Mitä teen??

??0

Työkkäristä tuli lausunto, että ei ole oikeutta työmarkkinatukeen 9.10-4.12.2014. Sossusta en saanut toimeentulotukea, vuokra 480e maksamatta (eräpäivä 5.11) Tilillä 0e rahaa, sain viimeksi 3.11 asumistuen, mutta en pystynyt sillä vuokraa maksamaan.. 2 viikon päästä pitäisi jo seuraavakin vuokra maksaa, mutta tulen seuraavan kerran saamaan työmarkkinatukea tammikuussa? Eli miten voin saada vuokrat maksettua ja ostettua lääkkeet/ruuan pöytään jos loppuvuoden tuloina on ainoastaan 300e asumistuki???

20

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppoa...

      Jätä kaljat ja tupakat kauppaan ja siirry kulkemaan kävellen tai polkupyörällä.

    • ??0

      Ja ryöstän pankin samalla, vai miten helvetissä kuvittelet, että maksan 960e vuokria, pakolliset lääkkeet, laskut, ruuat ym, jos ainoat tulot on tällä hetkellä 300e/kk asumistuki?

      • hyvät neuvot

        Pyydä isältäs tai mene töihin! Muuta ny ainakin halvempaan kämppään nopeasti. Mene ruokajonoon.


      • Näin se vain on

        "Ja ryöstän pankin samalla, vai miten helvetissä kuvittelet, että maksan 960e vuokria, pakolliset lääkkeet, laskut, ruuat ym, jos ainoat tulot on tällä hetkellä 300e/kk asumistuki?"

        Ryöstämällä pankin pääset vankilaan ja asumishuolesi ovat ohi. Et siellä viihtyisi joten haet toimeentulotukea. Vuokrasi maksetaan kokonaan mutta käteen jäävästä toimeentulotuestasi vähennetään 20%.


    • Hake Mata Jäi

      Tuli kun salama kirkkaalta taivaalta etkä osannut aavistaa.

    • 16+11

      Mikset saanut toimeentulotukea? Joku syyhän siinä kyllä aina on miksei tukea saa. Kannattaisiko ehkä täyttää se lappu oikein ja liittää siihen kaikki tarvittavat liitteet? Se on ainakin hyvä alku.

      Ja jos asumistuella et ole osannut edes osaa vuokraasi maksaa, niin suosittelisin ainakin sen maksatuksen siirtämistä suoraan vuokranantajalle niin se menisi sitten aina vuokraan eikä "muuhun" kulutukseen.

      • Kerro totuus!

        Jätit nyt jotain meille kertomatta? Siihen on varmasti oikea syy mikset saanut sossusta rahaa, mikä se on siis?


    • ------

      Pakkohan sossusta on saada harkinnanvaraista toimeentulotukea moisessa tilanteessa.
      Varaa aika, paperit mukaan ja sinne hopi hopi

    • hakemus vaan sisään

      Olet siis ansiosidonnaisella mutta sen suuruuden perusteella et saa toimeentulotukea. Nyt kun olet saanut karenssin niin toimeentulotukeen on oikeus, ethän muuten pysty elämään. Eli nyt nopeasti hakemus sisään sinne. Sähköisesti onnistuu ainakin Helsingissä en tiedä muista kaupungeista. Karenssipäätös mukaan ja kaikki laskut. Käsittelyaika on normaalisti 7 pv mutta nykytilanteessa kait taitaa ylittyä jatkuvasti.

    • Petu...
    • ??0

      Hain toimeentulotukea siis jo, mutta en saanut sitä, kun oli semmonen tilanne tuossa, että oli 2 kuukauden vuokrat maksamatta, ja jouduin ottamaan porukoilta lainaa, jonka kävin käteisenä tallettamaan tilille, että saan vuokrat maksettua, niin tuo laina on laskettu mulle tuloiksi, vaikka kun maksoin sillä 2 kuun vuokrat niin tilille ei jäänyt mitään, ja olen muutenki nostanut tililtä silloin tällön kaiken pois, etten sorru pelaamaan kaikkia rahoja, ja kun on tullut laskuja niin olen käynyt tallettamassa tilille rahaa, että saan ne maksettua. Päätöksessä oli vaan kehotus hakea apua peliongelmaan, ja huomautus siitä, kun mulla on nyt noista talletuksista tullut ylijäämää, että se voidaan huomioida ensi kuun hakemuksessa kanssa.. Mitään rahaa ei tullut., vaikka tiliotteissa näkyy, että kaikki rahat mennyt vuokrarästeihin ja uusi vuokrakin jo rästissä ja tilillä 0e.

      • Neuvova vaari

        Olisi ehkä kannattanut selittää siihen sossun hakemukseen että se käteispano on lainaa vuokravelkaan. Eihän sossu sitä voi tietää jos et mitään asiasta hakemuksessa mainitse.

        Kyllä tuosta päätöksestä tehdään sossussa itseoikaisu kun toimitat sinne vanhempiesi kanssa laatiman velkakirjan ja kirjoitat kirjeen jossa kerrot että kyseinen summa on käytetty vuokravelkaan ja se vuokravelan maksu käy ilmi siitä toimittamaltasi tiliotteelta. Tuon jälkeen sossu tekee sinulle uuden päätöksen jossa tuota käteispanoa ei oteta tulona sinulle huomioon.


    • 11+2

      Nuo lainat vanhemmilta yms pitää ottaa aina käteisenä ja käyt pankissa maksamassa käteisellä vuokrat, vesi, sähkö yms. Eli pankin tiskillä voit maksaa käteisellä kaikki laskut jotka tarvitsevat tilisiirtoa.

    • Jet Settilä

      Laita vaan vuokrarahat peleihin. Yhteiskunta maksaa, kun pelaat kortit oikein.

    • rrrtt

      Minä menin kerran vastaavassa tilanteessa kuin aloittaja, tyyny kädessä sossun penkille pitkäkseni ja sanoin että tässä on hyvä nukkua vastedes. Kyllä ne sitten maksoi rästit ja kertoivat että oli sitten viimeinen kerta kun makselevat.

    • klsdflknsdf2

      1.) Ota yhteyttä välittömästi vuokranantajaan ja kerro rehellisesti tilanne. Ei ehkä peliongelmasta kannata vihjaista, mutta muuten selität rahaongelman ja pyydät maksuaikaa. Tärkeintä olisi saada häätöprosessi estettyä. Jos joudut kadulle ja saat maksuhäiriömerkinnän vuokrarästien takia, olet todella kusessa ja uuden kämpän saaminen on huomattavasti vaikeampaa.

      2.) Ota heti maanantaina yhteyttä sossuun. Yritä saada selitettyä ja aneltua asiasi parhain päin. Älä tyydy pelkkään hakemuksen jättämiseen, vaan puhu virkailijan kanssa. Sovi, että jatkossa vuokrasi maksetaan sossun toimesta suoraan vuokranantajalle koska peliongelmaisena et pysty hoitamaan asioitasi tai uskalla ottaa riskiä, että mokaisit vuokrapuolessa.

      3.) Ota selvää paikkakuntasi ruokajonoista. Sossu neuvoo tässäkin. Myös kirkon diakoniapuolelta voi tulla apua. Yritä selvitä pelkän ruoka-avun turvin niin, että saat kaikki rahasi laitettua vuokrarästeihin tai mahdollisiin muihin välttämättömiin laskuihin. Et kuole vielä parissa kuukaudessa nälkään, vaikka et söisi juuri mitään. Tärkeintä on pitää kiinni kämpästä. Sähkö- ja puhelinlaskujen eräpäivät voit siirtää tarvittaessa soittamalla laskuttajalle.

      4.) Ota itseäsi niskasta kiinni ja lopeta perseily. Suomen systeemi on niin hyvä, että täällä on täysin itsestäsi kiinni meneekö hyvin vai meneekö päin persettä. Niin hyvät eväät on sulle annettu, että jos kadulle joudut niin saat itseäsi syyttää.

    • vähän äkkiä

      5) Tee oikaisupyyntö

    • ??0

      Kävin sossussa selittämässä tilannetta, mutta ei paljon auttanut..

    • 1+1

      Tärkeintä on tulevaisuudessa muistaa kaikkien ottakaa aina lainat käteisenä ja pystytte maksamaan kaikki vuokrat, vesi, sähkö, puhelin, netti yms eli tilisiirto maksut pankin tiskiltä käteisellä!.

    • Joo ei ikinä talletuksia tilille jonka tiedot annettava sossulle.
      Jos näkyy ylimäärästä plussaa niin kunnasta riippuen katsotaan tulona.
      Etenkin suuremmat vuokriin tarkoitetut.

      Diakonian, sossun ja itsesi kolmikannalla voit saada diakoniarahastosta avustusta vuokrarästin hoitoon. Jolloin itse maksat siitä 1/3 osan. Sossu lähtee myös mukaan, tokin riippuen kunnasta taas kerran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe