SKIMMAUSASIAA

perttu3

Jouduin tuossa edellisellä viikolla pankkikorttihuijareiden uhriksi. Kävin siis nostamassa pankkiautomaatilta rahaa. Pidin lompakkoa sormien päällä näpytellessäni tunnuslukua kuten aina ennenkin, eikä takanani ollut ketään. Huomasin kioskilla asioidessani, että olin nostanut liian vähän rahaa ja menin samalle automaatille uudestaan. Kyllä hämmästys oli suuri kun automaatti ilmoitti, että tapahtuma hylätty, tilillä ei ole katetta. Noiden tapahtumien välillä oli korkeintaan kymmenen minuuttia. Kävin heti tarkistamassa verkkopankista mikä mättää ja sinne oli ilmestynyt katevarauksia Vietnamiin juuri sen verran kuin tililläni oli ollut rahaa. Tililläni oli siis tehty ostoja Vietnamiin. Käytän pankkikorttiani ainoastaan rahan nostamiseen, joten tuo korttitietojeni kopiointi oli täytynyt tapahtua ko. automaatilla. Keskustelimme asiasta työpaikalla ja ihmettelimme kuinka ihmeessä huijarit ovat onnistuneet hommassa kun olin suojannut tunnusluvun niin hyvin. Sitten yksi työkavereista sanoi, että eihän näiden huijareiden tarvitse saada kuin pankkikortin numero ja kortin takana oleva kolminumeroinen cvc- koodin loppuosa kopioitua ja sen jälkeen voivat tehdä nettiostoksia tililtäsi niin paljon kuin saldoa riittää. Ei siis tarvitse tehdä mitään korttikopiota vaan noiden numeroiden saaminen haltuun riittää !!! Sain uuden kortin kuoletetun kortin tilalle ja ensi töikseni teippasin tuon cvc-koodin loppuosan piiloon. IHMETTELEN VAAN TODELLA KOVASTI, ETTÄ MIKSI PANKIT EIVÄT VAROITA TÄLLAISESTA ILMISELVÄSTÄ RISKISTÄ.

9

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maksoiko pankki

      Sinulle vahingon takaisin koska kortti oli sinun mutta automaatti ei ollut sinun ja automaatti aiheutti vahingon?

      rangaistukset näiden konnien kiinnijäädessä voisivat olla lopullisia tuomioita siis peruuttamattomia

    • 4+10

      Valitettavasti huijarit eivät tarvitse välttämättä edes CVC-koodia, vaikka se helpottaakin heidän tekemisiä. Maailmassa on vielä paljon paikkoja, ainakin oletettavasti Vietnamissa, jossa korttiveloituksen voi tehdä pelkällä kortin numerolla ja voimassaoloajalla, ja ne saa luettua magneettijuovalta. Toki tuollaisissa tapauksissa on jälkikäteen tutkiessa lähes aina ilmiselvää, ettei veloitusta tehnyt kortin omistaja, joten peruuttamatonta vahinkoa asiakkaalle ei tule. Kannattaa tietenkin olla tarkkana mihin korttiaan laittaa ja on siitä tiedotusvälineissä varoiteltu tasaiseen tahtiin.

      • perttu3

        Vaan kuinkahan mahtaa ikäihmiset tehdä huijauksesta pankille reklamaatiot ja poliisille rikosilmoitukset kun eivät ole välttämättä tietokonetta nähneetkään saati sitten käyttäneet.


      • jghd
        perttu3 kirjoitti:

        Vaan kuinkahan mahtaa ikäihmiset tehdä huijauksesta pankille reklamaatiot ja poliisille rikosilmoitukset kun eivät ole välttämättä tietokonetta nähneetkään saati sitten käyttäneet.

        No kyllä ne kumpikin onnistuu edelleen sillä perinteiselläkin tavalla, eli kävelemällä paikan päälle. Tosin joutunee varaamaan ajan, mutta puhelinkin on keksitty...

        Ei kai täällä taas joku yritä tehdä kärpäsestä härkästä ja tavallisesta asioinnista ihan mahdottoman vaikeaa? Ai niin, jalaton ja kädetön kuuromykkäsokea ei pysty tekemään rikosilmoitusta millään tavalla...


      • 5+12
        perttu3 kirjoitti:

        Vaan kuinkahan mahtaa ikäihmiset tehdä huijauksesta pankille reklamaatiot ja poliisille rikosilmoitukset kun eivät ole välttämättä tietokonetta nähneetkään saati sitten käyttäneet.

        Usein korttiyhtiöiden riskienhallinta huomaa epäilyttävät veloitukset ja ottaa yhteyttä kortinhaltijaan. Valitettavasti aina niitä ei huomata veloitushetkellä, vaan vasta jälkikäteen esimerkiksi sen takia, että samasta paikasta on tehty muitakin petollisia veloituksia. Varsinkin matkaillessa kannattaa huomioida, että jos kortinhaltijaa ei saada kiinni, saatetaan tuollaisessa tapauksessa kortti sulkea ettei tule lisää tappioita. Eli koskaan ei kannata olla yhden kortin varassa.


    • toni.

      2 kertaa olen käynyt takanaolijaan käsiksi kun on tullut liian lähelle minua ollessani automaatilla

      • lain lukija

        Muista että jo kiinni käyminen toiseen ihmiseen on rikoslain mukaan lievä pahoinpitely, josta on maksimirangaistuksena sakkoja.

        Myös Yk:n ihmisoikeuksien julistuksessa taataan kaikkien koskemattomuus oikeus.


      • toni.
        lain lukija kirjoitti:

        Muista että jo kiinni käyminen toiseen ihmiseen on rikoslain mukaan lievä pahoinpitely, josta on maksimirangaistuksena sakkoja.

        Myös Yk:n ihmisoikeuksien julistuksessa taataan kaikkien koskemattomuus oikeus.

        puolustan itseäni edelleen ja aina riittävän voimakkaasti joten se ihmisoikeuksista


    • wrtuwtu

      Aika helppo varokeino tuollaiseen on myös kortin käytön kieltäminen ulkomailla. Onnistuu hyvin helposti verkkopankin kautta. Myös kaikenlaisen verkkomaksamisen voi estää samalla tavalla.

      Eston voi myös koska tahansa purkaa kokonaan tai määräajaksi jos tarve tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe