Turhat työpaikkailmoitukset

KreisiRaija

No niin, hain sitten yhtä käräjäoikeuden paikkaa, joka oli haussa mol.fi -sivuilla. Hakuaika päättyi ja kahden päivän kuluttua kilahti sähköpostiin viesti, että "kiitos hakemuksesta. Hakijoita oli yhteensä 60. Virkaan valittiin neiti x."
No, tämä on tietysti ihan sitä työttömän arkea, mutta siinä vaiheessa kun googletin valtitun henkilön nimen, kävi ilmi, että hän oli ollut juuri kyseisessä virastossa juuri samalla tittelillä töissä viime helmikuussa (ehkä sen jälkeenkin ihan tähän päivään saakka, sivut oli päivitetty viimeksi helmikuussa).
No, sisäinen siirto tottakai, MUTTA, minkä hel****tin takia paikka laitettiin avoimeen hakuun, kun lopputulos oli jo alkumetreillä selvä. Itseltäni meni se normaali 1,5 tuntia rekrysivujen typerien tietojen täyttelemiseen ja oman pätevyyteni esittelyyn. Ja meitä samanlaisia oli siis 60!!!
Mitä järjeä tässä on? Kukaan ei voi olla pätevämpi kuin henkilö joka on työtä jo tehnyt ties kuinka kauan.
Jäi viimeiseksi julkisen puolen hauksi kohdallani. V*tuttaa!

12

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+10

      Musta tuntuu myös että tällaisia feikkityöpaikkoja on olemassa monta. Olen hakenut jo 10 kappaletta saman alan työpaikkoja johon koulutus pitäisi riittää, mistään ei ole tullut ainuttakaan vastausta ja vähän ajan päästä tulee ilmoitus, hakijoita oli 40 ja tämä henkillö valittiin..

    • samma här

      Minäkin hain sitä, mutta vain sen takia, että te.keskus käski hakemaan eli tuli ns. työtarjous! Sen tiesi jo heti, että tämä virka on jo täytetty mutta kun ne pitää laittaa julkiseen hakuun. Älytön systeemi.
      Mulla meni kans pari tuntii kun sähelsin sitä rekryhakemusta :)

    • että näin

      Yhteen valtion työpaikkaan oli 350 hakijaa ja virkaan valittiin tottakai talon sisältä se henkilö.

      Yhteen paikkaan yksityisellä puolella tein työhakemusta. Työhakemuksen tekoon kesti kaiken kaikkiaan 12 tuntia! Piti tehdä työhakemus ja ansioluettelo uusiksi ja muokata paikkaan sopivaksi. Piti ottaa sopiva valokuva sopivat vaatteet päällä, sopiva valo, sopiva ilme, piti asentaa yhteensopivat softat ja kamerat ja sen lisäksi piti vastata videohaastattelukysymyksiin, harjoitella kysymykset ja vastaukset sekä ottaa parhaimmat palat videolle sekä lähettää ne. Ja niin, en tullut valituksi. Että näin.

      • paljonhakijoita

        Kyllä aika yleistä on 200- 400 hakijaa per avoin työpaikka.
        Monet lähettelevät tosiaan aivan turhia hakemuksia.


      • ohjelmistoalalta_kokemus

        Itse kävin haastattelussa yhdessä firmassa tehtyäni hakemuksen. Mukaani sain sitten "harkkatehtävän", joka piti ratkaista että pääsi toiselle kierrokselle. Tehtävänä oli rakentaa RSA-salaus algoritmin API linux kerneliin. Aiempaa kokemusta hommasta ei siis ollut, mutta koulutus kylläkin. Aikaa tähän nyt meni sitten n. 3 viikkoa 12h/7pvä/vko ja sain kuin sainkin tehtyä homman aikarajaan mennessä. Sitten tuli nipotusta "Tässä olisi pitänyt olla pienet kirjaimet". Enkä saanut paikkaa! Enää en edes harkitse mitään ohjelmistoalan paikkaa hakevani, koska se on niin täyttä v***a! Lievästi burn-outtisena menin sitten kotiin takas lepään..


    • Smeeh

      Nämä paikat on valtion paikkoja, joten ne PITÄÄ laittaa julkiseen hakuun, vaikka paikalle olisi jo täyttäjä. Eivät voi sille mitään, se on laki.

    • 23887888

      Joo, laki on, mutta älytön sellainen. Miksi ei voi olla ensin virallista sisäistä hakua ja vasta sen jälkeen julkiseen hakuun, jos sisältä ei sopivaa löydy! Säästyisi monta pisaraa hikeä, verta ja kyyneleitä. Olisi hakijalla edes jonkinlaista toivoa tulla haussa huomioiduksi ja säästyisi turhien hakemusten rustaamiselta.

    • erroria

      Eikö sama juttu ole työvoimakoulutuksessa, jos haet useaan eri paikkaan joudut täyttämään samat asiat 5 kertaan.

    • hauskoja_hetkiä

      Muistuu mieleeni erään sihteerin huokaus valtionyhtiön konttorista, kun piti seuloa 5000 hakemuksen joukosta se "oikea" posti rekrytoivalle johtajalle sekä lisäksi avata ja pinota nuo hakemukset esikäsiteltyihin pinoihin. Paikkoja kun taisi olla peräti kolme auki ja jokainen eri toiminta-alueelle. Nerokkaasti suunniteltu ja valmisteltu haku, eik..

    • Tiuku78

      Hei! Voitaisiinko ottaa käyttöön vanhanaikainen työpaikkahaku käytäntöön. Hakija kävisi paikan päällä esittäytymässä ja heittämässä jonkinlaisen kirjallisen esittelyn itsestään. Jos henkilökemiat natsaa hakija saisi palkallisen työpaikan. Ei tarvittaisi mitään rekrysivuja ja kaikenmaailman lippulappuja joita pitää täytellä monta viikkoa ennekuin pääsee haastisjonoon. Eikä tarvihteis tehä kaikenlaisia videoitakaan itestään kun kävis esittäytymässä:"moon nyt täs,haastattelekko heti vai hetken päästä vai tuunko heti töihin". Suomi nousuun niin sanotusti.

    • vituttaahetkittäin

      Tuo vanha malli olisi loistava. Harmi ettei aika entinen koskaan palaa.

    • jep_____

      Joskus voi kyllä käydä niin, että se turhaksi koettu hakemus johtaa jonkinlaisen sijaisuuden saamiseen, vaikkakin se itse haettu paikka menis jo talossa työskentelevälle. Huomaa myös, pitäähän sillä talossa työskentelevällä olla pientä jännitystä (mukamas), että jospa ei saakaan sitä paikkaa... Heheheeeee. Lienee kyllä tosi harvinaista, ettei sais.

      Mutta mitäs sanotte tästä. Rekrytoija VSSHP (suomeksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri). Heillähän on jatkuvana ilmoituksena jossain Kuntarekryssä niitä sijaistarpeen täyttämiseksi laitettuja ilmoituksia. Mutta nyt tämä VSSHP on hoksannut laittaa niihin ilmoituksiinsa tällaisen varauksen:
      "Voit jättää hakemuksesi alla olevan ”Hae työpaikkaa” -linkin kautta. Otamme sen mahdollisuuksien mukaan huomioon tulevien rekrytointien yhteydessä."

      Eli mahdollisuuksien mukaan ottavat huomioon.

      Viitsiskö jakaa lisää kokemuksia tästä VSSHP:stä. No jaa, yks ja sama, mitä kirjoittaa niistä tai ei kirjoita. Kirjoitetaan sitten. Laitoin kerran vakinaiseen toimeen hakemuksen, vaikka tiesin, että löytyy talon sisältä tekijä. Mutta kun olivat itse rekrytoinnissa suositelleet, että haet vaan näitä vakinaisia - tosin vino virne naamalla sanojalla. No, kehuin tietysti itseäni, että on kokemusta monipuolisesti alalta ja tehtävästä. No, sitten tuli valintapäätös, ylihoitajan allekirjoittama tietenkin, ja valitusohjeet tietysti mukana. No, valinnan perusteluissa oli käytetty miltei samaa sanamuotoa kuin minulla oli hakemuksessa tästä monipuolisesta kokemuksesta. Johtopäätös: Olin himpun verran parempi hakija, ilmeisestikin, koska niin piti sitä samaa toistaa tuon toisen osalta.

      Ja sepä sitten on tietysti myös hauska ollut todeta, että mitään sijaisuuksia kyseisestä VSSHP:stä ei ole ollut tarjolla, vaikka siis kokemusta on ja koulutus. Lukuunottamatta yhtä kertaa, kun pyysivät haastatteluun Saloon, jonne on matkaa mutta kuitenkin ihan kuljettavissa, mutta haastattelussa tuli sitten talon edustajan puolelta se matkantekeminen epäilynalaiseksi. Ja toinen oli samanlainen tuo Uusikaupunki - ei merkannut kokemus millään lailla ja matkakin olisi ollut minimaalinen kun olisi ollut valmius muuttaa.

      Mutta tämä VSSHP... että ihan mahdollisuuksien mukaan ottavat huomioon... Mahdollisuuksien mukaan... Rekrytoijien keski-ikä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe