Pitääkö antaa tippejä?

Eka reissu

Ollaan lähdössä Thaimaaseen ekaa kertaa ja siksi ehkä tyhmä kysymys. Onko siellä tapana antaa tippejä? Paljonko olisi esim. laukkuja kantavalle pojalle hyvä hinta tippiä heti saavuttaessa hotelliin?

Ollaan menossa vähän hienompaan hotelliin, joten mietin annetaankohan all inclusive hotellissa tippejä ollenkaan kun eihän siellä makseta ravintolassa laskuakaan...

Valuuttakin on meille vielä ihan uusi tuttavuus mutta ehkä siellä lentokentällä sitten heti vaihdetaan. Kunhan ekasta päivästä selvittäisiin kunnialla niin opetellaan sitten paikan tavoille.

17

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thaimaan ystävä

      Yleinen käytäntö maailmalla tipeistä on 10% laskusta. Bell Boy eli laukun kantajalle 50-100 THB. Itse en All inclusivea olisi ottanut Thaimaassa. 1000 THB on 23 € Se on myös suurin seteli siellä ja paikallisille paljon rahaa,siivoojien kuukausi palkka noin 8000 THB kertonee paljon.

      • thaimaan ystävä

        Unohtui tipatkaa vakituista siivoojaa heti alussa vaikka 1000 bahtilla,hän on teille tärkeämpi kuin Bell Boy.Hyvää ensi matkaa Thaimaahan joka yleensä ei jää ainoaksi. Syökää myös muuallakin kuin hotellissa.


    • 1000 bahtia?

      Ei kai kukaan anna siivoojalle niin paljon tippiä edes koko loman aikana? Tarkoititko ehkä 100 bahtia siivoojalle heti loman alussa? Me ollaan yleensä jätetty 20-40 bahtia/per päivä.

      • thaimaan ystävä

        Kun kaksi kertaa vuodessa Thaimaahan matkaan ne ovat kestoltaan kuukauden mittaisia. 1000 THB ei mielestäni ole paljoa ja sen todella näkee palvelussa. Suomessa maksan siivojalle joka on muuten Korealainen joka opiskelee Helsingin Yliopistossa 20€ tunti. Kaikki on suhteellista.


    • mietyyppi

      Kokeilepa antaa vakisiivoojalle vähän enemmän tippiä niin kyllä palveussa huomaat!

    • 007½

      "Valuuttakin on meille vielä ihan uusi tuttavuus mutta ehkä siellä lentokentällä sitten heti vaihdetaan."

      Perillä lentokentällä on hankala liikkua matkatavaroiden kanssa ja voi olla kiirekin matkatoimiston bussille, jos sellaista käytätte. Suosittelisin, että vaihdatte hyvin pienen summan jo Suomessa, esimerkiksi Helsingin kentällä, jos sitä kautta kuljette, ja loput vasta perillä, jossa kurssi on parempi. Phuketissa on luotettavia pankkien ylläpitämiä rahanvaihtokioskeja sadan metrin välein ja ne ovat auki myöhään iltaan. Seteleitä vaihdettaessa ei tarvita passia.

    • Thaimaahan

      Vaihtakaa Suomessa max 100€ loput vasta Phuketissa, ei lentokentällä vaan kohteessa Kyse on pienestä erosta mutta kuitenkin. Lentokentillä aina huonommat kurssit.

    • Eka reissu

      Kiitos vinkeistä ja neuvoista. Todellakin hyvä idea varmaan jo vaihtaa pikkasen jo Helsingin kentällä niin ei tarvitse heti vaihtopistettä ekaksi etsiä. Ja enimmät sitten vaihtaa siellä.
      Tippikäytäntö kuulostaa hyvältä, täytyy sitä siivoojaa heti muistaa :-).

    • Palveluraha

      Thaimaassa ei tarvitse antaa tippejä eikä thaikut itse yleensä tippaile. Ulkomaalaiset varsinkin amerikkalaiset, kuitenkin yleensä antavat tippejä, joten turistipaikoissa sitä saatetaan odottaa. Jos et anna tippiä, niin saat silti hyvää palvelua. Thaimaalaiset nauraa ulkomaanpelleille, jotka antaa suuria tippejä pullistelun vuoksi.

      Siivoojan tippi kannattaa antaa kasvotusten käteen tai sujauttaa raha siivoojan taskuun. Tippiä ei kannata antaa niin että jättää rahaa huoneeseen, koska sen voi muuten viedä joku muu. Huoneeseen jätetyn tipin ottaa yleensä se henkilö, joka tekee lähtöselvitystarkastuksen, eikä se yleensä ole siivooja. Siivoojan tipin suuruus riippuu loman pituudesta ja palvelun laadusta.

      Tippi on kiitos hyvästä palvelusta ja se annetaan jälkikäteen. Jos poika tuo laukut aulasta huoneeseen ja se kuuluu hänen työhönsä, ei siitä tarvitse erikseen maksaa, mutta jos haluaa, voi antaa esim. 50 bahtia, eli reilun euron. All inclusive hotellissa voi viimeisenä lomapäivänä jättää ravintolaan vähän tippiä, jos on ollut ruokaan ja palveluun tyytyväinen.

    • Ei Seutulassa

      Helsingin kentällä on todella huono kurssi, joten siellä ei kannata vaihtaa mitään jos ei ole ihan pakko. Pakko on silloin jos koneenne laskeutuu ennen kuutta aamulla. Silloin Phuketin kentällä ei ole vielä paikat auki. Itse vaihdoin samasta syystä vuosi sitten Hesassa 50e ja kurssi oli 37 kun se perillä oli yli 44.

      Seuraavaksi huonoin kurssi on Phuketin kentällä, mutta huomattavasti parempi silti. Eli jos on ihan pakko, niin vaihtakaa Hesassa 50 e.

      Ja se matkatoimiston bussi ei varmasti lähde niin nopeasti, että ei ehtisi vaihtaa Phuketin kentällä. Ainahan ne seisoo vähintään tunnin kun oppaat järjestelee asioitaan. :-)

      Loput rahat kannattaa vaihtaa vähän kerallaan niissä vaihtopisteissä. Joissain niissä kysytään passia tai sen kopiota, joten se kannattaa pitää varmuuden vuoksi mukana. Siis kopio.

      Hyvää lomaa teille!

    • vanha vinkka

      lyotte kylymasti tuhat rupukkaa kouraan jokaiselle vastaantulijalle, ei kolise pallit sen jalkeen.

    • useastiphuket

      kakskymppisen voi antaa laukun kantajalle tullessa ja lähtiessä! siivoojalle voi antaa lähtiessä,kannattee kysäsätä sen siivoojan nimi että voi hälle kirjoittaa lapulle oma tippi,ettei muut vie sitä häneltä,silloin voi antaa oman tunnon mukaan miten paljon haluaa.

    • Aina ja jokapaikassa Thaimaassa kannattaa antaa tippi suoraan käteen henkilölle jolle se on tarkoitettu. Jos huoneeseen jätät tipin, sen vie lähtötarkastuksen tekijä, oli siinä kirjettä tai ei. Tarkastajat myös tarkistavat tyypillisimmät tippikätköt, kuten tyynyn, patjan ja peiton alta.

      Samoin jos haluat jättää tippiä, kokille, tarjoilijalle,hierojalle tms, anna se ko henkilölle suoraan käteen. Esim. hieronnassa jos maksunottaja on eri kuin hieroja, mahdollinen tippi jää maksun ottajalle, sanot mitä tahansa.

      Huonosta palvelusta ei pidä tipata. Hyvästä toki kannattaa, palvelu senkun paranee. Välttämätöntä ei tippaaminen ole.

      Valuuttaa kannattaa olla vähän vaihdettu etukäteen. Etenkin ensimmäisellä reissulla se kuumuus iskee kuin nyrkki lentokentältä ulos astuessa.

    • Tippejä

      Laukunkantajalle 100 bahtia on ihan hyvä, jos hän auttaa oikeasti. Hieronnoissa ja muualla myös tippi hyvästä palvelusta suoraan käteen, kuten muutkin ovat täällä suositelleet.

      Siivoojalle suosittelen tippailua jo ennen lähtöpäivää - on nimittäin muutaman kerran nähty Thaimaassa hyvää palvelua ja jopa yllätyksiä, kun ekan siivouksen jälkeen on jätetty aamuisin vuodevaatteisiin tms satanen ja edellisillan kolikot kiitoslapun kera.

      Me lähdemme tammikuussa, teille mukavaa matkaa!

      • druba

        200 bat viikko/asukki on normitippi huonesiivoojalle. Turha se on tonneja tyrkyttää:)


      • kokenut reissaaja
        druba kirjoitti:

        200 bat viikko/asukki on normitippi huonesiivoojalle. Turha se on tonneja tyrkyttää:)

        Tietenkin kiinni siitä kauanko hotlassa asuu 500-1000 bahtia kuukausi ihan ok ja siivoijalle itselleen ei kannata jättää tyynyn päälle. Itsekin annan heti kun näen siivojan ensikerran saa ylimääräisiä pyyhkeitä ja vesiä esimerkiksi.


    • thippaa thai

      Viime reissulla jätin siivojalle tai kuka ne sitten ikinä veikin kassillisen singhaa, kun sattui jäämään yli.

      Tippaamisen kannattavuudesta tai suuruudesta varmaan voidaan olla montaamieltä. Itse kyllä suosin tippaamista, koska koen saavani vastinetta rahalleni.

      Ainakin hieronnassa olen saanut manikyyrit ja pedikyyrit aina ilman erillistä korvausta ja monasti olen ollut myös puolitoistatuntiakin hierottavana. paras lienee kaksituntia yhden hinnalla. Tämä toki onnistuu vain jos hyvän hierojan löytää, ja käyttää samaa päivittäin. Eikä jonoa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe