Kauan kestää että tulee hovioikeudelta päätös?

Mietinpähänvaan

Siinäpä asia tulikin. Eli läheiseni sai päälle vuosi sitten tuomion, josta valitti hovioikeuteen. Hovioikeuden pääkäsittely oli tuossa viikko sitten, eli kauanko vielä kestää että lopullinen päätös tulee? Onko joku tietty aika vai saattaako tässäkin mennä hyvin kauan?

8

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan miten sattuu

      Oikeus tekee ihan niin kuin huvittaa. Joskus tuomio tulee nopeasti ja joskus sitä odotetaan puoli vuotta.

    • Jukka Romppainen

      Joskus se salataan todwella hyvin että ei jotkut intressipiirit saa lokaa niskaansa.

    • a dffasdf a

      Pääkäsittelyn jälkeen hovioikeuden tuomio annetaan 30 päivän kuluessa, ellei kyseessä ole niin iso/laaja asia, että tuomion laatimiseen välttämättä tarvitaan pidempi aika (tai ole muuta viivystystä). Tästä on säädetty oikeudenkäymiskaaressa.

    • kokija1

      Säädöksiä ei noudateta. Tuomio tuli meille lähes vuoden päästä käsittelystä. Paria päivää ennen ilmoitettiin meilillä, että nyt se tulee. Oikeudessa menee tällä hetkellä surkeasti, varmaan korruptoitunut tms. kuten useista ajankohtaisohjelmista ja täältä esimerkkien paristakin voi todeta. Välttäkää kaikin tavoin!

      • justjajoo

        ***Oikeudessa menee tällä hetkellä surkeasti, varmaan korruptoitunut***

        Totta on se, että tuomioistuinkäsittelyt viivästyvät. Mutta sen taustalla on - ja ihan oikeasti - vähemmän dramaattinen syy kuin korruptio. Yksinkertaisesti ongelma on valtion surkean taloustilanteen synnyttämä rahapula, minkä takia myös oikeuslaitoksessa on ollut pakko säästää, ja käytännössä ainoa säästökeino on ollut henkilökunnan vähentäminen. Ja kun juttumäärä ei vähene, kun lama-aikoina sillä on päinvastoin taipumus kasvaa, on selvää, että käsittelyajat pitenevät.

        Mitä tälle sitten voisi tehdä, kun valtion rahat eivät nyt kertakaikkiaan riitä kaiken mahdollisen hoitamiseen hyvin tai edes tyydyttävästi? No, voitaisiin miettiä, mitkä toiminnot ovat kansalaisten kannalta ensiarvoisia ja mitkä toisarvoisia. Sitten priorisoidaan resurssit prioriteettien mukaan.
        Hallitus uskoo näin tehneensäkin ja tuossa priorisoinnissa oikeuslaitos ja oikeusturva eivät ole olleet ensi sijalla, eivät edes toisella vaan pikemminkin siellä häntäpäässä. Vaaleissa voi vaikuttaa tähänkin asenteeseen.


      • voi elämänkevät jne

        "varmaan korruptoitunut tms. kuten useista ajankohtaisohjelmista ja täältä esimerkkien paristakin voi todeta"

        Todella aukoton näyttö argumenteissa. Useat ajankohtaisohjelmat ja suoli24-palstan postaukset *eyeroll*


      • Mikä järki

        Totta, käsittelyt viivästyvät.

        Viivästys johtuu monesta seikasta. Kyllä päätöksiä saisi nopeamminkin, jos olisi osaavaa hankilökuntaa. Parempi olisi kaikille, että päätös täytyisi tulla siinä ajassa, missä koko jutun voisi vielä muistaa eikä puolen vuoden päästä käsittelystä, mikä loukkaa kaikkea oikeustajua.

        On idioottimaista syyttäjiltä viedä oikeuteen tiettyjä juttuja, joita nykyään viedään... Siellä se suurin syy on. Maalaisjärki on unohtunut ja oikeuksissa puidaan tosiasioina esimerkiksi vitsinä lausuttuja juttuja ja pohditaan sitten mikä rangaistus tästä tulisi... Mikä järki?

        Monet asiat menevätkin sovitteluun nykyään ja sitä pitäisi käyttää laajemminkin.


    • tsädäm

      Jotain outoa kyllä on koko oikeuslaitoksessa, koska tuomiot voivat olla täyttä soopaa. Yksinkertaiset koska-lauseetkin puuttuvat. EIhän tämä Suomi vielä mikään diktatuuri sentään ole.

      Mitä tulee korrpuptioon, voidaan pohtia, mitä se tarkoittaa. Juuri tuli jokin ajankohtaisohjelma, jossa Helsingin yliopiston edustaja kommentoi tapahtumaa, että jos ko. lakimies ei eroa virastaan, hän tulee vaikuttamaan asiaan. Tyyppi kuului sekä valtion/EU:n johonkin elimeen sekä samalla lobbasi yksityistä juridista tahoa ja asioita, en muista enää tarkalleen. Tulipa vaan siinäkin mieleen, että kyllä nuo juristit antavat itsestään hölmön vaikutelman. Tuntipalkkakin on sellainen, että kättelyssä menee se oikeusturvavakuutuksen summa. Huvittavaa. Tässä mielessä tosiaan, välttäkää. Emme saa tällä hetkellä mitään takuita oikeudenmukaisesta käsitelystä oikeudessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe