Käynnistymisaika

Onko eroa

Microsoft mainostaa Windows 8-käyttöjärjestelmää sillä, että se käynnistyisi paljon nopeammin virrattomasta tilasta kuin aiemmat versiot. Onko todella näin ja kuinka suuri on ero? Mitkä tekijät vaikuttavat käynnistymisaikaan virrattomasta tilasta? Prosessori? Kiintolevyn koko ja pyörimisnopeus? Tietoturvaohjelmisto ainakin vaikuttaa merkittävästi. Sen olen huomannut, kun olen vaihtanut tietoturvaohjelmiston tietokoneeseen, johon ei ole tehty muita muutoksia. Ero voi olla muutamia minuutteja!

15

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On todellakin näin ja Windowsin muutokset vaikuttaa tähän ja myös kiintolevy ( SSD eniten)

    • Kyllä, mutta...

      Olet varmaan huomannut, että käynnistyy kyllä nopeasti heti käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen. Mutta aina vain hitaammin, kun olet lisännyt ohjelmia ja tiedostoja. Ja kun käynnistyskertoja on tullut lisää. Näin ainakin kaikissa aikaisemmissa Windows-versioissa. Jos Win8 on parempi tässä suhteessa, niin voi olla tyytyväinen.

    • .©.

      Kyllä käynnistyy nopeammin. Keväällä kaksi vuotta vanha asennus, eikä ole hidastunut yhtään. Tavan kiintolevylläkin tosi nopea. Kaikki tämä nopeus käyttöliittymän kustannuksella :(

    • vaunenamisääliö

      Vapunen taas on poistanut uskontoonsa sopimatonta faktaa win 8 on surkean hidas, laita win10 32-bit jos pelaat dx10 pelejä, muuten laita debian jessien beta 2 xfce 32-bit.

    • Nopea muttei puhdas

      Käynnistyy nopeammin, mutta taustalla on Nopea käynnistys -toiminto, joka perustuu puolittaiseen horrostilaan. Kun sen ottaa pois päältä, saadaan vertailukelpoinen käynnistymisaika seiskaan nähden. Eli käytännössä sama.

      • W8.1

        Näin on, ja tämä tarkoittaa samalla sitä että W8 ei sammu kokonaan, kun nopea käynnistys on päällä. Omassa koneessani usb-asema saa edelleen virtaa, kun 8.1 on sammutettuna tällä uudella tavalla. Ei auta edes se että olen säätänyt biosista siten, että usb-porttien virran pitäisi katketa aina kun kone sammutetaan. Ssd:n ansiosta järjestelmä käynnistyy muutenkin nopeasti, joten nopean käynnistyksen hyöty on pieni.


      • heh hehhhh
        W8.1 kirjoitti:

        Näin on, ja tämä tarkoittaa samalla sitä että W8 ei sammu kokonaan, kun nopea käynnistys on päällä. Omassa koneessani usb-asema saa edelleen virtaa, kun 8.1 on sammutettuna tällä uudella tavalla. Ei auta edes se että olen säätänyt biosista siten, että usb-porttien virran pitäisi katketa aina kun kone sammutetaan. Ssd:n ansiosta järjestelmä käynnistyy muutenkin nopeasti, joten nopean käynnistyksen hyöty on pieni.

        Se on valmiustilassa! applemaiseen tyyliin keksitty sille uusi nimi ja hehkutetaan jonakin mullistavana!


    • Todella ärsyttävää

      Jos sattuu, että on jäänyt päivityksiä, voi mennä puolikin tuntia.

    • hidas!.

      windows on hidas käynistymään ollut aina!
      kasi ei tee poikkeusta.

    • W8.1

      Käynnistymisaika on nykyään vähän sellainen kiva tietää -luku, eräänlainen kiihtyvyys 0 - 100 km/h. Jos koneen käynnistää kerran vuorokaudessa tai harvemmin, arvolla ei ole suurta käytännön merkitystä. Varsinkaan, jos käytössä on SSD-levy.

      Toisin oli esim. "susikasin" eli W98:n aikana, kun järjestelmä piti käynnistää uudelleen aina, kun se oli ikään kuin kerännyt liikaa kuormaa päivän aikana ja alkoi osoittaa kaatumisen merkkejä. Silloin käynnistyminen myös kesti muutaman kahvikupin verran.

      Seiskassakin nopeutettiin käynnistymistä, mutta sekin osoittautui silmänlumeeksi. Työpöytä kyllä tulee näkyviin varsin nopeasti, mutta käynnistys jatkuu pitkään taustalla eikä järjestelmä ole ihan heti käytettävissä.

      • kiintolevyvalo

        > Työpöytä kyllä tulee näkyviin varsin nopeasti, mutta käynnistys
        > jatkuu pitkään taustalla eikä järjestelmä ole ihan heti käytettävissä.

        Mihin kiire? Pistä ajoissa käyntiin ja ala töihin vasta kun kiintolevyvalo on pääosan ajasta sammuksissa


      • hivensoftaa

        Ei ne muutkaan käyttikset wintoosaa nopeammin käynnisty - itsellä käytössä niin osx (mavericks) kuin mintti seiskan ohessa ja käytännössä käynnistysajat ovat samat. Varsinkin osx hidastui huomattavasti päivitettyäni lumileopardin maverickseen.

        Tärkeintä käynnistyksen nopeuttamiseen on prossun, muistin kuin kovalevynkin lisäksi myös käynnistyvien ohjelmien määrä, joka voi olla aika huikea kun on nähnyt ihmiisten koneita - laitevalmistajan sälän lisäksi löäytyy paljon ihmisten asentamia softia ja kaikki ne pyrkivät nettiin ja syövät laitteen tehoja.

        Tärkeintä olisi saada käynnistyvien prosessien määrä mahdollisimman alhaiseksi eli heivata kaikki turha sälä - itselläni tätä kirjoitettaessani on vain 31 prosessia käynnissä kun taas pahimmillaan olen nähnyt koneita, joissa käynnistymisen jälkeen oli jopa yli 130 prosessia päällä - voi vain kuvitella miten nämä vie prossulta ja muisteilta kapasiittia ja kun useimmat niistä halusivat myös päivittää itsensä niin nettikin takkuili.

        Joten ihmisten on vain aika oppia todella käyttämään koneitaan ja lopettaa valitus laitteiden lagauksesta.


    • XP forever

      XP käynistyy kolmekertaa kasia nopeemmin!

    • Win ominaisuus

      Jokainen WIN käyttis käynnistyy nopeasti heti asennuksen jälkeen ja kun ei ole vielä laitettu paljoa ohjelmia, tai tiedostoja ylipäänsä. Tilanne muuttuu ajan kanssa hitaanpaan suuntaan.

      • Bill Gays

        Hidata ja tuskaista.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe