TE- keskuksen vedätystä

retarded nation

Jouduin työttömäksi vuosi sitten. TE- keskuksessa tehtiin suunnitelma jonka mukaan haen TE- keskuksen minulle osoittamia töitä ja laitan CV:ni CV- nettiin. Tein kuten sovittiin. Kävin oikein TE- keskuksessa paikan päällä virkailijan kanssa varmistamassa että varmasti olen kaikki velvollisuuteni suorittanut. Ettei jokin pikku juttu jää huomaamatta josta minua voidaa rangaista karenssilla. Kaikki oli virkailijan mukaan pilkulleen oikein. Omissa tiedoissani on siitä asti lukenut että olen suorittanut kaikki sovitut toimenpiteet asianmukaisesti.

Viikko sitten sainkin varoittamatta ilmoituksen että tukeni katkaistaan koska en ole laittanut CV:täni sovitusti CV- nettiin! Tsekkasin asian ja huomasin TE- keskuksen sivuilta huomaamattoman kohdan jossa sanotaan ettei CV:n tallentaminen vielä tee siitä julkista. Se pitää julkaista erikseen!

Omien sivujeni etusivulla omissa tiedoissani olisi pitänyt olla kissankokoisin kirjaimin ilmoitus että minulla on yksi sovittu tehtävä loppuun suorittamatta että olisin tajunnut korjata sen ajoissa! Koko tämän ajan tiedoissani on lukenut että olen suorittanut kaikki tehtävät sovitusti. TE- keskuksen kirkasotsainen about 18- vuotias suojatyöläisvirkailija ei maininnut asiasta mitään.

Nyt on tuet katki ja odotellaan jopa 30 päivää uutta TE- keskuksen lausuntoa. Ehkä ne löytää vielä jonkun pilkun jonka perusteella tukeni voidaan evätä? Ehkä 30 päivän kuluttua ne vaatii jostain helvetin pilkusta lisäselvityksen ja sitten jälleen odotellaan seuraavat 30 päivää?

Vuokrat pitäisi maksaa, laskut pitäisi maksaa, syödäkin pitäisi ehkä joskus...

Suunnitelman mukaan CV olisi pitänyt julkaista 14.11 mennessä. Sattuneesta syystä tajusin painaa "julkaise"- painiketta nyt sitten vasta 16.11. koska TE- keskuksen virkailija, ja omien sivujeni tiedot olivat harhaanjohtavia. TÄLLAISEN ASIAN TAKIA nyt sitten pitää taas pysäyttää koko elämä.

Vittu mitä vedätystä. Kaikkihan tietävät että joku helvetin pitkäaikaistyöttömän CV:n julkaisu on muutenkin edesauttanut työllistymistä tosi tehokkaasti. Tosi tärkeä tehtävä suoritettavaksi dah. Tässä sitä ollaan jälleen jonkun villapaitaporvarin tyhjäpääpentujen armoilla. Siellä ne nyt taas nostaa palkkaa TE- keskuksen virkailijoina. Siistiä simppeliä sisätyötä. Ja sitten pitää törttöillä sekin. Ei ymmärrä millainen vaikutus yhdellä virkailijan mokalla voi olla te- keskuksen asiakkaan koko elämään.

41

2337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysyppäs sieltä

      Tuo onkin mielenkiintoinen juttu. Rupesin epäilemään olenko itsekään painanut tuollaista julkaise nappia kun en muistanut sellaista olevankaan. Joten kävinkä äsken katsomassa ja kappas kummaa ovat nappulat muuttuneet sitten viime näkemän. Ennen siellä ei lukenut mitään julkaise tai muuta julkaisua eikä poista julkaisu. Siellä oli vain muistaakseni jotenkin niin että tallenna, muuta ja poista.

      Onkohan käynyt niin että se järjestelmän muutos on tapahtunut juuri kun olet tehnyt sen CV:n sinne sillä vanhalla systeemillä ja jostain kumman syystä ei järjestelmä sitten ole sinun CV:si julkaissut. Silloinhan sinulle ei kuuluisi tulla mitään karensseja. Se on Te-toimiston moka. Näitä tapauksia täytyy olla enemmänkin. Kysy sieltä TE-toimistolta koska tuo muutos on tullut ja kerrot koska itse kävit sen oma´n CV siellä tallentamassa. On takuutta mennyt nyt jotenkin ristiin.

      • retarded nation

        Ei niitä järjestelmiä niin muuteta että työttömille aiheutuu karensseja helvetti!

        Kävin tietysti heti seuraavana maanantaina itse TE- keskuksessa selvittämässä asiaa. 18- vuotias sössönsöö homopoikkuli ei siellä osannut sanoa muuta kuin että jaa'a, vaikea sanoa tuohon mitään, katsotaanpas omia tietojasi otitko tunnukset mukaan, joo ja painat sitten tuosta "oma asiointi" ja sitten paina tuosta ja tuosta. Hän oli omaksunut ajatuksen että hänen tehtävänsä on olla henkisenä tukena tyhmälle ja yksinkertaiselle työttömälle joka "ei ole koskaan nähnyt tietokonetta".

        Työttömäthän ovat jotain kehitysvammaisiin verrattavaa.

        Koska omilla sivuillani lukee edelleen, että kaikki asiat hoidettu asianmukaisesti, ei suoritettavia tehtäviä, lapsenkasvoinen poikuli totesi että kaikki on hyvin. Ei pelkoa karenssista. Totesin että tiedän, mitään todellista syytä karenssiin ei ole. Olen ihan itse - iha itte oon osannut käydä!!- käynyt päivittäin neuroottisella vimmalla omilla sivuillani tarkkailemassa ettei sinne vain ole tullut jotain uutta muutosta. Mutta siellä on lukenut koko ajan että asiat kunnossa, eikä asian laita lopulta ollutkaan niin. OMIEN SIVUJEN TIETOIHIN EI VOI LUOTTAA. Pyysin päästä jonkun sellaisen henkilön paikeille joka tekee lausuntoja tukien maksajalle. Joo niistä mä en kyllä tiedä mitään, sanoi poika, mutta selvityksen käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää. Kiitos ja hei.

        Päätin sitten soittaa virkailijalle joka on nimetty työ"tarjouksien" lähettäjäksi. "Kaikki virkailijamme ovat varattuja, ole hyvä ja odota. Odotusaika on maksullista". Ja sitten odotellaan ja odotellaan. Ja maksellaan puhelinlaskuja myöhemmin. Kun odotusaika ja ajatus tulevasta puhelinlaskusta alkaa mennä kohtuuttomuuksiin on pakko katkaista puhelu ja yrittää myöhemmin. Ja kun uudelleen yritän soittaa en pääse edes jonoon: "emme ota uusia puheluita jonoon".

        Yritä tässä nyt sitten hoitaa omia asioitasi.

        CV:ni julkaisu myöhästyi KAKSI PÄIVÄÄ TE- keskuksen kämmäilyn vuoksi. Voi kauhea sentään. Mulla ei todella ole 30 päivää varaa odotella yhtään mitään tällaisen asian vuoksi.

        Kai ne päättää vähentää tuistani nyt sitten ne kaksi päivää vai?

        Vai?

        Suomi. Pilkunnussijoiden valtakunta. Kyllä on likaista touhua.


    • erkki16

      Naurettavan julmaa touhua tuollainen. Ihan kuin systeemejä rakennetaisiin sellaisiksi että karensseja voidaan antaa mielivaltaisesti. Unohtaa jotain nappia painaa netissä ja siten viedään toimeentulo.

      On paljon ihmisiä jotka huonosti osaavat käyttää tietokoneita käyttää. Helposti menee sekaisin atk alan ammattilainenkin. Voi helposti luulla että tallennus tarkoittaa julkaisua esim. cv netin suhteen. jne.

      Höpöhommaahan tämä on. Karenssit / tukien katkaisut pitäisi tehdä vain oikeista syistä esim. irtisanoutuu töistä, ei ota töitä vastaan, ei hae tarjottuja työpaikkoja jne.

      • ewutreru twe t

        "ei hae tarjottuja työpaikkoja"?
        Tarkoitit kai: "ei hae työpaikkoja, joihin työkkäri käskee häntä hakemaan". Tarjous se olisi vain, jos työkkäri olisi vaivautunut neuvottelemaan työnantajan kanssa ja löytämään sopivan ehdokkaan, jolle nyt sitten 'tarjottaisiin' työtä. Ei käytetä väärin sanoja. Ei puhuta kuntoutuksesta, kun on kyseessä orjuutus. Ei puhuta vapaaehtoisuudesta, kun kyseessä on pakottaminen.


    • vanha ja viisas

      "Suunnitelman mukaan CV olisi pitänyt julkaista 14.11 mennessä."

      Tuosta sananmuodosta voisi päätellä, että virkailija on tiennyt työllistymissuunnitelmaa laadittaessa, että CV tulee erikseen julkaista, että pelkkä tallentaminen ei vielä riitä.

      Saattavatkin ihan piruuttaan teettää kiusaa ja aiheuttaa tuollaisilla huomaamattomilla asioilla karensseja työttömille.

      Pääsääntö työkkärin kanssa on, että mitään ylimääräistä ei kannata sopia työllistymissuunnitelmaansa, sillä sopimuksen todellinen funktio on karenssin määrittäminen, jos ei toteuta sovittua asiaa. Siis tuon takia ei kannata sopia yhtään mitään ylimääräistä sopimukseen, sillä itse kukin voi tehdä oman työllistymisensä eteen omin päin mitä tahansa.

      • retarded nation

        "Ihan kuin systeemejä rakennetaisiin sellaisiksi että karensseja voidaan antaa mielivaltaisesti. Unohtaa jotain nappia painaa netissä ja siten viedään toimeentulo."

        Pistää oksettamaan kun ajattelee miten monelle maksetaan PALKKAA siitä että he päivittäin käyvät TYÖKSEEN täikammalla läpi työttömien tietoja etsien tekosyitä karenssiin. Kuinka monta ihmistä suomessa saa oman toimeentulonsa siitä, että he tehtailevat karensseja toisille, ei uskalla ajatellakaan, hyi helvetti!

        "Pääsääntö työkkärin kanssa on, että mitään ylimääräistä ei kannata sopia työllistymissuunnitelmaansa, sillä sopimuksen todellinen funktio on karenssin määrittäminen, jos ei toteuta sovittua asiaa."

        Vuosien vankalla kokemuksella ja kivuilaita elämää uhkaavia karensseja kokeneena jokainen alan asiantuntija tietää miten vaarallista on sanoa "ei" kun ollaan te- keskuksen kanssa tekemisissä.

        Kieltäytyminen mistä tahansa virkailijan ehdotuksesta voi johtaa karenssiin sillä perusteella että työttömän katsotaan olevan "yhteistyöhaluton" oman työllistymisensä suhteen. Ja kun oma hengissä säilyminen on kiinni siitä mitä joku te- keskuksen ylimielinen pilkunnuissijapaska päättää oikkujensa mielivallassa tehdä pääsi menoksi, on hyvin riskaabelia kieltäytyä mistään mitä suunnitelmaa tehtäessä työttömälle "ehdotetaan".

        Jos on menneisyydessään ollut vähällä esimerkiksi joutua asunnottomaksi jonkun te- keskuksen, ja sen jälkeen sosiaalitoimiston virkailijan oikkujen vuoksi, se pistää varovaiseksi. Menneisyys on opettanut karvaimman kautta: kieltäytyminen mistä tahansa = kuukausien karenssi.


      • retarded nation

        Sitten pääsisimme päällistelemään a- studiota tai silminnäkijää jossa kauhistellaan miten työvoimavirkailijoidenkin työstä on tullut vaarallista. ASIAKKAILLA kun on nykyisin yhä enenevässä määrin noita "mielenterveysongelmia" ja taipumusta häiriökäyttäytymiseen ilman syytä.

        Ehkä heille pitäisi maksaa vaarallisen työn lisää?


    • silmä silmästä

      Kannattaa muistaa, että vakilassa on nykyisin mahdollisuus kouluttautua, säästää rahaa ja tehdä töitä. Ruoka on hyvää ja saat katsella elokuvia, kuntoilla, pelailla pelikonsolia ja harrastaa. Myös sosiaalista elämää on paljon ja terveydenhuolto on ilmaista. Kakun lusittua sinulle hankitaan asunto ja mahdollisesti myös palkallinen työharjoittelupaikka.

    • vajnki

      Itse olen valinnut vankilan elämäntavaksi. Yhteiskunta maksaa kaiken ja ei tarvitse miettiä eikä tapella tukien kanssa. Eikä tarvitse tehdä yhtään mitään ja valtio maksaa kaiken. Suomessa on merkittävässä kasvussa elämäntapavangit, jotka tekevät rikoksia vain päästäkseen vankilaan mahdollisimman pitkäksi aikaa. Jotta valtio maksaa kaiken ja ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

    • kummallista on

      Eikö sinulle tullut muutamaa päivää aikaisemmin sähköpostiviestiä CV:n julkaisemisen vanhentumisesta. Minulle ainakin tulee, joten on helppo käydä uusimassa ennen määräajan päättymistä. Muutoin olen samaa mieltä muiden kirjoittajien kanssa, että tuollainen joka ikisestä pikku asiastakin (kuten se CV:n julkaisu) karensseilla rankaiseminen on täyttä mielivaltaa.

      Joku näillä palstoilla oli kertonut ettei CV:tä ole pakko julkaista, mutta jos on sitoutunut julkaisemaan eli sinne työnhakusuunnitelmaan näin kirjattu niin sitten on. Voikohan sen CV:n julkistamisen sieltä työnhakusuunnitelmasta poistaa ilman seuraamuksia. Kun siitä sen seuraamisesta tulee ylimääräistä sydämenjyskytystä ja stressiä sen karenssin pelossa.

      • ahkeroitsija

        " Joku näillä palstoilla oli kertonut ettei CV:tä ole pakko julkaista," No eikös sen cv:n tarkoitus ole edesauttaa työpaikan saamista? Miksi sitä ei siis kannattaisi julkaista? Jottei saisi töitä vaan korvauksia?


      • retarded nation
        ahkeroitsija kirjoitti:

        " Joku näillä palstoilla oli kertonut ettei CV:tä ole pakko julkaista," No eikös sen cv:n tarkoitus ole edesauttaa työpaikan saamista? Miksi sitä ei siis kannattaisi julkaista? Jottei saisi töitä vaan korvauksia?

        Millä tavalla CV:n julkaisu, joka koostuu vuosikausien aikana kasaantuneista leimaavista työllistämistoimenpiteistä ja pitkistä työttömyysjaksoista edistää oikeaa työllistymistä?

        Entä ne henkilöt joiden CV koostuu A4 kokoisesta tyhjästä paperista? Kerro nyt valopää kiireesti missä ne oikeat hyvät työnantajat ovat jotka katsovat sellaisia CV:eitä ihan että niinku WAU no tuossapa työntekijä jonka haluan palkata töihin, niin paljon on hyviä ja tehokkaita tuki sitä ja tuki tätä töitä tehnyt!

        Aivokääpiö voisi pitää päänsä kiinni asioista joista ei ymmärrä sitten hevonvittua yhtään mitään.


      • ahkeroitsija
        retarded nation kirjoitti:

        Millä tavalla CV:n julkaisu, joka koostuu vuosikausien aikana kasaantuneista leimaavista työllistämistoimenpiteistä ja pitkistä työttömyysjaksoista edistää oikeaa työllistymistä?

        Entä ne henkilöt joiden CV koostuu A4 kokoisesta tyhjästä paperista? Kerro nyt valopää kiireesti missä ne oikeat hyvät työnantajat ovat jotka katsovat sellaisia CV:eitä ihan että niinku WAU no tuossapa työntekijä jonka haluan palkata töihin, niin paljon on hyviä ja tehokkaita tuki sitä ja tuki tätä töitä tehnyt!

        Aivokääpiö voisi pitää päänsä kiinni asioista joista ei ymmärrä sitten hevonvittua yhtään mitään.

        "Millä tavalla CV:n julkaisu, joka koostuu vuosikausien aikana kasaantuneista leimaavista työllistämistoimenpiteistä ja pitkistä työttömyysjaksoista edistää oikeaa työllistymistä?"

        Miksi luulit, että tarkoitin juuri mainitsemanlaistasi kärjistetyn tyhjää cv:tä? Eiköhän niitä cv:itä ja niiden tekijöitä ole Suomen maassa monenlaisia. Esim meikäläisenikäisellä on työhistoriassaan moniakin eri työpaikkoja ja monilta eri aloilta.

        Yleisesti ottaen cv:n julkaisu kuitenkin lähtökohtaisesti auttaa työnhakijaa enemmän, kuin ettei kerro itsestään mitään. Toinen juttu on sitten se jollei ole mitään laittaa sinne cv:hen. Ei kuitenkaan kannata katkeroitua.

        Mikäli asiointitapasi "asialiisuudessaan" on vastaavaa TE-toimistossa, kuin miten vastasit esim minun viestiisi ("aivokääpiö, valopää, pitää pääsi kiinni") niin ihmettelisin jos saat sieltä minkäänlaista apua. Asenteesi paistaa kilometrin päähän.

        Vanha ja kuvaava suomalainen sananlasku sanoo: "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan". Oma huutelusi vaikuttaisi olevan vähemmän rakentavaa ja yhteistyökykyistä. Joskus kannattaa katkaista oma negatiivisuuden kierre tietoisesti ja ottaa ns lusikka kauniiseen käteen. Asiat voivat yllättäen alkaa sujumaan paremmin.


      • retarded nation
        ahkeroitsija kirjoitti:

        "Millä tavalla CV:n julkaisu, joka koostuu vuosikausien aikana kasaantuneista leimaavista työllistämistoimenpiteistä ja pitkistä työttömyysjaksoista edistää oikeaa työllistymistä?"

        Miksi luulit, että tarkoitin juuri mainitsemanlaistasi kärjistetyn tyhjää cv:tä? Eiköhän niitä cv:itä ja niiden tekijöitä ole Suomen maassa monenlaisia. Esim meikäläisenikäisellä on työhistoriassaan moniakin eri työpaikkoja ja monilta eri aloilta.

        Yleisesti ottaen cv:n julkaisu kuitenkin lähtökohtaisesti auttaa työnhakijaa enemmän, kuin ettei kerro itsestään mitään. Toinen juttu on sitten se jollei ole mitään laittaa sinne cv:hen. Ei kuitenkaan kannata katkeroitua.

        Mikäli asiointitapasi "asialiisuudessaan" on vastaavaa TE-toimistossa, kuin miten vastasit esim minun viestiisi ("aivokääpiö, valopää, pitää pääsi kiinni") niin ihmettelisin jos saat sieltä minkäänlaista apua. Asenteesi paistaa kilometrin päähän.

        Vanha ja kuvaava suomalainen sananlasku sanoo: "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan". Oma huutelusi vaikuttaisi olevan vähemmän rakentavaa ja yhteistyökykyistä. Joskus kannattaa katkaista oma negatiivisuuden kierre tietoisesti ja ottaa ns lusikka kauniiseen käteen. Asiat voivat yllättäen alkaa sujumaan paremmin.

        Mitä sinä viisastelija teet työttömyyttä koskevalla palstalla jos omat asiasi on hyvin? Mene nyt kiireesti ahkeroimaan siitä hop hop kun sinulle siitä kai palkkaa maksetaan!

        Sellaisen asian ymmärtämiseen ei tarvita kuin terveesti kehittynyttä empatiakykyä ja keskivertoälyä miksi ihmiset joita kiusataan tällaisella pilkunviilauksella, lällätellään viimeisen mahdollisen toimeentulon eväämisellä aina kun siihen keksitään pienikin tekosyy, saattavat osoittaa katkeruutta. Sitä sinulla narisitisessa itsetyytyväisyydessäsi ole. Tällainen toisten toimeentulolla leikkiminen merkitsee sille onnettomalle, joka tällaisen pelleilyn kohteeksi joutuu, todellista HÄTÄÄ. Se ei ole sitä, että sinulta jäisi parin kuun palkka saamatta. Sinun elämäsi ei siitä hetkahtaisi mihinkään suuntaan. Alimpien tukien varassa olevan elämä voi mennä täysin raiteiltaan jonkun helvetin virkailijan mielivallan vuoksi.

        Kenellä on asennevamma? Kenellä? Katso peiliin. Koita nyt jumalauta kehittää niitä henkisiä ominaisuuksiasi vähän korkeammalle tasolle!

        Jos sinua on hemmoteltu kunnollisella perinteisellä työsuhteella ja kaikilla siihen sisältyvillä herkuilla, paina mieleesi ettei se ole omaa ansiotasi. Sinulla on ollut elämässä monta onnenkantamoista, että olet sattuman kaupalla syntynyt oikeaan aikaan, oikeanlaisiin olosuhteisiin ja sattumien oikuista päässyt suotuisaan työjatkumoon josta vain harvat nuorempien sukupolvien edustajat osaavat edes haaveilla. Täällä sinä ylimielinen kärsä pystyssä paukuttelet henkseleitäsi. Etuoikeutettu ihminen, joka on itsetyytyväisenä elellyt turvattua elämää, elättelee suuruudenhulluja kuvitelmia omasta erinomaisuudestaan. Et ole viitsinyt vaivautua pitämään itseäsi edes ajantasalla ympäröivän yhteiskunnan muutoksista. Oletko tietoinen suuresta työttömyysongelmasta joka on jatkunut jo 90- luvun alusta alkaen, oletko?? Vikia on varmaan työttömien omissa asenteissa vai? Oletko tietoinen että Suomessa lakkautetaan isoja lafkoja jatkuvasti. Ihmisiä jää tuhansittain työttömiksi koko ajan. Et oo huomannut? No clue? Siellä sinä elelet ruusunpunaisessa pumpulissasi vailla huolen häivää ja peukutat itse omia viestejäsi.

        Vittu mitä sontaa.


      • ahkeroitsija
        retarded nation kirjoitti:

        Mitä sinä viisastelija teet työttömyyttä koskevalla palstalla jos omat asiasi on hyvin? Mene nyt kiireesti ahkeroimaan siitä hop hop kun sinulle siitä kai palkkaa maksetaan!

        Sellaisen asian ymmärtämiseen ei tarvita kuin terveesti kehittynyttä empatiakykyä ja keskivertoälyä miksi ihmiset joita kiusataan tällaisella pilkunviilauksella, lällätellään viimeisen mahdollisen toimeentulon eväämisellä aina kun siihen keksitään pienikin tekosyy, saattavat osoittaa katkeruutta. Sitä sinulla narisitisessa itsetyytyväisyydessäsi ole. Tällainen toisten toimeentulolla leikkiminen merkitsee sille onnettomalle, joka tällaisen pelleilyn kohteeksi joutuu, todellista HÄTÄÄ. Se ei ole sitä, että sinulta jäisi parin kuun palkka saamatta. Sinun elämäsi ei siitä hetkahtaisi mihinkään suuntaan. Alimpien tukien varassa olevan elämä voi mennä täysin raiteiltaan jonkun helvetin virkailijan mielivallan vuoksi.

        Kenellä on asennevamma? Kenellä? Katso peiliin. Koita nyt jumalauta kehittää niitä henkisiä ominaisuuksiasi vähän korkeammalle tasolle!

        Jos sinua on hemmoteltu kunnollisella perinteisellä työsuhteella ja kaikilla siihen sisältyvillä herkuilla, paina mieleesi ettei se ole omaa ansiotasi. Sinulla on ollut elämässä monta onnenkantamoista, että olet sattuman kaupalla syntynyt oikeaan aikaan, oikeanlaisiin olosuhteisiin ja sattumien oikuista päässyt suotuisaan työjatkumoon josta vain harvat nuorempien sukupolvien edustajat osaavat edes haaveilla. Täällä sinä ylimielinen kärsä pystyssä paukuttelet henkseleitäsi. Etuoikeutettu ihminen, joka on itsetyytyväisenä elellyt turvattua elämää, elättelee suuruudenhulluja kuvitelmia omasta erinomaisuudestaan. Et ole viitsinyt vaivautua pitämään itseäsi edes ajantasalla ympäröivän yhteiskunnan muutoksista. Oletko tietoinen suuresta työttömyysongelmasta joka on jatkunut jo 90- luvun alusta alkaen, oletko?? Vikia on varmaan työttömien omissa asenteissa vai? Oletko tietoinen että Suomessa lakkautetaan isoja lafkoja jatkuvasti. Ihmisiä jää tuhansittain työttömiksi koko ajan. Et oo huomannut? No clue? Siellä sinä elelet ruusunpunaisessa pumpulissasi vailla huolen häivää ja peukutat itse omia viestejäsi.

        Vittu mitä sontaa.

        No huhhuh mitä päättelyä ja kaikki pieleen.
        Asiani oli lyhyesti se, että lähtökohtaisesti cv:n julkaiseminen auttaa osaltaan työllistymistä. Ja kun et ajatusta oikein ymmärtänyt niin jatkan: ... edellyttäen, että siinä cv:ssä on sisältöä.

        Näytät jatkavan katkeraa nimittelyäsi niin että sanonpa vaan asenteesi paistavan kauas eikä noilla eväillä todennäköisesti saa kovin hyvää aikaiseksi.

        Ja vielä: olen töissä tällä hetkellä, mutta se ei ole ollut mitenkään pysyvä olotila minullekaan. Viimeiset kaksi sanaasi osuivat oikeaan viestisi sisällön suhteen.

        Hyvää jatkoa kuitenkin sinullekin.


      • kummallista on
        ahkeroitsija kirjoitti:

        "Millä tavalla CV:n julkaisu, joka koostuu vuosikausien aikana kasaantuneista leimaavista työllistämistoimenpiteistä ja pitkistä työttömyysjaksoista edistää oikeaa työllistymistä?"

        Miksi luulit, että tarkoitin juuri mainitsemanlaistasi kärjistetyn tyhjää cv:tä? Eiköhän niitä cv:itä ja niiden tekijöitä ole Suomen maassa monenlaisia. Esim meikäläisenikäisellä on työhistoriassaan moniakin eri työpaikkoja ja monilta eri aloilta.

        Yleisesti ottaen cv:n julkaisu kuitenkin lähtökohtaisesti auttaa työnhakijaa enemmän, kuin ettei kerro itsestään mitään. Toinen juttu on sitten se jollei ole mitään laittaa sinne cv:hen. Ei kuitenkaan kannata katkeroitua.

        Mikäli asiointitapasi "asialiisuudessaan" on vastaavaa TE-toimistossa, kuin miten vastasit esim minun viestiisi ("aivokääpiö, valopää, pitää pääsi kiinni") niin ihmettelisin jos saat sieltä minkäänlaista apua. Asenteesi paistaa kilometrin päähän.

        Vanha ja kuvaava suomalainen sananlasku sanoo: "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan". Oma huutelusi vaikuttaisi olevan vähemmän rakentavaa ja yhteistyökykyistä. Joskus kannattaa katkaista oma negatiivisuuden kierre tietoisesti ja ottaa ns lusikka kauniiseen käteen. Asiat voivat yllättäen alkaa sujumaan paremmin.

        Hyvä ahkeroitsija, jos sen CV:n jatkuva silmälläpito tuottaa stressiä sen muodossa ettei vain päivälläkään myöhästy se uudelleen julkistaminen on kait päivänselvää ettei siinä mitään hyvää ole.

        Ihmetyttää myös miksi sitä ei ole tehty niin, että se CV on siellä ensimmäisestä julkaisusta eteenpäin siihen saakka kun hakija työllistyy, ilman että täytyy vähän väliä käydä sitä uudelleen julkaisemassa. Eikö se olisi kaikkien kannalta mielekkäämpää. Mutta ei, tässäkin kohdin on haluttu laittaa homma niin, että saadaan jonkunlainen karenssi aikaiseksi työttömälle.

        Mitenkäs sellaiset, joilla ei esim. ole sitä omaa tietokonetta. Huomattavan suurella osalla työmarkkinatuen saajista esim. ei ole varaa sellaista hankkia. Sitten se hauskaa onkin kun ravaat siellä kirjastossa niitä ilmoituksia plaraamassa ja CV:tä julkaisemassa karenssin pelko persuuksissa. Ja vielä hauskempaa jos vaikka sen CV:n julkaisun uusimispäivänä oletkin sairaana 40 asteen kuumeessa niin eiku vaan takki niskaan ja menoks.

        Eli hyvä ahkeroitsija, jos näistä CV:stä on jotain hyötyä työttömälle (jota tosin epäilen, kun siellä on ne n. 400 000 työttömän CV:t julkaistuna kuka jaksaa niitä käydä edes läpi) niin varmasti parempi olisi tuo ehdottamani käytäntö. Hyvä kysymys tosiaan on että miksei niin ole?


      • kummallista on
        ahkeroitsija kirjoitti:

        No huhhuh mitä päättelyä ja kaikki pieleen.
        Asiani oli lyhyesti se, että lähtökohtaisesti cv:n julkaiseminen auttaa osaltaan työllistymistä. Ja kun et ajatusta oikein ymmärtänyt niin jatkan: ... edellyttäen, että siinä cv:ssä on sisältöä.

        Näytät jatkavan katkeraa nimittelyäsi niin että sanonpa vaan asenteesi paistavan kauas eikä noilla eväillä todennäköisesti saa kovin hyvää aikaiseksi.

        Ja vielä: olen töissä tällä hetkellä, mutta se ei ole ollut mitenkään pysyvä olotila minullekaan. Viimeiset kaksi sanaasi osuivat oikeaan viestisi sisällön suhteen.

        Hyvää jatkoa kuitenkin sinullekin.

        Vielä ahkeroitsijalle jos et huomannut/tajunnut, että aloittaja oli kimpaantunut siitä, että hän oli tehnyt omalta osaltaan kaikkensa sen eteen että kaikki tarvittava hänen työttömyysturvansa ja työllistymisensä oma asiointi palvelun kautta oli kunnossa mutta edellä olevasta huolimatta ilman hänen myötävaikutustaan homma ei kuitenkaan toiminut ja hän sai karenssin joka työttömälle (olisi se sitä varmasti myös työssä käyvälle jos palkka jäädytettäisiinkin ykskaks) on todella ikävä tilanne.

        Niin kuin jo tossa aiemmassa viestissä ihmettelin miksei CV julkaisua voi hoitaa toisella tavalla ja tässä todellakaan ei ole nyt kysymys siitä miten CV:n julkaisu työllistää yms. vaikka voi soi tietysti ollakin mutta ongelma tässä siis on tämä älytön byrokratia ja työttömän kyykyttäminen ihan millä keinolla tahansa.


      • retarded nation
        kummallista on kirjoitti:

        Hyvä ahkeroitsija, jos sen CV:n jatkuva silmälläpito tuottaa stressiä sen muodossa ettei vain päivälläkään myöhästy se uudelleen julkistaminen on kait päivänselvää ettei siinä mitään hyvää ole.

        Ihmetyttää myös miksi sitä ei ole tehty niin, että se CV on siellä ensimmäisestä julkaisusta eteenpäin siihen saakka kun hakija työllistyy, ilman että täytyy vähän väliä käydä sitä uudelleen julkaisemassa. Eikö se olisi kaikkien kannalta mielekkäämpää. Mutta ei, tässäkin kohdin on haluttu laittaa homma niin, että saadaan jonkunlainen karenssi aikaiseksi työttömälle.

        Mitenkäs sellaiset, joilla ei esim. ole sitä omaa tietokonetta. Huomattavan suurella osalla työmarkkinatuen saajista esim. ei ole varaa sellaista hankkia. Sitten se hauskaa onkin kun ravaat siellä kirjastossa niitä ilmoituksia plaraamassa ja CV:tä julkaisemassa karenssin pelko persuuksissa. Ja vielä hauskempaa jos vaikka sen CV:n julkaisun uusimispäivänä oletkin sairaana 40 asteen kuumeessa niin eiku vaan takki niskaan ja menoks.

        Eli hyvä ahkeroitsija, jos näistä CV:stä on jotain hyötyä työttömälle (jota tosin epäilen, kun siellä on ne n. 400 000 työttömän CV:t julkaistuna kuka jaksaa niitä käydä edes läpi) niin varmasti parempi olisi tuo ehdottamani käytäntö. Hyvä kysymys tosiaan on että miksei niin ole?

        CV voi pisimmillään olla voimassa sivuilla vain KAKSI KUUKAUTTA. Sitten se pitää uusia. Työttömien CV:issä tapahtuu varmaan tosi paljon muutoksia kahden kuukauden aikana? Jos on päässyt tekemään parin viikon sijaisuuksia tms. ne osaa ihan itse varmaan oma- aloitteisesti käydä lisäämässä CV:hen koska se jos joku on tosi tärkeää työllistymisen kannalta.

        Minulla oli aikaisemmassakin työvoimatoiimiston nettisivujen järjestelmässä CV näkyvillä VUOSIA. Sitä on katsottu tasan 0 kertaa. Nykyisen järjestelmän julkaistua CV:tä on katsottu tasan 0 kertaa kuin myös. Työnantajia kiinnostaa ihan vitusti käydä te- keskuksen sivuilla pläräämässä jotain työttömien satojatuhansia julkaistuja CV:itä. Ehkäpä ne työnantajat etsivät tekijänsä jostain ihan muualta kuin työkkärin työttömien cv- nettiä selaamalla.

        Kolmessa edellisessä työhaastattelussa haastattelija ei ole ollut kiinnostunut sen enempää katsomaan CV-täni kuin työtodistuksianikaan. Kun yritin niitä antaa katsottavaksi haastattelija melkein ärsyyntyi, me ei täällä olla noista kovin kiinnostuneita. Olen myös sitä mieltä että on paljon aloja joissa työhistorialla ei tarvitsekaan olla merkitystä. Juuri siihen tyssää monen pitkäaikaistyöttömän työllistymistoiveet. Useimmilla pitkäaikaistyöttömillä on sama jatkumo alkanut jo nuoruuden kesätyöpaikoista; et saa töitä koska ei ole aikaisempaa kokemusta tai koulutusta. Ja mistä sitä kokemusta pitäisi kertyä jos ei saa töitä kun ei ole kokemusta. Kysymys ei tarvitse olla kuin vaikkapa kassakoneen tai siivouskoneen käytön osaamisesta. Tällaisten syiden vuoksi monia nuoria syrjäytetään työelämästä jo heti alkumetreillä. Tällaisia asenteita on suomalaisilla työnantajilla.

        En ole saanut vielä karenssia. Olen vasta odottamassa, ja odottamassa, ja odottamassa selvitykseni käsittelyn tulosta. Tämä odotusaika on itsessään yhden karenssin pituinen. En tiedä millä maksan ensi kuun vuokran. Jos ja kun selvityksen käsittely kestää ja kestää, ja jos tarvitsee selvittää vielä vähän lisää, ja sitten jälleen odotella kuukausia, kolmen rästiin mennen vuokran jälkeen vuokranantajalla on oikeus heittää minut taivasalle.

        Loistavaa Suomi! Aivan mahtavaa työllistämispolitiikkaa.


      • 0+0+0+0=0
        retarded nation kirjoitti:

        CV voi pisimmillään olla voimassa sivuilla vain KAKSI KUUKAUTTA. Sitten se pitää uusia. Työttömien CV:issä tapahtuu varmaan tosi paljon muutoksia kahden kuukauden aikana? Jos on päässyt tekemään parin viikon sijaisuuksia tms. ne osaa ihan itse varmaan oma- aloitteisesti käydä lisäämässä CV:hen koska se jos joku on tosi tärkeää työllistymisen kannalta.

        Minulla oli aikaisemmassakin työvoimatoiimiston nettisivujen järjestelmässä CV näkyvillä VUOSIA. Sitä on katsottu tasan 0 kertaa. Nykyisen järjestelmän julkaistua CV:tä on katsottu tasan 0 kertaa kuin myös. Työnantajia kiinnostaa ihan vitusti käydä te- keskuksen sivuilla pläräämässä jotain työttömien satojatuhansia julkaistuja CV:itä. Ehkäpä ne työnantajat etsivät tekijänsä jostain ihan muualta kuin työkkärin työttömien cv- nettiä selaamalla.

        Kolmessa edellisessä työhaastattelussa haastattelija ei ole ollut kiinnostunut sen enempää katsomaan CV-täni kuin työtodistuksianikaan. Kun yritin niitä antaa katsottavaksi haastattelija melkein ärsyyntyi, me ei täällä olla noista kovin kiinnostuneita. Olen myös sitä mieltä että on paljon aloja joissa työhistorialla ei tarvitsekaan olla merkitystä. Juuri siihen tyssää monen pitkäaikaistyöttömän työllistymistoiveet. Useimmilla pitkäaikaistyöttömillä on sama jatkumo alkanut jo nuoruuden kesätyöpaikoista; et saa töitä koska ei ole aikaisempaa kokemusta tai koulutusta. Ja mistä sitä kokemusta pitäisi kertyä jos ei saa töitä kun ei ole kokemusta. Kysymys ei tarvitse olla kuin vaikkapa kassakoneen tai siivouskoneen käytön osaamisesta. Tällaisten syiden vuoksi monia nuoria syrjäytetään työelämästä jo heti alkumetreillä. Tällaisia asenteita on suomalaisilla työnantajilla.

        En ole saanut vielä karenssia. Olen vasta odottamassa, ja odottamassa, ja odottamassa selvitykseni käsittelyn tulosta. Tämä odotusaika on itsessään yhden karenssin pituinen. En tiedä millä maksan ensi kuun vuokran. Jos ja kun selvityksen käsittely kestää ja kestää, ja jos tarvitsee selvittää vielä vähän lisää, ja sitten jälleen odotella kuukausia, kolmen rästiin mennen vuokran jälkeen vuokranantajalla on oikeus heittää minut taivasalle.

        Loistavaa Suomi! Aivan mahtavaa työllistämispolitiikkaa.

        CV-netti on hyvä juttu.
        Aika vaan on väärä, CVnetillä ei o mitään merkitysatä nyt
        TE-keskus ei sitä suostu tajuumaan vaan pitää pilkuisrtaan kiinni.-
        Ei joustia, ei työpaikkoj, ei mitään, cvain karensseja


    • retarded nation

      En ole saanut ainuttakaan sähköpostia (tekstareista puhumattakaan) TE- keskuksesta. Olen saanut ainoastaan näitä yllätysposteja Netpostiini ilman etukäteisvaroitusta. Mitään ennakkovaroitusta tai kyselyjä en saanut että missä CV:ni viipyy. Aivan puun takaa tuli tämäkin. Olen käynyt itse tunnolllisesti lähes päivittäin omilla te- keskuksen sivuillani varmistamassa että juuri näiltä yllätyksiltä välttyisin. Ja sitten ne tekee näin. Mitään varoitusmerkkejä ei ollut sielläkään.

      CV:tä ei ole kai pakko julkaista mutta sitähän virkailija ei tietenkään minulle kertonut. Seurausten pelossa ei tullut mieleenkään kieltäytyä. Vuosien kokemuksella kun tiedän että kieltäytyminen ei koskaan kannata kun tämän lafkan kanssa ollaan tekemisissä. Kaikkea mistä kieltäydyt voidaan käyttää tekosyynä evätä taloudellinen hengissäsäilymisturvasi.

      Vaikka tästä ei karenssia tulisikaan tämä selvityksen käsittely ja lausunnon odotuttaminen sekä mahdollisten lisäselvitysten odotuttaminen pitkittää niin paljon tukien maksua että sitä jo sinällään voi pitää karenssina.

      Suoraan sanoen tämä tällainen toiminta vaikuttaa vittuilulta. Julmaa se on etenkin kun pelleillään ihmisten alimmalla mahdollisella toimeentulolla. Tippaakaan ei ole pelivaraa elämässä. Eikö niillä parempaa tekemistä ole kuin viilata tällaisia pilkkuja työkseen?!

    • Ei merkintää, ei!

      "En ole saanut ainuttakaan sähköpostia (tekstareista puhumattakaan) TE- keskuksesta. Olen saanut ainoastaan näitä yllätysposteja Netpostiini ilman etukäteisvaroitusta."

      Muistutin sähköpostilla työnhakuni vanhenemisesta niin lähettivät iKirjeen jossa kertoivat jatkavansa työnhakuani 4 kk. Mutta tuosta iKirjeen lähettämisestä minulle ei tiedoissani ole mainittu yhtään mitään. Siis lähettävät kirjeitä mutta eivät kuitenkaan vaivaudu laittamaan kirjeen lähettämisestä työttömän tietoihin mitään merkintää. Mutta tietoihini oli tullut merkintä, että asiakas on muuttanut tietojaan. No en ollut muuttanut tietojani, vaan järjestelmä itse tai työkkärin täti oli lisännyt käyttämäni emaili-osoitteen tietoihini. Siis jos olen työkkärin tavoitettavissa katuosoitteeni kautta kirjeitse, niin pitäisihän kirjeen lähetyksestä tulla automaattisesti merkintä tietoihini. Mutta kun ei tule!

    • pettynyt työtön

      TE-keskukset eivät oikeasti palvelee enään ketään työtöntä. Koko laitos aiheuttaa harmia ja ongelmia vähintään satakertaisesti verrattuna siihen missä se oikeasti ajaa sinun etujasi.

      Minullakin on tuet tällä hetkellä poikki käsittelyn ajaksi. Tarvii elää nähtävästi muutama viikko ilman rahaa. TE-keskuksen virkailijat eivät vaivaudu edes soittamaan yksinkertaisia kysymyksiä, vaan nähtävästi nauttivat karenssin lätkimisestä ihmiselle enemmän ja tästä sitten ilmoitetaan sinulle etanapostilla. Jälkikäteen sitten muka pahoitellaan omia virheitä, mutta näistäkään et voi valittaa mihinkään. Tai voit eduskunnan oikeusasiamiehelle joka sitten vastaa ehkä kuukausien päästä ja antaa kevyen huomautuksen TE-virkailijalle joka ei johda mihinkään. Työttömällä ei ole mitään arvoa ja mitään arvoa koko byrokraattisessa prosessissa ja virkailijoilla ei ole vastuuta, eikä heitä valvota.

    • kokenut kettu

      Ei koskaan kannata antaa sossu-kela-te-toimistolle sähköpostia eikä puhelinnumeroa. Jos olette antaneet poistakaa ne tiedot. Noiden virastojen kanssa asiointi tapahtuu aina kirjallisena kirjeitse ei muuten.

      Pääsee monta kertaa helpommalla, kun ilmoitatte ei ole puhelinnumeroa, ei ole sähköpostia, ei ole autoa. Ettekä anna sähköpostia ja puhelinnumeroa. Jos olette antaneet voitte sanoa että teillä ei ole varaa pitää puhelinta ja puhelinnumeroa eikä sähköpostia eikä autoa. Näin pääsee kaikista helpoimmalla.

      • kokenut kettu

        Pitää muistaa mainita ettei ole varaa pitää nettiä ei voi asioida sähköisesti eikä ole sähköpostia. :)


    • becarefulloutthere

      TE-toimistoille tulee mahdolliseksi kohtaa puoleen ryhtyä nauhoittamaan käydyt puhelinkeskustelut työttömien kanssa.

    • Vilunkipeliä?

      Oikein hyvä. Suojelee molempia osapuolia. Vai oliko Te-toimiston tarkoitus muokata nauhoituksia jälkeenpäin?

    • retarded nation

      Pääsin ihmeen kaupalla tänään puhelimella läpi (hirvittää ajatella tulevaa puhelinlaskua näiden johotusaikojen jälkeen) keskustelemaan työvoimavirkailijan kanssa. Virkailija kuunteli asiallisesti tilanteeni ja sanoi, että siitä huolimatta että CV:n julkaisu myöhästyi vain yhden päivän (kerroin virheellisesti aikaisemmin että kaksi päivää) ilman omaa syytäni tästä todennäköisesti seuraa minulle 60 päivän karenssi.

      TE- keskuksen aulaneuvojan mukaan selvityksen käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää. Puhelimessa virkailija sanoi että siihen menee vähintään 30 päivää. Käsittelijöiden sairauslomien ym. vuoksi käsittelyajat ovat jopa pidentyneet.

      Tässä menee sitten joulut ja ensi vuoden alku ilman rahaa. Pienestä ilopilkusta jonka sain pienen veronpalautuksen muodossa ehdin jo iloita. Nyt se menee vuokran maksuun. Sitä en tiedä mistä saan joululahjarahat sukulaislapsille, millä rahoilla aion syödä seuraavat kuukaudet. Sossuun kerjuulle ja toimeentulotukipäätöksiä odottelemaan...

      Puhelimessa virkailija käski tehdä lisäselvitystä ja sitä nyt tässä sitten kirjoitellaan ja lähetellään lautakunnalle.

      YHDEN PÄIVÄN myöhästymisen vuoksi tällainen härdelli! Joka ei ole omaa syytäni. Ja CV.tä katsottu tasan nolla kertaa.

      Miten tällaista paskaa voi olla olemassa?

      • Sovittu mikä sovittu

        Onhan se sinun omaa syytäsi, jos et ole tehnyt CV:tä loppuun asti ja julkaissut sitä kuten aktivointisuunnitelmassa oli sovittu. Valitettavasti TE/Kela-byrokratia-koneisto ei kuuntele ihmistä, vaan rattaat lähtee pyörimään ihan ns. pilkkuvirheestä. :/


      • retarded nation
        Sovittu mikä sovittu kirjoitti:

        Onhan se sinun omaa syytäsi, jos et ole tehnyt CV:tä loppuun asti ja julkaissut sitä kuten aktivointisuunnitelmassa oli sovittu. Valitettavasti TE/Kela-byrokratia-koneisto ei kuuntele ihmistä, vaan rattaat lähtee pyörimään ihan ns. pilkkuvirheestä. :/

        Omilla sivuillani on käytetty ilmaisua "Sovittu tehtävä: TALLENNAN CV:ni verkkopalveluun". Suunnitelmassa lukee vain että asiakas "laittaa CV- netin uudelleen voimaan". Suunnitelmassa ei edes käytetä "julkaise" - sanaa. Jos sanamuotona käytetään että CV- netti pitää laittaa voimaan ja että asiakas on luvannut tallentaa CV:n sen voi käsittää niin että CV pitää päivittää, siihen pitää lisätä uudet muutokset joita on tullut, ja sen jälkeen tallentaa omiin tietoihin.

        Ei todella ole omaa syytäni jos TE- keskuksen virkailija eikä myöskään virkailija jonka kanssa alunperin tein työllistymissuunnitelman, painottaneet tarpeeksi selvästi millä tavalla se CV laitetaan julkiseksi ja ettei tallentaminen vielä riitä.

        Työttömissä on paljon itseäni huonommin tietotekniikkaa osaavia, monille koko tietokoneen käyttö on monimutkaista. Kyseiset sivut ovat monimutkaiset , suunnitelman sanamuodot monitulkintaisia ja siinä oleva informaatio harhaanjohtavaa. Sitä varten ne aulavirkailijat siellä ovat että heidän tehtävänsä on VARMISTAA että asiakkaan tehtävät on asianmukaisesti suoritettu. Jos näin ei käy, ja virkailija väittää kaiken olevan kunnossa, älä tule inisemään että se on asiakkaan omaa syytä.

        Jos omien sivujen informaatio on näin harhaanjohtavaa eivätkä virkailijat VARMISTA paikan päällä asioivan asiakkaan kanssa että hänen asiansa todella oikeasti on suoritettu kunnolla loppuun, et sä asiakasta siitä voi syyttää.


      • Harmillista touhua
        retarded nation kirjoitti:

        Omilla sivuillani on käytetty ilmaisua "Sovittu tehtävä: TALLENNAN CV:ni verkkopalveluun". Suunnitelmassa lukee vain että asiakas "laittaa CV- netin uudelleen voimaan". Suunnitelmassa ei edes käytetä "julkaise" - sanaa. Jos sanamuotona käytetään että CV- netti pitää laittaa voimaan ja että asiakas on luvannut tallentaa CV:n sen voi käsittää niin että CV pitää päivittää, siihen pitää lisätä uudet muutokset joita on tullut, ja sen jälkeen tallentaa omiin tietoihin.

        Ei todella ole omaa syytäni jos TE- keskuksen virkailija eikä myöskään virkailija jonka kanssa alunperin tein työllistymissuunnitelman, painottaneet tarpeeksi selvästi millä tavalla se CV laitetaan julkiseksi ja ettei tallentaminen vielä riitä.

        Työttömissä on paljon itseäni huonommin tietotekniikkaa osaavia, monille koko tietokoneen käyttö on monimutkaista. Kyseiset sivut ovat monimutkaiset , suunnitelman sanamuodot monitulkintaisia ja siinä oleva informaatio harhaanjohtavaa. Sitä varten ne aulavirkailijat siellä ovat että heidän tehtävänsä on VARMISTAA että asiakkaan tehtävät on asianmukaisesti suoritettu. Jos näin ei käy, ja virkailija väittää kaiken olevan kunnossa, älä tule inisemään että se on asiakkaan omaa syytä.

        Jos omien sivujen informaatio on näin harhaanjohtavaa eivätkä virkailijat VARMISTA paikan päällä asioivan asiakkaan kanssa että hänen asiansa todella oikeasti on suoritettu kunnolla loppuun, et sä asiakasta siitä voi syyttää.

        Olet oikeassa, kun sanamuoto on ollut tuollainen, niin silloinhan olet tehnyt juuri niin kuin piti. Mutta virkailijan tarkoitus on ollut CV:n julkaiseminen, ei sen tallentaminen auta ketään ja mitään siellä järjestelmässä. Koko CV-netin idea on jakaa sinun tiedot maailmalle muiden urkittavaksi. Pilkunviilausjuttuja. Ärsyttäväähän se on kun karenssin uhka perustuu tuollaiseen tekniseen seikkaan. Toivottavasti saat sen karenssiuhan poistettua ja rahaa tilille niin kuin ennenkin!


      • retarded nation
        Harmillista touhua kirjoitti:

        Olet oikeassa, kun sanamuoto on ollut tuollainen, niin silloinhan olet tehnyt juuri niin kuin piti. Mutta virkailijan tarkoitus on ollut CV:n julkaiseminen, ei sen tallentaminen auta ketään ja mitään siellä järjestelmässä. Koko CV-netin idea on jakaa sinun tiedot maailmalle muiden urkittavaksi. Pilkunviilausjuttuja. Ärsyttäväähän se on kun karenssin uhka perustuu tuollaiseen tekniseen seikkaan. Toivottavasti saat sen karenssiuhan poistettua ja rahaa tilille niin kuin ennenkin!

        Kiitos vaan kannustuksesta, mutta tuo teknisiin seikkoihin ja jäykkiin järjestelmiin vetoaminen on niin loose thinking että. Raukkamaista vastuunpakoilua ja pään pensaaseen laittamista on vedota siihen miten ihminen on teknisien järjestelmien armoilla. Ihminen ei ole järjestelmien armoilla, ei järjestelmiä varten, vaan järjestelmät ovat ihmistä varten tehty, ajattelevan ihmisen työkalu. IHMISET ovat niitä jotka järjestelmät ovat luoneet ja niitä käyttävät. IHMISET ovat niitä jotka päätökset ja lausunnot tekevät oman arvostelukykynsä mukaan. Järjestelmä ei tee mitään lausuntoja ja päätöksiä.

        Henkilöiden jotka tekevät päätöksiä järjestelmissä olevien tietojen perusteella pitää kyetä näkemään metsä puilta ja käyttää omaa arvostelukykyään tehdessään päätöksiä joilla on yksittäisten ihmisten elämään suuria vaikutuksia.

        Mikä helvetin pilkunnussintaneuroosi suomalaisia vaivaa? Tällaisia asioita hoitavien virkailijoiden ja lausuntoja sekä päätöksiä tekevien AJATTELEVIEN IHMISTEN pitää kyetä näkemään kokonaisuuksia ja osata joustaa tarpeen vaatiessa ymmärtäen mikä on sääntöjen ja toimintatapojen takana oleva ajatus.

        Sillä ei ole sitten hevonvittua merkitystä onko se CV julkaistu 14. päivä vai 15. päivä! Yhtä vähän sillä on vaikutusta työllistymiseen jokatapauksessa.


      • m35..
        retarded nation kirjoitti:

        Kiitos vaan kannustuksesta, mutta tuo teknisiin seikkoihin ja jäykkiin järjestelmiin vetoaminen on niin loose thinking että. Raukkamaista vastuunpakoilua ja pään pensaaseen laittamista on vedota siihen miten ihminen on teknisien järjestelmien armoilla. Ihminen ei ole järjestelmien armoilla, ei järjestelmiä varten, vaan järjestelmät ovat ihmistä varten tehty, ajattelevan ihmisen työkalu. IHMISET ovat niitä jotka järjestelmät ovat luoneet ja niitä käyttävät. IHMISET ovat niitä jotka päätökset ja lausunnot tekevät oman arvostelukykynsä mukaan. Järjestelmä ei tee mitään lausuntoja ja päätöksiä.

        Henkilöiden jotka tekevät päätöksiä järjestelmissä olevien tietojen perusteella pitää kyetä näkemään metsä puilta ja käyttää omaa arvostelukykyään tehdessään päätöksiä joilla on yksittäisten ihmisten elämään suuria vaikutuksia.

        Mikä helvetin pilkunnussintaneuroosi suomalaisia vaivaa? Tällaisia asioita hoitavien virkailijoiden ja lausuntoja sekä päätöksiä tekevien AJATTELEVIEN IHMISTEN pitää kyetä näkemään kokonaisuuksia ja osata joustaa tarpeen vaatiessa ymmärtäen mikä on sääntöjen ja toimintatapojen takana oleva ajatus.

        Sillä ei ole sitten hevonvittua merkitystä onko se CV julkaistu 14. päivä vai 15. päivä! Yhtä vähän sillä on vaikutusta työllistymiseen jokatapauksessa.

        Kuinka kävi 30 pv jälkeen?


      • fep
        retarded nation kirjoitti:

        Omilla sivuillani on käytetty ilmaisua "Sovittu tehtävä: TALLENNAN CV:ni verkkopalveluun". Suunnitelmassa lukee vain että asiakas "laittaa CV- netin uudelleen voimaan". Suunnitelmassa ei edes käytetä "julkaise" - sanaa. Jos sanamuotona käytetään että CV- netti pitää laittaa voimaan ja että asiakas on luvannut tallentaa CV:n sen voi käsittää niin että CV pitää päivittää, siihen pitää lisätä uudet muutokset joita on tullut, ja sen jälkeen tallentaa omiin tietoihin.

        Ei todella ole omaa syytäni jos TE- keskuksen virkailija eikä myöskään virkailija jonka kanssa alunperin tein työllistymissuunnitelman, painottaneet tarpeeksi selvästi millä tavalla se CV laitetaan julkiseksi ja ettei tallentaminen vielä riitä.

        Työttömissä on paljon itseäni huonommin tietotekniikkaa osaavia, monille koko tietokoneen käyttö on monimutkaista. Kyseiset sivut ovat monimutkaiset , suunnitelman sanamuodot monitulkintaisia ja siinä oleva informaatio harhaanjohtavaa. Sitä varten ne aulavirkailijat siellä ovat että heidän tehtävänsä on VARMISTAA että asiakkaan tehtävät on asianmukaisesti suoritettu. Jos näin ei käy, ja virkailija väittää kaiken olevan kunnossa, älä tule inisemään että se on asiakkaan omaa syytä.

        Jos omien sivujen informaatio on näin harhaanjohtavaa eivätkä virkailijat VARMISTA paikan päällä asioivan asiakkaan kanssa että hänen asiansa todella oikeasti on suoritettu kunnolla loppuun, et sä asiakasta siitä voi syyttää.

        Ja ohjeiden lukeminen ja luetun ymmärtäminen on sinulle vaikeaa. Pitäisikö jonkun tulla ja otta hiirikädestä kiinni ja ohjata niin, että osoitin siinä julkaise-napin päällä ja sen jälkeen auttaa etusormea klikkaamaan hiiren nappulaa? Turha syyttää muita omista mokista. Itsekin olen tuolla CV-netissä käynyt CV:ni jättämässä, eikä siinä mitä sen vaikeampaa ole. Luetun ymmärtäminen riittää (RTFM!).


    • djfghsdghsdfh

      Kiinnostaisi kuulla, miten aloittajalle kävi. Olisi myös kiinnostavaa kuulla kyseisen työkkärin ja virkailijan nimi. Jos tästä jotain opimme, niin se on se, ettyä pitää muistaa äänittää aina kaikki ja kysyä etukäteen kaikki ja vannottaa, että virkailija on kertonut kaiken. Kun on pikkutarkka ja tekee selväksi, että on aina valmis julkaisemaan virkailijan nimen ja tapausten yksityiskohdat, voi saada parempaa kohtelua. Helppoja tapauksia kyykytetään todennäköisemmin.

    • kiusaajiaon

      Aika hurja keskusteluketju, etten sanoisi. Ainoa, mikä minua ihmetyttää on, että eihän nyt mikään noin 18- vuotias VOI olla työvoimavirkailijana TE-toimistossa?! Eihän mikään sen ikäinen ihminen voi olla kuin vasta hädintuskin ehkä lukion tai amiksen käynyt ja työvoimavirkailijoiksi palkattavien pitää olla tarkempia pykälien tuntijoita, tai pitäisi olla, kuin monet asiakkaansa vaikka yliopistossa tohtorin tutkinnon suoritaneet, ettei kukaan tule sorsituksi...


      Mitään CV:ta nettiin ne muuten eivät laissa voi/saa velvoittaa ihmisiä tekemään, eivätkä monet edes pysty tekemään sellaista, kaikilla kun ei ole älypuhelinlaitteita, joilla kuvailla naamaansa tai muuta, ja eikös siellä vaadita naamakuvaakin työkkärin CV: hen laittamaan, vai miten se on? Se tosin lukee ihan laissa, että sellaiseen CV- nettiin ei tarvitse suostua.


      Minua ei ole kiusattu muuten, paitsi että työkkärissä eivät haluaisi minun tekevän tutkintoani loppuun, mikä masentaa ja surettaa ja stressaa. Ja sekin on aikamoista kiusaamista. Painajaista olen elänyt viimeiset noin puolisen vuotta ja oikeasti pelkään minulla menevän kohta terveydenkin, kun fyysinen sairauteni ei tykkää siettämättömän korkeasta jatkuvasta stressitasosta. Kaikki lähti siitä, että sossu väitti, että opinnot pitää muka lopettaa, kun olin köyhänä opiskelijana joutunut sossun asiakkaaksi ja kun sossuvirasto ei halunnut mulle enää senttiäkään myöntää säästösyistä. En tosin jatkanutkaan niiden asiakkaana sittemmin.


      Usein työkkäriviranomaiset saattavat olla alemmin koulutettujakin, kuin asiakkaansa ja kai sitä pitäisi inhimillisesti "yrittää ymmärtää", että jos vaikkapa joku työkkäriviranomainen ei itse ole saanut aikoinaan opiskella ( tai ei ole osannut), että sitten sellaisen päätökset ovat, että ei kukaan muukaan saisi, mutta ymmärrys on koetuksella siinä vaiheessa, kun samaisten oikkujen vuoksi pitää pelätä, että aikooko ne pilata ihmisen koko elämän ja ennenkaikkea siksi, että ne on velvollisia laissa kohtelemaan ihmisiä yhdenveroisesti. Ihmeellistä touhua sekin, että joku yksi saa kaksi vuotta opiskella työttömyysturvalla ja joku toinen ei... Täysin laitonta.


      Luulen, että siellä työkkäreissä keskitytään nykyisin tekniikan avulla keventämään lähinnä työvoimavirkailijoiden työtä ja käteväähän se niille on istua toimistoissa ja siellä seurailla että kuinka usein kukakin käy katselemassa työpaikkoja, mutta työttömälle se tarkoittaa turhaa häirintää ja ahdistavaa liekanarussa pitämistä, että koko ajan pitäisi olla seurannan alla. Muodollisesti asiat tietysti esitetään työvoimatoimistoissa siten, että työttömienhän etua tässä vain ajetaan, mutta asiakas saattaa huomata tulleensa pahasti oikeuksiltaan sorretuksi, jos erehtyy olemaan luottavainen. Yhdelle asiakkaalle ne ei soittele koskaan ja asiakas saa viettää vaikka puoli vuotta kaukomailla, mutta toiselle asiakkaalle soitellaan milloin missäkin turhassa asiassa ja pari kuukautta kestäneen työttömyyden jälkeen karenssin uhalla puolipakotetaan ottamaan osaa johonkin ihmiselle elämäntilanteessaan täysin turhaan kurssiin.

      Enkä tiedä yhtäkään ihmistä, joille työkkärit olisivat tarjonneet työtä. Puhelimitse niitä ei saa kiinni ikinä ( tosin työtön saa kyllä satojen eurojen puhelinlaskun jos niille alkaa soitella ja jonotusmusiikista siellä maksetaan), mitään ne ei haluaisi päätöksiään kirjallisena antaa tai ainakin nihkeän oloisesti ja vaikka kuinka olisi selittänyt, että asia on KIIREELLINEN JA ELINTÄRKEÄ, ne vatkuttelee viikkoja, ennen kuin myöntävät aikoja. Esimerkiksi omassa asuntoasiassani olis niinku silleesti oikea kiire, menis kämppä alta itsestäni riippumattomista syistä, jos eivät anna mun mennä opiskelijaksi, mitä eniten maailmassa haluan. Eivät kerro tapaamisissa työttömän oikeuksista ja työtönhän itse tietenkään kun ei laajaa kokemusta työkkärin asiakkuudesta ole, ei osaa kysyä oikeita kysymyksiä.

      Minua surettaa, että joku työkkäri haluaisi ohjastaa minua täysin toisenlaiselle työuralle, kuin missä minulla on ammatilliset vahvuuteni ja osaamiseni. Järkyttävintä on se, että rikkaitahan mitkään määräilyt ei koske. Jos on joku miljonääri, kukaan ei voi yhteiskunnassa tulla määräilemään, että sä lopetat opintosi kesken. Eikä kukaan tuntematon ihminen määrittelemään, että millaista työtä pitäisi hakea, puhumattakaan että ottaa vastaan.

      Kiinnostaisi tietää,että keiden ja millaisten politiikan tulosta on Suomen yhteiskunnan kansalaisten lahjakkuuspotentiaalin haaskaaminen, mistä työkkärit kyykytyksineen on ensimmäinen esimerkki. Tottakai on inhottavaa joutua elämään stressissä jo pelkän työttömyyden itsensä takia, mutta että jos vielä lakisääteiset pikkuetuudetkin on lähes kiven takana, miltä joskus tuntuu, on aivan älyvapaata. Minä ainakin vaikka mikä työkkäri sanoisi mitä, menen elämässäni terveyteni edellä. Onneks on sen verran koulutusta, että mitään provikkapalkkapuhelinmyyntityötä ne ei nekään edes kehtaa mua vaatia ottamaan vastaan.

      Eikö kaikilla TE- viranomaisilla pitäisi olla akateeminen tutkinto?

    • näintäälläpäin

      Minulle on kirjattu työllisyyssuunnitelmaan cv: netin tekeminen. Nyt se on ollut 5kk siellä ja sitä on katsottu huimat 0 kertaa. :D

    • fgfdgfdgsf

      saitko sieltä te-toimistolta jonkun F1 lausunnon vai laitettiinko karenssi suoraan? minulle ainakin tuli lausunto F1 paperi kirjeenä kun olin tehnyt sovitut asiat mutta ilmoitukseni asioiden tekemisestä oli puutteellinen. Etuuden maksatus oli siis jäissä kunnes olin ilmoittanut korjanneeni asian ja he hyväksyiovät sen.

    • Anonyymi

      Minäkin olen joskus joutunut tämän mielivaltaisen laillisen laitomuuden uhriksi. Eli karenssia paukku ja vielpä niin ettei sitä saanut poikki muuta kuin työlistymällä. Syy oli kai sopimaton menettely tarjotujen työpaikkojen suhteen. Joka ei tavallaan pitänyt paikkaansa ja terveyden tilani ja sosiaalinen tilanteeni oli sellainen että ei ollut realistisia mahdolisuuksia ottaa kyseisiä työpaikkoja vastaan. Mutta tilanteeni parani muutettuani toiselle puolen Suomea paikkankunnan te keskuksen henkilö ymmärsi tilanteen ja järkeviä ratkaisuja alkoi löytyä. Töylistyin ja opiskelin itselleni ammatin

      • Anonyymi

        Kieltäydyitkö tarjotusta työstä vai etkö lähettänyt työhakemusta työtarjouksessa mainittuun paikkaan?


    • Anonyymi

      Te-keskus vedättää keksimällä jatkuvasti uusia selvityspyyntöjä joilla painostetaan hakijaa tekemään ratkaisuja. Tämä on todella surkeaa alistamista. Kuinka ihmisiä jotka ovat työskennelleet kymmeniä vuosia valtion eteen voidaan kyykyttää näin pahasti, tämä on aivan järkyttävää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe