Tuhannen vuoden aikana käy toteen aikanaan;

Hei- Ilmestyskirjan 20 luvun teologian tulkintaa; > Tämä minun ymmärtääkseni käy aikanaan 1000- vuotiskauden aikana toteen;


Ilmestyskirjan 20 luku kertoo koko Kosmosta koskevasta prosessista jossa kaikki luodut kuulevat tuomionsa. Vanhurskaus saa luvatun palkan ja paha hävitetään lopullisesti.

Tuhatvuotiskauden aikana (Ilm 20) saatanan vaikutus on rajoitettu ja Kristus hallitsee pyhiensä kanssa. (jae 1-4)
19 luvun jakeet 11-21 kertovat Kristuksen toisesta adventista ja
(Ilm 1:7-8, 1 Tess 4:13-18) Ilmestyskirjan 19 ja 20 luku on luettava yhteen.
Kristuksen saapuessa alkaa tuhatvuotiskausi.
Peto ja väärä profeetta (Ilm 13, 16:13, 19:19-20) saavat lopun Kristuksen tullessa. Muutkin elävät joita ei ole Kristuksen tullessa aiemmin temmattu ylös Herraa vastaan, (1 Tess 4:13-18) saavat loppunsa Herran tullessa. (Ilm 21, Jes 26:21)
Dan 2:44 Danielin näkemän kuvapatsas ilmoituksen perusteella Jumalan valtakunta perustetaan silloisen Euroopan raunioille.
Myös kaikki muut valtakunnat tuhoutuvat. Tämä Dan 2:44 Jumalan valtakunta ei koskaan tuhoudu.

Maailma on Kristuksen tulessa täynnä pahuutta eikä uskoa juuri ole. (Luuk 18:8, 1 Tim 4:1, 2 Tim 3:1) Maailma on paha kuin Nooan päivinä silloin kun Herra saapuu. (Luuk 17:26,28-30, Matt 24:37-39, 13:38-40) Herran tullessa hävitys on täydellinen. (2 Piet 3:10) Ennen Herran tuloa ihmiset sanovat: "Ei mitään hätää" ja rypevät synneissään. Herran tulo yllättää ne jotka eivät valvo tarkkaile ajan merkkejä kirjoituksista. (1 Tess 5:3, Matt 24:29-51, 25 luku) Parannuksen tekoon Jumala on kutsunut kärsivällisesti koko ihmiskuntaa jo kauan ennen armonajan päättymistä hetkeä ennen toista adventtia. (2 Piet 3:7-10)

Kun Kristus saapuu niin elossa olevat pyhät temmataan Herraa vastaa yläilmoihin. (1 Kor 15:51-54, Joh 14:2-4)

Vanhurskaat pyhät nousevat ylös ensin; "Autuaita ja pyhiä ovat ne jotka jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta. Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta." (Ilm 20:6)
Kristus ei kuitenkaan tässä perusta valtakuntaansa maan päälle. Uusi maa luodaan tuhatvuotiskauden jälkeen.

Pyhät hallitsevat Kristuksen kanssa 1000 vuotta.
"Minä näin valtaistuimia ja niille jotka asettuivat istuimelle annettiin tuomiovalta. Minä näin niiden sielut jotka oli mestattu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, niiden jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä olleet ottaneet sen merkkiä otsaana eivätkä käteensä.
He heräsivät eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa 1000 vuotta." (Ilm 20:4)
(Dan 7:27, 1 Kor 6:2-3)
Vanhurskaat ovat heränneet ja nousseet ylös ensimmäisessä ylösnousemuksessa. (jae 6) Jumalattomat silloin kuolivat ja maapallo on ilman asukkaita. (Jer 4:23-25) Viimeiset vitsaukset ovat runnelleet maata perusteellisesti. (Ilm 16:18-28)



Jatkuu heti alla >>>>>>>>>>>>>>>>>>>


.

47

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .


      Jatkoa edelliseen >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


      Saatana sidotaan, kahlitaan ja syöstään syvyyteen 1000 vuodeksi. (Ilm 20:2-3) Hetkeksi saatanan toiminta loppuu koska saatanalla ei ole mitään tekemistä tyhjällä maapallolla. Kun 1000 vuotta tulee täyteen saatana johtaa jälleen kansoja harhaan. Ketä saatana johtaa harhaan?
      Saatana johtaa harhaan niitä jotka ovat saaneet ylösnousemuksen toisessa ylösnousemuksessa. Toinen ylösnousemus (jakeet 5-6) on tuomion ylösnousemus. (Joh 5:28-29)

      Jumala tahtoo että tuomitut saavat kuulla tuomionsa niin että tuomitut ymmärtävät Jumalan oikeudenmukaisuuden maailman kaikkeuden suhteen. Tuomitut muistavat ja ymmärtävät Jumalan pitkämieliset armon kutsut armon aikana. (2 Piet 3:9, Apt 2:40, 7:51, Ilm 22:17, Joh 16:8-11) Jumalan kutsut tuomitut torjuivat toisen toisensa jälkeen. Heillä oli aikaa miettiä tekojaan ja havaita oman kääntymättömyytensä.

      Jumalan torjujat syyllistyivät pyhän hengen pilkkaan joka tarkoittaa että ihminen on halveksinut jokaisen Jumalan armon tarjouksen.

      Armonaika päättyy ihmisen elonpäivien myötä eikä uutta armonaikaa koskaan tule. (Matt 12:31-32, Mark 3:28-29) Tuomittujen kohdalla on taivaan kirjoissa merkintä missä tilassa nämä ovat armonaikansa päättäneet. (Ilm 20:12-15) Ylipappi enkeleineen tekee työtä taivaallisessa pyhäkössä, Hebr 1:14, 8:1-2, 4:14-16.

      Koko elävä maailmankaikkeus todistaa nyt Jumalan oikeudenmukaisuuden. Kukaan ei voi väittää enää vastaan. (Room 14:10, Fil 2:10-11, Jes 45:22-23) Jumala ei säästänyt langenneita enkeleitäkään. (2 Piet 2:4, Juud 6) Jumalan lupaukset vanhurskaiden palkasta toteutuvat nyt. Jumalan rakkautta on hävittää paha lopullisesti. (1 Joh 4:8) Tuomitut ymmärtävät oman ratkaisunsa nyt ja toteavat tehneensä päätöksensä itse Jumalan Hengen kutsujen torjumiseksi.

      Maailman kaikkeus pääsee lopullisesti eroon pääpettäjästä ja tämän kätyreistä jotka ovat langennutta enkelikuntaa. Mitään ei jää tuomituista jäljelle; "Katso, se päivä tulee liekehtivänä kuin tulinen uuni. Kaikki röyhkeät ja pahantekijät ovat silloin oljenkorsia. Se päivä tulee ja sytyttää ne liekkiin- sanoo Herra Sebaot- eikä niistä jää jäljelle juurta eikä vartta." (Mal 3:19) "Synnin palkka on kuolema mutta Jumalan armolahja on on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa meidän Herrassamme." (Room 6:23) (2 Piet 3:7,

      > Ilm 20:11-15

      "Minä tulen pian ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm 22:12)

      Yhteenveto-tiivistelmä tapahtumista;
      - Kristus tulee takaisin maan päälle II-adventtina
      - Elävät ja kuolleet pyhät otetaan taivaaseen
      - Jumalattomat kuolevat Kristuksen tullessa
      - Saatana sidotaan 1000 vuodeksi
      1000 vuoden aikana:
      - Pyhät hallitsevat Kristuksen kanssa taivaassa
      1000 vuoden jälkeen;
      - Jeesus Kristus ja pyhät sekä uusi Jerusalem laskeutuvat maan päälle
      - Jumalattomat herätetään kuolleista = II ylösnousemus
      - Saatana on hetken vapaana, jolloin se hyökkää pyhää kaupunkia vastaan
      - Viimeinen tuomio pannaan täytäntöön
      - Saatana ja syntiset hävitetään lopullisesti
      - Maa "luodaan uudesti" eli uudistetaan pyhien ikuiseksi asuinsijaksi: Ilm 21-22

      Jumalan tuomio on oikeudenmukainen > Room 2:1-16.

      "Jolla on korvat se kuulkoon mitä Henki sanoo seurakunnalle: Siihen joka voittaa ei toinen kuolema kajoa." (Ilm 2:11) (Ilm 22:12-13)

      Pyhät hallitsevat iankaikkisesti maailmankaikkeutta yhdessä Isän Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen kanssa ja rakastavat Jumalaa -Jumalan Poikaa halki loputtomien ikuisuuksien pyhässä järjestyksessä.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • sana ies

        Jääkö maa autioksi 1000 vuodeksi??????


      • Voisin olla jotenkin mukana tuossa kirjoituksessasi jos siihen pannaan 1000 vuotis parantuminen. Se 1000 vuotisaika on sapatti jonka aikana kuolema voitetaan jokaisen palastetun henkilökohtaisella tasolla ..- lue Paavalin kirjoitus 1. Korinttolaiskirje 15: >

        Ei pelastetut ketään niiden vuosien aikana tutki ja tuomitse - vaan paranevat itse .. Jeesuksen hallitessa .. Tuo "tuomitseminen" on väärä sana - sen tulisi olla ehkä enemmänkin opettaminen - .. Ja niiden 1000 vuoden jälkeen joutuvat kaikki samojen tapahtumien eteen, mutta silloin ovat lunastetut parantuneet ja seisovat vahvoina - kiitos Jeesuksen ja niiden 1000 vuoden .. mutta ne jotka nousevat toisessa ylösnousemuksessa ja luonnollisesti ovat ilman sapatin siunauksia .. Kuinka käykään heidän ..

        Toisen ylösnousenmuksen jälkeen joutuu jokainen seisomaan >itse< Jumalan edessä .. ja Jeesuksen lunastamat ja parantamat ovat voittaneet synnin ja kuoleman.

        Tänään koko maailma on kuoleman oma, siis tavallaan meidät on jo nyt tuomittu - meissä ei ole iankaikkista elämää - me teemme syntiä ja siksi me olemme vajavaisia ja vajavainen elämä ei koskaan voi olla ikuinen elämä. Ei Jumalan tarvitse ketään tappaa ja vielä vähemmän kiduttaa sen tähden että me muuten eläisimme ikuisesti - me olemme kuoleman omia jokainen .. Me saamme yksinkertaisesti (ja oikeudenmukaisesti) tekojemme mukaan, kaikki me kuolemme ja kaikki me saamme myös ylösnousemuksen.

        Jeesuksen lunastus antaa siis >koko maailmalle< ylösnousemuksen, mutta se joka ei ole mukana ensimmäisessä ylösnousemuksessa, jää ilman sapatin siunauksia ja siksi myös ilman iankaikkista elämää.

        Myös adventismissa on jäljellä sitä kirkkojen rankaisevaa ja syntisiä uhkailevaa jumalaa .. Vaaditaan rangaistusta ja mietitään että kuinka kauan mikin syntinen saa siellä helvetissä kitua .... mutta > kuolema < on se rangaistus - ei kituminen .. puhutaan sellaistakin, että Jumalan tarvitsisi jotenkin näyttää (tai todistaa) että Hän on oikeudenmukainen - ?? Miksi Jumalan pitäisi todistaa että Hän on oikeudenmukainen - senhän tietää jokainen Jumalan lapsi ..

        Asia ei mielestäni ole edes vaikea ymmärtää ..

        alex


      • sana ies kirjoitti:

        Jääkö maa autioksi 1000 vuodeksi??????

        Hyvä kysymys - tosin se ei muuta mitään onko maa autio vai ei .. Voisi ajatella että maa jää autioksi niiden 1000 vuoden ajaksi - koska maa (siis maapallo) todella tarvitsee sapattinsa sekin.. kaiken riiston tuhoamisen jälkeen..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Voisin olla jotenkin mukana tuossa kirjoituksessasi jos siihen pannaan 1000 vuotis parantuminen. Se 1000 vuotisaika on sapatti jonka aikana kuolema voitetaan jokaisen palastetun henkilökohtaisella tasolla ..- lue Paavalin kirjoitus 1. Korinttolaiskirje 15: >

        Ei pelastetut ketään niiden vuosien aikana tutki ja tuomitse - vaan paranevat itse .. Jeesuksen hallitessa .. Tuo "tuomitseminen" on väärä sana - sen tulisi olla ehkä enemmänkin opettaminen - .. Ja niiden 1000 vuoden jälkeen joutuvat kaikki samojen tapahtumien eteen, mutta silloin ovat lunastetut parantuneet ja seisovat vahvoina - kiitos Jeesuksen ja niiden 1000 vuoden .. mutta ne jotka nousevat toisessa ylösnousemuksessa ja luonnollisesti ovat ilman sapatin siunauksia .. Kuinka käykään heidän ..

        Toisen ylösnousenmuksen jälkeen joutuu jokainen seisomaan >itse< Jumalan edessä .. ja Jeesuksen lunastamat ja parantamat ovat voittaneet synnin ja kuoleman.

        Tänään koko maailma on kuoleman oma, siis tavallaan meidät on jo nyt tuomittu - meissä ei ole iankaikkista elämää - me teemme syntiä ja siksi me olemme vajavaisia ja vajavainen elämä ei koskaan voi olla ikuinen elämä. Ei Jumalan tarvitse ketään tappaa ja vielä vähemmän kiduttaa sen tähden että me muuten eläisimme ikuisesti - me olemme kuoleman omia jokainen .. Me saamme yksinkertaisesti (ja oikeudenmukaisesti) tekojemme mukaan, kaikki me kuolemme ja kaikki me saamme myös ylösnousemuksen.

        Jeesuksen lunastus antaa siis >koko maailmalle< ylösnousemuksen, mutta se joka ei ole mukana ensimmäisessä ylösnousemuksessa, jää ilman sapatin siunauksia ja siksi myös ilman iankaikkista elämää.

        Myös adventismissa on jäljellä sitä kirkkojen rankaisevaa ja syntisiä uhkailevaa jumalaa .. Vaaditaan rangaistusta ja mietitään että kuinka kauan mikin syntinen saa siellä helvetissä kitua .... mutta > kuolema < on se rangaistus - ei kituminen .. puhutaan sellaistakin, että Jumalan tarvitsisi jotenkin näyttää (tai todistaa) että Hän on oikeudenmukainen - ?? Miksi Jumalan pitäisi todistaa että Hän on oikeudenmukainen - senhän tietää jokainen Jumalan lapsi ..

        Asia ei mielestäni ole edes vaikea ymmärtää ..

        alex

        Alex: " Myös adventismissa on jäljellä sitä kirkkojen rankaisevaa ja syntisiä uhkailevaa jumalaa .."
        _______________

        Voi näitä Alexinkin juttuja... :O


      • sana mies
        alex.kasi kirjoitti:

        Hyvä kysymys - tosin se ei muuta mitään onko maa autio vai ei .. Voisi ajatella että maa jää autioksi niiden 1000 vuoden ajaksi - koska maa (siis maapallo) todella tarvitsee sapattinsa sekin.. kaiken riiston tuhoamisen jälkeen..

        alex

        Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!

        4. Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.
        Saarn. 1:4

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5


      • sana mies kirjoitti:

        Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!

        4. Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.
        Saarn. 1:4

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5

        Maapallo tuhoutuu kokonaan niin että "taivaat katoavat" ja sen "alkuaineetkin sulavat" !

        Ja "Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata" !


        Vrt 2 Piet 3:10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.

        3:11 Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,

        3:12 teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!

        3:13 Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu."


      • sana mies kirjoitti:

        Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!

        4. Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.
        Saarn. 1:4

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5
        ______________________

        1992 käännös "ajasta aikaan"

        Hebr "o·v·lam " tarkoittaa "forever" ,"long duration","the future time." = "ikuisesti", "pitkä aika","tulevan ajan."

        Ja että tämä olisi sopusoinnussa 2 Pietarin kirjeen 3 luvun kanssa niin Psalmin tekstin täytyy tarkoittaa ns, "Pitkää aikaa"

        Ja sama sana " 'o·v·lam " eli "pitkä aika" esiintyy myös Saarnaaja 1:4 kohdassa !

        Eli " Maa pysyy horjumatta perustuksillansa pitkän ajan" !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Alex: " Myös adventismissa on jäljellä sitä kirkkojen rankaisevaa ja syntisiä uhkailevaa jumalaa .."
        _______________

        Voi näitä Alexinkin juttuja... :O

        Kopittelijalle:
        Makuasia sitten.. ? Mutta minulle on >oppi luotujaan ikuisesti tulessa piinaavasta Jumalasta< "uhkaileva oppi" joka opettaa rankaisevaa Jumalaa.

        Miten sinä näet asian ? (on luonnollisesti sinun asiasi) ..

        Minun on joka tapauksessa erittäin vaikea vaikea ymmärtää tai hyväksyä ajatusta että kaikkitietävä, oikeudenmukainen ja rakkaudellinen Jumala loi elämää kidutettavaksi jossain hel'vetisssä oli sitten kysymys ikuisuudesta tai ajallisesta kiduttamisesta.

        Siksi minä sanon, että myös adventismissa on jäljellä sitä kirkkojen rankaisevaa ja syntisiä uhkailevaa jumalaa joka kiduttaa luotujaan helvetissä, koska ainakin jotkut adventistit ovat kirjoitelleet että joitain syntisiä tullaan kiduttamaan helvetissä rangaistukseksi heidän syntisestä elämästään määrä ajan ennen kuin he tuhoutuvat.
        Minä en nimittäin usko sellaiseen rangaistukseen, että Jumala kiduttaisi luotujaan koskaan.

        Pahuus tuottaa kaiken kärsimyksen ja kun Jumala poistaa pahuuden tulee se luonnollisesti tuottamaan tuskaa tavalla tai toisella mutta kysymys on nimenomaan pahuuden poistamisesta ja kuoleman poistamisesta, ei mistään kostonhimoisesta jumalasta joka esimerkiksi polttelisi luotujaan tulessa kiduttaakseen heitä kostoksi heidän synneistään ja vajavaisuuksistaan.

        Se ei ole minun uskoni mukaisen Jumalan teko..

        alex


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Maapallo tuhoutuu kokonaan niin että "taivaat katoavat" ja sen "alkuaineetkin sulavat" !

        Ja "Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata" !


        Vrt 2 Piet 3:10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.

        3:11 Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,

        3:12 teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!

        3:13 Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu."

        Vrt 2 Piet 3:10 "alkuaineet kuumuudesta hajoavat"

        "stoicheion" = a heavenly body, an element = taivaankappale, elementti

        Eli "Taivaankappale" Maa "elementti" hajoaa kuumuudessa !

        vrt. 2 Piet 3:13 "odotamme uusia taivaita ja uutta maata,"
        "kainēn gēn" = new, fresh,unused,... the earth, land = uusi, tuore, käyttämätön,

        Me odotamme siis "uutta tuoretta käyttämätöntä maata" !


      • eremith32

        "Jari Laurilan "Henkiset silmät ja korvat" eivä näytä ainakaan olevan auenneet, ainakaan "Henkiset" aistit eli ("Silmät ja korvat". Ajatus, eli sen henkinen-merkitys on aivan toisella tavalla selitettävä, jotta vähänkin ajatteleva saisi siitä... edes jotakin pohjaa ihmisen olemassaolon tarkoitusta etsivään kysymykseen! Eikös tämän ilmestys-kirjan tekstit pitäisi koskea ihmisen tulevaa kohtaloa? Eli mitä on yksilöllinen omakohtainen kohtalo, jonka hän "taistelee" oman persoonallisen minänsä voittamiseksi, niinn että se korkein....on M..ä Jumaluus siirtyy hallitsijaksi ikuisuuden ajaksi, siten kulkien kaikkien persoonallisuuksiemme kautta ikuisuuteen...-lepoon. Siis: näin "Jumla" on kaikessa/kaikissa elämämme Persoonallisuuksissa - tietysti mukana Henkensä kautta, sillä Hänessä me elämme liikumme ja olemme. Ei tähän tarvitse telogisten institutioiden kautta luoda jotakin kaavaa tulkinnollaan, joka ei sovi yhteen millään keinoin nykyisen ihmisen olemassaolon ja siihen perustuvan järjellisen käsittämisen/ymmärryksen kautta, siihen ymmärrykseen perustuu koko elämämme perussävel.

        On melkein sula mahdottomuus uskoa, että "Totuus" itsessään, on muuta kuin ykseys-uskoa, eli pyrkimystä ykseyteen - ykseys-uskoa, joka on täydellinen vastakohta aineelliselle Dualismille, johon kirkot ovat vajonneet, jopa sen syvään... 'opeillaan "kaivamaan alennustilaan". Ja näin lähes jokainen kirkkokunta adventismia myöden, luulevat tietävänsä mikä on "totuus" ja mikä on "hyväksi" ihmiselle/ihmisille? Mutta "Totuus" joka on hyväksi ihmiselle, ei ymmärtääkseni luo vihamielisyyttä ja katkeruutta ympäristöönsä, jos niin on emme silloin voi puhua lainkaan uskosta, vaan itseriittoisista ja omavanhurskauteen eli oppiin rakennetuista ihmiapäätelmistä, joiden lähtökohtana on ollut vain taloudellinen valta ja hyöty..


      • eremith32 kirjoitti:

        "Jari Laurilan "Henkiset silmät ja korvat" eivä näytä ainakaan olevan auenneet, ainakaan "Henkiset" aistit eli ("Silmät ja korvat". Ajatus, eli sen henkinen-merkitys on aivan toisella tavalla selitettävä, jotta vähänkin ajatteleva saisi siitä... edes jotakin pohjaa ihmisen olemassaolon tarkoitusta etsivään kysymykseen! Eikös tämän ilmestys-kirjan tekstit pitäisi koskea ihmisen tulevaa kohtaloa? Eli mitä on yksilöllinen omakohtainen kohtalo, jonka hän "taistelee" oman persoonallisen minänsä voittamiseksi, niinn että se korkein....on M..ä Jumaluus siirtyy hallitsijaksi ikuisuuden ajaksi, siten kulkien kaikkien persoonallisuuksiemme kautta ikuisuuteen...-lepoon. Siis: näin "Jumla" on kaikessa/kaikissa elämämme Persoonallisuuksissa - tietysti mukana Henkensä kautta, sillä Hänessä me elämme liikumme ja olemme. Ei tähän tarvitse telogisten institutioiden kautta luoda jotakin kaavaa tulkinnollaan, joka ei sovi yhteen millään keinoin nykyisen ihmisen olemassaolon ja siihen perustuvan järjellisen käsittämisen/ymmärryksen kautta, siihen ymmärrykseen perustuu koko elämämme perussävel.

        On melkein sula mahdottomuus uskoa, että "Totuus" itsessään, on muuta kuin ykseys-uskoa, eli pyrkimystä ykseyteen - ykseys-uskoa, joka on täydellinen vastakohta aineelliselle Dualismille, johon kirkot ovat vajonneet, jopa sen syvään... 'opeillaan "kaivamaan alennustilaan". Ja näin lähes jokainen kirkkokunta adventismia myöden, luulevat tietävänsä mikä on "totuus" ja mikä on "hyväksi" ihmiselle/ihmisille? Mutta "Totuus" joka on hyväksi ihmiselle, ei ymmärtääkseni luo vihamielisyyttä ja katkeruutta ympäristöönsä, jos niin on emme silloin voi puhua lainkaan uskosta, vaan itseriittoisista ja omavanhurskauteen eli oppiin rakennetuista ihmiapäätelmistä, joiden lähtökohtana on ollut vain taloudellinen valta ja hyöty..

        Hei kiitos


        Kirjoitan siitä näkökulmasta mistä on otsikko. Kirjoitan sitten taas jostakin toisesta näkökulmasta aiheen läheltä.

        Viittaan lyhyesti Raamarun jakeisiin joita on paljon, ja varsinainen asia on aina Raamatun jakeissa.

        Olen nyt jättänyt Raamatun paikat siis lukematta- niissä on se kaikki "henkiset aistit, silmät ja korvat" ne aukenevat siellä Raamatun sanassa sitten jakeissa asiayhteyksissään.

        Kirjoitan sellaisella metodilla samanlaisia kirjoituksia että niissä asia aukenee kokonaisvaltaisesti, mutta otsikon näkökulmasta. Lisää löytyy sitten toisesta näkökulmasta joku toinen kirjoitukseni sitten.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        Keskustelija


      • eremithin harharetki
        eremith32 kirjoitti:

        "Jari Laurilan "Henkiset silmät ja korvat" eivä näytä ainakaan olevan auenneet, ainakaan "Henkiset" aistit eli ("Silmät ja korvat". Ajatus, eli sen henkinen-merkitys on aivan toisella tavalla selitettävä, jotta vähänkin ajatteleva saisi siitä... edes jotakin pohjaa ihmisen olemassaolon tarkoitusta etsivään kysymykseen! Eikös tämän ilmestys-kirjan tekstit pitäisi koskea ihmisen tulevaa kohtaloa? Eli mitä on yksilöllinen omakohtainen kohtalo, jonka hän "taistelee" oman persoonallisen minänsä voittamiseksi, niinn että se korkein....on M..ä Jumaluus siirtyy hallitsijaksi ikuisuuden ajaksi, siten kulkien kaikkien persoonallisuuksiemme kautta ikuisuuteen...-lepoon. Siis: näin "Jumla" on kaikessa/kaikissa elämämme Persoonallisuuksissa - tietysti mukana Henkensä kautta, sillä Hänessä me elämme liikumme ja olemme. Ei tähän tarvitse telogisten institutioiden kautta luoda jotakin kaavaa tulkinnollaan, joka ei sovi yhteen millään keinoin nykyisen ihmisen olemassaolon ja siihen perustuvan järjellisen käsittämisen/ymmärryksen kautta, siihen ymmärrykseen perustuu koko elämämme perussävel.

        On melkein sula mahdottomuus uskoa, että "Totuus" itsessään, on muuta kuin ykseys-uskoa, eli pyrkimystä ykseyteen - ykseys-uskoa, joka on täydellinen vastakohta aineelliselle Dualismille, johon kirkot ovat vajonneet, jopa sen syvään... 'opeillaan "kaivamaan alennustilaan". Ja näin lähes jokainen kirkkokunta adventismia myöden, luulevat tietävänsä mikä on "totuus" ja mikä on "hyväksi" ihmiselle/ihmisille? Mutta "Totuus" joka on hyväksi ihmiselle, ei ymmärtääkseni luo vihamielisyyttä ja katkeruutta ympäristöönsä, jos niin on emme silloin voi puhua lainkaan uskosta, vaan itseriittoisista ja omavanhurskauteen eli oppiin rakennetuista ihmiapäätelmistä, joiden lähtökohtana on ollut vain taloudellinen valta ja hyöty..

        Vaikea on uskoa että eremith olisi edes ymmärtänyt mistä aloituksessa on kirjoitettu. Tosiasiassa hän tuo mileen pikku Kallen joka kotiin tultuaan valitteli äidilleen että opettaja koulussa kiusaa häntä .... Äiti luonnollisesti tuohtui moisesta kohtelusta hänen pikkulastaan kohtaan ja lupasi mennä Kallen mukana kouluun seuraavana päivänä. Ja niin sitten mentiin kouluun ja äiti istuutui perimmälle tuolille luokassa kun maantietotunti alkoi. Opettaja kertoi kotimaasta ja sen kuusimetsistä ja vesistöistä ja kyseli lapsilta kaikenlaista .. kunnes sitten tuli pikku Kallen vuoro vastata. Opettaja kysyi: Sanoppas Kalle mikä näistä on Suomen pääkaupunki Turku, Pori tai Helsinki ? Silloin Kalle muoto synkistyi ja hän katsoi äitiinsä syyttävin silmin ja sanoi "katso nyt se alkaa taas kiusaamaan" ..
        Suunnilleen näin näkisin eremith'in olevan - hän ei ymmärrä tästäkään aloituksesta tuon taivaallista ja moittii siitä aloituksen tekijää suunnilleen samalla tavalla kuin pikku Kalle moitti opettajaansa.
        Eremith puhuu hengellisyydestä - koska ei näe aloituksen hengellisyyttä ja aloittaa siksi sättimisensä. Mitään ASIAA ei eremith kuitenkaan saanut aikaseksi vain perättömiä syytöksiä aloittajan vihamielisyydestä ja katkeruudesta ..

        Asia olikin siis aivan päin vastoin, se onkin eremith itse joka itse kylvää vihaa ja katkeruutta kirjoituksellaan koska kirjoitti tämän vastauksensa riidan ja vihamielisyyden hengessä.

        Jo aikaisemmin tuli selville että remith'in "idoli" palstalla on ateisti ja Jumalan pilkkaaja Bushmanni jota eremith ylisti aikaisemmassa viestissään. Joten tuskin eremithtiltä muuta voisi odottaakaan kuin tällaista sekavaa syyttelyä?

        Mutta annetaan miehelle anteeksi, sillä ei ole lupa vaatia ihmiseltä sellaista mitä hänellä ei ole - esimerkiksi hyvää tahtoa .


      • katsellut
        eremithin harharetki kirjoitti:

        Vaikea on uskoa että eremith olisi edes ymmärtänyt mistä aloituksessa on kirjoitettu. Tosiasiassa hän tuo mileen pikku Kallen joka kotiin tultuaan valitteli äidilleen että opettaja koulussa kiusaa häntä .... Äiti luonnollisesti tuohtui moisesta kohtelusta hänen pikkulastaan kohtaan ja lupasi mennä Kallen mukana kouluun seuraavana päivänä. Ja niin sitten mentiin kouluun ja äiti istuutui perimmälle tuolille luokassa kun maantietotunti alkoi. Opettaja kertoi kotimaasta ja sen kuusimetsistä ja vesistöistä ja kyseli lapsilta kaikenlaista .. kunnes sitten tuli pikku Kallen vuoro vastata. Opettaja kysyi: Sanoppas Kalle mikä näistä on Suomen pääkaupunki Turku, Pori tai Helsinki ? Silloin Kalle muoto synkistyi ja hän katsoi äitiinsä syyttävin silmin ja sanoi "katso nyt se alkaa taas kiusaamaan" ..
        Suunnilleen näin näkisin eremith'in olevan - hän ei ymmärrä tästäkään aloituksesta tuon taivaallista ja moittii siitä aloituksen tekijää suunnilleen samalla tavalla kuin pikku Kalle moitti opettajaansa.
        Eremith puhuu hengellisyydestä - koska ei näe aloituksen hengellisyyttä ja aloittaa siksi sättimisensä. Mitään ASIAA ei eremith kuitenkaan saanut aikaseksi vain perättömiä syytöksiä aloittajan vihamielisyydestä ja katkeruudesta ..

        Asia olikin siis aivan päin vastoin, se onkin eremith itse joka itse kylvää vihaa ja katkeruutta kirjoituksellaan koska kirjoitti tämän vastauksensa riidan ja vihamielisyyden hengessä.

        Jo aikaisemmin tuli selville että remith'in "idoli" palstalla on ateisti ja Jumalan pilkkaaja Bushmanni jota eremith ylisti aikaisemmassa viestissään. Joten tuskin eremithtiltä muuta voisi odottaakaan kuin tällaista sekavaa syyttelyä?

        Mutta annetaan miehelle anteeksi, sillä ei ole lupa vaatia ihmiseltä sellaista mitä hänellä ei ole - esimerkiksi hyvää tahtoa .

        Olen anonyymi Alexi!


      • eremith32
        eremithin harharetki kirjoitti:

        Vaikea on uskoa että eremith olisi edes ymmärtänyt mistä aloituksessa on kirjoitettu. Tosiasiassa hän tuo mileen pikku Kallen joka kotiin tultuaan valitteli äidilleen että opettaja koulussa kiusaa häntä .... Äiti luonnollisesti tuohtui moisesta kohtelusta hänen pikkulastaan kohtaan ja lupasi mennä Kallen mukana kouluun seuraavana päivänä. Ja niin sitten mentiin kouluun ja äiti istuutui perimmälle tuolille luokassa kun maantietotunti alkoi. Opettaja kertoi kotimaasta ja sen kuusimetsistä ja vesistöistä ja kyseli lapsilta kaikenlaista .. kunnes sitten tuli pikku Kallen vuoro vastata. Opettaja kysyi: Sanoppas Kalle mikä näistä on Suomen pääkaupunki Turku, Pori tai Helsinki ? Silloin Kalle muoto synkistyi ja hän katsoi äitiinsä syyttävin silmin ja sanoi "katso nyt se alkaa taas kiusaamaan" ..
        Suunnilleen näin näkisin eremith'in olevan - hän ei ymmärrä tästäkään aloituksesta tuon taivaallista ja moittii siitä aloituksen tekijää suunnilleen samalla tavalla kuin pikku Kalle moitti opettajaansa.
        Eremith puhuu hengellisyydestä - koska ei näe aloituksen hengellisyyttä ja aloittaa siksi sättimisensä. Mitään ASIAA ei eremith kuitenkaan saanut aikaseksi vain perättömiä syytöksiä aloittajan vihamielisyydestä ja katkeruudesta ..

        Asia olikin siis aivan päin vastoin, se onkin eremith itse joka itse kylvää vihaa ja katkeruutta kirjoituksellaan koska kirjoitti tämän vastauksensa riidan ja vihamielisyyden hengessä.

        Jo aikaisemmin tuli selville että remith'in "idoli" palstalla on ateisti ja Jumalan pilkkaaja Bushmanni jota eremith ylisti aikaisemmassa viestissään. Joten tuskin eremithtiltä muuta voisi odottaakaan kuin tällaista sekavaa syyttelyä?

        Mutta annetaan miehelle anteeksi, sillä ei ole lupa vaatia ihmiseltä sellaista mitä hänellä ei ole - esimerkiksi hyvää tahtoa .

        Kiitos "alex", tuosta huomaavaisuudestasi! On aina jännä lukea näitä tulkintojasi, joita syvässä "Hengellisessä" ja autuaallisessa tilassa -eli "Hengessä kirjoitat, kuin ennen-vanhaan E G. Whith". =Olet lystikäs "mies"----!Ja "huomaavainen" tallaista, nyt kun tuli hieman kiire... Pitää oma Poika hakea Junalta!


      • eremith32
        eremith32 kirjoitti:

        Kiitos "alex", tuosta huomaavaisuudestasi! On aina jännä lukea näitä tulkintojasi, joita syvässä "Hengellisessä" ja autuaallisessa tilassa -eli "Hengessä kirjoitat, kuin ennen-vanhaan E G. Whith". =Olet lystikäs "mies"----!Ja "huomaavainen" tallaista, nyt kun tuli hieman kiire... Pitää oma Poika hakea Junalta!

        Tietoisuus, on yhteyttä/yhteys "Jumalaksi kutsuumaamme Hengeen, eli siis, niin kutsutun Jumalan ja ihymisolennon välillä, ja tämä yhteys voidaan vakiinnuttaa tietyn yhteyden......" Ja me voimme vakiinnuttaa tiedyn yhteyden Hengen eli n,k.tun Jumalan eli elämän vaikuttavan ansion kautta, se on yhteityötä meidän "Henkisen minämme" ja fyysisen olemuksemme välillä. Siten Jumala vaikuttaa meidän persoonallisen olemuksemme kautta.

        Ja Jos. se tieto, joka sielumme/Jumalan ja ihmisolennon vuorovaikutuksen kautta on saatu muodostaa luottamuksellinen yhteys korkeampaan minään/Jumalaan, niin tottakai yhteys näiden kahden subjektiivin ja objektiivin välillä muodostaa luonteemme?..Mutta meidän tulee tajuta, että näiden kahden vastakkaisen vuorovaikutuksen läsnäolo on meille yksilöinä 'tiedolle' välttämätön? Vasta silloin: nähdäkseni, eli oma ("Henkinen korkeampi minäni") tulee tiedostajaksi, eli tiedoksi tullut: kutsuttu- "Pyhä Henki. Eli tiedostaja on Jumala, ja Poika on, tiedostaja, se joka paljastaa, eli löytää meille tiedon, eli Jumalan. Ja lopuksi tietäminen on sitten - sitten Hän, siis Pyhä Henki, eli se korkein hallitsija ajallisessa olemuksessaan


      • eremith32
        eremith32 kirjoitti:

        Tietoisuus, on yhteyttä/yhteys "Jumalaksi kutsuumaamme Hengeen, eli siis, niin kutsutun Jumalan ja ihymisolennon välillä, ja tämä yhteys voidaan vakiinnuttaa tietyn yhteyden......" Ja me voimme vakiinnuttaa tiedyn yhteyden Hengen eli n,k.tun Jumalan eli elämän vaikuttavan ansion kautta, se on yhteityötä meidän "Henkisen minämme" ja fyysisen olemuksemme välillä. Siten Jumala vaikuttaa meidän persoonallisen olemuksemme kautta.

        Ja Jos. se tieto, joka sielumme/Jumalan ja ihmisolennon vuorovaikutuksen kautta on saatu muodostaa luottamuksellinen yhteys korkeampaan minään/Jumalaan, niin tottakai yhteys näiden kahden subjektiivin ja objektiivin välillä muodostaa luonteemme?..Mutta meidän tulee tajuta, että näiden kahden vastakkaisen vuorovaikutuksen läsnäolo on meille yksilöinä 'tiedolle' välttämätön? Vasta silloin: nähdäkseni, eli oma ("Henkinen korkeampi minäni") tulee tiedostajaksi, eli tiedoksi tullut: kutsuttu- "Pyhä Henki. Eli tiedostaja on Jumala, ja Poika on, tiedostaja, se joka paljastaa, eli löytää meille tiedon, eli Jumalan. Ja lopuksi tietäminen on sitten - sitten Hän, siis Pyhä Henki, eli se korkein hallitsija ajallisessa olemuksessaan

        Anteweksi kirjoitus-virheeni, (tiedetty oli Poika)! Eli siis edelleenkin Jumala oli tiedostaja. Tiedän jo etukäteen, että saan adventisteilta ja heidän kannattajiltaan "haisevat" vastalauseet, mutta ei se mitään, ja vieläpä kenties poistumis-määräyksen!!


      • kerettiläinen

        >>>- Jeesus Kristus ja pyhät sekä uusi Jerusalem laskeutuvat maan päälle


      • kerettiläinen
        sana mies kirjoitti:

        Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!

        4. Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.
        Saarn. 1:4

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5

        >>>Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!


      • tiedon sana
        sana mies kirjoitti:

        Maata ei koskaan tuhota eikä autioiteta!!!!!!!!!!!!

        4. Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.
        Saarn. 1:4

        5. Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.
        Ps. 104:5

        heh, Noh eihän se maapallo silti häviä, vaikka se poltetaan 1000v jälkeen t- b


      • eremith32 kirjoitti:

        Tietoisuus, on yhteyttä/yhteys "Jumalaksi kutsuumaamme Hengeen, eli siis, niin kutsutun Jumalan ja ihymisolennon välillä, ja tämä yhteys voidaan vakiinnuttaa tietyn yhteyden......" Ja me voimme vakiinnuttaa tiedyn yhteyden Hengen eli n,k.tun Jumalan eli elämän vaikuttavan ansion kautta, se on yhteityötä meidän "Henkisen minämme" ja fyysisen olemuksemme välillä. Siten Jumala vaikuttaa meidän persoonallisen olemuksemme kautta.

        Ja Jos. se tieto, joka sielumme/Jumalan ja ihmisolennon vuorovaikutuksen kautta on saatu muodostaa luottamuksellinen yhteys korkeampaan minään/Jumalaan, niin tottakai yhteys näiden kahden subjektiivin ja objektiivin välillä muodostaa luonteemme?..Mutta meidän tulee tajuta, että näiden kahden vastakkaisen vuorovaikutuksen läsnäolo on meille yksilöinä 'tiedolle' välttämätön? Vasta silloin: nähdäkseni, eli oma ("Henkinen korkeampi minäni") tulee tiedostajaksi, eli tiedoksi tullut: kutsuttu- "Pyhä Henki. Eli tiedostaja on Jumala, ja Poika on, tiedostaja, se joka paljastaa, eli löytää meille tiedon, eli Jumalan. Ja lopuksi tietäminen on sitten - sitten Hän, siis Pyhä Henki, eli se korkein hallitsija ajallisessa olemuksessaan

        Aha, sinä uskot sitten siihen "niin kutsuttuun Jumalaasi" :) .. ja mikäpäs siinä usko pois jos se on sinun uskosi.. Se mikä kuitenkin hämmästyttää, että olet kärsimätön ja kiukkuinen kun sinun kanssasi ollaan eri mieltä - mikä on tosi helppoa koska nuo puheesi ovat sitä samaa XXXX.

        Minun uskoni on että me ihmiset olemme kaikki kuoleman omia, että ei yhdessäkään meistä ole iankaikkista elämää, koska meillä ei kerta kaikkiaan ole sellaisia edellytyksiä että voisimme välttyä kuolemalta. Me olemme vajavaisia.

        Kaikkivaltias Jumala (eikä mikään niin "kutsuttu Jumala" :) on ainoa jolla on kuolemattomuus itsessään - toisin sanoen Jumalalla (Jumalassa) ON kaikki edellytykset iankaikkiseen elämään. Niitä edellytyksiä kutsutaan yhteisnimellä "täydellisyydeksi tai vanhurskaudeksi" .. Jumala On siis >täydellinen elämä.

        Iankaikkinen elämä ei ole mahdollista vajavaisuudessa - ihmisen vajavaisuus on kuin kuolemaan vievä sairaus - tällaisina kuin me nyt olemme me emme voi olla iankaikkisia - iankaikkisen elämän täydellisyys (eli Jumaluus) ja kuolemaan vievä vajavaisuus EI voi olla samassa ihmisessä.

        Siksi me tarvitsemme >parantajan .. Jeesuksen jossa Jumalan täydellisyys on.. ja joka lunasti jokaisen ihmisen maailmassa kuolemalla meidän edestämme sen kuoleman joka on oikeudenmukainen seuraus meidän vajavaisuudestamme - ja nyt jokainen meistä voi saada ylösnousemuksen kuolleista. Joko olla mukana ensimmäisessä ylösnousemuksessa tai sitten toisessa 1000 vuotta myöhemmin.
        ----

        Minun uskoni mukaan olisi erittäin typerää sanoa, että olisin itsessäni (ilman Jeesusta) kuolematon kuin Jumala .. sillä eihän minussa ole sitä Jumalan täydellisyyttä joka kuuluu osana iankaikkiseen elämään ... ja on Jumalan ominaisuus.

        Mutta minä uskon että voin sen kerran saada täydellisenä .. Jeesuksen hallitessa ...

        1. Kor. 13: 8 - 13
        Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.

        Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
        Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.

        Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.

        Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.
        ----
        Alla entinen "naisten mies" joka vanhemmiten rauhoittui ... alkoi ehkä ajattelemaan .. asioita ... hänkin :)) laulusta päätellen .. Kävi Ruotsissa laulamassa ..

        https://www.youtube.com/watch?v=ki7drLpEk9M

        alex


    • Pyh!

      Jari on mun idoli! Kuunnelkaa Häntä!

    • adventistin päätös

      Teen niin.
      Eli palan loppuun ja jätän adventtikirkossa ja sapattikoulussa käynnit kokonaan.

    • perinteinen tulkinta

      1000-vuotinen valtakunta ei ole tulevaisuuden konkretiaa, vaan nykyistä kristillisen kirkon aikaa. Jo nyt Pyhä henki rajoittaa saa-tanan valtaa.

    • Aloituksen pääkohta:
      // Tuhatvuotiskauden aikana (Ilm 20) saatanan vaikutus on rajoitettu ja Kristus hallitsee pyhiensä kanssa. (jae 1-4) //

      On se todellakin rajoitettu. Paholaisen vaikutus tuhatvuotisessa rauhanajassa. Luonnossa ei edes käärme saa vaikutteita ssaatanalta. Ihminen ... hieman kykenee pahaan taipumaan, mutta saa pian tuomion.

      JES. 11:7 Lehmä ja emokarhu käyvät yhdessä laitumella, yhdessä laskeutuvat levolle niiden vasikat ja pennut, ja leijona syö heinää kuin härkä.
      8 Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa.

      9 Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan. [Hab. 2:14]
      10 Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde.

      Jes. 65:20
      Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.

      antti

    • Adventti oppi

      argumentti sivustolta löytyy mielenkiintoista luettavaa:
      'Kovinkaan mieluusti adventistit eivät kerro sitä, että EGW teki useita vääriä ennustuksia; historian kulku eteni toisin kuin hänen profetioissaan. Esimerkkejä vääristä ennustuksista:

      Turkin kansakunta loppuu 11. 8.1840 – Suuri Taistelu s.318-319, Alfa ja Omega, osa 7, s.290-292
      (Ilmestyskirjan) seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 -Early Writings, s. 58,64
      ihmiset, jotka osallistuivat 27.5.1856 leirikokoukseen olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle – 1T, s. 131-132
      ennustus USA:n sisällissodasta 1860-luvulta: Englanti valloittaa Yhdysvallat sisällissodan aikana – 1T, s. 258-259
      ennustus, että vanhaa Jerusalemia ei koskaan rakennettaisi – Early Writings, s. 75
      enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon – 9T, s. 93
      EGW ennusti kuuluvansa niihin Ilmestyskirjan 144 000:een valittuun ja olevansa elossa, kun Kristus tulee takaisin – Early Writings, s.19, 40; Great Controversy, s. 649

      'Adventismin alkuperänä on maanviljelijä William Millerin julistustoiminta 1840-1844 ja hänen johtamansa milleriläinen herätysliike. Jo tätä liikehdintää kutsuttiin adventisteiksi. Millerin julistuksen sisältö oli erityisesti Kristuksen pikainen tuleminen takaisin. Milleristisessä liikkeessä vallitsi suuri kiinnostus aikojen laskemiseen ja erityisesti Danielin kirjan aikamääreiden merkityksen laskeskeluun. Historiallisesti tarkasti ottaen se käsitys, että toinen tuleminen tapahtuu nimen omaan 22.10.1844 palautuu Samuel S. Snow nimiseen milleristisesä liikkeessä toimineeseen julistajaan, joka esitti sen väitteenBostoninTabernacle-tilaisuudessa 21.7.1844. Elokuussa Snow esitteli tätä oppiaan leirikokouksessa Exeterissä New Hampshiressa ja sen jälkeen tuo käsitys levisi kulovalkean lailla milleristien joukossa. Lokakuun 22 päivään mennessä 50 000 milleristiä uskoi Kristuksen tulevan juuri tuona päivänä. Miller itse jopa vastusti tarkan päivämäärän asettamista eikä koskaan opettanut 22.10.1844 Kristuksen paluun päivänä, kuten esim. kirjeessään 30.9.1844. Kiintoisasti ja erikoisesti seitsemännen päivän adventistit ja heidän ”Herran sanansaattajansa” Ellen G. White pitävät kiinni tuon päivän käänteentekevästä teologisesta merkityksestä (= Kristus meni taivaallisen temppelin ”ensimmäisestä osastosta” kaikkeinpyhimpään ja tutkiva tuomio alkoi).'

      'Se, mitä adventistit eivät mieluusti kerro – monen muun tässä artikkelissa kerrotun asian lisäksi – on se, että historiansa alkuvaiheessa he kielsivät kolminaisuusopinkin ja eräät heistä kielsivät Kristuksen jumaluudenkin, aivan kuten jehovantodistajat myöhemmin'

      'Ruokiin ja päivien viettämiseen liittyvät asiat eivät adventismissa ole todellakaan ehdonvallanasioita, vaan itse asiassa pelastukseen vaikuttavia asioita, joihin on kytketty Jumala-yhteys sekä synti:

      lihansyöjät eivät pääse taivaaseen – 1Testimonials, s. 187; CD, s. 380-381
      kahvin ja teen juominen on syntiä – Evangelism, s. 266
      rukoukset eivät pääse taivaaseen, jos ruokapöydälläsi on voita, kananmunia tai lihaa -CD, s. 366.'

      'Sapatti eräänä pelastusopillisena sivukeskuksena ja ”Jumalan sinettinä” adventismissa

      Sapatin pitäminen omaksuttiin adventismissa vuonna 1846 seitsemännen päivän baptisti Joseph Batesin (1792-1872) sekä EGW:n saaman hurmosnäyn vaikutuksesta. Sapatin pitämisen tärkeys ja sapatin asema pelastumiseen yhteydessä olevana eskatologisena ”Jumalan sinettinä” on myös selkeä adventismin oppi. Sunnuntain pitäminen tulee olemaan ”pedon merkki” ja sapatin pitäminen ”kuuliaisuuden koe” ns. lopunajan koetuksessa, jossa EGW:n mukaan kiistakysymys tulee olemaan sapatin ja sunnuntain välinen (= säädetään laki, joka vaatii kuolemanrangaistuksen uhalla viettämään sunnuntaita, ja ne jotka jatkavat sunnuntain pitämistä ottavat silloin pedon merkin ja vain sapatin pitäjät pelastuvat):'

      'Koko kristikuntaa pidetään adventismissa ”Babylon-porttona” (Rooman kirkkoa pidetään ”äiti-porttona”, protestantteja ”porton tyttärinä”), ja adventistien liike on ainoa oikea Jumalan kansa ja seurakunta maan päällä. Paavia pidetään antikristuksena ja USA:n väitetään olevan Ilm.13 ”maasta nouseva karitsansarvinen peto”'

      Rehellistä on reilusti kertoa mitä mieltä ollaan siellä adventismissa.

      • Hei-


        Minä olen kertonut muutamia kymmeniä kertoja jo nuo asiat mistä niistä on kyse.

        Mitä tapahtuisi jos kirjoittaisin taas kaiken uudelleen ?

        Tämä sama rimpsu olisi täällä heti taas parin viikon päästä ?


        Kuule, ota ydinasioita 1-3 sanan sanoja ja kauseita ja laita Suomi24.fi omaan hakukoneeseen siellä tämän sivun ylhäällä niin löydät varmasti.

        >>> Moneen kertaan on tähän rimpsuun vastattu ja rehellisesti on vastattu.

        Pelkkiä väärin käsityksiä on tämä luettelemasi rimpsu, ei mitään totuutta sisällä rimpsu.

        Ota lyhyistä lausekkeita millä haet Suomi24 omasta hakukoneesta -on moneen kertaan vastattu.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Tässä;


        Turkkia koskevan ennustuksen on esittänyt Josiah Litch. Ellen GW mainitsee siitä kirjassaan Suuri Taistelu (s.318-319), mutta ei ota sanallakaan kantaa että Lithin ennustus olisi vakavasti otettava luotettava.
        Ellen G White ei ottanut kantaa Litchin ennustuksen luotettavuuteen. Hän vain mainitsee siitä.

        Yhdysvaltojen jakautuminen; - Ellen G White käsitteli kirjoituksessaan tilannetta Yhdysvaltojen jakauduttua pohjois- ja etelävaltioihin josta syntyi sisällis-sota. Kirjoituksessaan EGW puolustaa orjien oikeutta vapauteen ja tuomitsee orjiin kohdistetut sortotoimet. EGW kirjoituksessaan valittelee heikentynyttä Yhdysvaltoja ja pohtii- siis pohtii mitä saattaisi tapahtua jos Englanti hyökkäisi Yhdysvaltojen kimppuun sellaisessa tilassa. Ellen G White ei ollenkaan mitenkään profetoi sotatilanteesta yhtään mitään. Hän verifioi, kommentoi olemassa olevaa päivänpolitiikkaa sekasortoisessa maassa. Ei yhtään mitään Ellen G White profetoinut.

        Leirikokous 1856 että näitä ihmisiä olisi elossa Jeesuksen tullessa ?
        Kyse on näystä jonka EGW sai 27.5.1856 Battle Creekissä pidetyn konfrenssin aikana. EGW kirjoitti siitä samana vuonna; ”Minulle näytettiin konfrenssissa läsnä ollut joukko. Enkeli sanoi: ”Jotkut matojen ruokana, jotkut 7-viimeisen vitsauksen kohteena, jotkut ovat elossa ja jäävät muutetuiksi Jeesuksen tullessa maan päälle.” (Testimones for the Church, Vol1 s.131) kertoo eräästä sisaresta joka oli maininnut kokouspaikasta poistuessaan: ”Minusta tuntuu että minä olen yksi niistä jotka ovat kohta matojen ruokana.” Samalla viikolla hän sairastui ja kuoli. Hänen kuolema teki yllättävän vaikutuksen kokouksen osallistuja joukkoon. Ehkä enkeli halusi muistuttaa henkilökohtaisen valmistumisen tärkeydestä.?
        - Ei tässä mitään ennustusta ole että tuon koko joukon tilanteesta että Jeesus tulisi leirikokouksen aikana. (Matt 24:36) Ellen GW referoi ja verifioi kokousta.


        Tässä oli kolme ensimmäistä.

        yst. t. Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Tässä;


        Turkkia koskevan ennustuksen on esittänyt Josiah Litch. Ellen GW mainitsee siitä kirjassaan Suuri Taistelu (s.318-319), mutta ei ota sanallakaan kantaa että Lithin ennustus olisi vakavasti otettava luotettava.
        Ellen G White ei ottanut kantaa Litchin ennustuksen luotettavuuteen. Hän vain mainitsee siitä.

        Yhdysvaltojen jakautuminen; - Ellen G White käsitteli kirjoituksessaan tilannetta Yhdysvaltojen jakauduttua pohjois- ja etelävaltioihin josta syntyi sisällis-sota. Kirjoituksessaan EGW puolustaa orjien oikeutta vapauteen ja tuomitsee orjiin kohdistetut sortotoimet. EGW kirjoituksessaan valittelee heikentynyttä Yhdysvaltoja ja pohtii- siis pohtii mitä saattaisi tapahtua jos Englanti hyökkäisi Yhdysvaltojen kimppuun sellaisessa tilassa. Ellen G White ei ollenkaan mitenkään profetoi sotatilanteesta yhtään mitään. Hän verifioi, kommentoi olemassa olevaa päivänpolitiikkaa sekasortoisessa maassa. Ei yhtään mitään Ellen G White profetoinut.

        Leirikokous 1856 että näitä ihmisiä olisi elossa Jeesuksen tullessa ?
        Kyse on näystä jonka EGW sai 27.5.1856 Battle Creekissä pidetyn konfrenssin aikana. EGW kirjoitti siitä samana vuonna; ”Minulle näytettiin konfrenssissa läsnä ollut joukko. Enkeli sanoi: ”Jotkut matojen ruokana, jotkut 7-viimeisen vitsauksen kohteena, jotkut ovat elossa ja jäävät muutetuiksi Jeesuksen tullessa maan päälle.” (Testimones for the Church, Vol1 s.131) kertoo eräästä sisaresta joka oli maininnut kokouspaikasta poistuessaan: ”Minusta tuntuu että minä olen yksi niistä jotka ovat kohta matojen ruokana.” Samalla viikolla hän sairastui ja kuoli. Hänen kuolema teki yllättävän vaikutuksen kokouksen osallistuja joukkoon. Ehkä enkeli halusi muistuttaa henkilökohtaisen valmistumisen tärkeydestä.?
        - Ei tässä mitään ennustusta ole että tuon koko joukon tilanteesta että Jeesus tulisi leirikokouksen aikana. (Matt 24:36) Ellen GW referoi ja verifioi kokousta.


        Tässä oli kolme ensimmäistä.

        yst. t. Jari Laurila
        keskustelija

        Tässä lisää;


        Yhdysvaltojen jakautuminen; - Ellen G White käsitteli kirjoituksessaan tilannetta Yhdysvaltojen jakauduttua pohjois- ja etelävaltioihin josta syntyi sisällis-sota. Kirjoituksessaan EGW puolustaa orjien oikeutta vapauteen ja tuomitsee orjiin kohdistetut sortotoimet. EGW kirjoituksessaan valittelee heikentynyttä Yhdysvaltoja ja pohtii- siis pohtii mitä saattaisi tapahtua jos Englanti hyökkäisi Yhdysvaltojen kimppuun sellaisessa tilassa. Ellen G White ei ollenkaan mitenkään profetoi sotatilanteesta yhtään mitään. Hän verifioi, kommentoi olemassa olevaa päivänpolitiikkaa sekasortoisessa maassa. Ei yhtään mitään Ellen G White profetoinut.

        Vanhan Jerusalemin rakentaminen; - ettei vanhaa Jerusalemia enää rakennettaisi ?
        Hengellisiä kokemuksia sivu 86 (Early writings s.75) liittyy ajatteluun joiden mukaan ennen Kristuksen tuloa Jerusalem jälleen rakennettaisiin VT:n ennusten mukaisesti uudistetun Israelin pääkaupungiksi. Elle GW torjui ehdottomasti käsitysket maanpäällisestä tuhat vuotisesta valtakunnasta. Ilm 21 puhuu Jumalan rakentamasta Jerusalemista joka laskeutuu maan päälle.
        Apokalyptinen Johanneksen näky kuvaa Jumalan kansan sijojen ihanuutta uudessa maassa.
        Ilm 20 kertoo että tuhatvuotiskausi on olemassa. Ei -valtakuntaa maan päällä.

        Ellen G White näkisi Jeesuksen tulon 144 000 joukossa ?
        Tietenkin tottakai Jeesusta rakastava hurskas nainen arvelee hyvällä syyllä olevansa pelastettujen joukossa. Tätä kutsutaan ns. ”pelastusvarmuudeksi” kun ihminen on autuas uskossansa eikä Jumalan laki syytä vaan armon alla kokee olevansa Kristuksessa Jeesuksessa.
        Ellen GW ei toki ole väittänyt että hänen elinaikanaan- vaan että Kristus Jeesus itse herättää kuolleet tullessaan ja Jumalan omat näkevät tämän ja ovat tämän todistajia Jeesuksen tullessa.
        (1 Tess 4:13-18, Ilm 1:7-8, 1 Kor 15:51-52)

        Enkelit tuhoamassa San Franciscoa 1851? (Testimones vol 9, s. 92-94) EGW ei ennustanut enkeleiden tulevan kaupunkia tuhoamaan. Hän kertoo olleensa Loma Lindassa Kaliforniassa kun hänelle enkeli näytti miten Jumalan rangaistustuomiot kohtaisivat suuria kaupunkeja. Kun EWG kaksi päivää myöhemmin oli 18.4 Los Anglesissa hän kuuli sanomalehtipoikien huutavan: Maanjäristys on tuhonnut san Fransiscon.” Ellen GW ei ennustanut mitään San Franciscosta.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Lisäystä, mutta huomioi että edelliseen oli kaksiosainen vastaus jonka laiton liitteenä omaani että se ei näy Sinulle tulleena ilmoituksissasi, -on jatkona omalleni edellä, lue sekin.


        William Millerin ensimmäisen pöivänbabtistien liike päättyi 1844. Adventtikirkko on rekisteröity 1863. Adventtikirkolla ei ole tekmeistä babtisti William Milerin erehdyksen kanssa. Miller oli hurskas uskon mies ja löysi todellisen profetian, mutta tulkitsi merkityksen väärin. Siihen aikaan evankelistat yleisesti luulivat olevansa niin lähellä Jeesuksen tuloa että näkisivät II-adventin. Millerin liikkeestä vain kolmannes jäi uskoon ja sekin hajosi viiteen osaan. Adventtikirkko rekisteröitiin 1863.
        Metodisti Ellen G White (1827-1915) erotettiin metodisti seurakunnasta kun ei kannattanut Jeesuksen tuloa koskevia laskelmia. Ellen G White selitti profetian merkitysken 1850 luvulla ja valmis profetia oli 1880 luvulla.
        Adventtikirkolla eikä Ellen G Whitella ei ole mitään tekemistä Millerin erehdyksen kanssa.

        Ellen G White selitti jumaluutta kolminaisuudessa kyllä; Kol 2:9, Apt 17:29.

        Kirkko oli ihmisten hoitamisen ja terveysasioiden uranuurtaja ennen lääketieteen aikaa. Vieläkin ihmisiä yksityisesti paranee vaikeistakin sairauksista luontaishoidoilla.
        Asia on kokonaan terveysasia, ei usko syömistä eikä juomista ole.
        Kirkossa on sekäsyöjiä ja kaikkea muutakin jäsenininä eikä kukaan vahdi syömisiä eikä aseta pykäliä. Jumalan oma terveysneuvo kerrotaan 3 Moos 11 eli raviontoketjun ensimäiset eläimet /periaate. Ravintoketun ensimmäiset eläimet eivät kerää eläintauteja ja saastejäämiä syömällä muita eläimiä ja raatoja.
        Hyvä ajan loppuun saakka.

        Kananmunat, voi ja maito;
        “Maitoa ja kananmunia ei tulisi luokitella liharuokiin. Ei ole koettanut hetki sanoa että maidon ja kananmunien käytöstä olisi kokonaan luovuttava. Pian tulee aika jolloin ei ole turvallista käyttää kananmunia, maitoa, kermaa tai voita, koska eläinsairaudet lisääntyvät. (vaihtelee alueittain) Tulee aika, jolloin meidän on kenties hylättävä joitakin niistä ruokatarvikkeista joita käytämme, sellaiset kuin maito, kerma ja kananmunat; mutta meidän ei ole välttämätöntä saattaa itseämme vaikeuksiin ennenaikaisilla ja liiallisilla rajoituksilla. Odottakaa, kunnes olosuhteet vaativat sitä.” (Todistusarteita III, s. 132, 352)

        Adventtiliikkeessä kannatetaankaikkea Kristusta korottavaa toimintaa erilaisissa protestanttisissa ja katolisissa piireissä. Adventtikirkko tunnustaa Jumalan omiksi vilpittömät erilaisissa piireissä. Adventtiliikkeessä tietenkin ajatellaan että 1863 rekisteröidyssä kirkossa on yksilöinä myös Jumalan omia ja -jäännöstä pyhittyneinä úskovaisina kristittyinä.

        Uskonpuhdistuksen aika alkoi 1300 luvulla. Uskonpuhdistajien kirjoituksia tutkittiin ja tutkitaan ja tietoa käytetään. Nämä olivat keskiajan kirkon kanssa vaikeuksissa 1300 luvulta saakka. 1800 luvun adventtiliikkeessä kyllä tutkitaan uskonpuhdistajien kirjoituksia yksilöinä ja ryhmissä ja arvostellaan itse kukin 1 Tess 5:19-23 mukaan jokainen itse. Luther kirjoitti paljon 1400-1500 luvun vaihteessa paavista "petona."
        Adventtiliikkeessä ajatellaan että kukaan ihminen ei synny valmiiksi tuomittuna Raamattuun kirjatuksi pedoksi, vaan kyse on maailmanvalloista. Adventtiliikkeen oppi opettaa prtovaltana maailmanvaltoja joita on asiayhteydessä 2-3 vaikuttamassa yhtä aikaa ja tämä valta nakertaa Kristuksen ja Jumalan lain arvovaltaa Dan 7:25 saakka, Ilm 12:17.
        Adventtiliikkeen oppi opettaa että peto julistaa itse merkinsä ja Adventtikirkko ei ole antanut julkilausumaa pedosta. Ilm 14:6-13, 13 luku.

        Yst. t. Jari Laurila
        keskustelija


      • Vielä yksi lisäys;


        Lepopäivä on yksi lain käsky. Laki voimassa synnin opettajan ja kuuliaisuuden ja rakkauden merkityksessä adventtiliikkeessä; Room 3.20,31, Luuk 16:16-17, Jaak 2:8-13, Matt 5:17-18, mm.

        1 Moos 2:1-4 = Lepopäivä luomisen muistomerkki
        2 Moos 20, 5 moos 5 = lain antaminen kivitauluuun, sitä ennen laki sydämessä ja uudessa liitossa sydömessä Hebr 8:10, 10:12-18.
        Hes 20:20 = Liiton merkkinä syy: = 2 Moos 31:16-17'
        Jes 58:13-14 = Päivän luonne mitä Jeesus opetti

        "Sinetti" on yhden ihmisen persoonallinen ilmaisu /adjektiivi- subtantiivi ja muitakin substantiiveja voi käyttää. "Sinetti" kuvaa ikään kuin lain kunnioittamisen merkitystä kuuliaisuutena koko laille, on sinettinä kun kaikki on kunnioitettu.
        Yhden ihmisen substantiivi on jäänyt joskus keikkumaan käyttöön mutta muitakin substantiiveja voi käyttää.

        "Babyloniksi" adventiliikkeessä ajatellaan koko langennutta ihmiskuntaa kun on kyseessä suurempi lääni missä avointa synnin harjoittamista. Vrt. 1 Moos 11 meininki.
        Ihmisiä on suurissa kirkoissa yksilöinä todellisia Jumalan lapsia ja hengen miehiä- ja rivipenkkiläisissä samoin yksilöinä niitä "vilpittömiä."


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija
        Kurpan torpan sepän pojanpojanpoika


      • Vielä;

        - Vastasin kaikkiin kysymyksiisi; - Ole hyvä ja tutki asiat nyt.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Lisäystä, mutta huomioi että edelliseen oli kaksiosainen vastaus jonka laiton liitteenä omaani että se ei näy Sinulle tulleena ilmoituksissasi, -on jatkona omalleni edellä, lue sekin.


        William Millerin ensimmäisen pöivänbabtistien liike päättyi 1844. Adventtikirkko on rekisteröity 1863. Adventtikirkolla ei ole tekmeistä babtisti William Milerin erehdyksen kanssa. Miller oli hurskas uskon mies ja löysi todellisen profetian, mutta tulkitsi merkityksen väärin. Siihen aikaan evankelistat yleisesti luulivat olevansa niin lähellä Jeesuksen tuloa että näkisivät II-adventin. Millerin liikkeestä vain kolmannes jäi uskoon ja sekin hajosi viiteen osaan. Adventtikirkko rekisteröitiin 1863.
        Metodisti Ellen G White (1827-1915) erotettiin metodisti seurakunnasta kun ei kannattanut Jeesuksen tuloa koskevia laskelmia. Ellen G White selitti profetian merkitysken 1850 luvulla ja valmis profetia oli 1880 luvulla.
        Adventtikirkolla eikä Ellen G Whitella ei ole mitään tekemistä Millerin erehdyksen kanssa.

        Ellen G White selitti jumaluutta kolminaisuudessa kyllä; Kol 2:9, Apt 17:29.

        Kirkko oli ihmisten hoitamisen ja terveysasioiden uranuurtaja ennen lääketieteen aikaa. Vieläkin ihmisiä yksityisesti paranee vaikeistakin sairauksista luontaishoidoilla.
        Asia on kokonaan terveysasia, ei usko syömistä eikä juomista ole.
        Kirkossa on sekäsyöjiä ja kaikkea muutakin jäsenininä eikä kukaan vahdi syömisiä eikä aseta pykäliä. Jumalan oma terveysneuvo kerrotaan 3 Moos 11 eli raviontoketjun ensimäiset eläimet /periaate. Ravintoketun ensimmäiset eläimet eivät kerää eläintauteja ja saastejäämiä syömällä muita eläimiä ja raatoja.
        Hyvä ajan loppuun saakka.

        Kananmunat, voi ja maito;
        “Maitoa ja kananmunia ei tulisi luokitella liharuokiin. Ei ole koettanut hetki sanoa että maidon ja kananmunien käytöstä olisi kokonaan luovuttava. Pian tulee aika jolloin ei ole turvallista käyttää kananmunia, maitoa, kermaa tai voita, koska eläinsairaudet lisääntyvät. (vaihtelee alueittain) Tulee aika, jolloin meidän on kenties hylättävä joitakin niistä ruokatarvikkeista joita käytämme, sellaiset kuin maito, kerma ja kananmunat; mutta meidän ei ole välttämätöntä saattaa itseämme vaikeuksiin ennenaikaisilla ja liiallisilla rajoituksilla. Odottakaa, kunnes olosuhteet vaativat sitä.” (Todistusarteita III, s. 132, 352)

        Adventtiliikkeessä kannatetaankaikkea Kristusta korottavaa toimintaa erilaisissa protestanttisissa ja katolisissa piireissä. Adventtikirkko tunnustaa Jumalan omiksi vilpittömät erilaisissa piireissä. Adventtiliikkeessä tietenkin ajatellaan että 1863 rekisteröidyssä kirkossa on yksilöinä myös Jumalan omia ja -jäännöstä pyhittyneinä úskovaisina kristittyinä.

        Uskonpuhdistuksen aika alkoi 1300 luvulla. Uskonpuhdistajien kirjoituksia tutkittiin ja tutkitaan ja tietoa käytetään. Nämä olivat keskiajan kirkon kanssa vaikeuksissa 1300 luvulta saakka. 1800 luvun adventtiliikkeessä kyllä tutkitaan uskonpuhdistajien kirjoituksia yksilöinä ja ryhmissä ja arvostellaan itse kukin 1 Tess 5:19-23 mukaan jokainen itse. Luther kirjoitti paljon 1400-1500 luvun vaihteessa paavista "petona."
        Adventtiliikkeessä ajatellaan että kukaan ihminen ei synny valmiiksi tuomittuna Raamattuun kirjatuksi pedoksi, vaan kyse on maailmanvalloista. Adventtiliikkeen oppi opettaa prtovaltana maailmanvaltoja joita on asiayhteydessä 2-3 vaikuttamassa yhtä aikaa ja tämä valta nakertaa Kristuksen ja Jumalan lain arvovaltaa Dan 7:25 saakka, Ilm 12:17.
        Adventtiliikkeen oppi opettaa että peto julistaa itse merkinsä ja Adventtikirkko ei ole antanut julkilausumaa pedosta. Ilm 14:6-13, 13 luku.

        Yst. t. Jari Laurila
        keskustelija

        Luonnollisesti rauha vallitsee ja synti on vähäistä, vaikkei olla vielä Taivaassa, koskapa Ssaatana on sidottu pois pelistä.
        Ilm. 20:2 :
        Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi,

        Tätä aforismiasi en käsitä, Jari:
        // Ellen G White selitti profetian merkitysken 1850 luvulla ja valmis profetia oli 1880 luvulla. //

        Sillä täällähän todettiin: EGW ennusti kuuluvansa niihin Ilmestyskirjan 144 000:een valittuun ja olevansa elossa, kun Kristus tulee takaisin – Early Writings, s.19, 40; Great Controversy, s. 649

        Vai tarkoitatko, että Ellen myöhemmin kumosi käsityksensä 144000:sta ja siitä, että hän on elossa, kun Jeesus saapuu? Eli tarkoitatko viitata Suureen Taisteluun, siinä kohtaan, jossa Ellen tekee selvää pesäeroa Jeesuksen tulopäivän ennustajiin ja toteavan niiden kulkevan pettymyksestä pettymyjkseen ja lopulta paatuvan?

        Siis vanhoissa painoksissa s.453 VALON PUOLUSTAJAT / valon hylkääminen:
        "Mitä useammin asetetaan määrätty aika Kristuksen tulemiselle ja mitä laajemmalla alueella tuota aikaa julistetaan, sitä paremmin se vastaa ssaatanan tarkoituksia. Ajan mentyä ohi hän herättää pilkkaa ja ylenkatsetta ajan määrääjiä kohtaan ja siten häpäisee myös vuosien 1943 ja 1944 suurta adventtiliikettä."

        Edellä mainitun perusteella Ellenin adventismilla ei todellakaan ole mitään tekemistä millerismin kanssa eikä jehovalaisten kanssa. EGW ja adventtiliike eivät asettele päivämäärää "toiselle adventille".

        antti


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Luonnollisesti rauha vallitsee ja synti on vähäistä, vaikkei olla vielä Taivaassa, koskapa Ssaatana on sidottu pois pelistä.
        Ilm. 20:2 :
        Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi,

        Tätä aforismiasi en käsitä, Jari:
        // Ellen G White selitti profetian merkitysken 1850 luvulla ja valmis profetia oli 1880 luvulla. //

        Sillä täällähän todettiin: EGW ennusti kuuluvansa niihin Ilmestyskirjan 144 000:een valittuun ja olevansa elossa, kun Kristus tulee takaisin – Early Writings, s.19, 40; Great Controversy, s. 649

        Vai tarkoitatko, että Ellen myöhemmin kumosi käsityksensä 144000:sta ja siitä, että hän on elossa, kun Jeesus saapuu? Eli tarkoitatko viitata Suureen Taisteluun, siinä kohtaan, jossa Ellen tekee selvää pesäeroa Jeesuksen tulopäivän ennustajiin ja toteavan niiden kulkevan pettymyksestä pettymyjkseen ja lopulta paatuvan?

        Siis vanhoissa painoksissa s.453 VALON PUOLUSTAJAT / valon hylkääminen:
        "Mitä useammin asetetaan määrätty aika Kristuksen tulemiselle ja mitä laajemmalla alueella tuota aikaa julistetaan, sitä paremmin se vastaa ssaatanan tarkoituksia. Ajan mentyä ohi hän herättää pilkkaa ja ylenkatsetta ajan määrääjiä kohtaan ja siten häpäisee myös vuosien 1943 ja 1944 suurta adventtiliikettä."

        Edellä mainitun perusteella Ellenin adventismilla ei todellakaan ole mitään tekemistä millerismin kanssa eikä jehovalaisten kanssa. EGW ja adventtiliike eivät asettele päivämäärää "toiselle adventille".

        antti

        Terve


        Ellen G White oli tietoinen sen ajan herätysliikkeiden laskelmista. Hän erotettiin metodisti-seurakunnasta juuri sen vuoksi ettei hän hyväksynyt II- adventin erilaisia laskelmia suoritettavaksi, Matt 24:36.
        Oli ajan yleinen luulo evankelistoilla että monet luulivat näkevänsä Jeesuksen tulon, että he olisivat itse niin lähellä tuota aikaa. Kerrottiin jossakin Lutherinkin tehneensä allakkansa kulmaan spekulaatioita asiassa, mutta en muista mistä olen lukenut, pitää kysyä yhdeltä mieheltä jonka tunnen joka on tutkinut Lutheria koko ikänsä.
        Alkuseurakunta luuli näkevänsä II. adventin- ja Paavalin piti asiassa sitten opettaa mitä ensin tapahtuisi; 2 Tess 2:1-4.
        Pimeän 1300 vuoden latinankielisen keskiajan jälkeen Raamatusta löytyi paljon "uutta asiaa." Erehdyksiä sattuui ja kertynyt tieto käytettiin hyväksi ja kirjapainot painoivat Raamattuja kansalle. Ei enää ketjuilla kiinni luostarin seinässä latinan kielellä siis pappien tulkinnan varassa. Kun joku löysi jotakin uutta tietoa syntyi ryhmiä tutkimaan ja näistä kasvoi kokonaisia ns.protestanttisia globaaleja järjestöjä joita minunkin kotikaupungissani on vähintään tusina yksikköä 70 00 asukkaan kaupungissa 1500-1800 syntyneitä herätysliikkeitä.

        Babtistiksi luokiteltu William Miller löysi Raamatusta todellisen profetian jossa hän laski vuodet oikein ja vuodet tuo 1843-1844. >Mutta Miller ei vielä osannut selittää profetiaa josta Daniel oli 600 eaa kysellyt enkeliltä milloin pyhäkkö nousisi taas kunniaan; Dan 8:12-14,17-19,26, 12:4,10.
        Miller ei olllut ollenkaan mikään huono uskovainen, mutta hän erehtyi ajan tapaan laskemaan Jeesuksen tuloa.
        > Tuo aikajakso on perusteltavissa loogisesti ja sen on miljoonat tutkineet ja selviää tahtovalle. Voin antaa Sinulle laskun kaavan jos et ole asiaa selvittänyt itsellesi ja voit sitten todeta itse asian miten 2300 "päivää" lasketaan 2300 vuodeksi.

        Kysymykseesi tarkemmin;
        > § > # > >> Ellen G White oli siis tietoinen Millerin laskelmista. Millerin erehdys hajotti Millerin liikkeen niin että 1844 vain kolmasosa Millerin 1 päivän babtistiliikkeen jäsenistä jäi uskovaisiksi. Tuokin joukko hajaantui viiteen ryhmään josita en tästä tarkemmin osaa sanoa ja muutenkaan en ole Miller tutkija ja kerron asiaa vain pinnalta mitä tiedän selvittäessä aikanaan itselleni kysymyksiä.
        Kyllä 1850 luvulla Ellen G White antoi sitten profetian merkitykseen teoriansa /teologiansa johon hän ilmeisesti sai Jumalalta lisävaloa.
        >>>>>>>>>>>> Mielenkiintoista; -Mennään siihen mitä daniel kysyy enkeliltä ?
        Siihen juuri täsmälleen precis halutaan vastaus ? Daniel kysyy enkeliltä "-Milloin pyhäkkö nousisi taas kunniaan ?" ja enkeli vastasi: 2300 iltaa ja aamua mutta kun näky vie lopun aikaan ja selviää lopun aikana, niin tuo 2300 aamua ja iltaa onkin 2300 kirjaimellista vuotta. Heh- näin hassua se on mutta totta.
        Lopullisesti teologia Danielin näystä oli valmis 1880 luvulla kun siihen lisättiin olennaisena osana Matt kuninkaan pojan häät ja neidoilla lampuissa öljyä tai ilman öljyä- Jeesusken opetukset valvomisesta lopun aikana. Matt 25, 22.

        >>>>>>>>>>> Miller löysi profetian ja laski vuodet oikein ja vuodet toi 1843-1844 >>>>>>>>>>>>> Miller erehtyi profetian tulkinnassa selittämään ajan tapaan Jeesusken tuloa koskevaa odotusta ajassa >>>>>>>>>>> Ellen G White kehitti teologiaan "taivaan lisävaloilla" ratkaisun mistä on kyse profetiassa 1850 luvulla >>>>>>>>>>>>> Metodisti Ellen GW oli erotettu seurakunnasta ja hän oli kantava ihminen 7- päivän adventtiliikeen syntymiseen joka rekisteröitiin 1863. >>>>>>> Lopullisesti teologia oli valmis 1880 luvulla.

        Adventtikirkolla eikä Ellen G Whitella ole mitään tekemistä erehdyksen kanssa muuta kuin että oikaisivat erehdyksen ja selittivät profetian oikein lopulta.
        Eipä tuota Danielkaan ymmärtänyt.

        144 000 on vertauskuvallinen luku koko Raamatun pelastushistorian ikuisen elämän perillisistä jokaisesta persoonasta yhteensä luku 144 000 joka ei ole kirjaimellinen vaan edustaa täydellisyyden lukua 12. Isarelissa oli 12 sukukuntaa
        ja 12x12 = 144 00 on täydellisyyden maksimointia.

        Oletkin tuossa lopussa lainanut EGW kirjoitusta, missä Ellen GW kritisoi aikalaskelmia vastaan ettei sellaisia ole mahdollista ja oikein tehdä. Matt 24:36.


        Ystävällisin terveisin siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija
        Kurpan torpan sepän pojanpojanpoika


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Luonnollisesti rauha vallitsee ja synti on vähäistä, vaikkei olla vielä Taivaassa, koskapa Ssaatana on sidottu pois pelistä.
        Ilm. 20:2 :
        Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi,

        Tätä aforismiasi en käsitä, Jari:
        // Ellen G White selitti profetian merkitysken 1850 luvulla ja valmis profetia oli 1880 luvulla. //

        Sillä täällähän todettiin: EGW ennusti kuuluvansa niihin Ilmestyskirjan 144 000:een valittuun ja olevansa elossa, kun Kristus tulee takaisin – Early Writings, s.19, 40; Great Controversy, s. 649

        Vai tarkoitatko, että Ellen myöhemmin kumosi käsityksensä 144000:sta ja siitä, että hän on elossa, kun Jeesus saapuu? Eli tarkoitatko viitata Suureen Taisteluun, siinä kohtaan, jossa Ellen tekee selvää pesäeroa Jeesuksen tulopäivän ennustajiin ja toteavan niiden kulkevan pettymyksestä pettymyjkseen ja lopulta paatuvan?

        Siis vanhoissa painoksissa s.453 VALON PUOLUSTAJAT / valon hylkääminen:
        "Mitä useammin asetetaan määrätty aika Kristuksen tulemiselle ja mitä laajemmalla alueella tuota aikaa julistetaan, sitä paremmin se vastaa ssaatanan tarkoituksia. Ajan mentyä ohi hän herättää pilkkaa ja ylenkatsetta ajan määrääjiä kohtaan ja siten häpäisee myös vuosien 1943 ja 1944 suurta adventtiliikettä."

        Edellä mainitun perusteella Ellenin adventismilla ei todellakaan ole mitään tekemistä millerismin kanssa eikä jehovalaisten kanssa. EGW ja adventtiliike eivät asettele päivämäärää "toiselle adventille".

        antti

        Vieltä;

        Näky koski siis pyhäkköä ja enkeli vastasi Danielille milloin pyhäkkö on taas kunniassa ?

        Pyhäkkö on kunniassa nyt tänäänkin koskien juuri enkelin tarkoittamaa aikaa, vrt koko Hebralaiskirja ja alkuun Hebr 8:1-2, 4:14-16, 1:14 - Taivaassa eletään ja puuhastellaan sitä mistä maallinen pyhäkkö oli vertaus-esikuvaa- Hebr 9.

        Tätä Daniel kysyi milloin maahan tallattu pyhäkkö kunniassa taas ja enkeli vastasi.

        Täällä olen kirjoittamut asiasta kaiken mitä tiedän;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/10

        Raamattu kädessä jokaisen asaiyhteyden jakeen lukien voi löytää loogisen profetian ja todeta itse miten tuo aikalaskelmakin on syntynyt siis täällä;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/10
        '
        Siunauksia
        jari


    • Turkin valtio poistuu v. 1840
      Amerikan sisällissota päättyy Englannin voittoon.
      EGW on elossa, kun Jeesus palaa tänne sekä hänen kanssaan leirikokoukseen osallistuneet - elossa kaikki Herran päivänä.

      EGW yllättää ... sillä, että olisi nähnyt Turkin lakkauttamisen, muttei nähnyt paljon isompaa ja Raamattuun keskeisesti liittyvää asiaa: Israelin paluuta!

      Lähteitä:
      Turkin kansakunta loppuu 11. 8.1840 – Suuri Taistelu s.318-319, Alfa ja Omega, osa 7, s.290-292
      (Ilmestyskirjan) seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 -Early Writings, s. 58,64
      ihmiset, jotka osallistuivat 27.5.1856 leirikokoukseen olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle – 1T, s. 131-132
      ennustus USA:n sisällissodasta 1860-luvulta: Englanti valloittaa Yhdysvallat sisällissodan aikana – 1T, s. 258-259
      ennustus, että vanhaa Jerusalemia ei koskaan rakennettaisi – Early Writings, s. 75
      enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon – 9T, s. 93
      EGW ennusti kuuluvansa niihin Ilmestyskirjan 144 000:een valittuun ja olevansa elossa, kun Kristus tulee takaisin – Early Writings, s.19, 40; Great Controversy, s. 649

      // TUHATKAUTISKAUDEN AIKANA (Ilm 20) SSAATANAN VAIKUTUS ON RAJOITETTU JA KRISTUS HALLITSEE PYHIENSÄ KANSSA (jae 1-4) // (Jarlau)

      Siltä näyttää, sillä mm. Jesaja 11. ennustus rauhanajasta on toteutumatta eli edessäpäin ... "Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa.
      9 Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota " - Paratiisin käärme on tehoton!
      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Jes. 11:1&rnd=1416683252969

      Niinmuodoin Jesaja 65 ilmenee synnin vähäisyys näin: "satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen."
      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Jes. 65:1&rnd=1416683479115

      antti

      • Hei !

        Kuule, olette väärinkösityksien ja vajaan tidon perustaneet kaiken nuo väitökset, mihn jo vastasinkin. Toistan: Teillä on väärä tietoa ja väärinkäsityksiä.

        Tässä Sinulle vastaukset kysymyksiisi;

        1) Turkkia koskevan ennustuksen on esittänyt Josiah Litch. Ellen GW mainitsee siitä kirjassaan Suuri Taistelu (s.318-319), mutta ei ota sanallakaan kantaa että Lithin ennustus olisi vakavasti otettava luotettava.
        > Ellen GW ei ennusta eikä "profetoi" tässä yhtään mitään. EGW lyhyesti referoi l. kommmentoi Litchin olemassa olevaa ennustusta.

        2.) Yhdysvaltojen jakautuminen; - Ellen G White käsitteli kirjoituksessaan tilannetta Yhdysvaltojen jakauduttua pohjois- ja etelävaltioihin josta syntyi sisällis-sota. Kirjoituksessaan EGW puolustaa orjien oikeutta vapauteen ja tuomitsee orjiin kohdistetut sortotoimet. EGW kirjoituksessaan valittelee heikentynyttä Yhdysvaltoja ja pohtii- siis pohtii mitä saattaisi tapahtua jos Englanti hyökkäisi Yhdysvaltojen kimppuun sellaisessa tilassa. Ellen G White ei ollenkaan mitenkään profetoi sotatilanteesta yhtään mitään. Hän verifioi, kommentoi olemassa olevaa päivänpolitiikkaa sekasortoisessa maassa. Ei yhtään mitään Ellen G White profetoinut tässä. Otti kantaa päivän politiikkaan ja maan tilanteeseen tässä.

        3.) Ellen GW erotettiin metodisti-seurakunnasta sen vuoksi ettei hän hyväksynyt aikansa laskelmia jotka koskivat II- adventtia. Koko Ellen GW perheelle kävi näin ikävästi. EGW oli allapäin ettei hänellä ollut seurakuntaa, ja pyysi vilpittömänä lisävaloa ja sai oikein "halogeenivalot." 1850 luvulla hän selitti babtisti Millerin erehdyksen joka hajotti babtisti-liikkeen 1844.
        Ellen GW perheen asia koski enemmän opetusta jossa opetettiin Jeesuksen tulevat 1000 vuotiskauden jälkeen.
        >>>>>>>>>> Siihen aikaan herätysliikkeiden tietoa alkoi rakentua, eikä asialle kannata naureskella. Meillä on tänään paremmin tietoa kasassa.

        4.) Leirikokous 1856 että näitä ihmisiä olisi elossa Jeesuksen tullessa ?
        Kyse on näystä jonka EGW sai 27.5.1856 Battle Creekissä pidetyn konfrenssin aikana. EGW kirjoitti siitä samana vuonna; ”Minulle näytettiin konfrenssissa läsnä ollut joukko. Enkeli sanoi: ”Jotkut matojen ruokana, jotkut 7-viimeisen vitsauksen kohteena, jotkut ovat elossa ja jäävät muutetuiksi Jeesuksen tullessa maan päälle.” (Testimones for the Church, Vol1 s.131) kertoo eräästä sisaresta joka oli maininnut kokouspaikasta poistuessaan: ”Minusta tuntuu että minä olen yksi niistä jotka ovat kohta matojen ruokana.” Samalla viikolla hän sairastui ja kuoli. Hänen kuolema teki yllättävän vaikutuksen kokouksen osallistuja joukkoon. Ehkä enkeli halusi muistuttaa henkilökohtaisen valmistumisen tärkeydestä.?
        - Ei tässä mitään ennustusta ole että tuon koko joukon tilanteesta että Jeesus tulisi leirikokouksen aikana. (Matt 24:36) Ellen GW referoi ja verifioi kokousta.

        Jatkuu alla vielä

        yst.t . Jari Laurila
        keskustelija


      • Jatkoa edelliseen >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



        4.) 7- viimeistä vitsausta 1850 ? Kriitikon ilmoittama lähde (Hengellisiä Kokemuksia s.66:74, Early Writings s.58,64)
        Ilmoitettu em. lähde ei sisällä sellaista ennustusta.
        Ellen GW on esittänyt että Jumalan enkelien ilmoittama sanoma ihmisille on että aika on lyhyt ja niin hänellekin on ilmoitettu. Että on totta että aika on jatkunut pidempään kuin monet odottivat 1840 herätyksessä mm.-Mutta onko Herran sana pettänyt? Tulee muistaa että Jumalan lupaukset ja uhkaukset ovat ehdollisia. (Käsikirjoitus 4,1883)
        Alkuseurakunta odotti Jeesusta (2 Tess 2) aikanaan ja Paavali kertoi mitä ensin pitää tapahtua.

        5.) Vanhan Jerusalemin rakentaminen; - ettei vanhaa Jerusalemia enää rakennettaisi ?
        Hengellisiä kokemuksia sivu 86 (Early writings s.75) liittyy ajatteluun joiden mukaan ennen Kristuksen tuloa Jerusalem jälleen rakennettaisiin VT:n ennusten mukaisesti uudistetun Israelin pääkaupungiksi. Elle GW torjui ehdottomasti käsitysket maanpäällisestä tuhat vuotisesta valtakunnasta. Ilm 21 puhuu Jumalan rakentamasta Jerusalemista joka laskeutuu maan päälle.
        Apokalyptinen Johanneksen näky kuvaa Jumalan kansan sijojen ihanuutta uudessa maassa. Ilm 20 kertoo että tuhatvuotiskausi on olemassa vaiheena. Ei lopullisena valtakuntana maan päällä.

        6.) Ellen G White näkisi Jeesuksen tulon 144 000 joukossa ?
        Tietenkin tottakai Jeesusta rakastava hurskas nainen arvelee hyvällä syyllä olevansa pelastettujen joukossa. Tätä kutsutaan ns. ”pelastusvarmuudeksi” kun ihminen on autuas uskossansa eikä Jumalan laki syytä vaan armon alla kokee olevansa Kristuksessa Jeesuksessa.
        Ellen GW ei toki ole väittänyt että hänen elinaikanaan- vaan että Kristus Jeesus itse herättää kuolleet tullessaan ja Jumalan omat näkevät tämän ja ovat tämän todistajia Jeesuksen tullessa.
        (1 Tess 4:13-18, Ilm 1:7-8, 1 Kor 15:51-52)

        >>>>>>>>>>>> Joo- tuhatvuotiskauden aikana paholainen on jonkinlaisissa kahleissa. 1000 aika on jonkinlaista tuomion täytäntöön panon valmistelun aikaa
        kuin esim. oikeus istuu harkitsemassa tuomiota ja syytetyt ovat käytävällä odottamassa oikeuden päätöstä. Ihmisten suhteen ihmisestä on merkintä kuitenkin jo taivaan kirjoissa ihmisen elämän päättyessä missä tilassa ihminen on elämänsä päättänyt armahdettuna synniestään vaiko katumattomana jumalattomana.
        Emme Raamatun ilmoituksen perusteella tiedä 1000 kauden ajasta paljoakaan.
        Tässä voi kiinnittää huomiota siihen mitä tapahtuu 1000 kauden jälkeen. Tuo "1000 vuotta" on kaiketi vertauskuvaa jolle ei voi ajatella mitään profeetallista aikalaskentaa että ajan kirjaimellisesta kestosta päästäisiin perille tässä ajassa.
        Eli 1000v. ei tarvitse olla kirjaimellinen 360 vrk mittainen jakso.

        7.) Jesaja 11 ilman muuta kuvaa uuden maan tilannetta.

        Jatkoa vielä hetkisen kuluttua......................


        Yst. t. Jari


      • LIsäystä vielä >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



        Noissa edellä olevissa asioissa unohdetaan se näkökulma ettäö miss/ mrs Ellen G White (1827-1915) oli ihminen joka eli aikansa tapahtuma kulttuurin ajassa.
        Hän avasi suunsa ja kirjoitti paljon muutakin kuin Jumalan antamaa ilmoitusta seurakunnan hyväksi. Kaikki se suuri määrä mitä EGW saikin seurakunnan hyväksi koski paljon oman ajan seurakunnan käytännön asioita; mm. kirjapainon rakentamisen sijaintia, esim. tms. konkreettisia käytännön kysymyksiä. Hän oli tuottelias hengellinen kirjailija -kirjoittaja joka kirjoitti paljon. Hän käytti omaa persoonallista kieltään -omaa ilmaisutapaa -persoonallista sellaista- käytti omia adjektiiveja ja omia substantiiveja ilmaisemaan ajatuksiaan. Kaiken lisäksi hän istui vessassakin joka päivä. Hän oli ihminen joka senkin mitä Jumalalta sai puki oman persoonallisen ilmaisutavan sanoihin niin kuin kaikki muutkin aina.- Mooseskin oli aikansa tapahtumakulttuurin varassa ja opetuslapset käyttivät hekin omaa kieltään jokainen samoista asioista.
        >>>>>>>>>>>> Noissa väitöksissä mitä Sinäkin lainaat on luultu että Jumalan sijainen on vähintään olisi vähintään astunut maan päälle naisena että tämän joka sana olisi suoraan Jumalalta mitä hän elämässään lausuu ?!?
        1 Tess 5:19-23 on se mitta millä kaikki ihmisen lausuma ja kirjoitama punnitaan aina per/ nuppi/ per kerta/ per tilanne.


        8.) >> Kuolema uudessa maassa satavuotiaana ?!
        - Tässä on mielenkiintoinen kysymys jota ei voi ensi alkuun kuin ihmetellä tietenkin miten uudessa maassa voisi kuolla ?
        Jotakin "vikaa" on pakko olla jossakin jos ajatellaan että uudessa maassa vielä kuoltaisiin. Niinpä on perustetava asia selvemmille ja luotettavimmille näkökulmille asiayhteydessä.
        a) Tämä ei sovi tuhatvuotiskauteen koska maan luominen tapahtuu vasta 1000 v. kauden jälkeen ja luotettavimpana voidaan pitää Ilm 21:3-5. Siinä mainitaankin luotetttavista totuuden sanoista. b) Ajatella voi että kyseessä olisi ehdollinen profetia Jes 65 joka toteutuisi jos olisi niin ja niin ja ei toteudu jos ei menetellä tietyllä tavalla?
        Tällaisia ehdollisia profetioita -lupauksia on joissa ehto onnesta tai rangaistuksesta vapaan valinnan vuoksi varoitukseksi tai tiedoksi mitä voisi tapahtua tai mitä tapahtuu jos ei metellä tietyllä tavalla.?
        c) Joku Raamatun käännös voi kääntää eri tavalla. Tämäkin on huomioitava On käännnetty mm. myös näin "Siellä ei ole enää päiviltään alaikäistä ei päivänsä täyttänyttä vanhusta sillä satavuotias on kuin nuori." (Jes 65:20.

        Ilmestyskijan 21-22 luvut ovat täydennystä Jesajan näylle uudesta maasta.
        Puilla esim. on vertauskuvallista merkitystä esim. "elämänpuun" merkityksessä.
        Jesaja ja Jeremia näkivät joitakin pätkiä uudesta maasta joita apostoli Johannes täydentää. Vertauskuvaa ihanuudesta on, rajattomasti timantteja ja jalokivä kuvaa aina jotakin äärettömän loistavaa tietenkin, mutta ainakin itse ajattelen että komiat on maisemat ja parhaimmat omenat mitä koskaan ja Mooseksen kanssa voi laulaa samaa virttäkin kaiketi ainakin että Eedeniäkin kauniimpaa on.


        Siunauksia yst. t.
        Jari


    • mmmmmmmmmmmhgggggggg
      • Hei-


        Minä olen edellä vastannut vain joihinkin yksittäisiin pieniin kysymyksiin joissa on joku pieni rajattu näkökulma kysymyksissä. Niissä ei ole ikuisen elämän pelastusopin perusteiden asiat eikä sielunlakikaan kyseessä.
        Ei ole kyse "sielunlaista" vaan lähinnä 1800 luvulla syntyvän herätysliikkeen muutama pieni käytännön seurakunnan toimintaan liittyvä kysymys.

        Monenlaisia sivuja on niin paljon ja perustan kaiken vain Raamatun asiaan, etten kiinnostu "sielunlaki" teorioista joita on filosofiselta näkökulmalta muodostettu pajon erilaisia etten avaa linkkiä enkä ota linkin sisältöön kantaa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Minä olen edellä vastannut vain joihinkin yksittäisiin pieniin kysymyksiin joissa on joku pieni rajattu näkökulma kysymyksissä. Niissä ei ole ikuisen elämän pelastusopin perusteiden asiat eikä sielunlakikaan kyseessä.
        Ei ole kyse "sielunlaista" vaan lähinnä 1800 luvulla syntyvän herätysliikkeen muutama pieni käytännön seurakunnan toimintaan liittyvä kysymys.

        Monenlaisia sivuja on niin paljon ja perustan kaiken vain Raamatun asiaan, etten kiinnostu "sielunlaki" teorioista joita on filosofiselta näkökulmalta muodostettu pajon erilaisia etten avaa linkkiä enkä ota linkin sisältöön kantaa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Niin Adventistit, ne alun perin 144 000 ilmestyskirjan pyhää, Ellenin opissa asuvat sen tuhat vuotta muualla jossain "orionin tähtikuviossa" ja palaavat sitten 1000 vuoden päästä Jeesuksen kanssa tuomitsemaan jumalattomia...

        Näin olen jostain Ellenin näyistä ja opeista saanut kuvan...


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin Adventistit, ne alun perin 144 000 ilmestyskirjan pyhää, Ellenin opissa asuvat sen tuhat vuotta muualla jossain "orionin tähtikuviossa" ja palaavat sitten 1000 vuoden päästä Jeesuksen kanssa tuomitsemaan jumalattomia...

        Näin olen jostain Ellenin näyistä ja opeista saanut kuvan...

        Hei-

        Ilmestyskirjan 144 000 on vertauskuvallinen ilmaisu koko ihmiskunnnan pelastushistorian pelastuvista persoonallisuuksista/ sieluista.

        144 000 ei ole kirjaimellinen luku, vaan tulkitaan vertauskuvaksi joka on täydellisyyden mukaan saatu; > Luku 12 on täydellisyyden luku > Isaelissa oli 12 sukukuntaa- = 12x12 = 144 000 = > Varmuuden maksimointia, täydellisyyden maksimointia kun täydellisyyden luku kerrotaan itsellään = huipputäydellinen maksimaalinen tulos. Kuvaa jotakin todella suurta täydellistä.

        Jumalattomat saavat tuomionsa jo tässä ajassa, armonaika päättyy ihmisen kohdalla kun ihminen päänsä kallistaa kuolon uneen.
        Taivaan kirjoissa on merkintä siitä onko ihminen armahdettu vaiko synneissään katumatta päättänyt päivänsä. Ilm 20:12-15. Tuomio on jo tässä vaiheessa.

        Pyhät eivät ole tuomitsemassa vaan Kristuksen tuomion todistajia ainoastaan.
        Ovat I - ylösnousemuksessa herätetyt taikka ja pieni kourallinen elää Jeesuksen tullessa, Ilm 20:5-6, 1 Tess 4:13-18.

        "Orionin tähtisumu" esiintyy vain sellaisessa yhteydessä että joku arvioi siellä olevan jotakin Isä Jumalan asumuksen tyyppistä, on tuollainen ainakin vertauskuvallinen ilmaisu, ei niinkään välttämättä ehdoton substantiivi, -Kuvaa jotakin Jumalan asumuksien seutuja mutta hyvin tiedetään Isän, Pojan ja Pyhän Hengen olemassa olo kaikkena aikana -näissä persoonissa ihmiselle ilmoitettu-
        mutta Henki on missä vain ja Jumala siis liikkuu missä tahtoo-


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • eremith32
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin Adventistit, ne alun perin 144 000 ilmestyskirjan pyhää, Ellenin opissa asuvat sen tuhat vuotta muualla jossain "orionin tähtikuviossa" ja palaavat sitten 1000 vuoden päästä Jeesuksen kanssa tuomitsemaan jumalattomia...

        Näin olen jostain Ellenin näyistä ja opeista saanut kuvan...

        "Liekkö seraavakin tapahtuma sattunut Ellen G Whiten aikoina". Sillä onhan ihmiskunnan historian aikoina monta kertaa ennustettu välitöntä maailmanloppua, ja mikä hullumpaa noissa tapqahtumissa on, se että ihmisiltä on täysin "imuroitu" oma ymmärrys eli järkiperäinen ajattelu, niin tyystin, että ovat lahjoittaneet kaiken omaisuutensa valmistuakseen Jeesuksen Kristuksen aivan kohta saapuvaksi noutamaan hänet!

        "Tämän lahkon naispuolinen profeetta sai nimittäin oman kannattajansa leikkauttamaan tukkansa, niin että siihen jäi vain kourallinen hiuksia aivan kuin kruunuksi, josta sitten nuo Jeesuksen mukana saapuvat enkeli saattaisivat heidät viimehetken pelastetut nostaa maasta ylös pelastukseen tulevasta tuhosta. Tämä sama profeetta nainen rakennuti vielä puisen lavan ja käski kannatiensa asettua seisomaan sille, siten helppottaakseen engelien työtä heidän tehtävässään. No se mitä tuossa oli vain kaiken sortuminen suureen pettymykseen!!


      • eremith32 kirjoitti:

        "Liekkö seraavakin tapahtuma sattunut Ellen G Whiten aikoina". Sillä onhan ihmiskunnan historian aikoina monta kertaa ennustettu välitöntä maailmanloppua, ja mikä hullumpaa noissa tapqahtumissa on, se että ihmisiltä on täysin "imuroitu" oma ymmärrys eli järkiperäinen ajattelu, niin tyystin, että ovat lahjoittaneet kaiken omaisuutensa valmistuakseen Jeesuksen Kristuksen aivan kohta saapuvaksi noutamaan hänet!

        "Tämän lahkon naispuolinen profeetta sai nimittäin oman kannattajansa leikkauttamaan tukkansa, niin että siihen jäi vain kourallinen hiuksia aivan kuin kruunuksi, josta sitten nuo Jeesuksen mukana saapuvat enkeli saattaisivat heidät viimehetken pelastetut nostaa maasta ylös pelastukseen tulevasta tuhosta. Tämä sama profeetta nainen rakennuti vielä puisen lavan ja käski kannatiensa asettua seisomaan sille, siten helppottaakseen engelien työtä heidän tehtävässään. No se mitä tuossa oli vain kaiken sortuminen suureen pettymykseen!!

        Hei-

        On totta että 1843-1843 oli ensimmäisen päivän babtisti saarnaaja William Miller
        (1782-1849) (miespuolinen) löysi Raamatusta profetian. Daniel kysyy siinä 600 eaa enkeliltä milloin maahan tallattu pyhäkkö nousisi taas kunniaan ?
        Dan 8:1-14, 17,26, 12:4,9. Enkeli vastasi Danielille ajankohdan.

        Babtisti Miller (mies) löysi profetian joka tuo lopun aikaan ja löysi myöskin perusteet miten ainoan vuosissa laskettavan profetian voi laskea.
        Profetia toi vuosiin 1843-1844.
        Kun uskonpuhdistuksen aikaan Raamattuja kansalla kirjapainoista sai pitkän latinankielisen keskiajan jälkeen Raamatusta löystyi "uusia" asioita.
        Aina kun uusia asioita löytyi syntyi kuulijakunta puhujan ympärille ja näistä sitten maailmanlaajuiset ns. protestanttiset kirkot.
        Siihen aikaan tietoa kertyi päällekkäin eli aikaisemmin löydety tieto käytettiin hyväksi. Uskonpuhdistajia oli 1300 alkaen germaanisessa, anglosaksessa ja amerikkalaisessa maaperässä.

        Siihen aikaan tietoa kertyi päällekkäin eli aikaisemmin löydety tieto käytettiin hyväksi. Uskonpuhdistajia oli 1300 alkaen germaanisessa, anglosaksessa ja amerikkalaisessa maaperässä.
        Siihen aikaan evankelistat tavallisesti usein luulivat elävänsä niin lähellä II- adventtia että näkisivät Jeesuksen tulon. Alkuseurakuntakin luuli näkevänsä II- adventin ja Paavalin piti hillitä; 2 Tess 2:1-4 tässä.
        Babtisti (mies) William Miller erehtyi profetian tulkinnassa. Vuodet hän laski oikein.
        Hän oli suuri uskon mies, mutta erehtyi profetian tulkinnassa. Profetiaa ei Danielkaan ymmärtänyt. Enkeli sanoi että selviää vasta lopun aikana.
        Selvisi.

        Aika selvisi ensin, mutta profetian merkitys vielä odotti aikaansa.
        Millerin liikkeestä 2/3 oli "heikkouskoisia" sitten ja vain 1/3 jäi uskoon.
        Tuo 1/3 hajosi sekin kuitenkin viiteen ryhmään.
        Näin ymmärrän. Miespuolisen babtisti William Millerin liike hajosi 1844.
        (käytti housuja) Ellen G White (1827-1915) (naispuolinen) (hame päällä)

        Oli metodisti vuodesta 1841 uskoon tultuaan metodisti kokouksessa, ja 1842 hän oli kokouksessa missä babtisti Miller opetti. Ellen G White oli tuore uskovainen ja
        tietoa haettiin ahkerasti missä vaan puhuttiin seuduilla.
        Ellen G Whiten koko uskon jumaluusopin kirjon kuva ei ollut vielä valmis.
        Ellen G Whiten perhe erotettiinmetodistiseurakunnasta koska he eivät hyväksyneet
        Jeesuksen tuloa koskevia teorioita ajan suhteen. Tässä oli kuitenkin lähinnä kyse siitä että opetettiin myös Kristuksen tulon olevan vasta 1000 vuotiskauden jälkeen.
        Ellen G Whiten perhe uskoivat Milleriä enemmän tai vähemmän mutta Ellen GW usko ei ollut vielä kaikenkaikkiaan valmis kaikessa.
        Hän takkusi ikuisen piinan opin kanssa ainakin eikä pystynyt sitä käsittämään.

        Jatkuu heti alla >>>>>>>>>>>>>>>>>

        yst. t. Jari Laurila


      • eremith32 kirjoitti:

        "Liekkö seraavakin tapahtuma sattunut Ellen G Whiten aikoina". Sillä onhan ihmiskunnan historian aikoina monta kertaa ennustettu välitöntä maailmanloppua, ja mikä hullumpaa noissa tapqahtumissa on, se että ihmisiltä on täysin "imuroitu" oma ymmärrys eli järkiperäinen ajattelu, niin tyystin, että ovat lahjoittaneet kaiken omaisuutensa valmistuakseen Jeesuksen Kristuksen aivan kohta saapuvaksi noutamaan hänet!

        "Tämän lahkon naispuolinen profeetta sai nimittäin oman kannattajansa leikkauttamaan tukkansa, niin että siihen jäi vain kourallinen hiuksia aivan kuin kruunuksi, josta sitten nuo Jeesuksen mukana saapuvat enkeli saattaisivat heidät viimehetken pelastetut nostaa maasta ylös pelastukseen tulevasta tuhosta. Tämä sama profeetta nainen rakennuti vielä puisen lavan ja käski kannatiensa asettua seisomaan sille, siten helppottaakseen engelien työtä heidän tehtävässään. No se mitä tuossa oli vain kaiken sortuminen suureen pettymykseen!!

        Jatkoa äskeiseeni >>>>>>>>>>>>>>>>>>>


        > 1844 tapahtui jotakin sellaista että vilpitön Ellen GW sai taivaasta jotakin sellaista millä oli merkitystä ja hän oli vasta 17 vuotias.
        >>>>>>>>>>>>>>>> Mutta 1850 luvulla Ellen G White selitti profetian merkityksen mistä siinä oli kyse ? Profetiassa oli kyse tietenkin siitä mitä enkeli Danielille selitti.
        Näky koskee lopun aikaa ja kysymys kuului "milloin pyhäkkö nousisi taas kunniaan?"
        Hebr 8-9 luvut myös nopeasti valaisevat asiaa.
        > Pyhäkkö nousi kunniaan ! Tietysti.
        1880 luvulla koko teologia oli valmis. Siihen liitettiin vertaus kuninkaan pojan häistä ja morsiusneidot -Jeesuksen opetukset lopun ajan valvomisesta katsottiin kuuluvan asiayhteyteen luontevasti´; Matt 22, 25.

        Adventtikirkko on rekisteröity 1863. Ellen G White avioitui nopeasti nuorena aikustuttuaan ja miehensä kanssa olivat työmyyriä seurakunnan asialla josta kasvoi kokonainen kirkko jossa miljonia jäseniä ollut 1863 ja 18 miljoonaa tänään.
        Kirkko korottaa Jeesuksen Kristuksen arvovallan, ja Jumalan lain synnin opettajana, ja Raamatun Jumalan sanan auktoriteettina.
        Ellen G Whiten profetian lahja palveli käytännön seurakunnan perustamista ja työtä kaikessa. Hän opetti hyvin Raamatun hankalia kysymyksiä ja monia sanoja jäi hyödyttämään ajan loppuun saakka. Hän oli tuottelias hengellinen kirjailija jonka persoonallisiin adjektiiveihin ja substantiiveihin ei tarvitse takertua kuitenkaan.
        Miljoonat ovat tutkineet hänen kirjoituksiaan sillä metodilla minkä hän itse antoi metodiksi arvosteltaessa kirjoituksia >>> 1 Tess 5:19-23.

        Ellen G White ei sinä aikana jolloin junia pysähtyi maailmnan lopun odotuksen hetkenä ja ihmiset polttivat seteleitä nuotiolla kun rahaa ei pian tarvittaisi Jeesuksen tullessa- hän ei tuona hetkenä ollut babtisti liikkeen keulassa mitenkään että olisi kehottanut ihmisiä mihinkään. Hän oli kuulijana ja hänen uskonsa oli hyvin nuori ja rakentumaton vielä tässä vaiheessa, 17- vuotias tyttö, mutta aivan pian lähivuosikymmeninä hän sai tietoa ja valoa taivaasta ja alkoi kokonaisen kirkon teologia tulla- ja olla.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • Elä pahastu!

      144000 on Israelin sukukuntien luku,eli 12 sukukuntaa ja jokaisen sukukunnan pyhijä Kristittyjä 12000 siitä tulee 144000,hae Raamatusta kohta missä on kerrottu nämä asiat selvästi ei 12x 12 ole 144000 vaa 144 keromataulu on hukassa Jari sinulla,eikä luku ole vertauskuvallinen vaan tosi,kun aika on sen tuleva pian ! Ari

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe