Aloittelija

Aikuisen oikeesti

Eli haluaisin kysyä joltaain minua viisaammalta että onko fat burnereistä, green tea - kapseleista ja muista saman tyyppisistä apua painon pudotuksessa?

Tilanteeni on tämä:
Painan arviolta 115 kiloa (En ole käynyt vaa-alla yli viikkoon ja olen syönyt joka päivä about 1000 kaloria vähintään alle omien tarpeiden mutta kuitenkin yli 1000 kaloria päivässä) ja pituutta on 165 cm eli olen todella ylipainoinen nainen.
Lihasta ei ole sen kummempia määriä mutta onnistuu se 5 kilometrin kävelyt ja sit ihan perus kotihommat. Minulla on huono selkä (ylläri) ja todella hidas aineenvaihdunta (tiedän, toinen yllätys) ja tietty väsähdän helpommin.

Oma mielenkiintoni on pysyvä painonpudotus ja tätä ennen en ole ollut "laihiksella" koska tiedän että jos vain puhun kauniita mutta motivaationi ei ole sen kanssa samalla aaltopituudella niin se ei onnistu. Nyt olen pudottanut kilon viime viikolla mitattu ja tosiaan perus kulutus tjn on 2660 kaloria ja sallittu määrä nyt on käyttää 1560 kaloria per päivä (käytän Myfitnesspal ohjelmaa) ja tietty lisää saan syödä jos liikun. Olen karsinut napostelut lähes kokonaan samoin sokerit kahvista ja teestä veks, ei enää leipää aamupalaksi vaan kaurapuuroa paljaana tai marjojen kera. Limut on karsiutuneet joka päiväisestä sauna iltoihin ja silloinkin on pikku pullo, ei mitään 1,5l cokista. Lauantaina sallin sitten herkuttelun ja tietty rajoissa koska ennen tuli ostettua viikonlopulle se 2-3 1,5l pulloa limsaa, nyt maksimissaan 1. En laita itselleni mitään kieltoja koska silloin sisäinen rebelini herää ja ottaa tavoitteekseen kiellon rikkomisen.

Ja sitten asiaan elikkä onko nuo kapselit ihan tällaiselle lyllypyllyillekin vai onko nuo pelkästään fitness porukalle jotka yrittää kutistaa rasvaprosenttejaan?

Minun tavoita on pudottaa läskien verran painoa ja muuttaa osa siitä lihakseksi, varmaan paino tavoite oisi siinä 80kg lukemissa koska olen todella kiinnostunut painon nostosta ja kropan rakentamisesta tiettyyn pisteeseen asti, eli haluan olla roteva mutten lihava taikka laiha.

Toki muitakin ohjeita otan vastaan liittyen tilanteeseeni jos on hyviä tarjolla tai hyödyttäviä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä

      Tollaset pillerit on täyttä humpuukia syö vähemmän ku kuluttaa ja tosiaan ne herkut ja limut minimiin turhat hiilarit pois vettä 2-3.litraa päivässä reilusti kasviksia salaattia rahkat ja marjat on käteviä kannattaa kokeilla myös smoothieta aamu ja iltapalalle ja liikkumisesta ei pidä tehdä pakkopullaa koska se on ruoka mikä tiputtaa kiloja

    • onnistunut2

      Minä lähdin 5kg pienemmästä painosta kuin sinulla on, ja nyt on, ja nyt lähentelen 85kg:ää. Minä liityin kalorilaskuriin, ja merkitsen sinne ylös kaiken syömäni, myös ne ylensyönnit. Teen sellaisia muutoksia ruokavaliooni, jotka kuvittelen pystyväni pitämään lopun ikääni, jojottelun ajattelin lopettaa. Minulla ei ole mitään erityistä herkuttelupäivää, herkuttelen joskus kun siltä tuntuu. Joitain erittäin kalorisia arkiruokia olen siirtänyt viikonlopun herkkuruuiksi.

      Mielestäni sinä olet oikeilla jäljillä, lisää vielä kävely noin 3 kertaa viikossa. Kävele sellainen matka kun hyvältä tuntuu, lisää matkaa sitten kun siltä tuntuu. Kaloreiden määrää kannattaa seurata ja syödä paljon kasviksia. Kyllä se siitä, pidä hidas tahti äläkä tuskastu kun vastoinkäymisiä tulee.

    • vihreätee

      Noista kapseleista sun muista en tiedä, mutta vihreän teen puolesta voin puhua. En pidä sen mausta oikeastaan yhtään, mutta jos juon kupillisen vihreää teetä, niin koko yön saa rampata vessassa k*sella. Se tee, mitä join on japanilaista vihreää teetä, eli samaa merkkiä ei suomalaisista kaupoista saa. Pääasia miusta vihreässä teessä on kuitenkin ottaa sellaista laatua, että on riittävän isoina lehtinä kuivattu ja ei tarvitse mitään makuaineita olla siinä seassa.

    • cuba libre

      Marginaalinen hyöty, jos ei ollenkaan. Oli sitten urheilija tai ei.

      Vihreä tee on kiva niille, jotka tykkäävät. Joskaan sillä ei laihduteta vaan ruokavaliolla. Musta kahvikin toimii. Eivät oleellisesti muuta aineenvaihduntaa.

      Parhaiten saa aineenvaihduntaan kierroksia yleisellä vireydellä, tekemällä asioita. Joskus kahvi tai vihreä tee voi auttaa :)

      Menet kovilla vajeilla, joten kannattaa jossain välissä miettiä, millainen se pysyvä ruokavaliosi on. Laihdutusaikana täysin sallittua on myös 2000kcal ruokavalio ilman isompia liikuntoja, muista se. Mikäli se on tuossa, niin katsotaan vuoden-parin päästä kun olet oikeasti langanlaiha ;)

      Ei muuta kun tsemppiä ja etsi ne sinulle toimivat asiat. Tutustu ruokiin, jotta oppisit löytämään energiapommit ja syömään järkevästi. Löytämään terveellisiä ruokia, joista sinä oikeasti tykkäät :)

      Vihje: Älä lue nettiblogeja vaan käytä vaikka kiloklubin laskuria, koska siinä on asiantuntijoiden laatimia indikaattoreita mukana osoittamassa jos jokin juttu on pielessä.

      Älä keskity epäoleelliseen kuraan, mitä suolletaan joka puolelta. Näin ainakin itse laihduin kyllä, kun ei "asiantuntijat" yms blogistit häirinneet.

    • Aikuisen oikeesti

      Kiitos vastauksistanne :D
      Tosiaan halusin tietää että onko nuista mitään hyötyä eli en aio kuluttaa aikaani ja rahojani niihin. Tänään kävin vaa'alla ja yllätyksekseni huomasin että paino oli pudonnut 112,5:een :D Oli kyllä todella iloinen yllätys eli painoa on tippunut yli odotuksen ja vaikka onkin voittaja fiilis niin jatkan tavoitetta kohti nöyrin mielin :)
      Mulla on tosissaan opettelua tuon syönnin kanssa mutta lasken kaloreita tarkkaan ja sen avulla osaan sit kattoa että mikä tapa kannattaa jättää vähemmälle :)
      On se jännä huomata miten pienet muutokset voi tuoda noin paljon tulosta ja tosiaan minimi on se 1000 kaloria ja pyrin täyttämään sen 1500 ainakin päivän mittaan ja sit myöhemmin kun on suurin osa kiloista pudotettu niin nostan tuota määrää. Ja toki joinakin päivinä enemmän tulee käytettyä kaloreita joita sit yritän joko etukäteen kuluttaa tai sitten toisena päivänä. Eli tavoitteena on omaksua tapa että syön sen tarvittavan kalori määrän ja vähintään sen verran liikun kun aion herkutellakin eli tulisi nyt alkuun jätettyä se 7000 kaloria viikossa käyttämättä. Tavoitteena tosiaan on tuo elämäntapa muutos eikä pelkästään kilojen "väli"karsiminen :)

      Kiitos kannustuksista! Tuli vielä parempi mieli :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe