Kannustin loukku

Öky pummi

Asun helsingissä saton vuokra-asunnossa 32 neliötä, muuttaessa 11/2012 vuokra oli 760e. Nyt tuli taas korotuskirje ja usi vuokra on vuoden alusta 830e.
Siis oikeasti! eihän tässä ole enään yhtään mitään järkeä edes yrittää käydä töissä.
Lasketaanpa esimerkiksi kaupungin duunari,kaupan myyjä, siivooja tms:

Palkka 2100e/kk siitä vero kaikkineen tel,lel yms maksuineen 25% netto 1575e/kk
Siitä maksan yksin koko vuokran eli 830e/kk jää 745e/kk
Työssä käynti ei ole ilmaista joten työmatkoihin menee varovaisesttikkin laskien 60e/kk jää enään 685e!. Oletetaan että useimat vielä syö töissä sen halvan työmaaruokalan lounaan joka lenee sen 6e/pv eli 20 kertaa 6e/pv eli 120e/kk
Näiden pakollisten kulujen jälkeen työpalkastasi on jäljellä (565e)

Olet siis juuri sillä rajalla että et tule saamaan yhteiskunnalta mitään tukia et asumistukea etkä toimeentulotukea!
Tietysti vielä maksat lääkeet,terveydenhuoltosi jne: tai oikeastaan jos niitä sattuu tulemaan enemmän olet sossun luukulla vaikka käyt töissä!

Toimeentulotuen perusosa on yksinäiselle 480e/kk joten hyödyt töissä käynnistä tässä tapauksessa 85e/kk

Eikä sinun tarvitse tehdä YHTÄÄN MITÄÄN! sossu maksaa lisäksi sähköt,lekurit,lääkeet jne:

Työllä voi olla arvoa siinä mielessä että koet olevasi tarpeellinen ja se tuo sinulle tyydytystä siinä mielessä, minulle henk: koht : sitä tarvetta ei ole.
Teen vapaaehtoistyötä jos minua huvittaa itse kokemieni hyvien asioiden puolesta, harrastan paljon,olen mukana järjestötoiminnassa jne: Liikun paljon uin,käyn kuntosalilla yms: Mökkeilen,veneilen,kuvaan luontoa...lista on loputon.

Miksi Helveti*ssä enään lähtisin johon v- mäiseen paskaduuninn huonolla palkalla, työelämä on muutenkin mennyt ihan hulluksi hirveä työtahti ja vaatimukset!

Lisäksi olen Sairas selkärankareumainen jne: ja itseasiassa vakuutusyhtiön toimesta todettu työkyvyttömäksi, joten eipä tuota työkykyä hirveästi edes ole jotain voisin toki tehdä jos vaan haluaisin sen myönnän mutta ei kiinnosta nykyisillä ehdoilla!

Kyllähän tämä yhteiskunnalle tulee helvetin kalliiksi, en ole ainoa Helsingin vuokrataso on mennyt kaiken järjellisyyden yli!. Mutta minkäs teet kaupungin kämpästä on ihan turha edes haaveilla on pakko maksaa saton tai vvon tähtitieteellisiä vuokria , tai asua veneen alla.
Em : yhtiöillehän tämä kaikki sopii Kelan asumistuki on suora tulosiirto valtiolta yksityiselle yritykselle! joka vääristää kilpailua ja ruokkii itse itseään ei yksityisten voittoa tavoittavien yhtiöiden etu ole rakentaa edullisia asuntoja miksi rakentaisivat? sehän vain pienentäisi heidän voittojaan.
Kaupunki toimii eri periaateella mutta kuten sanottua niitä asuntoja on liian vähän vastaavassa kaupungin yksiössä vuokra lienee jotain 300-400e välillä!
Laskelma näyttäisi siis aivan eri laiselta, voisi jopa kiinnostaa mennä TÖIHIN!

22

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hard times are comin

      VVO on poliitikkojen hiekkalaatikko josta saavat rahansa toimintoihinsa. Kohta saattaa koittaa kovat ajat niille vuokralaisille, jotka asuvat kalliissa vuokra-asunnossa, kun asumistuen määräytyminen muuttuu vuoden 2015 alussa, ja kuinka sossuloissa sitten tullaan kompensoimaan vuokran ja asumistuen erotusta.

      Itse asun Vantaalla radan varressa 45m2 ja vuokra 470 e/kk.

    • eutyeyr tu

      Ostakaa asunto vaikka Lahdesta, ja hurauttakaa junalla töihin ruuhka-Suomeen. Pankkilainan maksut jäävät alle noiden vuokrien, ja autatte myös maan taloutta luomalla rahaa tyhjästä. Kun kukaan ei enää ota lainaa, raha loppuu. Rahahan on nykyään suurimmaksi osaksi digirahaa, jota luodaan, kun pankki antaa lainaa.

      Esimerkiksi Lahdessa ja Hämeenlinnassa saa edullisesti asuntoja ja junayhteydet ovat erinomaiset. Junassa voi tehdä paljon hyödyllistä. Viikonloput sitten saa viettää luonnon rauhassa. Jättäkää pääkaupunkiseutu Suomi Oy:n toimitusjohtajille ja mamuille. Luodaan me Suomen Kansa Oy tänne inhimillisempään ympäristöön.

      • 300€ per kk

        No matkustaminen työhän pääkaupunkiseudulle kuitenkin maksaa sinunkin taloudessa - vai kuinka?


    • 10+18

      Näinhän se on ja sama on havaittu. Ainut syy miksi olen välillä käynyt työssä keräämässä taas itselleni ansiosidonnaisen on, että aikoinani satuin saamaan kaupungin asunnon, jossa vuokra on lähempänä 300 kuin 400 euroa. Sen nyt vielä voi itse maksaakin ja työssäkäynti kannattaa, mutta on ihan totta että nykyinen vuokratukijärjestelmä on todella passivoiva. On yksinkertaisesti järjetöntä tehdä työtä kun toimeentulotuki maksetaan nettona asumiskulujen päälle. Se vääristää tilannetta suhteessa työntekijöihin todella paljon.

      Huomattavasti parempi systeemi olisi, että korvaukset olisivat määrätyn kokoiset kaikille, esim. 900 euroa kuukaudessa, ja jokainen sitten hoitaisi itse asumisensa parhain päin. Jos muuttaisi Helsingistä vaikka Kouvolaan, vuokra saattaisi olla 300 euroa kuukaudessa ja elämiseen jäisi 600 euroa. Jos haluaisi elää 800 euron vuokrakämpässä, niin sitten olisi syytä kerätä pulloja tai käydä ruokajonossa. Kun vastikkeettomat tulonsiirrot vuokranantajille loppuisivat, joutuisivat ne asettamaan vuokransa ihan oikeasti ihmisten maksukyvyn mukaan ja yleinen vuokrataso laskisi järkeviin suhteisiin. On se kumma kun Berliinissä kämppä maksaa 250 euroa/kk, vaikka palkkataso on ihan samaa luokkaa kuin Helsingissä.

    • Öky pummi

      Toinen juttu on tuo 200e minkä saisi tienata niin että se ei vaikuta työttömyyskorvaukseen tai asumistukeen totta.

      mutta TOIMEENTULITUKEEN se vaikuttaa eli jos tienaat 200e/kk saat 200e vähemmän toimeentulotukea yhtäkuin /- 0

      Sossupummin ei siis kannata mennä esimerkiksi henkilökohtaiseksi avustajaksi joista on hirvittävä pula muutenkin. Palkka ei ole kummoinen joku 11e/h mutta aika pinellä tuntimäärällä siitä kertyisi pari hunttia, vammainen saisi kaipaamaansa apua ja köyhä hiukan ylimääräistä rahaa mutta kun ei!

    • Petu...

      1) älä syö työmaaruokalassa kallista 6 euron safkaa vaan tee kotona eväät mukaan. Työnantajan pitää järjestää mahdollisuus säilyttää ruoka kylmänä = jääkaappi, sekä lämpimänä, tai lämmitysmahdollisuus. Noin säästät 4e/päivä.
      2) työmatkakulut otetaan sossussa menona huomioon.
      3) lisäksi sinulle katsotaan etuoikeutetuksi tuloksi 150e/kk, eli tuota summaa nettotulostasi ei oteta huomioon.
      4) sossu maksaa sairauden ja terveydenhoidon kulut

      Noin siis jos käteesi pakollisten menojen jälkeen jää alle tuo 480 e/kk 150 e/kk.

    • Öky pummi

      1) älä syö työmaaruokalassa kallista 6 euron safkaa vaan tee kotona eväät mukaan. Noin säästät 4e/päivä.
      Ruoka maksaa myös itse ostettuna/valmistettuna jos ei dyykkaa rodesta!

      2) työmatkakulut otetaan sossussa menona huomioon.
      Jos käyn työssä en halua olla sossun asiakas!

      3) lisäksi sinulle katsotaan etuoikeutetuksi tuloksi 150e/kk, eli tuota summaa nettotulostasi ei oteta huomioon.
      Sama juttu en käy työssä asioidakseni sossussa ja toimittaakseni kaikista tuloistani/menoistani tositteet Jne:

      4) sossu maksaa sairauden ja terveydenhoidon kulut
      Työstä PITÄÄ saada suurempi hyöty ja palkan on oltava sen suuruinen että ei tarvitse olla sossun kanssa missään temisissä!

      • helppoa se on

        Ruoka maksaa myös itse ostettuna/valmistettuna jos ei dyykkaa rodesta!
        - toimeentulotuen perusosasta 50% on tarkoitettu ruokaan, siihenhän sinä sitä rahaa sieltä sossusta saat sen 240e/kk

        Jos käyn työssä en halua olla sossun asiakas!
        - tämä on oma valintasi. Toki parasta on mennä sellaiseen työhön josta tienaa niin paljon ettet mitään tukia tarvitse

        Sama juttu en käy työssä asioidakseni sossussa ja toimittaakseni kaikista tuloistani/menoistani tositteet Jne:
        - tämä on oma valintasi. Toki parasta on mennä sellaiseen työhön josta tienaa niin paljon ettet mitään tukia tarvitse

        Työstä PITÄÄ saada suurempi hyöty ja palkan on oltava sen suuruinen että ei tarvitse olla sossun kanssa missään temisissä!
        - tämä on oma valintasi. Toki parasta on mennä sellaiseen työhön josta tienaa niin paljon ettet mitään tukia tarvitse


      • uusimaa

        Dyykkaa rodesta? Stadin slangi on ärsyttävää. :( Itse puhun täydellistä kirjakieltä. :)


    • Öky pummi

      Mitenkäs siihen työhön mennään josta tienaa niin paljon ettet mitään tukia tarvitse ??

      Kuten sanottua olen sairastunut selkärankareumaan jne: ranka on finaalissa!
      Olin Lvi-asentaja ja sairastuessani palkkani oli 4000e/kk siitä on neljä vuotta aikaa.

      Siitäkin kun erosin työstäni terveys-syistä olin viimeiset 2v sairaslomalla vaikka olin firmassa kirjoilla.

      Eli tarjolla olisi puolirampa/puolihullu ex putkirunkkari,joka ei oikeastaan ole viimeiseen kuuteen vuoteen tehnyt päivääkään töitä .

      Kukahan palkkaisi minut ja maksaisi minulle sen 4000e/kk ;)

      • mieti sitä

        Jos olet itse sitä mieltä ettei sinusta ole sellaiseen työhön mistä maksetaan 4000e/kk, niin sitten sinun ehkä kannattaa miettiä mistä asioista olet elämässäsi valmis tinkimään.

        Ehkä se tiliotteiden vieminen sossuun ei sittenkään ole sellainen asia mistä sinun kannattaa tinkiä jos kuitenkin syödäkin haluat?


      • uusimaa

        Istutko rullatuolissa?:(


    • Öky pummi

      Olen erittäin tyyväinen sossuuni päätös tehdään 3-5kk kerrallaan, eivät ahdistele minua mitenkään millään typerillä suunnitelmilla tms: semmoinen vissiin pitäisi muutaman kk jälkeen tehdä? Ikinä en ole tavannut sosiaalityöntekijääni en edes tiedä kuka hän on. Jatkohakemukset teen kirjallisesti joku etuuskäsittelijä ne käytännössä laskee ja tsekkaa ei varsinainen sosiaalityöntekijä. Allekirjoituskin tataa olla kirjoituskoneella tehty.

      Myöskään työkkäri ei minua ahdistele heitä ei kiinosta p vertaa mitä teen sieltäkään en ole joutunut minkäänlaisten toimenpiteiden,aktivointisuunnitelmien tms: kohteeksi, viimeksi soittivat abaut vuos sitten ja sanoivat "seuraava yhteydenotto voi kestää pitkään" Työnhaku on voimassa toistaiseksi!

      Saan olla kaikinpuolin rauhassa sopii minulle.

      Alkuperäinen kirjoitus käsitteli kannustinloukkua.

      • uusimaa

        Sossuun ei pidä ikinä olla tyytyväinen vaan ainoastaan itseensä. :)


    • uusimaa

      Aha. Minä asun liki 3x suuremmassa kolmiossa ja meitä on tässä kaksi henkilöä. Vuokra on reippaasti alle tonnin. Itse en maksa senttiäkään vaan sossu maksaa ylimenevän vuokranosuudenkin. Kiitos itseni.

    • -Työtön-

      "Miksi Helveti*ssä enään lähtisin johon v- mäiseen paskaduuninn huonolla palkalla, työelämä on muutenkin mennyt ihan hulluksi hirveä työtahti ja vaatimukset"

      Vs.

      Pitkään jatkunut työttömyys käy terveyden ja psyyken sekä itsetunnon päälle.
      Itselleni ei ole tullut vastaan ensimmäistäkään pitkäaikaistyötöntä joka olisi tyytyväinen oloonsa.

      Kuuntele vaikka näitä ao linkin työttömiä:

      http://areena.yle.fi/tv/2077442

      http://areena.yle.fi/tv/2177501

      • uusimaa

        En minä aloittajana tekisi mitään töitä. Hänhän on jo sairas ja miksi pitäisi lisää kitua?


      • 1+6

        Ainut syy miksi työttömyys käy joskus psyykeen päälle on se, että pitää esittää niin kuin olisi jotenkin tyytymätön ja hakisi koko ajan työtä. Aina kun tapaa tuttuja tai sukulaisia niin sama sirkus päälle. "Onko kuulunut mitään työjuttuja?" "Onkos siellä työrintamalla mitään uutta?". Näille kun saisi rehellisesti vastata, että ei ole mitään kuulunut eikä ole mitään uutta koska en etsi enkä hae eikä sitä tarvitse aina olla kyselemässä, niin kaikki menisi hyvin. Mutta kun se ei vieläkään nykypäivänä ole hyväksyttävää, että joku nauttii olostaan vapaaherrana tekemättä mitään tai tehden sitä mitä haluaa tehdä ilman rajoituksia. Tämä on se asia, joka käy psyykeen päälle. Että pitäisi jotenkin häpeillä omaa vapauttaan.


    • EronnutIskäStadista

      Saan nykyään sossusta ja kelalta 1590e nettotuloja ja hyötyä kuukaudessa !

      Mäkin olin aikanaan sinisilmäinen duunari 90-luvulla ja tein 50 markan tuntipalkalla töitä ja elätin itteni Helsingissä. Kun täytin 30 ja lapset tehtyäni tuli ero ja muuta paskaa työttömyyttä, nostin vaatimustasoni korkealle töiden suhteen.

      Mulle maksetaan työttömyyspäivärahaa,asumistukea ja sossun toimeetulotukea täydentävästi siten että 480e jää kuussa elämiseen. Lisäksi saan rahaa lasteni viikonlopputpaamisiin 60e/kk joten mulla on summa 540e. Sähkölasku on 30e/kk, joten nettohyötyä 570e.

      Asumiskustannukset on 720e/kk.Saan myös elatusmaksut vapaaksi,eli nettohyötyä 300 euroa lisää.Neliöitä mulla on 62 ja yksin asun.

      Saan siis 1590 euroa nettohyötyä suhteessa siihen että kävisin töissä. Tämä on veroprosenttilaskurin mukaan 2000e bruttopalkkaa vastaava hanttityö.

      kyllä mä töihin menen, mutta KULTAISESTA KOLMOSESTA en luovu, eli 3 tonnin minimipalkasta !!

      Elatusvelvollisen korkeakoulutetun Stadissa asuvan etäisän on kunnioitettava itseään niin paljon että vaatii edes sen keskiarvopalkan kun on kalliisti käynyt korkeakoulututkinon aikanaan töiden ohessa.

      Sitten kun lapseni ovat täysi-ikäisiä, en enää hyödy 300e elatusmaksuvapautuksesta enkä saa 60e/kk lasten tapaamisiin rahaa eli nettotukeni tippuu 1230 euroon.

      Myös sossu varmaan pakottaa mut sitten pienempään asuntoon, sillä 62 neliön asuntoa en tarvitse täysin yksin.Nyt pitää olla tilaa lapsille.

      Siispä, ymmärrän että me eronneet isukit tullaan kalliimmaksi yhteiskunnalle..

      Mutta EN P.erkeleessä suosittele kokemaan samaa kuin minä, ei mun tuloilla herroiksi elellä. Kuhan vana selvitään päivästä toiseen ja koitetaan miettiä miten sitä sais joskus kunnon työpaikan ja elämän kohilleen.

      Viinaa en juo,enkä huumeisiin ole ikinä koskenut. Silti kokenut kohtuuttoman paljon p.askaa. En toivoisti näitä kokemuksia kellekänä vihamiehellenikään.

      Sinkkuna ja lapsettomana sitä pärjäis ihan aina ja missä vaan. Mäkin voisin asua vaikka jonkun laivan ruumassa ja skruudaisin jotain kasarilla väännettyä spydäriä. Duuniksi vaikka ruokkisin kanoja tai kuuraisin laivan kantta ihan sama.

      Kun eroni myötä elämäni vietiin, ni pakko jotain tsemaa et lapsilla on edes tasoa olla mun luona.

      Toivottavasti en kuulu niihin onnettomiin SuomiMiehiin jotka vetää itsensä jojoon lasten ätysi-ikäisyyden kynnyksellä....no ei oo toistaiseksi pelkoo..

      Tsemii kaikille !

      • SamaVanhaPieruStadis

        Niin siis tarkotin tolla lauseella että kun elatusmaksut loppuu ja nettohyötyni tippuu 360 euroa,niin silloin jo kannattaa tehdä hanttihommia. Sit meen tekee vaikka p.askatöitä jos en saa koulutustani vastaavaa työtä.

        On noi elatusmaksut ja pätkätyötkin aivan p.erseestä ! joskus yritin tehdä niitä,mutta sitten pamahti elatusmaksut takautuvasti päälle kun oli vähänkin tuloja. Jäin tuntuvasti tappiolle - ja kaikenlisäksi ulosottomies alkoi kolkuttelee ovilla !

        Ette tajua miten k.u.s.i.sessa paikassa eronntu etäisä voi olla. Pätkätyöt vie parikatoon. Ne ei kannata normi sinkuillekaan, mutta etäisä joutuu ulosottokierteeseen.

        Kaiken oon maksanu ja luottoteidot tallella. Toivottavasti pystyn tarjoamaan tukeni lapsilleni ja etteivät he koe samaa kohtaloa.

        Minusta ei niin ole väliä - olen jo vähän luovuttanut.

        Eli vielä siis kerran, vaikak anonyyminä kirjotan, ni älkää meitä etäisukkeja erehtykö kadehtimaan vaikka lähes 1600 euron nettotuet fattasta saataisiinkin..


      • Kondomii
        SamaVanhaPieruStadis kirjoitti:

        Niin siis tarkotin tolla lauseella että kun elatusmaksut loppuu ja nettohyötyni tippuu 360 euroa,niin silloin jo kannattaa tehdä hanttihommia. Sit meen tekee vaikka p.askatöitä jos en saa koulutustani vastaavaa työtä.

        On noi elatusmaksut ja pätkätyötkin aivan p.erseestä ! joskus yritin tehdä niitä,mutta sitten pamahti elatusmaksut takautuvasti päälle kun oli vähänkin tuloja. Jäin tuntuvasti tappiolle - ja kaikenlisäksi ulosottomies alkoi kolkuttelee ovilla !

        Ette tajua miten k.u.s.i.sessa paikassa eronntu etäisä voi olla. Pätkätyöt vie parikatoon. Ne ei kannata normi sinkuillekaan, mutta etäisä joutuu ulosottokierteeseen.

        Kaiken oon maksanu ja luottoteidot tallella. Toivottavasti pystyn tarjoamaan tukeni lapsilleni ja etteivät he koe samaa kohtaloa.

        Minusta ei niin ole väliä - olen jo vähän luovuttanut.

        Eli vielä siis kerran, vaikak anonyyminä kirjotan, ni älkää meitä etäisukkeja erehtykö kadehtimaan vaikka lähes 1600 euron nettotuet fattasta saataisiinkin..

        Käytä kumia ei tule lapsia sitten ihme marinaa!


    • Öky pummi

      Empä usko että kukaan kadehtii meitä "sosiaalipummeja" eipä tämä helppoa olemkuten sanottua terveys on mennyt,avioero jne: Näillä tuloilla juuri ja juuri pärjää kun on tarkkana. Minäkään en onneksi ole sortunut viinaan tai muihin päihteissin ja harrastukset nyt jotenkin pitää elämää yllä tarkoitusta ja sosiiaalisuutta. Aika kovahan paikka tuo oli sairastua 41 vuotiaana...
      Onneksi ei ole biologisia tenavia kasvatin kyllä 10v kahta poikaa ja välimme ovat edelleen hyvät ja heitä tuen kaikessa
      Omalta kohdaltani sanon myös että tätä kohtaloa en kenellekkään toivo JA!

      " Minusta ei niin ole väliä-olen jo vähän luovuttanut"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe