Nordean pääekonomisti kannattaa

PERUSTULOA?!

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju kertoo että työttömälle jää tienaamastaan eurosta käteen vain 33 senttiä, jos hän ottaa vastaan osa-aikatyön!?

Työttömyysloukun vuoksi työttömän ei siis kannatakaan tehdä osa-aikatyötä?!

Laskelma on peräisin valtiovarainministeriön toukokuussa julkaisemasta raportista.

Tulojen romahtamisen taustalla on korkea työllistymisveroaste.

Työllistymisveroaste kertoo, kuinka suuri osa palkkatulosta menetetään sen takia, että maksettavat verot lisääntyvät ja tulonsiirrot pienenevät, kun aiemmin työttömänä ollut työllistyy.

Osa-aikatyön aloittavan työttömän työllistymisveroaste on 66,1 prosenttia?!

Kangasharjun mukaan korkea työllistymisveroaste on syynä siihen, miksi työttömän kannattaa mieluummin pysyä työttömänä kuin ottaa vastaan osa-aikaista työtä.

Samaan aikaan hän pitää sitä perusteena perustulon kannattamiselle.

Siinä jokaisella olisi perustulo, ja kaikki lisätienestit sen jälkeen verotettaisiin alle 50 prosentin marginaaliverolla, jolloin kaikille ihmisille tulisi kannattavammaksi kuin nykyään ottaa edes vähän töitä vastaan.

KANNATETAAN perustuloa.

Ei ole mitään järkeä pakottaa ihmiset olemaan tekemättä mitään hyödyllistä, koska jos teet jotain, menetät kaikki tuet.

Perustulo mahdollistaisi sen että voi sen lisäksi tehdä edes jotain, koska saa pitää sen lisätulon mutta tietää että saa edes jotain.

11

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PERUSTULO voimaan!

      Joku kommentoi "Työttömänä pysyn niin kauan kunnes saan kokopäivä työtä, tuntiakaan en tee pätkä työtä, keväällä olin pari kk keikkalaisena kkk tulot olivat 230 ja olin sen jälkeen kelan takia 4kk varaton. "Olin ylittänyt kuukaudessa tienattavan määrän (joka on 300e/kk)?!"

      Tää on just tää ongelma, jos tienaat euronkin, kaikki tuet jäädytetään määrättömäksi aikaa jotta selvität mitä olet mistäkin saanut.

      Ongelma ei ole pelkästään se että periaatteessa saisit tienata 300 e/kk (siis 270 e/4 vk) ilman että tuet vähenee, vaan se että ne tuet keskeytetään sen takia koska olet ylipäätään yrittänyt tehdä jotain.

      Eihän kukaan voi elää 230 eurolla sitä 4 kuukautta kun ne siellä kelassa pohtii mitä sun kuuluis saada.

      Jos olis PERUSTULO niin mitään tälläisiä viiveitä EI tulis ja vois ihan vapaasti tehdä pikkuhommiakin.

    • Perustulo säästää

      > Soviteltu päiväraha ei kannusta työllistymiseen.

      Jos olet esim. viikon töissä, vaikuttaa palkka vähentävästi kaikkiin työttömiin päiviin eli kun olet töissä, työttömyysturvasi pienenee muilta päiviltä.

      Joo, joo tiedän 300 euron suojaosuuden,os olet kolme viikkoa töissä kuukaudessa, et saa yhdeltä viikolta lainkaan työttömyys-korvausta koska ns. 90 % sääntö täyttyy.

      Paras ja aktivoivin systeemi oli se, että kun olit töissä, sait palkan ja kun et ole töissä, saat työttömyyskorvauksen, normaalisti.

      Yhdenkin päivän työ kannatti tuolloin ottaa vastaan. <

      Totta, nykysysteemi on aivan liian kankea ja byrokraattinen.

      Jos olis perustulo, niin veronmaksajien ei tarvis maksaa lähellekään niin monelle kunnan ja valtion virkamiehelle ylisuuria palkkoja turhasta työstä.

      Perustulo säästäisi itsensä muutamassa vuodessa takaisin.

    • Sairas systeemi

      Joku toinen kertoi että "Tovi töitä - Palkka vähennettiin sosiaalituesta. Samoin työnantajan maksama ruokaraha, silti ruokaankin kului 150eur (matkatyö) Tästä kaikiaan tappiota 300euroa polttoainekuluja ei otettu huomioon menona 300eur, sanottiin että viimekuun menoja. Lisäksi ostin auton 100eur ja liikennevakuutuksen eli 1½ kuukauden työmarkkinatuet menivät työssäkäynnin aloittamiseen.

      Nyt -Vuokrat rästissä ja sähköt poikki. Muutkin laskut menevät perintään.

      Perintäkuluista taas syntyy lisäkuluja ja kierre on valmis. Luottotiedot menevät, kämppä alta ja kaikki vain pienen työrupeaman ja v-mäisen sossuntädin vuoksi. Luulin että alkuun autetaan. Otin opikseni, en mene töihin" :(

      Tämä on se surullinen totuus Suomen mielisairaasta systeemistä, joka ei todellakaan toimi.

      Ensin luodaan tälläinen järjetön byrokratia ja sitten porataan miksei työttömät mee töihin?!

    • just good to know

      Perustulon ideana on tehdä työttömistä ja vähävaraisista orjia.

      • dfdgfhfgsh

        Kun muistaa, että koko maailman taloustilanteen syy on yksityiset keskuspankit ja muut yksityiset pankit, on hyvä miettiä, miksi juuri pankin ekonomisti ehdottaa perustuloa. Onkohan Nordea keksinyt (tai heille on kerrottu ylhäältä päin) idean kurjistaa kansaa tälläkin tavalla. Olen kannattanut kansalaispalkkaa, mutta millähän tavalla siitä voi tehdä yksityisiä pankkeja hyödyttävän systeemin? Kannattaa aina epäillä, kun on kyseessä pankkiirien ja poliitikkojen tai median väitökset.

        http://www.youtube.com/watch?v=awxWjDGaHeU


      • sgdf adfrg
        dfdgfhfgsh kirjoitti:

        Kun muistaa, että koko maailman taloustilanteen syy on yksityiset keskuspankit ja muut yksityiset pankit, on hyvä miettiä, miksi juuri pankin ekonomisti ehdottaa perustuloa. Onkohan Nordea keksinyt (tai heille on kerrottu ylhäältä päin) idean kurjistaa kansaa tälläkin tavalla. Olen kannattanut kansalaispalkkaa, mutta millähän tavalla siitä voi tehdä yksityisiä pankkeja hyödyttävän systeemin? Kannattaa aina epäillä, kun on kyseessä pankkiirien ja poliitikkojen tai median väitökset.

        http://www.youtube.com/watch?v=awxWjDGaHeU

        Miksei kansa kuunnellut Uusipaavalniemeä. Tässä hän puhuu järkeä; hän tajusi, mihin ollaan menossa, ja hän ilmaisi sen selkein sanoin, hyvin artikuloiden, eikä häntä silti kuunneltu. Nyt on jo liian myöhäistä, mutta liian myöhäänkin on parempi kuin ei lainkaan: http://www.youtube.com/watch?v=OuPo28YCG3A


    • Ei orjuudelle!

      Nykysysteemihän orjuuttaa, varsinkin SAK-SDP IIhanaisen uusi ensivuoden alusta voimaan tuleva laki jonka mukaan 12 kk työttömänä olleet joutuvat PAKKO-ORJAhommiin ilmaiseksi.

      Nälkä on hyvä nöyryyttäjä.

      Kun sulle annetaan kaks vaihtoehtoo,

      1) joko meet orjatyöpajalle ja saat pitää sossutukes 480 e/kk tai työmarkkinatukes 550 e/kk tai ansiosidonnaises jopa 3000 e/kk tai enemmänkin

      2) jollet mee niin saat sossusta 280 e/kk (paitsi jos sulla on omaisuutta niin et saa sitäkään vaan joudut myymään ensin omaisuutes ja elää sillä)

      Ei varmaan oo kovin vaikee päättää kumman ratkasun teet?

      Ja muistakaa ettette mitään 9 euroo päiväs LISÄÄ tuloo saa, koska eihän toi 9 euroo edes riitä niihin orjatyöpaikalle pääsyn matkakuluihin. Pelkät bussimatkat tekee jo enemmän, ainakin maaseudulla, bensoista puhumattakaan.

      Jos olisi perustulo joka takaa sen että saat 100% varmasti ainakin sen 500 e/kk käteen kuussa, niin pystyis tekeen niitä lyhyitäkin osa-aikaisia hommia joista saa ihan oikeaa palkaa itselleen, toisin kuin orjatyöpajoilla.

    • Sonninvaara

      Perustulostahan oli kansalaisaloite viime vuonna, mutta se ei saanut 50000 allekirjoittajaa puolessa vuodessa. Allekirjoitin itse sen. Sen sijaan aloite "tasa-arvoisesta avioliitosta keräsi vuorokaudessa riittävästi allekirjoittajia. Kyllä kansa on sitten tyhmää!!!

    • 25+

      Pahoin pelkään että perustulon myötä orjatyö yleistyisi entisestään. Siis ennen kuin alkaa naama punaisena huutamaan PERUSTULO PERUSTULO, tulee tietää mitkä sen ehdot ovat.

      • Kiitos DEMARIT >:(

        No mutta työttömäthän on jo orjia, kiitos demareiden!

        Kokkareiden Risukko vasta SUUNNITTELI vastikkeellista sosiaaliturvaa, koska ei TAJUNNUT että tuet ovat JO vastikkeellisia!

        Nytkun niille selvis ettei mitään lakeja tarvikaan muuttaa sekun aletaan noudattaa niitä nykyisiä lakeja niiden ankarimmassa muodossa eli tarjotaan työttömille 24/7 orjatyöpajapaikkoja ja kun ne kieltäytyy leikataan kaikki tuet pois niin että ne saa max. 280 e/kk.

        Itseasiassa DEMAREIDEN SAK-Iihanainen ja toveriFilatovi nää nykyiset orjatyölait on päättäny!

        Ihalainen ajo läpi ensvuonna voimaan tulevan PAKKO-ORJAtypin eli sen että nuoren on jo 6 kk työttömyyden jäkeen pakko mennä "kuntoutettavaksi" orjatyöpajoille eli juuri noihin kuntien ja työpajojen vuokraushommiin ja aikuisten 12 kk työttömyyden jälkeen eli ne ex-Nokialaiset dinssitkin on jo "kuntoutettavia" syrjäytyneitä?!

        DemariToveriFilatovi sai aikaan sen että sinne orjatyöpajalle on mentävä jopa 3 tunnin päähän.

        Toinen demari Lauri SAK Ihalainen: "Meillä on yli 90 000 yli vuoden työttömänä ollutta kansalaista, keitä kaikkia tämä uusi laki (PAKKO-ORJAtyp) koskee! Joten me puhumme isosta joukosta."

        Ensivuonna orjatyöläisiä voi olla jo yli 100.000, koska nyt jo oikeasti työttömiä on lähes PUOLI MILJOONAA.

        Eikä ne ole saamassa oikeita palkkatöitä, joten ennemmin tai myöhemmin nekin putoaa TYPpi ansaan eli siihen että niiden pitää tehdä ilmaiseksi orjahommia työpajoilla YRITYKSILLE!

        PAHINTA ON että yhä suurempi osa saa potkut koska mikään yritys ei pysty kilpailemaan sellaisen yrityksen kanssa joka teettää kaikki työnsä nyt jo alihankintana.

        Eli ne loputkin yritykset jotka epätoivoisesti sinnittelevät ja koittavat pitää palkalliset työntekijänsä, joutuvat lopulta joko antautumaan tai tekemään konkurssin.

        Joka tapauksessa ne työntekijät menettävät palkkatyönsä ja joutuvat myös orjahommiin työpajoille tekemään niitä samoja töitä kun ennen tekivät oikealla palkalla.

        Eikö olisi parempi että olis se perustulo niin kaikki tietäis että ne sais ainakin sen perustulon verran ja sitten uskaltais koittaa tehä ees jotain hommia kun ei heti menettäis kaikkia tulojaan?


    • dfh sdghsfhr

      Ville Iivarinen kertoo tässä, miten kansalaispalkka olisi helppo kustantaa: http://www.youtube.com/watch?v=o3KPVmQlz7Q

      Katsokaa kaksi ensimmäistäkin osaa. Hän mainitsee myös Nordean; se on yksi pankeista, joka on Suomen VELKOJA. Kun Suomi menee konkkaan, Nordea on yksi syyllisistä. Samoin Pohjola.

      Raha pitää saada kansalaisten, eli valtion haltuun. On tehtävä loppu yksityisten pankkien diktatuurille. Ville Iivarinen osaa selittää asian helposti ja selkeästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe