Minulle on tarjottu orjia töihin

entinen yrittäjä

Tukitöistä ja kuntouttavasta työstä on keskusteltu viimeaikoina paljon ja olisi kiva tietää onko muille tarjottu näitä ns orjia töihin?

Ite sain tämän vuoden keväällä yrityksen sähköpostiin meilin jossa tarjottiin näitä nk. orjia ja mukana oli oikein hinnastokin. Tarkkoja hintoja en muista, mutta meilissä mainittiin että nämä tukityöllistetyt voivat tehdä avustavia töitä, esimerkiksi siivousta, pakkausta yms.

Kyllä siinä hetken aikaa oli minulla suu auki että mitä helv..ä , noihan kilpailee siivousfirmojen kanssa. Linkaisin meilin roskakoriin, mutta nyt jälkikäteen harmittaa kun epähuomiossa en tullut katsoneeksi kuka sen meilin oli lähettänyt, TE-keskus vai joku ry. Ja muutenkin olisi pitänyt säilyttää ja pistää julkisuuteen koko kirje.

15

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keksit koko jutun

      Sinä olet typerä valehtelija. Et ole saanut mitään tuollaista kirjettä, eikä siinä ainakaan ole tarjottu noita velvoitetyöllistettyjä mihinkään siivoushommiin firmoihin.

      Jutustelustasi ja muistelostasi ei ole nyt yhtään mitään hyötyä, koska muistat asian aivan väärin.

      • entinen yrittäjä

        Höpöhöpö itsellesi, sillä meilissä nimen omaan luki että siivousapua tarjoavat. Sen kohdan muistan erittäin hyvin, koska liiketiloissamme olisi oikeasti tarvinnut siivoojaa, mutta en ruvennut sinne mitään tukiorjaa ottamaan, koska luonne ei anna periksi siinä että orjuuttaisin toista luuttuamaan lattioita 9eur/kulukorvauksella.

        Ja hinnat eri hommille oli 10-20eur, riippuen mitä ko orja tekee. Tarkkoja hintoja eri hommille en muista.


    • Yritttäjä

      "Ja hinnat eri hommille oli 10-20eur, riippuen mitä ko orja tekee."
      Tällä hinnalla saa alkoholisoituneen mielenterveysongelmaisen pitkäaikaistyöttömän!!

      Kauhee poru noita "orjista" Jos joku haluaa työllistää siitä vaan, minä en halua!

    • Säännöt pomppii

      >Ja hinnat eri hommille oli 10-20eur, riippuen mitä ko orja tekee. Tarkkoja hintoja eri hommille en muista. >

      Noitahan ei saa työkkäristä tarjota hommiin, joita joku oikeasti palkattukin voisi töinään tehdä, ja firman siivous on yksi sellainen homma.

      Nämä 10-20 € hintaiset tarjoukset ovat joka tapauksessa loppu nyt.
      http://yle.fi/uutiset/tyottoman_sai_tilattua_kympilla_tunnissa_mutta_ei_enaa__hinnasto_poistettiin_netista/7629882

      Kuulemma saa jatkossa vain käydä lukemassa sanomalehtiä vanhuksilel yms.. Firmoissa ei enää oikein uskalla kukaan työllistää, eikä nykyiset säännötkään salli.

      Työvoima on suojeltu irtisanomissäännöksillä ym. tolkuttomiin mittoihin saakka. Sitten yritetäänkin työkkäristä jo tarjota orjatyön hinnalla. Ja sitten sekin on jo laitonta.

      Täysin tyypillistä SDP KOK ministerien ja politiikan johtajien ryssimistä tällainen. Ei ole päätä eikä häntää enää missään.

      • entinen yrittäjä

        Ei saisi korvata mahdollista palkattua siivoojaa, mutta juju oli sanassa "avustava". Eli jos minä omistajana olisin lakaissut lattiaa minuutin ja sanonut sen jälkeen orjalle että jatka loppupäivä näitä "avustavia töitä", niin homma olisi mennyt byrokration mukaan.


      • Orja vai työkokeilu

        Joku kysyi "Olik se niin, ettei työharjoittelussa tms saanut tehdä oikeita töitä!?"

        TyöKOKEILUSSA (ent. työharjoittelu) on työkkärin palvelu eli siinä pitääkin tehdä ihan oikeaa työtä ilman palkkaa mutta sitä saa tehdä vain 6 kk samassa yrityksessä.

        Kuntoutus on SOSSUn orja"palvelu" josta syystä siinä EI sais tehdä oikeaa palkkatyöhön verrattavaa työtä, koska sitä tehdään lopun elämää.

        Vaikkakin tutkimus kertoo että "Usein kuntouttavan työtoiminnan asiakas pystyy tasavertaiseen työsuoritukseen samoissa tehtävissä työskentelevien palkkatyösuhteessa olevien kanssa." ja niitä niillä lainvastaisesti teetetäänkin.

        Eli sillä on väliä tarjotaanko orjia oppilaitoksista vai työkkäristä vai orjatyöpajalta.


    • Homo - Kapteeni

      Minulla on lauma orjia, töissä 5€/vrk, niiltä säälittäviltä oliolta on ajettu hiuksetkin päästä.

    • Huittisten orjat

      No tässä erään kaupungin hinnasto jolla orjan saa lunastaa itselleen:

      http://aijaa.com/C30o0p

      Tuntihinta yksityisille 10 e
      Tuntihinta yrityksille 20 e (alviton 16,13e/h)

      Eihän kukaan pienyrittäjä pysty kilpailemaan tuollaisilla hinnoilla orjatyöpajan kanssa?

      Tälläisen lähistölle ei varmaankaan kannata ruveta pesemään autoja tai korjaamaan pienkoneita yritysmielessä?

      Kaupungin orjatyökeskus pitää huolen siitä, että samoille markkinoille on turha yrittää.

      Asian luulisi kiinnostavan myös kilpailuviranomaisia?

      Jos oikeesti halutaan aktivoida työttömiä niin annetaan niille mahdollisuus tehdä omaan piikkinsä noita samoja töitä. Siitä niille ehkä ura urkenisi pienyrittäjinä.

      • entinen yrittäjä

        Hinnasto oli saman tyyppinen minkä sain, mutta se oli kohdistetty selvästikin meidän toimialalla, eli siellä ei ollut listattuna auton pesua tms... Sen muistan että siivous ja pakkaustyöt oli ainakin, tosin ei oltu siivousalalla, mutta iso liiketila oli ja pakkaustyötä tarvttiini.

        Eli kai nekin jotenkin kohdensi eri yritksille nuo mainokset orjista.


    • yli 50 000 maisteria

      > Tällä hinnalla saa alkoholisoituneen mielenterveysongelmaisen pitkäaikaistyöttömän!! <

      Oletko tosissaan sitä mieltä että JOKAINEN joka EI ole työllistynyt 12 kk ON "alkoholisoitunut mielenterveysongelmainen"?

      No sitten sellaisia on Suomessa lähes 100.000 työtöntä, koska 1.1.2015 yli 25-vuotiaat joutuvat pakko-orjatöihin 12 kk:n työttömyysjakson jälkeen. Siis vaikka olisivat ansiosidonnaisella! Nuoret, alle 25-vuotiaat joutuvat jo PUOLEN vuoden työttömyyden jälkeen orjaksi.

      Siinä tapauksessa ilmeisesti kaikki ex-Nokialaiset Dinssitkin ovat "alkoholisoituneita mielenterveysongelmaisia"?

      Kuten myös ne kaikki ne korkeakoulutetut maisterit ja ekonomit, jotka ovat olleet työttöminä vuoden?

      Korkeakoulutettuja työttömiä jo yli 50 000. Käännettä parempaan ei ole nähtävissä. Esim. insinöörejä ilmoittautuu työttömäksi JOKA KUUKAUSI yli 1000 !!!!

      Korkeasti koulutettujen työttömyys pääkaupunkiseudulla on kasvanut vuodessa rajusti. Määrät hipovat jo viime laman synkimmän notkahduksen lukemia.

      > ToveriDemariFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti. <

      Ai että on näiden TOHTORIENKIN OMAA SYYTÄ et ne on työttömiä, eikä "työllisty markkinaehtoisesti"?! Olis opiskellu enemmän ja korkeemmalle?!

      Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen lehti kertoo että:
      Suomessa on YLI 900 tohtoria vailla työta!

      Tohtorien työttömyys on noussut selvästi.

      Kasvua on viime vuoden elokuuhun verrattuna 30 prosenttia!

      Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on tehnyt aiheesta kirjallisen kysymyksen työministeri Lauri Ihalaiselle: "mitä ministeri aikoo tehdä kääntääkseen korkeasti koulutettujen työllisyyden nousuun?"

      SDP-SAK-IIhalaisen vastaus oli laittaa ne tietty orjatyöpajoille mölkkypelejä väsäileen.

      Kyllä ne tohtorismiehetki siinä pikkuhiljaa oppii "työllistyyn markkinalähtöisesti"?

      • sddsfdsf

        Mökkypelit on räikein esimerkki..ne tehdään pääsääntöisesti ns orjatyövoimalla ja ne myy erittäin hyvin nyt juuri. Erityisesti Ranskassa myydään ko pelejä valtavasti, mutta myös muualle eurooppaan.

        Omistaja tienaa miljoonia, orjat saa 9eur(kulukorvauksen ja senkin maksaa KELA. Hyvä bsnes!


      • Loan Shark

        Työttömyys on näissä mitoissa, koska ihmiset haluavat vaan vasemmistolaista politiikkaa. Äänestäkää vaan vanhoja puolueita, niin meno pahenee.

        Nautitaan kaikki tukia ja korotetaan muiden veroja.


    • Homo Kapteeni

      Vttu sentään! En orjasta maksa, tai valtiomaksa, mutta kumminkin, 5 euroo enempää vrk ja sillä rahalla pitää saada koko raato käyttöön, tarvittaessa lutkuttamaan kokkelia. Tahdon varusmiehen!

    • Suomi halpatyömaa

      Suomi kilpailee halpatyömaiden kanssa houkuttelemalla globaaliyrityksiä alueelleen:

      "Lahjoitamme yrityksellenne toimitilat, tai takaamme minimaalisen vuokran 30 vuodeksi. Meiltä löytyy hyvin taltutettua ilmaistyövoimaa, joka on koulutettu monille aloille; insinööreiksi, rakennusmiehiksi, sairaanhoitajiksi, toimistotyöntekijöiksi, autonkuljettajiksi, kääntäjiksi, myyjiksi... Ilmaisen työvoiman lisäksi sinulle maksetaan valtion yritystukea kaksi miljoonaa vuodessa, ja jos myöhemmin haluat siirtyä vielä halvempaan maahan, avustamme muuttokustannuksissanne. Tämä on täysin riskitön sijoitus. Terveisin Selfie Hevoshammas, toimitusjohtaja, Suomi Oy."

      Nyt jo suomalaisyritykset irtisanovat omat palkalliset työntekijänsä ja teettävät hommat joko ilmaisilla työkokeilijoilla tai alihankintana orjatyöpajoilla.

      Tätäkö me haluamme yrityksiltämme?

    • 100 orjaa hetkessä

      > Yrittäjälle joka yrittää tienata elantonsa, on työntekijöiden määrää tärkeämpi näiden tuottavuus. Palkattu työntekijä, joka voidaan jättää valvomatta tekemään työtään on noin sata kertaa parempi vaihtoehto yrittäjälle kuin joku perusturvaa nostava tyyppi <

      Eihän se edes ole sen yrityksen ongelma joka alihankintana orjatyöpajalla työt teettää.

      Koska sehän vaan määrää että nää hommat pitää olla tehtynä siihen ja siihen mennessä, ja orjatyöpajan omistajat sitten pitää huolen että ne orjat tekee ne työt siihen mennessä.

      Yritys Oy lähettää lavallisen nippeleitä ja tyhjiä pusseja orjatyöpajalle ja sopii että nää pitää olla pussitettuna viikonpäästä. Orjatyöpaja ottaa sitten vaikka 100 orjaa hommiin (niitähän riittää puolen miljoonan työttömän reservistä) jollon ne 100% varmasti saa ne pussitettua määräaikaan mennessä.

      Mikä oikea firma pystyis samaan? Eihän ne saa millään hetkessä rekrytoitua 100 uutta työntekijää viikoks pussittaan nippeleitä, ei ainakaan ilmaiseks, kuten orjatyöpaja.

      Totuus on ettei näiden orjatyöpajojen kanssa kukaan rehellinen yrittäjä pysty kilpailemaan. Mikä johtaa siihen että ne loputkin yrittäjät irtisanovat palkalliset työntekijänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe