Peltikaton uusiminen

eläkeukko

Talossamme vieraili Hämeen Kattoremontin edustaja tehden tarjouksen 120 neliömetrin talollemme, jossa kattopinta-alaa on n.186 neliömetriä. Hintaan 15 000 € saisi siis uudet kattopellit ja kaksinkertaisen laudoituksen entisen vaakalaudoituksen päälle sekä tämän kosteudeneriste aluskatteen.

Eihän siinä' mitään, jos olisi vaan sitä hynää, mutta kun ei ole eläkeläisellä varaa sellaiseen remontiiin, niin pitää etsiä muita ratkaisuja.

Talossa on kattolämmitys ja siksi kysynkin, että kuivattaako tämä yhtään vintillä olevia villoja, jotka kondensaatio vesi kastelee kattopellistä tippumalla.

Jos uusisi vain pellit omana työnä, kun onhan tuo menetellyt ilman aluskatettakin yli 30 vuotta. Villat nyt kyllä on tummuneet, mutta eikös kesähelle kuivata. Vintillähän on kesähelteellä kuumaa kuin pätsissä ja onhan meidän talossa päädyissä tuuletusaukotkin.

Ymmärrän hyvin, että kattoedustaja ei tälläisiin ratkaisuihin anna vastausta, vaan hän laitattaisi aluskatteen ja kaksinkertaisen laudoituksen sen takia.

Ja en usko, kun hän sanoi, että saat kotitalousvähennystä 4000 €. Eihän se nyt niin voi olla, eihän verotuksessakaan ne vähennykset tarkoita sitä, että vero pienenee vähennysmäärän verran vaan korkeintaan neljäsosan vähennykseen oikeuttavasta summasta. Näinhän se on matkakulu vähennyksissäkin.

Sitä ne kaikki tulkuttaa ,että saa niin ja niin paljon kotitalousvähennystä. Kissan jalat, se on tyhjää puhetta vaan. Kokonaan työn osuutta ei voi vähentää vaan ainostaan neljäsosan siitä, siis käteen jäävä. Tässä sumutetaan tahallaan, eikä sanota ettei työn vähennys suinkaan tarkoita sitä, että sen työn osuuden saa kokonaan vähentää, tai kyllähän sen saa merkata vähennyksenä, mutta ei loppupeleissä kuitenkaan verottaja vähennä sitä kokonaan.

Laskeskelin tuossa, että kun uusin vain pellit, enkä laita aluskatetta, enkä moninkertaista uutta laudoitusta entisen päälle sen katteen takia, niin hinnaksi tulisi vain kolmasosa siitä, kuin jos sen tekee kattoremonttifirma.

Onhan se tietysti parempi se katto silloin, jos siihen laitetaan aluskate uusien peltien kanssa kera moninkertaisten aluslaudoitusten, mutta ilmankin pärjää, on ennen pärjätty, kun pitää vain huolen siitä, ettei katto pääse vuotamaan.

32

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18000€/2012

      Omakotitalon katonuusimishinta poikkeuksetta saamasi summan kokoinen.

      Meilläpäin sanotaan "maksoi pienen henkilöauton hinnan".

      • USAn rakentaja

        Materiaalien hinnat ne ratkaisevat paljon loppusummaa tarkistellessa.Välimiehiä on nykyään liikaa,ja jokainen vetää "välistä".Kannattaa myöskin arvioida,onko ikamiehen kunto sopiva kattohommiin,ja jos sieltä sattuisi "lipsahtamaan"alas,niin sitten ei korjausta tarvittaiskaan.On hyvä ilmoittaa sukulaisille etukäteen,tuulettamaan hautajaispukua pyykkinarulla,kaiken varalle ?


      • Virolaisilta muutama vuosi sitten tarjous vähän isomman katon uusimisesta 6000 euroa. Veroissakin olisi ilmeisesti säästetty kivasti.

        Mitä olen hintahaarukoihin vähän tutustunut, 15 tonttua on aika yläpäästä tuon kokoisesta kohteesta.


      • kutsula

        Ihan sopiva hinta,,tai mitä sen pitää olla,saa kylläkinjohonki 10-12 th,jos ottaa vähän pienenmmän firman ,jossa ei ole omaa myyntimiestä..Näitäkin on pilvin pimein


      • Pellimies_Kurusta

        Taitaa noilla remonttifirmoillakin olla töistä pulaa, kun puhelimitse kaupataan lähes viikottain jotain remonttitarjouksia


    • Koikkis

      Mietipä ja laskeskele, mitä maksaisi kattopellit määrämittaan leikattuna, ja sitten muu tarvittava materiaali. Voisitko hyödyntää jo rakenteissa olevia entisiä materiaaleja? Uusi aluskate ehkä olisi hyvä laittaa. Tee itse, mitä pystyt ja ota hyvä kirvesmies töihin siihen mitä et pysty. Uskon, että säästö on useita tuhansia, ja lopputulos täysin sama.

      Poiakni otti samanlaisen tarjouksen kattofirmalta vanhan huopakaton pellittämiseen omaan 120 neliön taloonsa. Tarjous 12 tuhatta. Toisen peltifirman tarjous mittaan leikatuista pelleistä oli n. 5 tuhatta. Puutavarasta laskimme kulua tonnin verran ja osaava kirvesmies hommassa tuskin viikkoa enempää rorpottelee.

    • Niin, johtuisiko hintaero ihan siitä, ettei yritys voin tehdä laittomia ja rakennusta tuhoavia korjauksia??

      Aloittojalla on on homesaneerauksen tarpeessa ole arvoton ja purkukuntoinen rakennus. Nyt hän halusi vielä lisätä vauroita täysin älyttömällä korjauksella.

      Uskokaa nyt himputti sentään. Omakotitalossa asuminen on todella kallista, joko korjaat asiallisesti tai menetät sijoittamasi pääoman.

      • jyp3

        Mielestäni omakotitalossa asuminen ei ole kallista


    • eläkeukko

      Villat on vain päältä tummuneet, ei sisältä. Ei löytynyt vielä ketään, joka olisi kertonut minulle, onko kattolämmityksellä mitään merkitystä vintin villojen kuivumisen suhteen. Säteileekö lämpöanturit siellä välikatossa ylöspäin. Luulisi, että säteilee, kun lämpöhän muutenki nousee ylös, vai miten lienee talossa, kun alapuoli on lämmin ja yläpuoli kylmä.

      Taloni on matalahko, eli harjapäädyn korkeus 6 metriä, joten katolla oli ei vielä päätä huimaa. Pellit olisi helppo vaihtaa yksi kerrallaan ja kunto on vielä senverran hyvä, että hommaan pystyisi itsekkin, mutta jäseniä kyllä kolottaa.

      Mutta työiässä olevan kirvesmiehen ottaminen kyllä tuntuu järkeen käyvältä.

      En moiti enkä arvostele yhtään peltikattofirmoja, sillä tajuan oikein hyvin, ettei kukaan voi tehdä hyväntekeväisyyttä, vaan kaikkien on saatava kunnon korvaus tekemästään työstä.
      Pointtihan on aina se, kuka tekisi työn edullisimmin, mutta silti hyvin.

      Tekiköhän naapurini oikein, kun laitatti vanhan huopakaton päälle pellityksen ilman mitään välirimoja. Joku väitti, että huopa kiehuu siellä pellin alla kesällä ja talvella jäässä, joten huopa äkkiä hajoaa.

      Entäs sitten toisen naapurin ratkaisu, jossa kustannusten säästämiseksi laitettiin uusi peltikate vanhan päälle. Sinne tosin laitettiin kaksinkertainen laudoitus peltikatteen päälle, mutta ei aluskatetta, koska sanoivat vanhan peltikatteen korvaavan / toimivan lauskatteena. Tämänkin ratkaisun toiset tuomitsee jyrkästi. Miten on, millaisia mielipiteitä näistä?

      • älä pelleile..

        Kattolämmitys ei vaikuta. Ja vaikka vaikuttaisi sen varaan ei voi laskea mitään. Vanhat purulappeet usein toimii lämmönhukan ansiosta mutta se on hölmöä. Kattoa ei kuuluu pitää kunnossa lämmitysenergialla.

        Naapurilla meni väärin molemmilla. Vanha tiensä päässä oleva huopa ei ole hyvä aluskate. Tupla pellin alimmainen voi kondensoida ja välipuut lahoaa ellei ole hyvä tuuletusväli. Ja säästämisen vuoksi kun noita kaikkia hölmöyksiä harrastetaan niin tuskin sinne kallista puutavaraa riittävästi laitettiin.

        Tee katto kunnolla. Maailma on täynnä nuukuuden aiheuttamia rakennusvirheitä. Mitä sä niillä pelleilyn säästämällä muutamalla tonnilla teet.Otatko mukaasi hautaan?


      • sutkula

        Juu ,kattolämmitys ei vaikuta ,edellä oleva neuvo on hyvä


    • Vesikate

      Tuollaisen katon tarvikkeet maksaa suunnilleen 5000 euroa ja jo on oikeen hidas kirvesmies niin tekee 2 viikkoa hommia mikä tekee n. 3000 euroa lisää riippuen tietysti tuntiveloituksesta.

      Kysy mieluummin tarjous paikailliselta rakennusliikkeeltä kuin näiltä kattofirmoilta.

    • eläkeukko

      Viisaita neuvoja, kyllä täällä kannattaa kysellä. En halua muuta hautaan kuin tupakka-askin, se on mun paras kaveri ollut aina.

      Mutta vielä palaisin tuohon aluskatteeseen.Kyllähän pellin alapuolella olevat vinolaudat joutuu edelleenkin kondensaatiokosteudelle alttiiksi ja vasta aluskatteen suojana oleva toinen laudoituskerta säästyy, mutta mikä parasta, kosteus ei enää pääse itse ullakolle.
      Harmittaa, kun en ostanut ruotsalaista Älsby-taloa, jossa oli pantu paksut kovalevyt suoraan kattoristikoiden päälle. Tosin ne olivat käpristyneet ja aloin epäillä, että putoileeko ne ajan myötä kattoristikoiden välistä pois. Aika erikoista rakennustyyliä noissa älsby taloissa. Parasta niissä on kuitenkin tuulettuva alapohja, ei tarvitse radonia pelätä

      • Duunari78

        On tuota kovalevyä käytetty 80-luvulla ihan kotimaisissakin pientaloissa aluskatteena, kun ei vielä ollut muovisia aluskatteita olemassa tai sitten ne oli turkasen kalliita.


    • eläkeukko

      Vesikatto on helppo uusia, kun sen rakentaa vanhan peltikatteen päälle, niinkuin monet näkyvät tekevän ja sen takia, koska ei tarvitse pelätä sateita ja säästyy vanhan katteen irrottamiselta.
      Jos on näihin vanhan katteen päälle uuden katteen tehneisiin uskomista, niin se alle jäävä peltikate ei enää hikoile, koska sen päällehän tulee kaksinkertainen laudoitus, eli tuulettuu hyvin. Miksi sitten pitää toisin väittää, ettei se ole hyvä ratkaisu.

      Pitäs päästä kurkistamaan näiden asukkaiden talon vintteihin, jotta voisi vakuuttua asiasta ja juuri nyt olisi hyvä aika, kun on kostea ilma.

      • älä pelleile

        Kuka sitä nyt omaa tekoaan moittisi. Mitän sitä suotta toisten virheitä penkomaan. Tee ihan oma niin voi olla varma.


    • YksPurettuTuplaKatto

      Alle jätetty peltikate kondensoi edelleen alapintaansa. Peltikatteiden välissä oleva tuuletus ei siihen vaikuta.

      Samalla lailla siinä välissä kiertää kylmä ilma ja kun vanhan pellin alla on lämpimämpää, niin silloin kastepiste muodostuu vieläkin vanhan pellin alapintaan. Etenkin talvella lumien aikaan, peltien välissä kiertää kylmä ilma ja vanhan pellin alapintaan kondensoituu taas vettä, (ennen siinä on saattanut olla silloin tällöin lunta eristämässä). Kesällä kondensoiminen on vähäisempää ja vanha peltikate toimii aluskatteena.

      Itse en jättäisi säästösyistä vanhaa peltiä alle, purkamalla näkee myös alusrakenteiden kunnon ja pystyy niitäkin remontin yhteydessä entraamaan.

      Tosin kukin tavallaan.

      • kattoja tehnytkin

        Näitä vanhan pellin päälle tehtyjä kattoja on purettu useita viime vuosina,
        lahovaurioita löytyy ja mädänneitä kattolautoja.
        Miten tarkastat vanhan rakenteen jos et pura peltejä pois?
        Et oikeasti mitenkään, oikoa hommissa voi, mutta edesmennyt isänikin sanoi nähtyään mainoksen 2 päivän katosta, että hosumalla ei tule kuin kusipäisiä kakaroita, ei mitään kunnollista.


      • Konsultoinut
        kattoja tehnytkin kirjoitti:

        Näitä vanhan pellin päälle tehtyjä kattoja on purettu useita viime vuosina,
        lahovaurioita löytyy ja mädänneitä kattolautoja.
        Miten tarkastat vanhan rakenteen jos et pura peltejä pois?
        Et oikeasti mitenkään, oikoa hommissa voi, mutta edesmennyt isänikin sanoi nähtyään mainoksen 2 päivän katosta, että hosumalla ei tule kuin kusipäisiä kakaroita, ei mitään kunnollista.

        Ei missään tapauksessa vanhan peltikaton päälle.Kannattaa purkaa ehdottomasti pois.Kyllä tulee kondessivettä alaspäin vanhasta katosta.


    • kattoja tehnyt

      Kyllä tuohon kattoon pitäisi aluskate laittaa ja ehkä lisää lämmöneristystä vintille, jos kerran villat kostuu. Jos katon hinta on noin 15000e siitä vois työn osuus olla noin puolet (loput tarvikkeista, vakuutuksista, rahdeista yms kuluista).
      7500e saat kototalousvähennystä 45%=3375€ jos on 2 veroja maksavaa henkilöä.
      (Eli max 2400/henkilö -100 omavastuu eli 2300/henkilö)
      Kilpailuttaa kannattaa tällä hetkellä, pitää vaan varmistaa, että saa samanlaisen tarjouksen.

    • Kotitalousvähennys

      Otahan aloittaja vielä selvää tuosta kotitalousvähennyksestä. Sinulla on väärää tietoa. Kotitalousvähennys tehdään verosta, kun useimmat muut vähennykset tehdään tulosta. Eli enemmän saat vähennystä, kuin uskotkaan. Tuo edellinen kirjoittaja kirjoitti samaa, mutta ei ole ihan helppo tuosta selvää saada.

    • 200 m^2:n tiilikaton uusiminen aluskatteineen omana työnä n. 3000 €.
      Firmat ottaa enemmän.

      • kattomies

        Alatko tekeen kattoremontteja? Lupaan tuolla hinnalla hommia läpi vuoden.


      • asiaontiedossa
        kattomies kirjoitti:

        Alatko tekeen kattoremontteja? Lupaan tuolla hinnalla hommia läpi vuoden.

        Joskus aikoinaan juttelin yhden kattomiehen kanssa ja sanoi että saa nyt parasta palkkaa mitä koskaan. N. tuplapalkkaa.. hommat tehtiin urakkana nopeasti ja isännällekin jäi siitä käteen.

        Että kyllä se tiedetään mistä se hinta muodostuu jos pystyy maksamaan tuplapalkkaa sille katoomiehelle


      • punapilvi
        kattomies kirjoitti:

        Alatko tekeen kattoremontteja? Lupaan tuolla hinnalla hommia läpi vuoden.

        Omana työnä tarkoittaa että töiden hintaa ei ole mukana.


      • Niinpää

        Eikä näköjään kuin puolet tarvikkeista


      • kattomies

        Vai oikein tuplapalkkaa. Eli 4 - 6000 palkkaa/kk. Ja työpäivät ei taida olla 8h?

        Ja kuten edellä jo mainittiin, niin taisi jäädä osa tavaroista pois katolta. No voihan sen remontin tehdä monella tavalla :)


      • asiaontiedossa
        kattomies kirjoitti:

        Vai oikein tuplapalkkaa. Eli 4 - 6000 palkkaa/kk. Ja työpäivät ei taida olla 8h?

        Ja kuten edellä jo mainittiin, niin taisi jäädä osa tavaroista pois katolta. No voihan sen remontin tehdä monella tavalla :)

        En ollut sama kirjoittaja kuin tuo joka antoi hinta-arvionsa, vaan nimimerkkikin oli eri jos huomasit.

        Sille en mahda mitään että tämän lailla tämä kattomies kertoi. Keikat urakalla, eli siinä ei paljon jäädä kahfittelemaan, vaikka kahvit ryystäisikin siinä sivussa. Työpäivän pituudesta ei ollut puhetta, mutta käsitin että normaalisti ja joskus voi mennä tunti pari yli.


      • Eetuav
        asiaontiedossa kirjoitti:

        En ollut sama kirjoittaja kuin tuo joka antoi hinta-arvionsa, vaan nimimerkkikin oli eri jos huomasit.

        Sille en mahda mitään että tämän lailla tämä kattomies kertoi. Keikat urakalla, eli siinä ei paljon jäädä kahfittelemaan, vaikka kahvit ryystäisikin siinä sivussa. Työpäivän pituudesta ei ollut puhetta, mutta käsitin että normaalisti ja joskus voi mennä tunti pari yli.

        Etuahan tuossa on siinä kohtaa, että jos nähdään että keikka voidaan viedä loppuun tänään, niin ei lähdetä sillä kellon lyömällä kotiin kun työaika on päättynyt, vaan hoidetaan se keikka loppuun, ettei tarvitse tulla seuraavana päivänä vielä nyhräämään muutamaa tuntia ..


      • Kattokassinen57
        asiaontiedossa kirjoitti:

        Joskus aikoinaan juttelin yhden kattomiehen kanssa ja sanoi että saa nyt parasta palkkaa mitä koskaan. N. tuplapalkkaa.. hommat tehtiin urakkana nopeasti ja isännällekin jäi siitä käteen.

        Että kyllä se tiedetään mistä se hinta muodostuu jos pystyy maksamaan tuplapalkkaa sille katoomiehelle

        Saa lapiohommistakin tuplapalkkaa kun heiluttaa tarpeeks lujaa. Parempi montun pohjalla riehua kun katolla. Taitaa olla aika urpo tää juttelija...


    • niitäpaskojakorjannut

      Kaikkein luottettavin on se urakoitsija joka ajaa Audi Q8 tai isolla mersulla pihaan. Työn alkaessa tulee romanialainen ja bulgaari tekemään eivät ymmärrä toisiaan eikä välitä vaikka katto olisi aivan mätä. Katto kiinni ja karkuun on noiden isojen lahkofirmojen LAKI. Jos alat ajattelemaan ja kerrot epäkohdista asiakkaalle sieltä saa kenkää.

    • wertq3r

      Joo, tämä remppavähennys tulee suoraan euroina käteen, ei ole sama asia kun muut verovähennykset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe