Venäjä tuo uusia ohjuksia Suomen rajoille

Venäjä on uhka

Kysymys on ilmatorjunta ohjuksista (S-400 järjestelmä) , mutta niillä pystytään ampumaan 240 kilometrin päähän. Lentokoneita se pystyy ampumaan 72 ohjuksella 36 kohteeseen . Pystyykö Suomi vastaamaan Venäjän sotaan varustautumiseen ilman Natoa?

11

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+8

      Pystyy mutta ei loputtomiin siksi suunta on natoon. Perustella voi ihan yhtälailla kun venäjäkin että pelkää. Venäjän pitää muistaa että nato ei laajene vaan sinne haetaan.

    • nato

      nythän on niin että meidä kalustomme on hyvä puolustamaan ketä tahansa mutta ohjustorjuntaan meillä ei nyt ole varaa sillä seuraava isompi investointi on hävittäjät. niiden jälkeen varmasti panostetaan niin ohjustorjuntaan kuin ilmatorjuntaohjuksiin ja käännytään Israelin ja yhdysvaltojen puoleen näissä kaupoissa ellemme ole liittyneet ennen sitä natoon.

    • P-fisti

      Ohjusten toiminnan kannalta on ihan sama sijaitsevatko laukaisualustat 10 vai 400 km päässä Suomen rajoista. Vihollista ajatellen strategiet kohteet on helpompi tuhota, mitä lähempänä rajalinjaa ne sijaitsevat. Jos ohjukset olisi sijoitettu Uralin taakse, Hornetista loppuisi polttoaine ennen kuin se ehtisi perille.

      Venäjä on keskittänyt sotakalustoaan Suomen rajan tuntumaan, joten ei ole enää mitään syytä olla liittymättä natoon. Euroopassa Nato ei ole uhitellut Venäjälle, eikä liittoumaan kuulumattomille maille. Venäjä sensijaan sotii koko ajan jotakin tahoa vastaan. Venäjällä ei ole ollut rauhan aikaa vielä koskaan.

    • satakunnan lennosto

      Kyllä ilmatorjuntaohjukset pystyy hiljentämään ja tuhoamaan kun tietää missä ne on. Amerikkalaisilla on Superhornetista tehtyjä elektronisen sodankäynnin koneita jolla pystyy tuhoamaan tutkia,sähkönjakeluverkkoja ym ym. Näitä mahdollisesti on tulevaisuudessa Suomen hävittäjäkalustossa.

    • 8+3

      Kiitos isäntämaasopimuksen, Venäjä alkoi varustamaan liki unohduksissa ollutta luoteisrajaansa, mm. Alakurtti avattiin tämän takia.

      • Lunta tupaan..

        Näinhän se on, "mettä vastaa niinkö sinne huuvetaan." Venäjälle Naton "soluttautuminen" naapurimaihin on uhka ja se varustautuu. Me suomalaiset olemme menossa Natoon mukaan ja me maksetaan kalliisti, mikäli kriisi Venäjän ja Naton välillä joskus syttyisi.


      • Pelottelutakttiikkaa
        Lunta tupaan.. kirjoitti:

        Näinhän se on, "mettä vastaa niinkö sinne huuvetaan." Venäjälle Naton "soluttautuminen" naapurimaihin on uhka ja se varustautuu. Me suomalaiset olemme menossa Natoon mukaan ja me maksetaan kalliisti, mikäli kriisi Venäjän ja Naton välillä joskus syttyisi.

        Venäjä on kohdellut kaltoin omia liittolaisiaankin, mm entiset liittomaat. muutamaa poikkeusta vaille kaikki entiset liittomaat haluavat niin kauaksi venäjästä kui vain pääsee. Sopii miettiä miksiköhän?

        Vaikka Suomi ei liittyisi Natoon, minköhänlainen erikoisasema Suomella olisi jos sota naapurostossa syttyisi? Suomi on aina edustanut Venäjälle jonkinasteista vihollista, jonka kanssa ollaan edes jonkunlaisissa väleissä rauhan aikana. Putinilla ja monilla venäläisillä on taloudellisia ja elämän laadullisia intressejä Suomessa.

        Venäjä uhittelee, mutta mikä olisi konkreettinen syy hyökätä esim Suomeen, Viroon tai Latviaan? Ydinaseita ei parane käyttää omien alueiden lähdeisyydessä. Ehkä se ymmärretään Venäjälläkin. Natossa Latvia ja Viro ovat periaatteesa ydinasevaltioita. Toisaalta ydinaseiden käyttäminen käyttäminen suuressa isänmaallisessa sodassa ei vaikuta todennäköistä puolin eikä toisin. Venäjälle on iso kynnys hyökätä Natomaahan laajentumistarkoituksessa. Kauppasuhtee on jumissa kuukausia ja Naton saa lyhyessä ajassa koolle hurjan määrän ohjuksia.


    • vaikka inariin

      sehän on hyvä asia ne kun kattaa mäidänkin puollustuksen että lähemmäksi vaan.

    • Asdertson

      Sillä siis pystyy ampumaan alas Hornetimme, jos eksymme sinne päin pommituslennoilla lentämään?

      Sen sijaan että tekisimme tuosta huolenaihetta, meidän pitäisi säästää muutama milli Hornettiostoistamme ja ostaa noita ilmatorjuntaohjuksia sen sijaan.

      Tietoisuus suomalaisista S-400:sta saattaisi auttaa Venäjänkin lentsikoita pysymään omalla puolellaan.

    • oveluutta peliin

      Minun mielestäni jos päättäjät olisivat hyvin viisaita, no, sanotaan että viisaista niin ne alkais kääntämään puheita pois natosta, mediaan vaan juttua että ei olla menossa natoon että se ei ole hyvä vaihtoehto ja kumminkin ovea natoon olisi pidettävä varmuuden vuoksi auki. Tarviiko sitä aivan kaikkea tuoda ihan kokonaan julki, olisipahan venäjän tiedustelulla tekemistä kun selvittäisivät suomen aikeita muualta kuin uutisista, hieman joukkoon vähän sekoittavaa juttua.

      Lisäksi mediaan juttua kuinka suunnitteilla on valtavan hornetti määrän ostosta tai ainakin suunnittelusta. Juuri tällaista nyt kaivattaisiin mediaan, median tehtävä on julkaista vain todenperäisiä juttuja mutta ne voisivatkin olla "suunnitelmia" jotka sitten ajan mittaan muuttuu, pitkän tähtäimen suunnitelmia.

    • raukkikset

      voi pientä vanjaa kun pelottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe