Kukaan ei auta

Manillaköysi

Olen yrittänyt kaikkea. Hain pankista lainaa, ei tipu. Hain apua isältäni, ei tipu. Hain sosiaalitomistosta ennaltaehkäisevää apua, ei tipu.

Mitäs teet, jos on työkyvytön, velkaa 80000e, ja mistään et saa apua, kun ei ole töissä :( Mitä tässä voi tehdä? Kerran olen ollut aikoinaan velkajärjestelyssä, joten sitä ei enää saa- se kun on käsittääkseni kertaluontoinen apu.

En ryyppää enkä pelaa, en edes matkaile koskaan missään, koska olen paniikkihäiriöinen. Elän erittäin yksinkertaisesti. Velkaa on otettu elämiseen (lääkkeet, ruoka, vuokra, äidin auttaminen) pikavipeillä, mutta nyt se on loppu. Kunta ei ole koskaan auttanut, kun pienet rahat eivät ole riittäneet elämiseen. .On sanottu vain,että muuta pois.

7

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+2

      Et voi tehdä muuta kuin alkaa elää tulojesi mukaan. Velkojasi et pysty koskaan maksamaan takaisin, eli velkojat jäävät niinsanotusti nuolemaan näppejään. Kirjoituksesi on muutenkin niin uskomaton, että sen täytyy olla provo.

    • halleluujaasentään

      Kyllä saa aika paljon syödä 80 000e:lla!!! Ihan kannattaa nyt ensin katsoa peiliin ja miettiä että onko oma kulutus lähtenyt vähän käsistä? Jos kerran jo velkajärjestely takana etkä ole oppinut rahan käyttöä niin kyllä nyt täytyy sanoa että syy on ihan sinussa itsessäsi!! Eipä tuohon muuta apua ole kuin ulosotto ja odottaa että velat vanhenee jollet kerran töihin kykene.
      En moralisoi, mutta ihan oikeasti!!

    • eikökukaan

      Ihan mielenkiinnosta kysyn.. miten mielestäsi sua pitäisi auttaa?
      Pitäisikö jonkun tulla ja maksaa velat pois vai mitä ajattelet?
      Sitten saisit taas kerätä uutta velkaa.

    • yhhi

      Vaikka ottaisi jokaisesta pikavippifirmasta isomman mahdollisen vipin, niin ei tuollaista velkaa mitenkään saa silti niskoilleen. Koko juttu on feikkiä, tai sitten on lipsahtanut vähintään yksi nolla liikaa.

    • Et ilmeisesti pysty kontrolloimaan rahankäyttöäsi sairautesi takia. Velkajärjestely myönnetään yleensä vain kerran elämässä ja se tie on jo käyty. Erilaisiin laina- ja takausjärjestelyihin velkamääräsi on aivan liian suuri, eikä omaistesi sotkemisessa raha-asioihisi taida olla järkeä. Kerrot olevasi työkyvytön, mutta mistä saat perustoimeentulosi tällä hetkellä, eläkkeestä vai työttömyyskorvauksista?

      Käytännössä velkasi valuvat ulosottoon ja maksat niitä uo-pidätystesi verran joka kuukausi. Velka ei lyhene vaan kasvaa, koska arvattavasti olet pienituloinen. 15 vuoden kuluttua ulosottovelat vanhenevat. Osa velkojista on varmasti jemmannut vippejä hakematta niihin oikeuden päätöstä, joten vanhat velat seuraavat sinua pitkään. Mikäli vanhempasi jättävät sinulle perintöä, menee sekin raha velkojesi katteeksi.

      Jatkossa sinulla on käytössä huomattavasti vähemmän varoja, kuin mihin olet tottunut. Lääkkeisiin ja elämisen perustarpeisiin saat rahaa toimeentulotuesta, mutta sekin on niukka apu. Mieti elämäntapasi kokonaan uudelleen ja etsi ne hyvät, ilmaiset asiat, joille rakentaa. Jos talouden perusasioiden hallinta on sinulle hankalaa, voisi edunvalvojasta olla hyötyä.

    • vapaaehtoinen järjes

      KKyllä se sossusta saatava raha tuntuu ruhtinaalliselta kun vertaa siihen mitä jää käteen kun maksaa vapaaehtoisesti velkojille. Ruokaan nippa nappa 100 kuussa. Mutta eteenpäin vain ei voi tehdä muuta kuin maksaa tai itkeä ja maksaa. Eikä pankista saa mitään järjestelylainaa vaikka olisi tosi hyvät vakuudet tarjota.Sukulaisia ei yleensäkään kannata vetää mukaan omiin sotkuihin.

    • netkupolkukelkka

      Sopisiko tähän aivan erillinen asia. Velho kirjoittaa ylempänä kontrollin puutteesta. Entä jos tilanne on toisin päin. Ihmisellä on tulona työmarkkinatuki ja asumistuki. Kunnan toimeentulotukea ei haeta... .. Syy selviää tästä jatkosta.

      Syystä tai toisesta tämä ihminen on alkanut hamstraamaan rahaa. Kasasassa on nyt n. 6500e. Onko hullua tai kontroloimatonta toimintaa, koska kulutustarpeita on kokoajan. Mutta päässä pyörii kokoajan se, että yksi euro on suhteellinen osuus vitosesta ja suhteellinen osuus kympistä ja satasesta. Joku asia maksaa jotain, ja se mitä on, niin on aina osuus jostaun.

      Tietenkin jokaisen elämä on aina oma juttunsa. Mutta pitää oppia myös kuullusta ja nähdystä. Ei ole pakko kulkea massassa ja väitää, että MINÄ onnistun asiassa, toiset kaatuu isoissa veloissa.

      Suomessa on liki joka kolmas aikuinen keski-ikäinen ihminen yksin. 8% ihmisistä on maksuhäiiriömerkintäisiä jne. Kuka helvetti haluaa suhteeseen jos ei tiedä mitä se kumppani on oikeen on touhunnut rahan kanssa? Ymmärrän helvetin hyvintuon miksi normaalit ihmiset on mielummin yksin kuin antaa pommin räjähtää omille reisille.

      Paljonkihan valtio säästäisi jos tämä velkaantuneen ihmisen turvaverkko harvantuisi. Kyllä varmasti tarvitaan velkaneuvontaa, mutta olisko talousneuvontaa ja asiakkaiiten yksityisyysturvaa pankkien kesken myös lisättävä? Josksus myös pankkien vastuuta olisi lisättävä. jne.

      Velho siistäköön tämän omaksi keskusteluksi, jos ei koe tätä kannanottona.

      Tavallisella ihmisellä ei ole mitää saumaa mihinkään, jos kulutusluottoa/roskalainaa on melkee 100 tuhatta, eikä tuollaista lainaa määrää voi olla olemassa. Järjestelmässä on vika. Tottakai siitä on päästävä johonkin järjestelyyn, mutta ekaksi tälle ihmiselle olisi saatava edunvalvoja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe