkein 20 kiloa tässä vuosien varella. Hitaasti käy, mutta jaksan kaikki urheilut ym. tehdä, kun en ole nälkäkuurilla.

      Jaksamista sinulle ja kirjoittele vain tänne tunnelmiasi.

    • 5+6

      Eli siis nyt näyttäisi olevan suurinta osaa Chocolove-suklaalevyistä valikoimassa ainakin hetkellisesti. Niin suosittuja, että loppuvat usein kesken. Loput makuvaihtoehdot: http://www.iherb.com/chocolove?rcode=MDV672

    • kinkku3

      Kiva tonttulakki kun kuljet tätä matkaa kanssani, minulla menee myös pitkälle ensivuoteen tämä homma.

      92,6 oli odotettavissakin nesteitten tasaantumisesta takaisin. Eilen uimassa. Illalla söin ruisleipää joka oli armoton virhe, kun mieliteko vaan kasvoi.

    • tonttulakki

      Kyllä minä saan kaverista voimaa itsekin. Olen oppinut pienentämään annoskokoa ja lisäämään kasviksia ruokavalioon. Minulla kanssa paino heittelee. Kuntosalilla kun teen tehokkaasti, niin nestettä kerää ja paino nousee.

      Minulla oli eilen hyötyliikuntaa ja tänään on kanssa, huomenna jumppa.
      Tässä se viikko lähtee käyntiin.

    • tonttulakki2

      Mukava, että joku pitää keskustelua yllä :) Puoli kiloa olen saanut pudotettua, mutta nuha nyt vaivaa :( jos se kuumeen nostaa niin tämä projekti valitettavasti jää tauolle.

      Lihavalmisteista suosin kanaa ja hirven lihaa. Ja runsaasti salaattia. Kolme kertaa viikossa olen liikkunut.

      • joulutonttu2

        Tai sitten kuumehoureita alkaa jo olla kun nimimerkki on mitä sattuu :) eli siis joulutonttu2


    • kinkku3

      92,3 eilen vakilenkki ja kalorit reilussa tuhannessa. Hidasta on.

    • tonttulakki

      Hyvinkin hidasta, nimittäin minulla. Tänään oli paino niin, jotta jouluun pitäisi saada 1,8kg pois. Kilon olen saanut pois, kun alkutavoite oli 2,8kg jouluksi. Nähtäväksi jää pääsenkö tavoitteeseen.
      Syytä olisi, kun tulee lääkärin tarkastus ym. terveystutkimusta.

      Jumppaan lähden tänään, jotta iho pysyy kiinteänä.

      Kinkku3 ja joulutonttu2, me nyt ainakin jatketaan laihduttamista. Otetaan tammikuussa pääsiäistavoite. Minä menen näissä pikkutavoitteissa. Taitaa olla minulle paras, kun en haaveilekaan suuria pudotuksia.

      Näitä tuumailen tässä!

    • joulutonttu2

      Hitaasti mennään täälläkin, mutta etiäpäin sano mummo lumessa! Eilen kävin ratsastamassa, mutta jotain muuta liikuntaa pitäisi kehitellä kun jumpat jäi jo joulutauolle :/ kuntosalikortti? Vielä pitäisi saada 1,5 kiloa pois ennen joulua, mutta jos kilonkin saan niin hyvä on.

      Minulla on pitkän tähtäimen tavoite, mutta voin osallistua pääsiäishaasteeseen. Tuleepa pysyttyä ruodussa kun on välitavoitteita. Ja mikä parasta, saa lahjoa itseään kun tavoite täyttyy :D ei herkkuja, mutta merkkifarkut jne.. Oletteko te kinkku3 ja tonttulakki harrastaneet itsenne lahjomista?

    • kinkku3

      91,7. Eilen 2 x 6km lenkki. Oli semmonen sport tracker kaverilla ja en muista tarkkaan, mutta keskinopeus 5,6km/h ja vauhti kovimmillaan noin 17km/h kun hölkättiin. Lenkki on metsässä poluilla ja pururadalla. Siinä näkyi kulutetut kaloritkin, jotain olematonta 200-300 vaan multakin kului. Höh.

      Ruokana keittoa proteiinilisällä ja salaattia sekä noita korvikkeita.

      Joulutonnttu2, en ole palkinnut itseäni, vaikka varmaan pitäisi. Lähinnä olen rankaissut, vaikke juuri niin pitäisi. Pitänee opetella sekin toisinpäin. Yritän olla lempeämpi itselle.

      Olenko ainoa joka ilmoittaa tämän järkyttävän elopainonsa julkisesti? Toivon olevani normaalipainoinen joskus, se lienee 60-70 välissä. Pitkä on matka.

      • diplomiliikkuja

        Hienoa että olet alkanut lenkkeilemään. Sports tracker on todella hyvä urheilusovellus. Minä en ilman sitä käy lenkillä enään ollenkaan. Antaa oikeammat tulokset kun laittaa sinne henkilökohtaiset tiedot. Alussahan ei ole mitään merkitystä vauhdilla vaan sillä että siitä tulee mukava elämäntapa. Sitten kun paino tippuu ja aikaa kuluu niin vauhti paranee itsestään ja ei voi muuta kuin ihmetellä mihin sitä pystyy, niin kävi minulle:)


    • tonttulakki

      Kinkku3, hyvä sinä!
      Minä kokeilen nyt näitä pieniä tavoitteita, kun ennen olen johonkin ketjuun laittanut järkyttävän painoni, niin jotenkin se ei ole tsempannut jatkamaan. Nyt on ihan eri meininki, kun tavoite on pieni. Tavallisella ruualla minä laihdutan, mutta lihan olen vähentänyt ja kalaa lisännyt. Annokset pieniä. Kasviksia runsaasti ja vettä.

      Olin eilen jumpassa ja tänään siivoan koko huushollin.
      Ei se tosiaan liikunta paljon vie kaloreita, mutta siitä tulee hyvä mieli. Liikutaan!

      Joulutonttu2, aloin miettimään, mikä se palkinto olisi isommasta laihtumisesta. Kotimainen kylpylä hoitoineen tai ihan vain hoidot kotikaupungissa. Sitten Suomessa matkustella, rannikkokaupungeissa.
      Vaatetta minulla löytyy kaapista vielä pitkäksi aikaa, kun en ole kauan ollut näin paksupullero.

      Kirjoitellaan taas!

    • joulutonttu2

      Tuli muuten mieleen oletteko käyneet kehonkoostumisanalyysissä? Itse kävin viimeksi kaksi kuukautta sitten. Rasvaprosentti oli luonnollisesti siellä "paljon" puolella, mutta yllätyksekseni lihasprosentti oli normaalin ylärajoilla. Melkein myös siellä "paljon" osiossa.

      Painoni oli tosiaan vuosi sitten 93 kiloa, mutta tänä aamuna 75,4 kiloa :) Eilen tuli käytyä kävelyllä ja jos tänään uimaan.

    • kinkku3

      Huomenet jouluilijat. En ole käynyt koskaan tuommoisessa mittauksessa, en ole eläessäni käynyt edes kuntosalilla. Täällä korvessa tiettömän taipaleen takana ei taida olla semmoisia. Haluaisin kyllä tuommoiseen mittaukseen.

      No, eilen taas 6,32km, aikaa meni 1,16h kun oli niin liukas, alkaa lumet sulamaan. Latasin omaan kännykkään omalla painolla tuon endomondon niin sain kuluneiksi kaloreiksi -400. Olisin ihan tyytyväinen jos noin olisi, en vaan oikeen luota noihin vempaimiin.

      Vaakaan tuli 91,5. Olen hätähousu ja haluaisin nopeempia tuloksia mutta tiedän ettei ole järkevää, hitaasti hyvä tulee.

      Pitänee keksiä jotain uutta liikuntaa kun alkaa tuo sama lenkki jo vähän kyllästyttämään.

      Semmoisia tänä aamuna.

    • kinkku3

      91,9kg

    • tonttulakki

      Minä olen huhkinut siellä ja täällä. Painoni oli aamulla niin, jotta 900g pitää vielä poistaa joluun mennessä. Luulisin nyt pääseväni tavoitteeseeni.

      Paino heittelee päivittäin, mutta pitkässä juoksussa se kuitenkin alenee, kun sisukkaasti jatketaan näitä hyviä elämäntapoja.

      Minä olin joskus kehonkoostumusmittauksessa. Paremmin taidan luottaa vaakaan, mittanauhaan ja peilikuvaan. Kyllä niissä mittareissa on hyviäkin, jotka ilmoittavat oikeita lukemia, mutta minä menen nyt näin.

      Kotona kun jaksaisi jumpata, venytellä, siitäkin olisi hyötyä.

      Hyvää viikonloppua!

    • kinkku3

      Sama 91,9 eli hidasta on, en tiedä voiko mistään jumista puhua. Pari viikkoa on niin lyhyt aika mutta ärsyttää kun muilla tippuu kilo tolkulla ja itsellä noin hitaasti.

      Sama lenkki ja samat sapuskat. Nyt olen hyvin lenkkeillyt mutta kohta työtilanne muuttuu katsotaan mikä rytmi sitten on.

      Joulutonttu2, kerrotko vähän onnistumisestasi? Olen samassa painossa ja haluan samaan kuin sinä. Olet mulle esimerkkinä!

      Tällä pudotustahdilla tästä tulee julmetun pitkä ketju, joko teitä kyllästyttää...

    • tonttulakki

      Ei kyllästytä!
      Minulla on hidasta pudotusta ja ei auta mikään muu kuin sisukkaasti jatkaa. Kesään on matkaa ja silloin haluaisin olla lähes kymmenen kiloa pienempi.

      Minullakin menee taas vähemmällä kävelyllä. Kaikenlaisia sosiaalisiatilanteita näkyy tulevan esteeksi.

      Kinkku3, pysytään me nyt ainakin tässä ketjussa, kun minullakin riittää pudotettavaa vaikka muille antaa. Menee 2015 jouluun ainakin ennenkuin saan alkaa tasapainoilemaan.

      Tehdään uusi aloitus ketjuun, jos entinen menee pitkäksi.

    • kinkku3

      91,2 joten pieni humpsahdus näköjään. Alkoi jo tuskastuttamaan kun kaiken järjen mukaankin sen pitäisi tippua. Aivan varmana on kalorivajetta reilusti, ruuasta saan noin reilu tuhat ja eilenkin kulutin lenkillä sen -400 kaloria sekä peruskulutus,

      Huomenna jo joulukuu! Lapset ja mies saivat suklaakalenterit ja ajattelin muutenkin heitä hemmotella leipomuksilla. Itse en välitä noista niinkään (minun paheet on kaikki kermassa uitetut suolaiset ruuat)

      Oma tavoitteeni on tuo 1,2kg hukata nopeasti ja yrittää pysytellä siellä kasilla alkavalla numerolla. Sitten ensivuonna vaikka 5kilon paloissa, olkoon 85 seuraava.

    • kinkku3

      Paino samassa. Turhauttaa jo vähän, lisään tänään vedenjuontia ja mietin miten saan tämän homman toimimaan.

    • tonttulakki

      Lohduttaako yhtään, kun minun paino junnaa välillä viikkoja samassa? Mennään maltilla eteenpäin. Laitetaan herkut ja valkoiset viljat minimiin. Kasviksia, marjoja, hedelmiä ja liikuntaa.
      Miten sinulle käy keitetyt kananmunat, raejuusto, kalat ja rahka? Juomana usein vesi.

      Minun piti vähentää lihaa, voita, valkoiset viljat ja sokeriset kaikki pois. Minkäänlaista leipää syön erittäin vähän.

      Kokeillaan nyt tätä pientä pudotusta jouluun ja sitten seuraava tavoite laitetaan pääsiäiseen.

      Tsemppiä sinulle kovasti ja ei luovuteta.

      Minulla meni eilinen melkein ranttaliksi, mutta tänään on uusi päivä.

    • joulutonttu2

      Hei taas! Ei minuakaan kyllästytä, mutta koko viikonloppu meni pikkujouluissa. Hirvitti kyllä aamulla nousta vaakalle. Josko nuo viikonlopun turvotukset lähtis parissa päivässä :/

      Kinkku3 -> minä laihdutin ensimmäiset viisi kiloa perinteisesti liikkumalla/lisäämällä vihanneksia. Sitten armoton jumi ja uskon puute iski. Kaveri oli aloittanut cambridge-kuurin ja kehui sitä ja sain maistiaispirtelönkin häneltä. No ilmoittauduin valmennukseen. Valmentaja pisti minut puhtaalle kuurille. Alku oli aivan hirveää ja ensimmäiset kolme päivää oli tuskaa! Tosin kyllä kannatta :) kymmenen kiloa katosi kahdessa kuukaudessa. Jätin cambridgen koska oli kallis ja valmentajan kanssa ei kuitenkaan oltu täysin samalla aaltopituudella.

      Nyt sitten korvaan aamiaisen ja illallisen nutriletilla. Päivällä syön lautasmallin mukaisesti lounaan ja päivällisen. Enimmäkseen marjoja, kasviksia, kanaa/kalkkunaa, hieman hiilihydraatteja. Salaatinkastikkeet ym. piilokalorit olen hylännyt ja itseasiassa ruoka on alkanut maistumaan paremmalta ilman niitä :)

      Niin ja se vesi on kuulemma tosi tärkeää. Rasvan palamiseen tarvitaan vettä.

    • kinkku3

      91,5.höh.

    • Jouluporsas

      Tervehdys pitkästä aikaa! Olen ollut aika kipeänä viimeiset viikot ja nyt selviydyin tänne päivittämään kuulumisiani. Eli aloitusmittani 18.11 olivat 168cm ja 65kg.
      Nyt tilanne on se että painoa oli aamulla 63,3kg ja pituus on pysynyt samana ;) (heh heh).. Eli kahdessa viikossa olen onnistunut kuin onnistunutkin karistamaan 1,7kg ja olen tosi tyytyväinen.. Vielä on jouluun 3 viikkoa ja tavoite oli kyllä hurja, alle 61kg.. Olen tyytyväinen, jos saan painoni 61,0 - 61,5kg:aan... Eli kolmessa viikossa haluaisin ainakin sen 2kg vielä pois.. Sitten jouluna ei tarvitsisi kiloja tulla, vaan olisi pari viikkoa huilia ja tammikuussa jatkuisi painonpudotus...

    • tonttulakki

      Onpas kiva, kun meitä on sentään joku täällä linjoilla!

      Minun paino on sentään samassa, kun ollut kaikenlaista ystävätapaamista ym. menoa. Liikunta on jäänyt hyötyasteelle. Ruokailut olen saanut pidettyä kurissa ja nuhteessa.

      Ei muuta kuin jatketaan, kyllä me onnistumme!

    • kinkku3

      Olin koko eilisen istumassa autossa ja liikuntaa ei ollenkaan. Aamulla ei ollut kotivaaka vaan toinen vaaka joka antoi 90,6kg. Joko omani heittää tai sitten tämä mutta sisua riittää oli kumpi tahansa. Huomenna kotivaakaan. Tänäänkään en pääse liikkumaan. Mutta näillä jatketaan harjoitusta.

    • kinkku3

      Oma vaaka taas 91,4 eli on tuskaista päästä tuon maagisen ykkösen alle. Elossa ei uutta, hämmästyttää tämä ns. painon paikallaan junnaaminen vaan.

    • yölläkinsyödä

      Terve!

      Tämä voisi olla sopiva haaste... 20 päivää jouluun ja alkupaiko 91,9 kg.
      Pääsisinkö vaikka alle 87???

    • tonttulakki

      Kyllä tuo onnistuu, jos kaikki jutut sattuu kohdalleen!

      Tsemppiä!

    • kinkku3

      Perjantaita. 91,1 ja eilen join vettä vissiin sen saavillisia. En ollenkaan pidä vedestä, mutta pakko opetella juomaan. En tiedä mitkä tähtien asennot pitäs osuu kohdilleen että rupeaisi rytinällä tippumaan...

      Mukavaa viikonloppua sekä itsenäisyyspäivää.

      • kerran viikossa

        Onko sun pakko Käydä joka päivä vaa'alla, minä tiputtanut nyt 5 kg parissa kuukaudessa, käyn kerran viikossa puntarissa,
        Turhautat itsesi tuolla systeemillä


    • joulutonttu2

      Paikallaan junnataan, mutta onhan tässä vielä aikaa :) ratsastamassa kävin eilen. Minä käyn lähes joka aamu vaakalla, enkä ole turhautunut siitä. Olen huomannut sen helpommaksi kuin tuon kerran viikossa, koska silloin varmasti unohdan käydä.

      Hienoa kinkku3, että opettelet juomaan vettä :) vielä vinkkinä, että jos olet suolan ystävä niin vähennä sen käyttöä.

    • yölläkinsyödä -1,5kg

      Jaahas tämä laihdutushan onkin helppoa, päivässä lähti 1,5 kiloa!

      ...Joo tiedän että se johtuu eilen juoduista itsenäisyyspäivän aaton maljoista = dehydraatio.

      Nyt 90,4 kg

    • kinkku3

      Nyt jos olisi lipputanko niin vetäisisin lipun suomelle sekä itselleni. Se maaginen ykkönen alitettu rytinällä! Eilen ramppasin vessassa ja join taas vettä kannullisia.

      Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun vaakaan pomppasin: ykkösen kirous oli poissa. Uusi lukema oli 90,3kg. Varmaankin taas hormoniturvotus poistui vaan kehosta, mutta hyvä juttu silti.

      Ja kun olen luvannut punnita joka päivä itseni siihen asti kun alitan ysikympin, niin sen teen. Häiriköin tätä ketjua ja pitkitän tätä, mutta toivottavasti en enää kauaa. Eihän tätä kukaan jaksa lukea, mutta enää -400gr niin sitten tämä vuodatus loppuu. Sitten tulen enää kerta viikkoon raportin antamaan. Jos nyt vetäsisin vaikka vlcd pusseilla huomisesta, tänään aion syödä ja herkutella hieman perheeni kanssa.

      • yölläkinsyödä

        Mielellään luen päivittäisiä kisaviestejä niin pysyy oma kuri paremmin.

        178cm pitkä joten ihannepaino olisi jossain 80 alapuolella.


    • kinkku3

      Hieno pudotus, onnea "yölläkinsaasyödä". ollaan samassa painossa. Oletko miten pitkä ja mikä on tavoitteesi? Mennään yhtämatkaa, minulla tuonne 70 hujakoille.

      Olit laittanut viestiä samaan aikaan kun naputtelin yuota omaa romania...

    • yölläkinsyödä

      Otin ja kävelin 12 km, sitten vastapainoksi söin ja join mahtavan aterian.

      Kalorit jäävät ehkä jonkin verran miinukselle eli voiton puolelle tänään.

    • kinkku3

      Yöllökinsyödä, sul on mun luonto...eilen kokkasin perheelle neljän tähden illallisen. Päivällä kävin lenkillä sports trackerin mukaan 8,43km keskinopeus 5km/h aika 1,40 kulutettuja kaloreita -541. En tiedä onko tuohon uskomista. No, söin hyvällä omallatunnolla kaikkea herkkua (savulohta, katkarapuja, paistia, mustaapekkaa, aurajuustoa, fetajuustoa.....) sekä illalla otin 3 lasia kuohuvaa linnanjuhlia kattellessa.

      Paino ei noussutkaan, vaikka olin varautunut siihen. Samassa 90,3kg.

      Missäs muut tonttuilijat? Tulkaahan takaisin, ei luovuteta nyt.

    • tonttulakki

      Ei luovuteta! Ei todellakaan!
      Minä olin eilen Helsingissä, en mellakoimassa, vain kirkkokonsertissa. Isänmaallinen ohjelma.

      Ensi viikko on minun laihisviikko. Nyt on tiukasti paino entisessään. Eilinenkin oli ihan retuperällä. Ei ollut oikein mitään sopivaa syötävää, kun kahvilassa poikettiin matkalla. Tuli pitkiä ruokavälejä ym.

      Vielä katson ennen joulua, saanko sen 900g pois tai kilon, mutta yritän kyllä, miten lähelle tavoitetta pääsen.

      Urheilu pitää ottaa taas käyttöön, se on vähän jäänyt hyötyasteelle.

      Hienoa, te olette hyvillä fiiliksillä liikkeellä, jakoa!

    • kinkku3

      Sanoinkuvaamaton fiilis, eka tavoite saavutettu! Olen tanssinut ja hyppinyt viimeisen tunnin....

      Ihan voittajafiilis! Eilen kävin uimassa ja söin kylläkin pelkkiä ateriankorvikkeita lisähöystöllä. Joten en tiedä miten vertailukelpoinen oikea tuloa on. Laittelen vielä tämän viikon päivittäin painon tänne ja jos pysyn alle rajan niin en enää ensiviikolla häiriköi ja tuki tätä ketjua.

      89,6kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Pelkään että huomenna pomppaa takaisin, mutta surraan sitä huomenna, huominen on huomenna...

    • yölläkinsyödä

      Eilen riittävästi urheilua, sen jälkeen sitäkin enemmän kaloreita ... En päässyt punnitsemaan mutta varmaan samoissa lukemissa.

      Tänäänkin on nälkä. Saa nähdä miten käy.

      Minusta tämä melko hiljainen foorumi ei tukkeudu vaikka tänne kirjoittaisi useasti päivässä.

      • yölläkinsyödä

        Ja onnittelut etapin saavuttamisesta! Nyt tiukkana loppuun asti!


    • tonttulakki

      Kinkku3, paljon onnea! Varmasti hieno tunne!

      Minä olin reipas tänään ja kävelin pitkään sateessa. Ruokailut ovat kunnossa ja niistä pidän kiinni.
      Raejuustoa ja savukalaa söin lounaaksi, vettä juomana. Ei auta lipsua yhtään.

      Painoani ilmoittelen loppuviikosta, kun olen jo paljon laihtunut vuosien varrella, niin nesteet ovat lähteneet ja pudotustahti on hidasta. 2015 jouluun olen varannut aikaa saavuttaa normipainon.

      Nyt lähden reissuun ja koneelle en pääse vähään aikaan.

      Tsemppiä teille ja pidetään asia mielessä!

    • kin kku3

      Kiitos kaverit kannustuksesta. Kivaa että jotakin saavuttaa, vaikkakin pientä, kun yleensä mulla ei mikään mene niin kuin strömsössä. Matkahan on vielä pitkänpitkä. Seuraavana yritän pitää alle ysikympin tässä jouluna ja viimestään 1.1. lähden tavoittelemaan 85kg:ta.

      Jatketaan yhdessä, ylä ja alamäessä!

      Niin, vaaka antoi 89,8kg.

    • yölläkinsyödä

      Noniin, kävelin eilen 8 km, ja sitten söin ja join kalorit korkojen kera takaisin.

      Mukavaa oli mutta eipä auttanut tässä jouluhaasteessa.

      • yölläkinsyödä

        Tilannekatsaus:
        Eka päivä oli hyvä, kaksi päivää suunnilleen nollatasolla, yksi päivä meni mässäilyksi. Eipä siis suurta edistystä vielä. Mutta punnitus aikanaan kertoo.


    • kinkku3

      89,8 samassa edelleen. Taitavat muut pudottajat olla hävinneet, tammikuuhun varmaan monikin kohdistaa tarmonsa.

      p.s ostin pakkaseen "vain" 12kg;n kinkun...

    • yölläkinsyödä

      Tilanne 5 päivän kohdalla:

      1 päivä oli hyvä.
      2 melko ok.
      2 meni metsään eli liikaa kaloria.

      Jatkuu... Ja punnitus myöhemmin.

    • joulutonttu2

      Kaksi viikkoa olisi vielä aikaa, mutta viime viikonloppuna oli yhtä repsahusta, kun oli itsenäisyyspäivä ja kaikissa kyläilypaikoissa oli joulutorttuja ym.. Sitten vielä peijaiset hirvikäristyksineen niin se oli sillä selvä :/ ei tosiaan paino tippunut, mutta ei onneksi paljoa noussutkaan. Ja sitten tietenkin yhden sukulaisen piti päästä sanomaan, että olen nykyisin kuin "silakan ruoto". "Ei sinusta ole enää mitään jäljellä"
      joopa joo... vielä olis 12 kiloa matkaa, että pääsis normaalipainoon.

    • kinkku3

      89,6 kg. Siinä se heitteleepi.

      joulutonttu2: tuo silakanruoto oli varmaan kömpelö yritys kehaista sinua...jos ennen on ollut enempi painoa niin yleensä ihmisten on ihan pakko päästä kommentoimaan sitä. Kommentoinnista viis, silloin kun itse olet tyytyväinen, hyvä niin.

      yölläkinsyödä: sun keho teki hätäratkaisun ja kohta tippuu rytinällä, se vaan luulee että nyt pitää pitää saavutetiusta eduista kiinni.

      tonttulakki: hyvää reissua, tule pian takaisin.

      • yölläkinsyödä

        Päivä 6 eli eilinen meni susille tai siis sudennälkään ja janoon.
        Mutta olen lisännyt liikuntaa joten lopputulosta on vielä vaikea ennakoida.


    • kinkku3

      No niin, olen ilmoittanut painoni joka päivä melkein kuukauden ajan. Suunta on ollut oikea ja 1.tavoite saavutettu. Nyt siirryn käymään kerran viikossa vaa alla ja rupean tavoittelemaan sitä 85kg:tä. 12 päivää jouluun, yritän pitää vielä kalorivajetta mutta pari päivää menköön jouluna hunningolle. Silloin en laske kaloreita.

      Paino äsken 89,5kg.

      Nyt loppui osaltani tämä ketjun pitkistys, laitelkaa te muut kuitenkin raporttia ja elkää antako ketjun kuolla.

      Palaan ensiviikon puolenvälin paikkeilla kertomaan kuinka menee.

    • tonttulakki

      Minä olen onnellinen siitä, kun reissussa ei painoni noussut. Se sama 900g pitäisi vielä saada jouluun mennessä pois.
      Yritystä on ja tänäänkin olen kävellyt 7,5km sitä vauhtia, mitä tuolla sohjossa uskalsi, ettei mene kumoon.

      Minä kirjoittelen silloin sun tällöin ja mittailen painoa varmaan tiuhaan jouluun asti, kun se tavoite on olemassa.

      Onhan tässä paperia mihin kirjoitella ja tsemppiä taas kaikille!

    • yölläkinsyödä

      8 päivää joista 3 on ollut onnistuneita haasteen kannalta.
      Älkää hävitkö foorumilta, jos vielä saisi senkin avulla motivaatiota kokoon...

    • tonttulakki

      Hyvä, yölläkinsyödä, kun oli onnistuneita päiviä jo kolme. Vielä kun saat lisää jonkun hyvän päivän ja loputkin viikonpäivät kohtuullisiksi, niin alkaa paino tippumaan.

      Minulla eilinen oli hyvä ja tästä päivästä aion tehdä myös hyvän. Vielä on jokunen päivä aikaa jouluun, niin mielenkiinnolla odotan, minkä verran jään tavoitteesta. Toivon toki jotta saavutan tavoitteeni, mutta kun minä tavallisella ruualla opettelen laihtumaan, niin arvailuksi jää.

      Onnistukaamme!

      • yölläkinsyödä

        Taitaa käydä niin että paino vaan nousee joulua kohti.

        Ehkä kisasta saatu hyöty on se että oppi jotain omasta lepsuudestaan ja ensi kierroksella parempi tulos .. Esim rantakuntoon kesäksi.

        Tosin punnitus on edelleen tekemättä.


    • tonttulakki

      Kuule, yölläkinsyödä, minulla on niin paljon painoa, jotta rantakuntoa voidaan tavoitella aluksi pääsiäiseen asti ja siitä lomakauteen jatkaa. Kyllä se joulunaika menee sekaisin ruokien suhteen, mutta jatketaan täydellä teholla heti tammikuusta!

      Nyt minä taidan saada joulutavoitteen, 300g vielä puuttuu. Minä olen oppinut tämän joulutavoitteen kanssa jo syömään niin, että klo 16-18 välillä viimeiset ruuat syön iltasella. Olen nukkunut hyvin, kun vatsa ei ole täynnä nukkumaan mennessä.

      Minä keitin maidossa kaalia ison kattilallisen ja siihen pakasteherneitä joukkoon. Tulee kasvista syötyä kuin vahingossa.

      Jos minä syön lihaa tai juustoa, niin painoni ei putoa. Se on asia, mikä on selvinnyt tässä ajan kanssa.

      Kaurapuuro ja marjat ilman sokeria. Greippiä ja porkkanaa.
      Savulohta on nyt ja kananmunia.

      Vielä on aikaa jouluun, katsotaan, miten minun käy!

    • kinkku3

      Heippa kaverit, täällä taas. Hyvä että olette ruodussa. Viikko vielä jouluun ja kohta taas saa tosiaan yölläkin syödä!

      Paino tänään 89,3kg. Olen miettinyt että olenko nyt jotenkin saanut tämän homman oikealla tavalla toimimaan. Annoskoot ovat pienentyneet huimasti ja iltapuputus on jäänyt. Leipä ja nopeat hiilarit olen jättänyt pois. Näköjään mm.tuo leipä aiheuttaa minulla valtavia mielitekoja syödä.

      Hyvä hyvä tonttulakki ja yölläkinsyödä, ollaan kohta maalissa, muut ovat hävinneet matkan varrelle. Minne lie ketjun aloittajakin hävinnyt. Laitetaanko vielä ennen aattoa yhteenveto tästä meidän urakasta? Ja sitten tehdään suunnitelma miten joulukilot ja tuhot saadaan korjattua. Joulunjälkeen sitten tammikuussa uusi suunnitelma.

    • tonttulakki

      Sopiiko ensi viikolla tehdä joku suunitelma? Tammikuussa puhaltelee uudet tuulet, talvi ainakin.

      Minä aloitin kuntosalin, kun tuli nuo liukkaat, niin sisällä onnistuu kuntoilu. Muutenkin olen ollut ihan mallikelpoisesti.

      Leipä se on minullakin haaste. Viljan syönkin melkein kokonaan puurona. Näkkileipää ja korppuja on kaapissa. Niistä ei tule pakkosyöntiä, kun ne säilyvät pitempään kuin tuore leipä.

      Pärjäillään...

    • yölläkinsyödä

      Kunnon suunnitelma todellakin tarvitaan...
      Ensi sijassa elämäntapojen muutos.

    • Joululaihari

      Mä otin haasteen vastaan. Nyt päivässä 3 näkkileipäpalaa ja2 lasia maitoa sekä keittolounas. Illalla jugurttia ja teetä. Urheilu 2 krt viikossa uinti ja kävely/pyöräily. Jouluna syön vain alkupalaksi ruismätileipää ja graavikalan sekä yhden perunan ja sienisalaattia. Pääruoaksi paistilihaa kastiketta 2 perunaa ja salaattia. En juo alkoholia ja jälkiruoat jätän syömättä. Sitten niin pian kuin mahd taas uimaan. Hyvä olo, eikä niin ähky.

      • yölläkinsyödä

        Aika hurja kuuri. Minulta ei onnistuisi. Tsemppiä!


    • yölläkinsyödä

      Suunnitelmasta:
      Pelkät hyvät aikeet syömisen ja juomisen hillinnästä eivät näköjään minulle riitä. Ja nälkäkuuri aiheuttaa sen että jossain vaiheessa repsahtaa ylensyöntiin kuitenkin. Pitää tehdä tarkempi suunnitelma ja aikatauluttaa päivät ensi sijassa sitä varten!

      Suunnitelma voisi olla: etsii täyttäviä vähäkalorisia ruokia ja syö hyvin eli ei pidä yllä nälkää, lopettaa kokonaan oluen juomisen, ja lisää päivittäistä liikuntaa vaikka kävelyn muodossa niin että joka päivä kalorisaldo on -1000.

      • yölläkinsyödä

        Joinpa kuitenkin olutta tänään.
        Mutta suunnitelma on tehty.
        Toteutusta vaille valmis.


      • toi toi
        yölläkinsyödä kirjoitti:

        Joinpa kuitenkin olutta tänään.
        Mutta suunnitelma on tehty.
        Toteutusta vaille valmis.

        oletko siis mies vai nainen?


    • kinkku3

      Hyvä tytöt (oletan että täällä pyörii naisia?) siitä se joulu alkaa...

      yölläkinsyödä- you have got a plan! Johan tuossa pohdit omat plussat ja miinukset joten oikealla tiellä ollaan. Jokainen tietää ittensä parhaiten, omat heikkoudet ja mikä toimii ja mikä ei. Sulla selvä peli: ei nälkäkuuria josta repsuja vaan tasasesti kalorivajetta liikunnalla. Just parhaita oisi proteiini joka pitää nälkää ja siihen kaveriksi salaattia jossa porkkanaa ja kaalia (jota saa syödä masun ääriään myöten pelkäämättä kaloreita)ja olut pannaan, vissyä tilalle. Jos kuppia ottaa niin joku kuiva viini ehkäpä?

      Joululaihari, kerro miten onnistuu tuolla systeemillä painonpudotus? Tule mukaan, me jatketaan tätä vielä pitkään.

      Tonttulakki, tehdään plan A ennen aattoa, olen jo vähän miettinyt strategiaa tuhojen korjausta varten...

      Ai niin, en yhtään muistanut että olen vaakalakossa vaan hyppäsin aamulla niin tottuneesti siihen. Apua. 88,8 vilkkui näytössä.

    • tonttulakki

      Minä saavutin joulutavoitteeni. Siitä ilosta taidan pitää melkein vesipäivän! En sentään, kun olen opetellut pienille annoksille ja siitä tasaisesta ruokailusta pitdän kiinni. Kasviksia paljon ja sokereita ei ollenkaan. Marjoista ja hedelmistä tulee makeutta jos mihin tarvitsen.

      Joulusta kun päästään, niin tammikuun alusta otan viiden kilon pudotuksen pääsiäiseen. Lopullista tavoitetta en osaa arvioida, kun näitä kiloja riittää poistella.

      Onnea kinkku3 kilojenkaristamisesta ja tervetuloa kaikki uudet ja entiset mukaan laihtumaan!

    • Joululaihari

      No niin ja huomenna on sitten uintipäivä. Tänään meni jopa kolme täysjyväruisleipää ja vielä makkaraa päälle. Lisämaitolaseja ja se keitto. Sitten söin suklaata!! Jopa 9 nappia fazeria. Apua ja huomenna rankaisen itseäni uimalla itseni näännyksiin, sillä tämä varmaankin nosti painoa jonkun verran. Ja jouluna ei sitten yhtään poikkeusta syömisiini.

    • yölläkinsyödä

      0,4 kiloa laihtunut 2 viikossa eli eipä juuri mitään.
      Jatkoa seuraa.

    • tonttulakki

      Ajattele, yölläkinsyödä, positiivisesti! Olet sentään saanut painoa pois, vaikka vähänkin, kun se olisi voinut lisääntyä paljonkin kahdessa viikossa.

      Minulla, jos kellä, paino takkuaa paikallaan. Nousee helposti jos syön juustoa tai lihaa. Kalaa ja kasviksia minun pitää syödä ja sitten raejuustoa voin syödä. Rypsiöljy on minun rasva.

      Tsemppiä kaikille, kunhan joulusta selvitään, niin jatketaan täydellä tarmolla!

      • yölläkinsyödä

        Tänään oli sitten harvinaisen erinomainen päivä. Noin 8 km kävelyä, kevyt mutta maukas kasvisruoka, ei alkoholia, ja illalla en enää syö mitään. Kalorit on vaihteeksi jyrkässä laskussa.


    • yölläkinsyödä

      Mikäs on kisakumppanien tilanne näin viime metreillä?

      Itse pääsin vasta alkuun, mutta opin ainakin jotain itsestäni.
      Ja joulu on tarkoitus olla joulumatkalla joten tulee jonkin verran liikuttua eikä pääse yölläkin syömään juhlapöytään.

    • tonttulakki

      Kiitos, hyvin tässä menee, kun paino ei ole noussut. Tavoitteeni sain ja kuntosalille olen lähdössä. Eilen oli hyötyliikuntapäivä.

      Hyvää matkaa ja palataan asiaan!

    • kinkku3

      Yhteenvedon aika! Tekeekö jokainen omasta puolestaan omat tiivistelmänsä. Monta on pudonnut matkanvarrelle, mutta hyvä ME: tonttulakki, yölläkinsyödä, ja muut. Onnea haasteen saavuttamisesta kummallekin! Tästä opimme ja on hyvä jatkaa eteenpäin. Tehdään heti uusi haaste tavoitteeneen vaikka tuossa joulun jälkeen!

      Paino aamulla 88,4kg. Olen tosi tosi tyytyväinen, ja into kasvaa tätä itsensä huolehtimista kohtaan koko ajan. Matka jatkuu ja tällä kertaa meinaan tehdä tämän loppuun asti.

      Huomioita matkanvarrelta: tärkein on PÄÄTÖS ja siinä pysyminen. Yleensä sitä sortuu jo kuukauden jälkeen kun tuloksia ei tule. Eli päätös jatkaa vaikka vaaka ei ole samaa mieltä aina. Sitten säännöllinen syöminen ja pienet annoskoot. Liikunta, tullut jo tärkeäksi. Kunto parantunut vaikka ei vieläkään aiheuta euforiaa tai riippuvuutta.

      Nyt höllennän omaa kuria ja palaan pyhien jälkeen tekemään uutta suunnitelmaa. Oikein hyvää joulua ja kiitos seurasta kanssakulkijoille. Nautitaan hyvillämielin!

      • yölläkinsyödä

        Lyhyt yhteenveto:
        Kaksi saavutusta eli paino ei noussut, ja paha tapa eli oluen juonti saattaa nyt loppua. Ehkä.


    • tonttulakki

      Hyvää joulua kaikille ja homma jatkuu heti joululta!

      Yölläkinsyödä, tuohan hyvä kun juomat vaihtuu vaikka vedeksi tai sokerittomiksi mehuiksi! Hienoa!

      Minä olen saanut liikunnan vakioksi ja ruokailut säänölliseksi. Jos tulee jotain himoja, niin hedelmää ja vettä. Raaka porkkana on hyvä.

      Minä en tiedä yhteevedosta sen enempää kuin tästä on hyvä jatkaa, kun minä olen pitkästi yli 100:ta kilosta veivannut tätä painoa alas ja nyt alkaa peilikuva näyttää paikoin hyvältä. Liikunta kiinteyttää! Jouluun 2015 laihduttelen vielä täysin.

      Salilla oli kivasti porukkaa ja nyt sitten kotihommia.

    • kinkku3

      Jaahas, mässäilyt ja nautiskelut alkaa olla paketissaan, vaaka sanoi 89,3 kg. Ei niin paljon nousua mitä kuvittelin. Syöty kuitenkin taas tapani mukaan useammankin ihmisen edestä. Kummasti ne annoskoot unohtuu kun jouluruokaa saa.

      Tänään yritän asteittain pienentää taas ruokamäärää ja ottaa itseni kuriin tätä laihdutushommaa ajatellen. Kaivelen tuolta varaston peruilta vaikka jössesvanhan kuntopyörän ja rupean kurittamaan reisiä.

      Miten muilla on jouluherkuttelu sujunut, tai varmaan herkuttelu sujuu meiltä kaikilta mutta miten paluu arkeen on sujunut?

    • tonttulakki

      Herkuttelu kyllä sujuu, mutta kun kaikki taisi olla niin suolaisia, jotta olen joka paikasta turvoksissa. Nilkat ovat niin turvonneet, etten kuntosalille uskalla lähteä, ennenkuin näytän normaalilta. Silmät ovat turvoksissa. Olen koko ikäni ollut suolaherkkä ja nyt ne kinkut ja kalat olivat suolaisempia kuin minun tavalliset arkiruuat niin tämä tästä tuli.

      Jouluruokaa oli nyt niin vähän, että se ei tuota enää ongelmaa kuin kinkun osalta. Pitää katsoa mitä siitä rakentelee, niin pääsee tavalliseen arkeen.

      Minä otan tässä kotona sellaiset 50 kyykkyyn, ylös juttua pitkin päivää. Se nostaa sykettä ja hyötyliikuntaa/kävelyä/kuntosalia ja tammikuussa alkavat jumpat. Kyykkyä katson ensin jonkun aikaa ja voin lisätä kertoja, jos hyvin sujuu.

      Painosta en vielä tiedä, kunhan turvotus laskee, niin sitten näen sen.

    • kinkku3

      89,7kg. Ai ai kun meni lähelle ysikympin rajaa. Pari päivää olen syönyt nyt joulukinkku-ananas-aurajuusto pizzaa...pitihän se 12kg:n kinkku johonkin hävittää!

      Mutta, tulee vielä joitakin huti päiviä tässä. Vuodenvaihdetta vietetään ulkomailla ja palaillaan silloin 5.1 normaaliin rytmiin. Joten silloin uusi vuosi ja uusi haaste, kuka haluaa aloittaa uuden ketjun? Laittakaa joku kiva juttu pystyyn, niin tulen mukaan sitten kun olen lomalta tullut.

      Joten hyvää uutta vuotta ja hoikempaa ensivuotta, palaillaan tammikuussa asiaan!

      p.s pitäisikö kinkku nimimerkistä tehdä vaikka laskiaispulla vai pääsiäispasha...

    • tonttulakki

      Hyvää uutta vuotta ja antoisaa matkaa kinkku3!

      Minulla on kanssa sellainen jouluruokien lopetus menossa. Aika hyvällä mallilla jo, mutta menee tammikuulle laihtumisen puoli. Turvotukset ovat jo melkein hävinneet, kun suolaiset ruuat loppuvat. Nyt lähden salille ja kyykkyjä olen tehnyt kotona keskimäärin 50 päivässä.

      Pitää keksiä joku aloitus ja nimimerkki. Kevätkukkanen tai joku esikko.

    • Joululaihari

      Nyt alle tavoitteeni jo päässyt. Joulupöydässä vähän katsoivat, kun en syönyt mitään, mutta ehkä mielensäpahoittaja äitini havahtui, kun kuuli vaakatulokseni. Nyt jatkuu laihari. Olen vielä sairaalloisen lihava silti. mutta 10kg on lähtenyt.

    • yölläkinsyödä

      Loppukaneettini jouluhaasteeseen: nyt kun joulu ja uudenvuodenvietto alkavat olla ohi, painoni on tänään täsmälleen sama kuin aloittaessa.

      Uuteen vuoteen ja uusiin haasteisiin!

    • kevätkukkanen

      Olethan huomannut tuon pääsiäishaasteen? Me otetaan nyt tuonne uudet tavoitteet ja tule mukaan kohti pääsiäistä!

      Huonosti tässä kävi itselleni myös! Entinen tonttulakki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe