Lappalaisille luovutettava koko lapin lääni!

etelän mies

Alkuperäiskansojen oikeuksia koskeva lakiesitys vedettiin pois


Torstai 20.11.2014 klo 16.40


Esitys ILO-sopimuksesta vedettiin yllättäen pois asialistalta.

Valtioneuvoston piti tämänpäiväisessä istunnossaan antaa eduskunnalle lakiesitys alkuperäiskansoja koskevasta ILO-sopimuksesta. Sopimuksen hyväksymistä koskeva esitys oli vielä eilen asialistalla, mutta se kuitenkin vedettiin pois ennen istuntoa.

Nykyisen hallitusohjelman tavoitteena on sopimuksen ratifioiminen.

Kyseessä on YK:n alaisen kansainvälisen työjärjestön ILO:n alkuperäiskansojen oikeuksia koskeva yleissopimus 169. Sen mukaan alkuperäiskansoille on muun muassa tunnustettava omistus- ja hallintaoikeus niihin maihin, joilla ne perinteisesti asuvat. Asia on ollut vireillä Suomessa yli 25 vuotta.

STT



..

Lapin asukkaiden maaoikeudet on saatava kuntoon.
Olen etelän mies kannatan koko lapin läänin luovuttamista lapin asukkaille.
Edellytyksenä on että lapin nuoret alkaa lisääntymään, toivottavaa olisi 6 lasta perhettä kohden. Ilman asukkaita lapin lääniä ei voi luovuttaa.

87

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hilkka Nykänen

      Lappalaisten, pitäisi saada takaisin kaikki Jäämeren rannat. Se on lappalaisten alkuperäiskansojen alkupaikka. Norja ja Venäjä pitäisi luovuttaa Jäämeren rannat lappalaisille, venäjällä "koltta lappalaisille" ILO sopimus pitäisi korjata, totuuden mukaiseksi.

      • puhdasuu ei riitele!

        Hammaslääkäri sinne pitää saada ja suuhygienisti, gynekologi. psykoterapeutti!


    • autetaa lapin kansaa

      Hilkka!
      Olen kanssasi aivan samaa mieltä.
      Meidän etelän ihmisten on tuettava kaikkia lapin kansalaisten perinteisiä maaoikeusvaatimuksia.

      Kolttien vaatimuksia on tuettava.
      "Norja ja Venäjä pitäisi luovuttaa Jäämeren rannat lappalaisille, venäjällä "koltta lappalaisille" ILO sopimus pitäisi korjata, totuuden mukaiseksi".

      Mitä ihmettä se etelän mies tekkee lapin jänkhillä, ei yhttään mittään.
      Annetaan Koltille se mikä koltille kuuluu.
      Annetaan Saamelaisille mikä Saamelaisille kuuluu.
      Käydähän joskus lapis kylässä jos lapin asukkaat niin suo, se riittää meille.
      Sääsken pittää huolen siit ettei lappihin jäädä asumaan.

      • Selvin päin ohjausta

        Alkavat vaatimaan koko suomea itselleen! Viljelisivät maata ja hoitaisvat lehmiäkin, mutta hm, vatsavaivat ja laktoosi? Ainakin porot ja pottumaat ja muutenkin pitäisivät yhtä ja auttaisivat toisiaan? En tiedä!


    • Pohjoisen mies

      Koko ILO-sopimushanke pitäisi haudata kokonaan ja ikuisiksi ajoiksi!

      • Oikeuden puolesta

        Kärnä on hoitanut sen asian hyvin. Ei tule ILOa eikä syrjivää saamelaislakia. Näkkälässä itketään ja muualla riemuitaan, kiitos Kärnä.


      • pohjosenakka!

        Mitävittua tuo etelän mies huolehtii lapin ihmisistä ja ilosta. Painu vittunja persereikäänkin. Huolehdi vaan omista asioistasi senkin etelän paskahousu!


    • Lappi kaikille

      Asiahan korjaantuu kun kaikki Lapin asukkaan oomme Saamelaisia. Lapista tulee oma maakunta. Maakuntamme menestystuote on jäkälä.

      • pieru legenda-

        Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat


      • Kaikki lappiin?

        Miten niin saamelaisia? Onhan siellä suomalaisia, lantalaisia.... Ei kaikki suomalaiset halua saamelaisiksi... ette voi pakottaa! Suomalaisen sydän särkyy jos, otatte ottolapseksi suomalaisen väkipakolla saamelaiseksi vaikka, on saamelaisen kanssa naimisissa! Jäkälä, mustikkavarvut, puolukanvarvut, kanervat, ruusunjuuri yms...


      • pieruse haisi?

        Kolttanaiset on niin kovia pieremään! Mikähän niitäkin vaivaa? Lantalaisen nenät aina tukossa kun, kolttanainen pieraisee tuhdin ja, mehevän pierun!


      • huonohampainen?

        Ja kuinka ne etelänpellet on höynäyttäneet monia lapinnaisia, varsinkin kolttia. Pilkkana ovat pitäneet ja nauraneet selän takana niitten hyväuskoisuudelle ja muutenkin köyhänä pitäneet ja mielistelleet. Haistakaa helvetin äkevä paskaläjä.
        Minä en kunnioita yhtään suomalaista maksan, samalla mitalla takaisin ja vielä vittuilen niille. Pöljää sakkia ovat! Avioliitoissa olevia kltiakin pitävät höynäytettävinä. Saatanan elukat. Ei lappiin tarvitse tulla turistinakaan sellaiset lantalaiset.


      • Pieren ulos lannat!
        pieruse haisi? kirjoitti:

        Kolttanaiset on niin kovia pieremään! Mikähän niitäkin vaivaa? Lantalaisen nenät aina tukossa kun, kolttanainen pieraisee tuhdin ja, mehevän pierun!

        Jamitä varten lantalainen haistelee koltan pieruja? Mene kauemmas ja häivy! Kolttanainen pieraisee omalla pesemättömällä perseellään tuhdin pierun! Jota HOX! Suomalaiset ovat hyväksikäyttäneet seksuaalisesti.


    • Puuhamies töihin

      Suomessa ollaa oltu kovin hiljaa Saamelaisten maaoikeuksista.
      Eikös nyt olis aikakin laittaa Saamelaisten maaoikeudet kuntoon, muualla suomessa vastaavat oikeudet ovat jo kunnossa. Nyt olis Saamelaisten vuoro.
      Ei ole oikein että suomen valtio hakkaa paljaaksi kaikki porolaitumet, ongelma poistuu kun maat luovutamme lapin omalle väelle. Kaikki Saamelaiset oikeuksia vaatimaan.

      • Kosatus

        Kertokaahan, mitkä ovat ne kuvittelemanne lisäoikeudet nykyisten lisäksi, jotka ILO-sopimus minullekin saamelaisena ja paikkakuntalaisena antaa.


    • Lapp valvokaa etujan

      Oikeuksia ovat mm. Saamelaiset itse päättäisivät maan käytöstä. Lapin maita ei saisi myydä keinotteluun. Maat olisi lapinasukkaiden omistuksessa, tällä turvattaisiin poronhoitoelinkeinon säilyminen ja paljon muuta.
      Etelän ihmiset kaikella keinottelee.

    • ei niille maita

      No ei ihme että tuollaista ei koskaan tule. Ei saamelaiset osaisi muuta kuin riidellä keskenään kuka missäki laiduntaa, ja varmaan jokamiehen oikeuskin olisi kumottu.

      • vitutus päällä!

        Viinapäissään sivistymättömät alkaa riidankylväjiksi ja siihen remmiin yhtyy toisetkin ja muistuttaa enemmän sodalta kun, maailmansota aikoinaan. Pyssyt paukkuu, nyrkit heiluu ja , puukko jumalauta. Tässä maassa naurettu on vain päissään ja selvinpäin jurotaan ja .......


    • poroille laidunmaita

      Saamelaisten poronhoitoelinkeinojen turvaamiseksi, Lapin läänin maat luovutettava Lappalaisille.
      Etelän päättäjät rosvoavat Lapin kansan tulot EU:n loisvaltioille.

    • turhaa puhetta

      saamelaiset on hyvin verrattavissa romaaneihin, ei heille pidä mitään maita luovuttaa, pilaavat ja sotkevat ne elinkelvottomiksi.

      • Ole suomilainen!

        Jokaiselle oma ohjaaja sinne !


    • tukea Saamelaisille

      Huomioitava!
      Saamelaiset ovat koko suomen alkuperäisväestöä.
      Saamelaiset eivät sotke mitään, päin vastoin Saamelaiset ovat suomen luontoystävällisintä väestöä.

      • Kiitos Herralle!

        Millaista tukea? Ovatko He ehkä humalatilassa? Onko tullut otettua Humalajuomaa yliannostus? humalajuomaa ei ole terveellistä ottaa yliannostuksen verran. Kaikille tilaa riittää Jumalan, Jeesuksen kämmenellä ei kukaan ole turvaton. Kiitos kaikkivaltias Jumala.


      • luomujäte?

        Luomutuotetta, biohajoavaa materiaalia?


    • oikeud tunnustettava

      Saamelaiset ovat suomen alkuperäisväestöä, heillä on asuinalueellaan oltava alkuperäisväestön oikeudet.

    • antropologi

      Noh, jos heillä pitäisi olla alkuperäisväestön oikeudet, niin mitä otamme heiltä pois ?
      Maailmalla kun on muitakin alkuperäiskansoja, eikä kellään niistä mitään oikeuksia ole. Alkuperäiskansa on vähän sellainen muinaisjäänne, jota pitää suojella kuin liito-oravaa, mutta mitään oikeuksia heille ei voida antaa, kuin oikeus ja velvollisuus käyvät aina käsi kädessä, eli oikeuksien vastapainoksi on velvollisuudet. Lappalaiset tai muut alkuperäiskansat ovat kuin lapsia, ei he ymmärrä velvollisuuksista mitään ja näin niille ei voi oikeuksiakaan antaa.

    • ensimäinen ja viimei

      Saamelaiset olivat suomen ensimmäisiä asukkaita ja tulevat olemaan suomen viimeiset asukkaat.
      Saamelaiset elää luontaistaloudessa. Kaikki ruoka tuotetaan itse. Lappalaisten tarvii elääkseen elinajakseen varata suolaa 150 kg sillä lapin asukas pärjää, kaiken muun saa luonnosta ja poroista. Näin on eletty ennen ja eletään jatkossakin.
      Saamelaisilta voisimme ottaa oppia kuinka vähällä tullaan toimeen.

    • hui hai

      Eipä ne näytä saamelaisten porotkaan enää luonnosta pärjäävän, autoilla kyysätään niille heinää syötäväksi. Kuinka se lappalainen tulisi toimeen ilman autoa ja moottorikelkkaa, porokki kuolisi ensin, ja mitenkä sitten voisi varastaa naapurilta poroa syötäväksi. Loppu tulee tuommosille alkuperäis asukkaille, jos vaan bensa loppuu. Luonnosta ne ei osaa enää mitää ottaa, kun kaikki jäkäli jo otettu.

    • mallia menneestä

      Poroille ravintoa riittää yllin kyllin kun lapinlääni luovutetaan Saamelaisten porojen kesanto- ja heinätys alueeksi. Kaikki on luonnonmukaista. Kaikki tapahtuu hyvässä yhteisymmärryksessä lantalaisten kanssa.

      • ILO papeireilla

        on hyvä pyyhkäistä takalistoa

        Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ


      • pyyhi sitte!
        ILO papeireilla kirjoitti:

        on hyvä pyyhkäistä takalistoa

        Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ

        Ne pitää ensin rypistää nyrkissä.


      • Omenapyllyjäkö?
        ILO papeireilla kirjoitti:

        on hyvä pyyhkäistä takalistoa

        Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ Ѿ

        Omenapyllyt?


    • Näkkälässä

      Saamelaisten tavoitteena on syntyvyyden lisääminen ja perinteiden säilyttäminen.

      • Jalostaminen?

        Jalostus ennen kaikkea Afrikkalainen ja koltta! Hyvä yhdistelmä. Kiinalainen ja suomalainen


    • sopu antaa!

      Saamelaiset ei tarvitse muuta kuin lantalaisten vittujaja lantalaisten kulleja!.

    • vahvemman laki

      Aikoinaan tuli pirkkaliset ja ajoi kippurasääret ahtaalle, verottivat kovalla kädellä, astuivat niitten naiset tiineiksi ja veivät maat.
      Nyt nämä jo sekarotusiksi mulanteiksi jalostetut kippurasääret yrittää jollakin sopimuksella muka saada maat takaisin. Olisi kiitollisia siitä kun saivat suoremmat kintut kun pirkkalaiset laittoivat paremmat siemenet itämään, maita ei ole vahvempi koskaan takasin antanut, sen näkee jo kun katsoo vaikka Putinin touhuja.

      • joo.

        Ja tämä salainen säkki pitää avata julkisuuteen! Kaikkien pitää tietää mitä on tullut tehtyä. Ei saa ilman lupaa laittaa tiineiksi ketään! Puhtaus, rakkaus, välittäminen, kunnioitus yms. hyvät. Putini touhuaa jo omiansa, ihan kuin omassa olohuoneessaan touhuaisi.


    • lementiini

      Vuosisadan kestäneet vääryydet on saamelaisille korvattava. Valtion on palautettava kaikki rahat jotka on metsien hakkuista saaneet. Jos saamelaiset olisi hallinneet maitansa niin ylälappi olisi koskematonta erämaata ja poromäärän voisi moninkertaistaa. Kaikkia poronhoitoon kuuluvia avustuksia pitää nostaa moninkertaiseksi.

      • porotilojenmetsät

        on parturoitu ja hakattu jo ajat sitten myös aurattu ja äestetty ja runkattu ja raiskattu.


      • holtitonta porukkaa

        No tuossa sen näki miksi niille ei voi maita antaa "poromäärän voisi moninkertaistaa"
        Nytkin on ylilaiduntaminen se suurin ongelma, ahneet saamelaiset on kuin lapset, eivät ymmärrä edes alueen kantokyvystä yhtään mitään. Valehtelevat ja varastavat sen minkä kerkiivät, ei semmosille voi maita antaa.


      • hillaa, lättyihin!

        Tosi on ja Klementiini ja muut saamelaiset ja koltat pitävät kyllä yhtä. Rahat ja maaoikeudet takaisin lapinihmisille ja herrat helvettiin! Herrat syöneet herkkuja kalleimmasta päästä ja jämät jättäneet lapinihmisille. Ei saatanan emme anna periksi. Lappiin ei tulla ilkeilemään ja piruilemaan. Olen Lapinihminen ja tunnen olevani lapissa täysin rauhallinen ja kotona. Oma maa hillankukka, muu maa kuurankukka. Lapinmaa hillankukka. Lantalaisen maa jurokuurankukka.


      • hyvät koltat!
        holtitonta porukkaa kirjoitti:

        No tuossa sen näki miksi niille ei voi maita antaa "poromäärän voisi moninkertaistaa"
        Nytkin on ylilaiduntaminen se suurin ongelma, ahneet saamelaiset on kuin lapset, eivät ymmärrä edes alueen kantokyvystä yhtään mitään. Valehtelevat ja varastavat sen minkä kerkiivät, ei semmosille voi maita antaa.

        Itse olet holtiton juoppolalli. pelle suorastaan. Äläkä huolehdi toisten tarpeista kun, et voi antaa rakkauttaa ja rauhaa. Vaan olet aina ilkeämielinen vähemmistöä kohtaan.


    • lakki pöyälle!

      Se lakkiesitys takasin pöyälle ja heti paikalla! Yes=

    • Saamelaiset yritäjii

      Tässä sitä ollaha, jäkhälä on ilmaista poron ravintoa. Lapiss jäkhälää on kaikkiall.
      Saamelaiset ovat suomess ainoa kansanosa joka pystyy ikuisesti elämään omillaan, poronhoito on ollut ja tulee olemaan lapiss ikuinen pysyvä elinkeino. Elinkeinon harjoittamiseen tarvitaan vain poroja ja poropaimen.
      Saamelaisille täytyy saata lissää peltoa jotta talveksi saisivat poroille heinää vararavinnoksi. Työttömät lantalaiset heinätöihin auttamaan Saamelaissii,
      näi lapista työttömyys poistuupi.
      Kaikki lapin työttömät työllistyy kesällä, heinä - elokuussa kaikille on töitä omasta takkaa Lapin heinäpelloilla. Säädettävä laki joka pakottaisi kaikki työttömät työvelvollisiksi, kaikki julkiset sosiaalituet määrättävä vastikkeellisiksi , kesällä kaikki työttömät heinätöihin, auttamaan saamelaisia heinätöissä..
      Poromäärän helposti voi kymmenkertaistaa kun lisä ravinnoksi kasvatetaan heiniä.
      Ylilaiduntaminen on pötypuhetta, porot ovat ainoita eläimiä jotka syö jäkälää ja heiniä, jäkälää kasvaa.
      Poronhoito ei oo kenelthäkkää poes, porot uudistaa jäkhälä kankhahat
      .

      • Esisaamelaisten maa

        Esisaamelaiset ovat asuttaneet Suomea jo noin 9000 vuotta sitten.
        Rohkeat esisaamelaiset ovat suomeen tulleet idästä ja kaakosta sitä mukaa kuin jääkausi oli loitonnut. Mukana heillä on ollut puolikesyjä poroja. Eläneet metsästyksellä ja kalastuksella.
        Asuntona kota ja kodassa emäntä sekä lapset.
        Pihapiiriin eksyneet pedot oli karkoitettu tulisoihduilla.
        Ravintona heil oli metsän riistaa, vesistöistä pyydettyä kalaa ja marjoja.
        Esisaamelaiset ovat olleet hyvin yhteisöllisiä, yhteisön jäsenet ovat tukeneet toistensa hyvinvointia, yhteisön kaikista jäsenistä oli huolehdittu.
        Viestintä oli hoidettu joikaamalla ja tuohitorveen "töräyttämällä".
        Yhteisön ammatteja oli paimen, suutari, räätäli ja nahkuri.
        Uskontona shamanismi, loitsut ja taikausko.


    • Esisaamelaisten maa

      Esisaamelaiset ovat asuttaneet Suomea jo noin 9000 vuotta sitten.
      Rohkeat esisaamelaiset ovat suomeen tulleet idästä ja kaakosta sitä mukaa kuin jääkausi oli loitonnut. Mukana heillä on ollut puolikesyjä poroja. Eläneet metsästyksellä ja kalastuksella.
      Uskontona shamanismi, loitsut ja taikausko.
      Asuntona kota ja kodassa emäntä sekä lapset.
      Pihapiiriin eksyneet pedot oli karkoitettu tulisoihduilla.
      Ravintona heil oli metsän riistaa, vesistöistä pyydettyä kalaa ja marjoja.
      Esisaamelaiset ovat olleet hyvin yhteisöllisiä, yhteisön jäsenet ovat tukeneet toistensa hyvinvointia, yhteisön kaikista jäsenistä oli huolehdittu.
      Viestintä oli hoidettu joikaamalla ja tuohitorveen "töräyttämällä".
      Yhteisön ammatteja oli paimen, suutari, räätäli ja nahkuri.

      • esi-isien esinahka

        Mielikuvitus laukkaa. onhan se hyvä että jollaki on mielikuvitusta.


      • juo rauhassa!

        No se saatananon mennyttä aikaa. Vittuperkelehelvetti. Olkaa hyvät ja yhdistäkää koko suomi yhtenäiseksi. saamelaisia on enemmän Helsingissä kuin lapissa. Saatanan lannanjätkä turhaa soittaa sitä koukkuturpaansa. asu yksin siellä korvessa ja pidä oikeuksiasi. tomppeli, tahnapieruperse.


      • ollaa sukulaissii
        juo rauhassa! kirjoitti:

        No se saatananon mennyttä aikaa. Vittuperkelehelvetti. Olkaa hyvät ja yhdistäkää koko suomi yhtenäiseksi. saamelaisia on enemmän Helsingissä kuin lapissa. Saatanan lannanjätkä turhaa soittaa sitä koukkuturpaansa. asu yksin siellä korvessa ja pidä oikeuksiasi. tomppeli, tahnapieruperse.

        Miul on Saamelaisist vain hyvvää sanottavvaa.
        Me lantalaiset ja Saamelaiset ollaan toisillemme sukulaissii. Ollaan saatu puolisoit molemmin puolin, jälkeläiset ovat jo serkuksii.
        Meill ei koskkaa tuu kiistoi Saameserkkui kanss. Naimakaupat tehhää aina sovussa.


      • satutettu on!
        ollaa sukulaissii kirjoitti:

        Miul on Saamelaisist vain hyvvää sanottavvaa.
        Me lantalaiset ja Saamelaiset ollaan toisillemme sukulaissii. Ollaan saatu puolisoit molemmin puolin, jälkeläiset ovat jo serkuksii.
        Meill ei koskkaa tuu kiistoi Saameserkkui kanss. Naimakaupat tehhää aina sovussa.

        Älä mielistele tyhjää, kipu on ja pysyy vuosikausia.....


    • Saamen serkut

      Lantalaiset voivat täydestä sydämestään kutsua Saamelaisia Saamelaisserkuiksi.
      Naimakauppojen myötä lantalaisten ja Saamelaisten sukulaisuus on tullut läheisemmäksi.
      Onkin tärkeä että sukulaissuhteita vaalitaan ja samalla kunnioitetaan Saamelaisserkkujen oikeuksia lapinmaalla.

      • Rakkaudeton,sairas.

        Oletko kenties tullut katumapäälle ja haluat sovintoa... Paskanmarjat mene takaisin lannanmaahan pokkuroimaan omia heimolaisiasi. Kiusankappaleina olette pitäneet ja halveksivasti olette katsoneet ala-arvoisesti. Jopa miespuoliset johtavassa asemassa olevat ovat katsoneet inhonilme naamallaan ainakin jossain länsirajalla. ja muutkin. Olen kuullut! Älkää lapinnaiset menkö naimisiin suomalaisten kanssa helpolla ,älkää menkö lannan maahan asumaan tulee mielenterveydellisiä sairauksia kärsiviä lapsia kun, lantalaiset kiusaavat ja pilkkaavat saamelaista sukujuurta olevaa vanhempaa ja syrjivät jopa työelämässä. Joten menkääpä tekin peilin ääreen ja katsokaa millä oikeudella haukutte saamelaista lapsen vanhempaa..... Tätä on jatkunut vuosikausia.


      • oikeus puolustautua
        Rakkaudeton,sairas. kirjoitti:

        Oletko kenties tullut katumapäälle ja haluat sovintoa... Paskanmarjat mene takaisin lannanmaahan pokkuroimaan omia heimolaisiasi. Kiusankappaleina olette pitäneet ja halveksivasti olette katsoneet ala-arvoisesti. Jopa miespuoliset johtavassa asemassa olevat ovat katsoneet inhonilme naamallaan ainakin jossain länsirajalla. ja muutkin. Olen kuullut! Älkää lapinnaiset menkö naimisiin suomalaisten kanssa helpolla ,älkää menkö lannan maahan asumaan tulee mielenterveydellisiä sairauksia kärsiviä lapsia kun, lantalaiset kiusaavat ja pilkkaavat saamelaista sukujuurta olevaa vanhempaa ja syrjivät jopa työelämässä. Joten menkääpä tekin peilin ääreen ja katsokaa millä oikeudella haukutte saamelaista lapsen vanhempaa..... Tätä on jatkunut vuosikausia.

        Laittakaa lantalaiset kuriin, temput kyllä löytyy.
        Lapin lapsia ei kiusata kun otatte vanhat keinot käyttöön!


      • pilkan kohde!
        oikeus puolustautua kirjoitti:

        Laittakaa lantalaiset kuriin, temput kyllä löytyy.
        Lapin lapsia ei kiusata kun otatte vanhat keinot käyttöön!

        Ne ottaa silmätikukseen jonkun jota, on helppo kiusata ja alistaa. Eikä temput lopu siihen, ne keksii vaikka minkälaisia. Yhdestä perheenäidistäkin yrittivät tehdä yleisnaisen! Kierrätykseen ja sillai niin. Suunniteltu homma. Tehdään mekin jostakin suomalaisesta ämmästä leikkikalu! Kosto on suloista. loppuu naurusi sun sillä hetkellä kun, oman sielusi näet VANGITUN!?


      • kiusaajat kuriin
        pilkan kohde! kirjoitti:

        Ne ottaa silmätikukseen jonkun jota, on helppo kiusata ja alistaa. Eikä temput lopu siihen, ne keksii vaikka minkälaisia. Yhdestä perheenäidistäkin yrittivät tehdä yleisnaisen! Kierrätykseen ja sillai niin. Suunniteltu homma. Tehdään mekin jostakin suomalaisesta ämmästä leikkikalu! Kosto on suloista. loppuu naurusi sun sillä hetkellä kun, oman sielusi näet VANGITUN!?

        Suvun miesten tehtävänä on valvoa että vanhukset tulee hoidettua, lapsia ei kiusata koulussa ja tyttäret saa hyvän miehen. Naimisiin ei pitäisi mennä hetken huumasta.
        Pitää paikkansa monet lantalaisten lapset ovat kurittomia ja perheissä vaimo jätetään yksin kun lapsia syntyy.
        Erään lantalaisperheen tyttäriä oli koulussa kiusattu jo vuosia, koulussa mitkään neuvottelut eivät ollu auttaneet, syyllisiä ei oltu tavoitettu. Lopulta tyttärien isä oli opastanut tyttäriään, seuraavan kerran kun teitä kiusataan purkaa kunnolla kiusaajien käsivarret. Tytöt oli toimineet isän ohjeen mukaan, seuraavan kerran tyttäret oli purreet kiusaajiensa käsivarret ver ille. Kiusaaja pojat oli itkien menneet koteihinsa ja kotoa edelleen vanhempien kanssa terveyskeskukseen lievitystä hakemaan, siihen tapahtumaan siinä koulussa kiusaamiset oli loppuneet.


    • sauli meni vessaan.

      Linnanjuhlat alkaa ja Sauli on lukinnut itsensä vessaan jännityspaskalla istuu pytyllä. Ennenkuin alkaa kättelemään ja ottamaan käteen.....

      • päivääKoltta!

        Pelkää että, sinne tulee koltta kättelemään!


      • Näkemiin, kiitos.
        päivääKoltta! kirjoitti:

        Pelkää että, sinne tulee koltta kättelemään!

        Hyvää Päivää Suomalainen Ihminen! Minä sanon ja tervehdin aina jos, joku tervehtii minua! minulla ei ole ketään mitään vastaan. Väkivalta ei ole tervetullut! Oli se Koltta, saamelainen tai mihin tahansa kulttuuriin kuuluva joten. Anteeksi ja Päivää. Olkoon päiväsi iloinen ja että mielesi on terve. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Mitäpä sitä Ihmisiä mollaamaan kunhan, tulet itsesi kanssa toimeen ja hyväksyt sellaisena kun on. Kiitos, kuulemiin.


    • röhönaurua piisasi

      Olihan siellä pari sellaista, ei nauramatta voinu katella kun puolitoistametriset kippurajalka kääpiöt heinäkengissä ja sirkuspelle puvuissa tepasteli sinne juhlakansan joukkoon.

      • Kaunis Kiitos.

        Tanssiko ne riukujen kanssa gentlemannisti, herrasmiesmäisesti. Juhlapaikkaan pitää pukeutua hyvin ei, samat vaatteet kuin poroerotuksissa, puuttui vaan suopunki olalta. Sauli niinistölle voisi vihjaista että, pukeutukaa minun juhliin hyvin ja haisematta. Presidenttipari oli hyvä esimerkki1 osasivat käyttäytyä ja tosi kaunis pari. Joten onnea ja menestystä heille. kiitos tasavallan presidenttipari.


      • hienotDaamit!

        Mutta. Heillä oli kauniit rouvat käsipuolessa.


      • ei koltta.

        He olivat. Enontekiön saamelainen, Vuotson saamelainen, Inarin saamelainen. Kolttaa ei ollut kutsuttu sinne yhtään.


      • heh heh heh heh
        hienotDaamit! kirjoitti:

        Mutta. Heillä oli kauniit rouvat käsipuolessa.

        Oliko sulla silmälasit hukassa ? Kippurasäärillä ei ollu edes rouvia, Haaviston käsipuolessa viihtyivät.


    • Riuku

      Poromiehiltä pois tuet ja petovahingot. Kuka ihme sellaisen raha-automaatin keksi. Ei ole Suomelle kansantaloudellista merkitystä muuta kun negatiivisessa mielessä.

      • Riuku

        Siis petokorvaukset ja porokohtaiset tuet


    • Lappi saamelaisille

      Oikeat saamelaiset ovat lyhyt kasvuisia.
      Kaikki lapissa asuvat pitkäraajaiset ovat lapin miehittäjiä.
      Luonto on järjestänyt asioita, kylmässä pärjäävät parhaiten pienikokoiset. Kylmyydessä elävät Gröönlannin eskimot ovat pienikokoisia ja lyhytjalkaisia.
      Lapin asukkaat aitaukseen, erotellaan pitkäraajaiset lähetetään lämpimään etelään lyhyet jää kylmään lappiin.

    • pitkät helvettiin!

      Pitkäjalkainen hongankolistaja saa painua vaikka helvettiin, tarvitaan niitä sielläkin.

    • Hillot saamelaisille

      Pitkäjalkaiset lantalaiset eivät pysty poimimaan lapin hilloa, niiltä selkä rasittuu .

    • Lappi autioituu

      Sitä pelkoa ei ole että lantalaiset valloittaisivat lapin asuin tonteikseen. Lantalaiset pelkää kaamosta, pimeessä monet tulee kuu hulluiksi.

    • lantaalainen

      Milloin julistautuu itsenäiseksi Saamelaisheimojen valtio alueenaan Lappi?

    • reservaatti riittää

      Ainoa mitä asiassa kannattaisi tehdä, olisi luoda samanlainen reservaatti lappalaisille, kun mitä intiaaniheimoille on laitettu USA:ssa.
      Aidataan sopiva alue, vaikka se Rovajärven ampuma-alue ja laitetaan kaikki saamelaiset sinne itsekseen, poroineen asumaan.
      Tykistö sitten harjoitusten alla varoittaa niitä, jotta osaavat mennä poteroihin harjoitusten ajaksi.

    • vain vieraina

      Selvitettävä huoliiko Saamelaiset lantalaisia alueelleen.

      • ei vierainakaan!

        Ei huoli! Lantalaiset saamelaisia alueelleen. Ei huoli! Totuus on tämä ja pysyy!


    • HEVOSET!?

      Poromiehille pitää antaa hevoset!

    • molemmat syö poroa

      Sudet ja Saamelaiset ovat työkavereita.

    • Hedelmistä meidät tu

      Hedelmistä meidät tunnetaan , , ,

      Edustajistoon , , , :)

      Rakas onnea matkaan , , , :)

      Mä , , , tunnen , , , :)

      Ansaitset , , , Kultaa :)

      Ainutkertainen , , , edelläkävijä :)

      Vaalit :

      Ihminen Ihmiselle , , ,

      Tähtemme *

      ☆☆☆☆☆

    • läänin kyvykkäin

      Saamenlääni julistautuu kuningaskunnaksi. Kuninkaaksi valitaan poroisäntä jolla on eniten perillisiä.

      • PÄÄKAUPUNKI?=

        Inarin kunnasta tulee Lapin läänin PÄÄKAUPUNKI! Ja se on varma tieto! Lapin läänin pääkaupunki on jatkossa INARI!


    • kuin pikkulapset

      saamelaisten oikeuksia pitäisi kyllä hieman kaventaa, ei pysy hommat lapasessa, joten vapauksia ja etuoikeuksia voidaan myöntää vasta kun vastuunkanto on niiden tasalla.

    • kuningas järjestää

      Kaikki järjestyy kun Aslakista tulee Saamenmaan kuningas.

    • presidentinlinna!

      Ei. Kun Inarista tulee suomen pääkaupunki ja presidentinlinna tulee sinne ja Sauli Niinistö hoitaa koko suomen saariselältä käsin!

    • Itsenäinen Saamenmaa

      Saulilla ei ole mitään oikeuksia Saamenmaalla.
      Saamenmaalla käskyttää Saamelaisten kuningas Aslak.

      • Jaa. Niinkö.

        Jaa. Niinkö se onkin(nöyrä ja alistunut)


    • ota selvää.

      "lapin asukkaat" tarkotat kai saamelaisia. -niitä jokka on kirjoilla....! :D
      voi pyhä Vittu.
      yhtälailla olema me LAPIN ASUKKAITA, me ei-niin-saamelaiset jokka joko olema veressä saamelaisia tai emmä ole ollenkaan tai vaikka jotaki kautta.
      samoin ne on meijän suvut asuneet satoja vuosia täällä.

      Joten lopetakko puhumasta Lapin asukkaista
      koska tämä homma ei koske kaikkia MEITÄ.....
      Reiluus on tästä kaukana.

      eikä se ole koko hemmetin lapinlääni vaan enontekiö-inari akselilla.
      Hölmö eteläläinen, helppo teän on aina sieltä helsinginperältä huuella!!.....

    • Ja mitä vielä

      Jakomielistä porukkaa...ensin vinguthan tukia ja korvauksia ko mennee muka huonosti ja samantien kehuthan poromäärillä. Voi kiesus teitä nutukhankuluttajia!

    • Ehkäpäei

      Liekkö asiat parantuneet Sevetin siionissa noista ajoista?

    • Etelänvaris

      Olen täysin samaa mieltä. Maa- ja vesialueet on luovutettava kolmen alueen kunnille kansallis- ja luonnonpuistoja lukuunottamatta. Luovutus paliskunnille olisi ikuinen ja katkera riitely paliskuntien välillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe