junalla Intiassa

love intia

Hei kaikki Intiatietäjät!
Olemme lähdössä ensi helmikuussa Delhin kautta Keralaan pariksi viikoksi lomailemaan. Lentopelkoisena haluaisin matkustaa junalla, mutta kertarysäyksenä saattaapi olla liian extreemiä (3 päivää). Onko ideoita missä kannattaisi pysähtyä ja mitä reittiä mennä vähän reppureissaus meiningillä? Ollaan asuttu Intiassa pari vuotta, mutta koskaan ei matkustettu etelä-intiaan. Vinkkejä hyvistä mestoista kaivataan. Mumbait & muut megacityt ei kiinnosta.
Matka on niin lyhyt, että on pakko lentää takaisin, mutta menomatkalla vois vähän kierrellä.
Kiitos etukäteen!

10

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mukavaa oli

      Junalla kannattaa mennä se on jo kokemus AC 2 sleeper tai ykkösluokassa
      varatkaa aikaa reilusti junalla matkustamiseen, Hinnassa ei paljon eroa ole

      menille aikoinaan Margaosta_Delhiin junalla AC 2 sleeper 36h sis. ateriat
      ei ongelmia

    • Ehdottomasti junalla

      Ilman muuta junalla Intiassa, siinähän sitä on ohjelmaa matkalle ja näkee Intiaa! Ei ole extreemiä, vaan oikeaa Intiaa. Rohkeasti vaan matkalle!

      http://www.youtube.com/watch?v=jaEPZPXdowI

      ps. tuolla videolla en halua mitenkään pelotella, mutta se vain kuvastaa hyvin Intiaa.

    • love intia

      mistä ostitte liput? taidan laittaa intialaiset ystäväni asialle. toinen lapsellinen asia, jota 'pelkään' on vessassa käynti. ja junan vessa ei kyllä houkuttele sitten yhtään. kuljimme aina Delhistä Udaipuriin, jossa asuimme, autolla juuri tuon lentopelon takia (680 km ja 12 tuntia). siinä olikin sitten kikkailua, ettei tarvitse kertaakaan käydä niissä torakkaluolissa matkan aikana :) mutta joo, intia on intia!

      • intiassa myös asunut

        Siis mun on hyvin vaikea kuvitella, että oot asunut pari vuotta Intiassa, jos noi intialaiset junan vessat pelottaa. Monta kertaa oon intialaisen junan kyykkyvessaa käyttänyt ja aina on hyvin toiminut... kuten junan vessa :) Suomalaisten junien vessat on usein paljon ällöttävämpiä kusiroiskeineen istuinrenkaalla. Jos lattiavessassa käynti on vaikeaa, suosittelen reisilihasten vahvistamista mm. säännöllisesti kyykkäämällä.


      • Kerran vain käynyt
        intiassa myös asunut kirjoitti:

        Siis mun on hyvin vaikea kuvitella, että oot asunut pari vuotta Intiassa, jos noi intialaiset junan vessat pelottaa. Monta kertaa oon intialaisen junan kyykkyvessaa käyttänyt ja aina on hyvin toiminut... kuten junan vessa :) Suomalaisten junien vessat on usein paljon ällöttävämpiä kusiroiskeineen istuinrenkaalla. Jos lattiavessassa käynti on vaikeaa, suosittelen reisilihasten vahvistamista mm. säännöllisesti kyykkäämällä.

        Samaa mieltä. Kyllä mä intiassa käyn mieluummin kyykkyvessassa kuin "länsimaisessa". Ja oikeesti välillä suomessakin Mäkkärin vessat voivat olla etovampia paikkoja isommalle tarpeelle kuin yleiset kyykkyveskit Intiassa. Itse en muista siellä junan vessassa tarpeillani käyneeni, mutta asemilla tuli käytyä.


    • Mukavaa oli

      Junassa ac 2 sleeper luokassa Eurooppalainen vessa ja toinen kyykky
      meilla oli siistit vessat ja tarjoilija piti hyvää huolta meistä. liput saa rautatieasemilta ja retkiä järjetäviltä toimistoilta(ottaa pikku lisän lipusta) ei paljon
      edullista on mennä junalla ja kannattaa kokeilla

    • nähty on

      sitten kun olette matkustaneet tarpeeksi junalla intiassa niin kannattaa aina lentää koska hinnat ovat samoissa kun junalla. spice jet on ok lentoyhtiö

      • love intia

        ja indoGo myös. Lentoliput Delhi - Kerala -Delhi maksaa muuten kyseisellä lentoyhtiöllä 122 eur menopaluu, että ei oo kyllä hinnalla pilattu sekään. meinataan vuokrata moottoripyörä (royal endfield tietenkin) Keralassa ja päristellä sen kanssa pitkin etelä-intiaa. tuskin maltan odottaa :)


      • love intia
        love intia kirjoitti:

        ja indoGo myös. Lentoliput Delhi - Kerala -Delhi maksaa muuten kyseisellä lentoyhtiöllä 122 eur menopaluu, että ei oo kyllä hinnalla pilattu sekään. meinataan vuokrata moottoripyörä (royal endfield tietenkin) Keralassa ja päristellä sen kanssa pitkin etelä-intiaa. tuskin maltan odottaa :)

        siisi IndiGolla. vähän itseänikin hymyilyttää tuo lentopelko, kun junalla, autolla ja moottoripyörällä on sata kertaa vaarallisempaa intiassa matkustaa, mut minkäs teet. eikä niillä intian sisäisillä lennoilla saa edes alkoholia :) karseeta. miten ne kuvittelee että ihmiset siellä pystyvät muuten matkustamaan :) junaan voi sentään ottaa omat kingfisherit mukaan!


    • joku tuola kehu SpiceJettiä mutta mie olisin kyllä pikkusen varovainen sen virman kans. met olima kotimatkala tulosa Dabolimista Delhiin 16.12.-14. lennon piti lähtiä 13:45 ja met menimä nöyrästi kentäle kahentoista huitteisa. check inisä tyttö valitteli että aika laila on lento myöhäsä ja arvioitu lähtöaika olis puoli kuuen tietämisä. eipä siinä oikeen muuta voi ko ootella. no puoli nelijän maisa taulule ilimesty mejän lennon kohale status: CANCELLED.
      sillon met menimä mummun kans ja luijaa kohti lentoyhtiöitten lippuluukkuja. SpicJet, IndiGo ja AirAsia tarijosivat eioota mutta India Airila tärppäs. saima liput, vaikkaki lähes kolominkertasela hinnala nuihin alakuperäshiin SpiceJetin lippuihin verrattuna, mutta saima kuitenki. tais jäähä mejän jäläkheen vielä pari jakkaraa varattavaksi. pitkä lento Helsinkiin lähti 17.12. aamupäivästä, joten aika täpäräle meni.
      Hindustan Timesistä lueskelin sitten kotona että SpiceJetilä oli loppunu luotto polttoaine virman kans ja kaikki Delhistä lähtevät lennot tuona päivänä oli peruttu, joten vähän on heikosa hapesa kysseinen lentoyhtiö. sano poika Dabolimin kentälä että rahat pallautethaan viikon - kahen sisälä. nyt näky niitten nettisivula olevan tieto että pallautus tullee keskimäärin 30:ssä päivässä. vielä ei ole mithään kuulunu. eiväkkä juuri vastaile sähköposthiinkaan.
      kyselin omasta vakkuutusyhtiöstä että mitäs net sannoo tuomosheen asihaan. oikeen oli myöyätuntonen virkailija mutta kertoili että perruutuksesta johtuvat kulut korvathaan, jos kyse on säästä tahi teknisestä viasta mutta ei lentoyhtiön tallousvaikeuksista.
      eihän tuosa isosta summasta ole kysymys mutta jos olisima jäänheet Goalle ja se pitkä lento olis häätyny nopiala aikataulula ostaa uusiksi, niin olspa vain saattanu maksaa.

      että tämmöstäki sattuu:
      perapappa

      PS
      vaikka junamatkailu Intiasa onki mahottoman mukavaa, niin kyllä tuo Delhi - Kerala on meleko pitkä reisu. taitaa kestää kolomatta vuorokautta ja Mumbaisa taisi olla junanvaihto. onhan se kokemus, jos aikaa on reilusti mutta ei sitä kiirheelä kannate tehä. mutta voihan sen tehä niinki että lentää vaikka Goalle ja jatkaa sitte junala Vascosta Cochiin. tuon välin pääsee lepposasti yöjunasa mutta eihän se siittä lentopelosta pelasta. ja net liput saapii varattua netistä. sivusto on IRCTC. vaatii oman käyttäjätunnuksen ja on mahottoman sekava ja takkkuava mutta toimii kuitenki jotenki. saiskhaan nykysin jo cleartripin kauttaki lipun varattua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe